Juli 2016

Vrijdag 1 juli

Blaine is 8 maanden oud

We gaan naar Bleiswijk, het waterwerk van dinsdag moet vanmorgen beter en ik ben vrij dus kan er ’s morgens naar toe rijden. Ook neem ik Maddy mee, zij moet ook weer meteen het diepe water in, want afgelopen zondag leek het nergens op.

Watesized_IMGP4789-2r

Wat denk je? Mad
dy stapt zo het water in waar Blaine wat loopt te treuzelen. Daarna volgt Blaine ook al snel. Maddy zwemt snel naar de kant, bang dat Blaine weer gaat klieren in het water. Dit ging goed.

Over water

Ook dit gaat goed, bij beide honden. Eén ding, dat zei de trainer ook al van de week, Blaine is niet zo snel onder de indruk. Ze is een paar keer kopje onder geweest afgelopen dinsdag, maar ze heeft er niets van. Daarna doen we nog wat spelletjes in het water en Maddy leeft ook helemaal op.

Hierna gaan we lekker wandelen en hebben de honden lol.

Zaterdag 2 juli

Het is een bijna Blaineloze dag, want met Maddy ben ik in Rilland en ik ben pas 18.15 uur thuis, wel ga ik nog wandelen met alle drie de honden en Ella. Blaine is zo blij om mij en Maddy weer te zien, erg druk maar wel hartverwarmend. De honden hebben in ieder geval niet geklierd ’s avonds laat. Maddy is haar mand ingegaan en er alleen nog maar uitgekomen om te plassen. Dus het klieren komt ook door Maddy.

Blaine heeft behoorlijk last van uitslag op haar borst en wat op haar poten. Het komt vast door de distels en misschien door duizendschoon, het sap van deze bloemen kunnen zelfs hele brandwonden veroorzaken. Toevallig hoorde ik van Sandra dat Puk enorm veel last heeft van uitslag, ook is het helemaal dik onder zijn oksels. Zij heeft een kuur gehaald bij de dierenarts.

Zondag 3 juli

Begraven

Wanneer ik ontbijt, geef ik de honden altijd een klein stukje brood. Maddy zit er altijd voor klaar, June vindt het meestal ook lekker. Blaine vond het lekker, maar de laatste tijd heeft ze niet veel trek in eten ’s morgens vroeg en ook niet in brood. Ik leg het bij haar neer op de kussen. En wat zie ik nu? Ze pro
beert het weg te stoppen, te begraven wat de honden/wolven vroeger deden. Onze tweede Doberman deed dit ook, hij begraafde botten in de tuin. Dit doet Blaine niet, maar zij probeert het onder haar fleecedekentje te verstoppen, zo grappig. Ze is er helemaal druk mee.

Weer weinig tijd voor Blaine, want nu moet ik trainen met Maddy, gelukkig de laatste les voor de zomerstop. ’s Middags gaan we naar de Bavo, we doen wel wat oefeningen en ’s avonds laat wordt er weer geklierd, zucht.

Maandag 4 juli

De buik van Blaine ziet er slecht uit. Gisterenavond heb ik Aloa Vera zalf op de buik, onder de okstels en in de liezen gesmeerd. Er zaten allemaal etterkoppen op de buik en vooral in de liezen en onder de oksels, verder is het erg rood. Vandaag kijk ik weer naar de buik en het ziet er meteen een stuk beter uit. Ik smeer alles weer goed in met Aloa Vera zalf voordat we gaan wandelen, nu laat ze het even met rust en likt de zalf er niet af. Deze zalf komt uit Curacao, er zit een heel hoog percentage pure Aaloa Vera in. Blaine en ik gaan naar de trimbaan, het is zeker twee weken geleden dat we hier geweest zijn. Het is leuk, Blaine gebruikt steeds meer haar neus en ruikt de konijnen. Ook doen we wat oefeningen, ik heb op drie plaatsen dummy’s neergelegd en meteen ruikt ze er al één, voordat ik wat gezegd heb. De andere twee vindt ze ook heel snel. Het volgen gaat heel goed en het ‘afleggen’ ook. Het is niet druk, Maddy kan niet spelen met een andere hond, wel is er weer water om wat af te koelen, het is warm!

’s Middags gaan we lekker naar Nieuw-Vennep, rennen, moeders pesten, door het hoge gras rennen en een beetje zwemmen.

sized_IMGP5049Dinsdag 5 juli

Vanavond met Blaine naar de jachttraining. Later meer.

Woensdag 6 juli

Blaine en ik gaan naar Zwaanshoek/Hoofddorp. Ik hoor een fazant, maar we zien hem niet. Het gras is hier huizenhoog, ik verdwijn helemaal en het is zwaar lopen. Blaine gaat er ook in, mooie hoge kophouding heeft ze. Ze ruikt van alles, maar zet niet door om te rennen en zoeken wat het nu is. Wel heeft ze heerlijk gezwommen, ook ‘over water’.

’s Middags wordt het de Bavo. De uitslag op de buik en in de liezen van Blaine zien er een stuk beter uit. Geen etterkopjes meer en veel minder rood. De aloä vera zalf werkt goed, ze vindt het alleen niet zo leuk meer als ik het op haar huid wil smeren, het prikt namelijk….

Donderdag 7 juli

Debuut

Blaine mag voor het eerst met mijn vader mee met de auto naar de Bavo, hij mag niet alle drie de honden meenemen dat vinden we onverantwoord. Voor hem en voor de honden. Zie het niet als betutteling, hij is echt hard achteruit gegaan, hij houdt de honden niet meer, zijn reactievermogen is te langzaam. En met een hond als Blaine moet je dat gewoon allemaal hebben. Hij mag Maddy meenemen of June. En wat gebeurt er, hij neemt ze toch alle drie mee, woest ben ik. Wanneer hij thuiskomt ben ik snel naar mijn werk gegaan, als ik nu wat ga zeggen….

groepsfoto

’s Middags gaan we naar Nieuw-Vennep, met alle drie en Ella natuurlijk. Blaine haalt weer regelmatig een nat pak over zwemt over water, heerlijk vindt ze het. Behalve tijdens de training, maar dat terzijde. Ik probeer van alle drie de honden bij elkaar een foto te maken, oh wat een rampenplan. Uiteindelijk heb ik er een paar gemaakt, nadat ik ze in de computer geladen heb zie ik dat ze niet goed en mooi zijn, zucht. Blijkt dat ik ergens ook nog mijn zonnekapje ben verloren, we lopen weer helemaal terug, ik geef het op, maar mijn moeder niet. En ze vindt het, knapsized_IMGP4998pe mam.

Aanval van achteren

Blaine haar korte termijn geh
eugen is niet goed. Een tijdje terug sprong ze steeds op mijn rug wanneer ik door mijn knieën zakte om een foto te maken. Eén keer was ik zo kwaad, ik heb haar in haar nekvel gepakt en op haar rug gegooid. Dit gekke gedrag moet maar eens over zijn, ik lig bijna op de grond, mijn bril ligt op de grond, rare meid. Het is een hele tijd goed gegaan en vanmiddag begint ze weer met op mijn rug springen.

Pukkels

De buik en liezen van Blaine zien er weer aardig uit, de etterbultjes zijn verdwenen, dat waren ze al snel na het zalven. Wel is het erg schilferig en de borst is nog wat ruw. Ik smeer het weer goed in met Aloa Vera zalf, het werkt echt goed. Alleen vindt Blaine het niet zo leuk meer, het prikt echt de zalf.

Vrijdag 8 juli

Vanmorgen is Blaine met Wil en June meegeweest. Ze wilde niet eens mee. Ze vond het maar vreemd, Ella en ik hebben tot nu toe altijd met haar gewandeld en nu pa en dat is niet de normale gang van zaken. ’s Middags gaan we naar Nieuw-Vennep en dat is leuk!! zie ook week 28.

Zaterdag 9 juli

Blaine en Maddy zijn vanmorgen naar Nieuw-Vennep geweest en ’s middags gaan we naar de Bavo, waar ze kan spelen met speeltje nummer 10 ofzo, raak de tel kwijt.

Zondag 10 juli

Diepe kantjes

Blaine, June en ik gaan naar Bleiswijk, zie ook week 29. Ik wil graag waterwerk doen, hier trainen we de laatste weken en hier zijn veel watertjes waar het meteen diep is met in het water stappen. Onze Weimpjes vinden dit niet zo leuk. June gaat al een eindje verderop staan: ‘ik ben er niet hoor’, lijkt ze uit te stralen. Ik gooi dummy’s voor de fun in het water, het duurt best even, maar dan stapt ze toch in het water. Ik doe het nog een keer een klein stukje verder en hier gaat ze niet in het water. Er staat een sterke stroming en de dummy drijft versized_IMGP4979der, normaal zou ik net zolang wachten tot ze het water in gaat, maar nu gaan we toch wat meer terug en hier gaat ze weer wel in het water. Aan de overkant gaat het wat beter en stapt ze wat vlotter in het water.

Zoek apport

De honden moeten door de brandnetels het bos in, rustig maar er ligt een smal paadje door de netels, dus zo zielig is het niet. Ik laat eerst June gaan, zij heeft geen hekel aan de brandnetels en zo kan ze een goed voorbeeld zijn. Dit werkt want Blaine rent als een gek het bos in, wat nu brandnetels!

Een ander watertje

Hier hebben we ook getraind met de groep en ook vorige week zelf getraind. Ik gooi weer een paar keer een dummy in het water, heerlijk vindt ze het. Voor June gooi ik er ook één in, na wat aarzeling zwemt ze er naar toe. ‘Wat’ denkt Blaine ‘die wil ik ook wel’ en ze springt het water in. Ja je leest het weer goed, springt! Voor straks leg ik hier een dummy neer, stiekem, de honden mogen het niet zien. Aan de overkant stuur ik Blaine het water in met een “vooruit”. ‘Hé daar is toch een trap waar ik al verschillende keren overheen gegaan ben, dat kan toch ook?’ Ja Blaine dat kan maar het is niet de bedoeling. Oefening verknalt, overnieuw. Ik hou haar nu goed in de gaten, er wordt niet meer om gelopen. Ze is braaf en zwemt naar de overkant. Ik ben blij.

Het vliegt en is rood en zwart van kleur

De honden zijn vrij nu om te rennen en te spelen. Ze speuren nog een fazant op ook, hij vliegt op en Blaine vindt het reuze spannend, June ook natuurlijk. Geen incidenten met mountainbikers gelukkig en na 1,5 uur lopen gaan we naar huis.

Maandag 11 juli

Blaine en ik gaan naar de trimbaan in Noordwijk, het is weer een week geleden dat ik hier geweest ben. Met de grote honden kom ik hier niet vanwege de hoge konijnen sterfte. Het heeft ook in de krant gestaan en het is een variant van de dodelijk VHS ziekte. De konijnen kunnen zo dood neervallen, terwijl ze er nog goed uitzien. Bij de andere variant duurt het enkele dagen tot ze sterven, ze eten niet meer, zijn broodmager en hebben bloederige uitvloeiïng uit de neus. Het is zo zielig. Nu ik hier met Blaine loop zie ik niets meer en Blaine vindt ook niets, al is dit geen graadmeter, want de grote honden vinden ze vaak wel.

Ze verlaat me

Het valt echt op dat Blaine steeds meer bij me weggaat. Ze zoekt de struiken af, kijkt in konijnen holen, gebruikt veel meer haar neus. Hier wordt ik blij van, ik wil graag dat ze meer op pad gaat. In het bos doe ik een ‘verloren zoek’, stiekem gooi ik een dummy in de begroeiïng. Ik loop om, Blaine loopt mee en op de wind stuur ik haar weg. Hmm gaat dit goed, ze rent meteen naar voren en bedenk me dat ik beter meer naar rechts had moeten staan. Maar ze zoekt en blijft zoeken, gelukkig rent ze nu meer naar rechts en nu zou ze de dummy moeten ruiken. Ze blijft een beetje op één plek hangen, naar rechts, naar links, toch weer terug. Ik zie dat haar hoofd omhoog gaat, ze ruikt de dummy zoveel is duidelijk. Zou het in een boom terecht zijn gekomen? Dat zou niet de eerste keer zijn en jou hoor met een uitgestrekte kophouding komt ze bij een boom uit en daar is de dummy. Ze kan het niet van de tak halen, het touwtje zit er omheen gedraaid. Ik loop er naar toe en maak de dummy los, ik vind het zo knap van Blaine. Goed gedaan meisje. Ook doen we nog wat gehoorzaamheidsoefeningen.

Babysized_IMGP4781-2

’s Middags gaan we naar Venneperhout. Blaine heeft wat geleerd van haar moeder, muizenholen. Ze weet nu waarom Maddy graaft, eerst vond ze het helemaal niet interessant wat haar moeder daar in het gras aan het uitvoeren was. Maar nu? Nu weet ze dat dit graven zoeken naar muizenholen is en dat is best leuk. Ik zie Blaine ruiken en ruiken en ze duikt de bosjes in. Ik schenk er verder geen aandacht aan, June wel, zij vindt het ook interessant wat Blaine doet. Even later rent ze rond en ik zie dat ze iets in haar bek heeft. Ik roep en gelukkig komt ze vrij snel, het is een heel klein mini muisje, oogjes nog dicht en geen beharing. Ach zo zielig.

Dinsdag 12 juli

Blaine en ik rijden naar Bleiswijk voor onze jachttraining. Later meer.

Woensdag 13 juli

Weer gaan we naar de trimbaan, heerlijk weer is het, al heeft het vanmorgen vroeg nog hard geregend. Er staat ook weer water in het afgegraven zand gedeelte. Blaine heeft het naar haar zin met de boel verkennen en ze komt een paar honden tegen. Ook zie ik twee herders, maar die ontwijk ik, één aanval van een herder is wel genoeg.

Oefenen

De ‘verloren zoek’ gaat heel goed en het ‘vooruit’ sturen niet helemaal, dit is toch te moeilijk, want ze moet een heuvel op en de inzetplaats is niet goed. Dus eigenlijk is het mijn fout. Later doe ik het nog een keer en die gaat wel goed, een makkelijke deze keer. Het op afstand blijven zitten, weglopen, een dummy in het midden van Blaine en mij neerleggen gaat niet goed. Steeds gaat ze van haar plek af en blijft ze zitten, dan vergeet ze om de dummy mee te nemen, als ik haar roep. Ook nog te moeilijk? We doen nog een dummy rechts halen en links halen, nu gaat het wel goed, gisterenavond niet.

Nieuw-Vennep

Mijn neefje gaat mee wandelen. In het begin is het wat uitkijken voor Blaine en Maddy, omdat ze wild spelen. Later gaat het prima, hij wordt niet omver gelopen. Noah wil graag een dummy in het bos gooien, zodat de honden het kunnen zoeken, helemaal leuk vindt hij het. Tuurlijk moet het nog een keer en hij heeft een dummy in het water gegooid, Blaine is de meest enthousiaste. June heeft wel het speeltje gezocht in het veld die Blaine weer neergegooid heeft. Laat June maar zoeken, zij vindt het wel.

sized_IMGP4990Uit de auto

Wanneer we op de plaats van bestemming zijn en de honden uit de auto mogen, moeten ze altijd wachten tot één van ons het goed vindt dat ze eruit mogen springen. Blaine sprong er altijd als eerste uit en om dit te voorkomen moesten we alles uit de kast halen. De laatste tijd bleef Ella in de auto zitten en hield haar tegen door de riem vast te houden. Het heeft gewerkt, ze doet het niet meer en blijft keurig wachten. Halleluja.

Donderdag 14 juli

We zijn in Nieuw-Vennep en Blaine wordt steeds vrijer, ze gaat meer en meer mee met Maddy, vooral op muizenjacht. Ze heeft de smaak te pakken na de vangst van een babymuis. Ze is zelfs een tijdje weg en ik zie haar nergens, dit is nog niet voorgekomen. Blaine gaat net zo makkelijk het water in. Bij de brug zeg ik al vaak: “ga maar in het water” en dat doet ze ook. Ze zwemt zo naar de overkant, terwijl wij de brug nemen. Ik ben hier met de andere honden zo vaak mee bezig geweest, om ze bij een brug over te laten zwemmen, zonder resultaat. Het is zo jammer dat ze bij diepe kanten zo aan het trutten is.

Vrijdag 15 juli

Oefenen

We gaan ’s middags naar de Bavo en het wordt de hoogste tijd om te oefenen. Het volgen oefenen Blaine en ik, aan de lijn gaat prima. Los gaat ook best goed alleen gaat ze wel even bij de paarden kijken en dat is niet de bedoeling tijdens het volgen. Afliggen oefenen en het ‘ga daar’. Een dummy links en rechts, ik stuur Blaine daar naar toe vanuit het midden. Tijdens het neerleggen van de dummy’s is Blaine in de auto, ze houdt me natuurlijk in de gaten. Wanneer ik de achterklep opendoe springt ze eruit en haalt alvast de eerste dummy, grrrrr.

Eten

Sinds vandaag krijgt ze Proplan sensitive met zalm en rijst. Ze vindt het lekker en verdraagt het goed.

Zaterdag 16 juli

Zie week 29

Zondag 17 juli

Zie week 30.

sized_IMGP5124Maandag 18 juli

Blaine en ik gaan ’s morgens naar de trimbaan, het kan net, want de temperatuur begint aanrdig op te lopen. We doen het rustig aan ook met de oefeningen. Die overigens goed gaan. ’s Middags wordt het Nieuw-Vennep met z’n allen. Blaine is echt aan het jagen, Maddy heeft een haas geroken en de dames worden alledrie wild. Maar dit is leuk, denkt Blaine. Ze heeft geen tak gepakt, haar speeltje wil ze ook niet, ze wil door de bosjes en ruigte rennen en dat heeft ze ook gedaan. Zwemmen doet ze natuurlijk ook, daarvoor zijn we hier. Vaak moeten ze klieren ’s avonds laat, vanavond zijn ze heel rustig, heerlijk.

Dinsdag 19 juli

We gaan naar Delft voor de wekelijkse jachttraining. Later meer. Na de training zijn ze weer lekker vervelend. Blaine wil wel slapen, maar Maddy niet, zij wil spelen.

Woensdag 20 juli

Twee keer naar Nieuw-Vennep, dit moet ook wel, het is tropisch warm. Blaine gaat veel het water in, heerlijk. Ik gooi haar speeltje van de brug in het water, leuke oefening, dat vindt Blaine ook. Ik doe niets met Blaine, het is echt veel te warm. ’s Middags is het een beetje bewolke en er staat meer wind, heerlijk.

Eten

Voor het eerst sinds een hele tijd eet Blaine weer wat brokken ’s morgens vroeg. Ze moet 4x per dag eten, maar zo vroeg wil ze niets. Nu hebben we zalm en rijst en dat vindt ze lekkerder.

Vervelend

Ik stop Blaine in de bench, zij en Maddy zijn zo vervelend ’s avonds laat en maken veel herrie. Dat kan niet wanneer iedereen slaapt.

Donderdag 21 juli

Het is weer warm, geen 33 graden zoals gisteren, maar wel 26 graden.

sized_IMGP4986Niet lekker

Blaine is wat aan de dunne en heeft een paar keer overgegeven, ’s nachts en ’s morgens. Ze wil de hele ochtend niets eten en drinken. Als ik thuis kom van mijn werk wil ze natuurlijk wel wat en ik geef haar wat drinken en lichtverteerbare brokken. Geintje, even eerder heeft ze bij Ella ook wat gegeten. Het wordt saai, maar het wordt weer Nieuw-Vennep. Het is te laat om ergens anders heen te gaan, en voor dit moeten we al 20 minuten rijden. Dat alleen maar voor water zodat de honden kunnen zwemmen. We merken niets meer bij Blaine, ze is tierig en heeft weer trek. Wel lichtverteerbaar eten. Laat ik dat nu net gehaald hebben bij de dierenarts. Ook pillen tegen teken en vlooien, kijken hoe dat is. Het werkt 3 maanden, geen pipetjes meer gelukkig. Daarna krijgt Blaine nog een keer een wormenkuur.

Vrijdag 22 juli

Gelukkig is het een  1 daags griepje, vandaag heeft ze nergens meer last van. Vanmiddag op de Bavo oefen ik nog wat lijnen, een lijn naar rechts, naar links en naar achteren. Het gaat moeizaam, uit de auto rent ze meteen naar de rechter dummy, moet ze naar links gaat ze weer rechts. Ook rent ze uit haar eigen naar de dummy die achter haar ligt. Moeizaam dus. We houden vol net zolang tot ze het goed doet en het komt ook goed. Ik merk wel dat ze het warm heeft van het rennen net en ze is het zat. Ik hoop dat ze me vanavond laat voor één keer rustig laten lezen of een serie kijken.

Zaterdag 23 juli

Zie week 30

Maddy, Blaine en ik gaan naar Hoofddorp! Veel zwemmen.

Zondag 24 juli

Met Blaine en June rijden we naar Zwaanshoek, zie week 31.

Vacht

Ella heeft Blaine geborsteld. Ik merkte dat ze veel haar verloor en ze heeft een paar stippels op haar zijde. Dit betekent dat de kleur van haar vacht verandert, ze wordt donkerder helaas. Ik vind een lichte vacht mooier. Een weimaraner moet je met een rubberen borstel kammen. Geen echte borstel, het heeft de vorm van een handschoen, nu hebben we er één in de vorm van een wiebertje en het heeft rubberen pinnen. Vier borstels met haar komen van haar vacht af!! Misschien nog meer, zei Ella.

Maandag 25 juli

Op de trimbaan is het erg rustig, het is benauwd en bewolkt, het gaat precies miezeren wanneer we door het open gedeelte lopen. We doen wat oefeningen, het volgen gaat heel goed, het afliggen, na een valse start, ook. Verloren zoek gaat de eerste keer niet goed, te moeilijk denk ik. Later doen we het nog een keer en dan gaat het prima. Ook oefen ik wat lijnen. Verder hebben we lekker gewandeld en was het een beetje saai. Zie ook week 31.

sized_IMGP4997Dinsdag 26 juli

Blaine laat haar speeltje vallen en het is nergens meer te vinden, morgen zoek ik verder, zie ook week 31. We haast want we moeten naar de jachttraining in Delft. Lees later meer.

Woensdag 27 juli

Ik ga met Blaine naar de Bavo, omdat ik naar het ziekenhuis moet. Heb ik me vergist in de tijd en nu kunnen we maar een kort rondje lopen. Ook zoek ik nog naar het speeltje en spoor Blaine aan om ook te zoeken. Ik kijk heel goed, maar kan het niet vinden, door tijdgebrek kan ik niet verder zoeken. Ik draai me om naar Blaine en wat zie ik? Heeft ze het blauwe speeltje in haar bek. Nou ja zeg.

Donderdag 28 juli

Blaine wil niet eten, ze is niet helemaal lekker denk ik. Gelukkig eet ze rond 12.00 uur wel.

Patrijzen

We gaan met de honden naar Nieuw-Vennep en het is er heeeel leuk, zie week 31.

Vrijdag 29 juli

Geen puf om ergens anders heen te gaan, het wordt de Bavo.

Zaterdag 30 juli

Het was de bedoeling dat ik met een konijn zou oefenen, maar ik ben het weer eens vergeten op te halen bij Steef. Ach dan maar een nepeend, en daarmee doen we een ‘over water’. Ik heb nog niet veel getraind met de mooie rubberen eend en op de training vindt ze het een beetje een raar ding. Maar nu gaat het helemaal goed. Ze zwemt het water over, zoekt de eend, pakt het, twijfelt even en zwemt toch terug. Een 10 met een griffel. Verder hebben we niet zoveel gedaan en gewoon gewandeld. En waar dan? In Zwaanshoek, met mooi weer.

‘Middags in de Bavo doen we wat volg oefeningen en de ‘Blijf oefening’. Hier ben ik best bang voor, dit lukt ons nog niet op de oefendag SJP van de Weimaraner Vereniging.

sized_IMGP5227Zondag 31 juli

Eendje uit het water

Blaine Maddy en ik gaan weer naar dezelfde locatie, ik wil nu oefenen met een echte eend. Voor de C-onderdelen hebben we een apport uit water. Blaine stapt al in het water eer ik de kans krijg om “apport” te zeggen. Ze zwemt er naar toe, pakt de eend in één keer, ze zwemt naar de kant en ik pak het aan. Ik ben blij, het is nog niet zoals het hoort, maar dat komt wel. Nu wil ik dat Maddy de eend haalt, maar hoe ga ik dit doen. Er is geen boom waar ik haar aan kan vastmaken, de dongel ligt in de auto, aan riet vastmaken? Flauwekul natuurlijk, maar doe het toch. Tuurlijk werkt het niet, zodra ik de eend in het water gooi, rukt Blaine zich los en springt in het water. Maddy kijkt er beteutert bij, de schat. Blaine brengt de eend en dat is weer goed. Ik hou haar nu in mijn rechter hand vast, en Maddy aan mijn linkerhand, ideaal is het niet natuurlijk. Ik gooi de eend weer in het water en Maddy gaat het halen, vlot ook. Blaine wil ook weer achter de eend aan, maar daar krijgt ze de gelegenheid niet voor. Het aanpakken gaat wat moeilijker van mijn kant, ik heb mijn handen vol aan Blaine. Maar Maddy doet het prima.

Verstoppen

Op het hoogte punt stoppen toch? Ik verstop de tas in de bosjes en haal die later op. Wij gaan verder lekker wandelen. Blaine gaat een paar keer haar moeder achterna, maar zij is niet bij te houden, ze is zo snel en sterk. Helaas geen fazanten, ook niet nu Maddy er bij is.