Clubmatch WSH 2017

Zondag 28 mei 2017

Clubmatch 2017

Wie zijn er ingeschreven?

Maddy in de Kampioensklas, Nola en Suzy in de Tussenklas. Ik breng Maddy en Nola voor, Ruud brengt Suzy voor. Suzy logeert ook bij Ruud en Annelies en het gaat wat beter met haar, dankzij de geweldige inzet van Ruud en Annelies. Zij laten haar met alles kennismaken, wat ze tijdens haar opgroeifase allemaal gemist heeft. Helaas heb ik Blaine niet ingeschreven vanwege iets scheve tandjes onder en ik ga niet voor een Goed of een Zeer Goed. Klinkt dit arrogant? Nee toch! Blaine is gewoon een hele mooie hond die een Uitmuntend verdient.

Tussenklas

Suzy heeft geen ringtraining gehad, maar Karin heeft haar best gedaan met oefenen. Ze heeft het staan geoefend en het lopen en tandjes laten zien. Ze kan best mooi staan, ze heeft al een goed ontwikkeld lichaam, alleen is ze nog erg beweeglijk en gaat weer snel zitten. Het gaat wel steeds beter en omdat ze veel aandacht heeft voor haar baasjes is ze heel attent en staat mooi. Het lopen gaat prima, ze rent mooi in draf. Dit betaald zich uit want Nola wordt 1e met een Uitmuntend. Suzy is wat gedrukter en loopt langzamer en wordt 4e met een Zeer Goed. Aangezien Suzy in een korte tijd van een vrolijke jonge hond veranderd is in een tamme, timide hondjes is dit al heel wat. Nola mag straks meedoen met de verkiezing van Beste Teef in de erering. Moeder en dochter in de erering, bijzonder.

Kampioensklas

Maddy is alleen in de Kampioensklas en dat had ik echt niet verwacht, de mooie teef van Esther had ik zeker verwacht. Het is knap warm nu, de teller geeft zo’n 29 graden aan. Maddy is een telganger en ik moet altijd heel goed mijn best doen om haar in draf te laten lopen. Nu het zo warm is wordt dat extra moeilijk, ze heeft normaal de neiging om te sjokken. Dit geldt overigens niet als ze in een leuk natuurgebied loopt.

Draf

Maddy is heel braaf, ze blijft mooi stil staan, ik hoef vrijwel niets te doen, ze staat mooi uit zichzelf. Wanneer ik start met lopen laat ik Maddy altijd zitten, dit geeft een extra push om in draf te lopen. De ketting van de riem is dun en hou ik helemaal omhoog vlak achter haar oren en achterhoofdsknobbel, hierdoor is haar hoofdje mooi opgeheven. Het helpt heel goed om op deze manier te lopen, Maddy loopt niet één keer in telgang. Ze rent als een zonnetje door de ring, goed tempo, attent en in draf. Dank je Josee Sales, van jou heb ik dit geleerd. En ja we worden eerste, duhhh, en ja met een Uitmuntend. Dus we mogen straks in de erering voor verkiezing van beste teef.

Erering

We hebben een probleem, ik heb vandaag twee honden voorgebracht en beiden staan ze in de erering. Maar ik kan er niet twee voorbrengen, wat nu? Wikken en wegen, wat doe ik? Ruud showt ook goed en kan één van de teven voorbrengen. Wie breng ik voor. Ik besluit toch om Maddy voor te brengen, zij heeft veel ervaring en heeft best kans om nummer 1 te worden. Maddy heeft niet zoveel met Ruud, ze heeft er niet echt een band mee. Ik ben de enige die haar altijd voorbrengt. Nola heeft een betere band met Ruud, ze heeft er afgelopen winter een maand gelogeerd en Ruud heeft haar al een keer met succes voorgebracht.

Spannend

De erering is goed bezet met mooie teven, waarbij er voor mij één uitspringt en dat is nog een jonge hond. Mijn/Maddy’s grootste concurrent in mijn ogen. We mogen beginnen met een rondje te lopen, ik denk wel twee. Vervolgens mag Maddy mooi staan en dat doet ze, heel braaf en attent is ze. Ik sta te ver van Nola en Ruud vandaan en kan niet zien hoe zij het doen. De temperatuur loopt verder op, letterlijk, en dat is te merken aan de honden. Maar niet aan Maddy, ze staat er nog aardig fris bij. De keurmeester kan haar keuze niet maken, daarom moeten we nog een keer lopen. Nu spant het erom, Maddy loopt nog steeds heel goed. De nummer één wordt gekozen en weer moeten we lopen. Maddy loopt nog steeds goed, mooi in draf en vlot, ik heb het idee dat we goed in de gaten worden gehouden en dat klopt ook. Ik hoor dat naderhand van Laura. Ik voel me bijna zweven met Maddy in zo’n super vorm, het is net of ze extra haar best doet, nu ze eindelijk weer eens iets samen met mij doet. En ja, we worden 2e!!

Winnaars

Nummer 1 is Jillz, je weet wel mijn grote concurrent i.v.m. Nola en Suzy en zij krijgt het CAC/CACIB. Het is een kampioensclubmatch, dat houdt in dat Jillz 2 punten verdient voor het Nederlands Kampioenschap. Nummer 2 is Maddy en krijgt het reserve CAC/CACIB en 1 punt voor het Nederlands Kampioenschap, maar dat is ze al. Helaas heeft niemand de moeite genomen om een foto te nemen van Darcy, zelfs de fokker niet, toch niet een onverdienstelijke prestatie. Het is wachten op de foto’s van de Vereniging.