Juni 2016

Donderdag 30 juni

We gaan naar de Bavo, even makkelijk. Ik heb blaine in de bench gedaan, ze was zo vervelend vanavond laat en ik wilde rust. Het was of Blaine of Maddy, Maddy is al een paar keer in de bench gegaan en nu was het tijd voor die kleine, grote dondersteen.

sized_EG diploma PukGefeliciteerd Puk

Puk heeft zijn tweede diploma gehaald met de Gehoorzaamheidscursus. Hij is geslaagd voor zijn EG-diploma.

Woensdag 29 juni

Gisterenavond heb ik een mooi klein konijntje gehad van Hilda en ik kan er meteen mee oefenen vanmorgen in de Bavo. Het valt tegen, ze trut met oppakken en tijdens het brengen laat ze het een paar keer vallen. Ik maak er expres een ‘verloren zoek’ van, zo pakken en brengen ze het wild vaak beter. Ik doe nog een ‘verloren zoek’, dit gaat hetzelfde als net. Het kort apport gaat beter gelukkig. Nog veel werk aan de winkel. Veel lol in Nieuw-Vennep ’s middags, zie week 28.

Dinsdag 28 juni

Jachttraining

Lees verder.

Maandag 27 juni

Tevreden mens

Het begint te regenen wanneer Blaine en ik in de Bavo lopen. Ik heb mijn dummytas bij me en we doen wat oefeningen tijdens onze wandeling. ‘Verloren zoek’ gaat prima, een ‘vooruit’ oefening ook. Ook doe ik volg-oefeningen in de vorm van een ‘achtje’ wat we ook tijdens een KNJV-proef moeten doen. Vorige week was ik al aangenaam verrast dat het volgen zo goed ging en nu volgt ze weer heel mooi. Ook tijdens het ‘losvolgen’ doet ze het heel goed. Ik heb nu wel prominenter een lekker koekje in mijn hand, ik ben heel blij hier mee. Twee weken geleden tijdens de training ging het ‘achtje’ zo slecht en nu zijn we met sprongen vooruit gegaan. Het ‘vooruit’ sturen kan beter en verder, ik denk dat ik het weer een paar keer oefen met een dummy weghalen of toch met een bak voer. Blaine moet ver genoeg van mij wegrennen, dat moet gewoon, niet te veel snuffelen, niet terug lopen. Als ik denk dat ze ver genoeg is roep ik haar naam en meteen erachter aan fluit ik het ‘kom hier’ fluitje. Dit mag! Ook oefen ik het ‘zit en blijf’en het ‘down liggen’. Ik ben zeer tevreden hoe Blaine een paar keer de dummy bij me brengt, één keer helemaal goed en de andere keren bijna goed. Het komt wel, we hebben nog even de tijd.

Zondag 26 juni

Zo blij

Ik ben de hele dag op stap met Maddy voor een verenigingsproef van Hubertus. Wel kan ik ’s middags met de honden lopen en we gaan naar de Bavo. Blaine is een paar keer heel wild met Maddy, ze piept zelfs en heeft zich verstapt. Ik word zo kwaad, dat mijn stem 4 straten verderop ook nog te horen is. Blaine stopt wel met klieren. Ze ramt ook steeds met een noodvaart tegen Maddy op, zo vervelend. Ze is wel heel blij om mij en haar moeder te zien, na een hele dag afwezigheid.

Ga daar

Dit is mijn commando wanneer ik de honden en nu Blaine naar links en rechts stuur. Ik doe nog een dirigeer oefening naar rechts, links en vooruit naar achteren. De eerste 2 haalt ze zelf al voordat ik wat gezegd heb en bij de 3e kan ik haar wel inzetten en haalt ze de dummy.

sized_IMGP4905Zaterdag 25 juni

Ja het wordt afgezaagd, maar we gaan weer naar Nieuw-Vennep, alleen met Blaine en Maddy. Rennen, wat oefeningen doen, beetje zwemmen en vooral lol hebben.

Eten

Voor Blaine gaan we echt ander voer bestellen, het wordt de zalm en rijst, dit is de sensytive van Proplan. Dit vindt ze vast lekkerder. Olie over het voer vindt ze ook lekker, ik ga binnenkort de zalmolie bestellen.

Vrijdag 24 juni

We gaan weer naar Nieuw-Vennep maar dan het gedeelte aan de Hoofdvaart. Blaine zwemt in de brede sloot en in de paardentrog. Ze rent een stukje mee met de andere honden, ze gaat wel steeds verder. Het hoge gras vindt ze leuk, maar niet die stekels die er tussen staan.

GG

Even wat oefeningen doen. Volgen los en vast, blijven, af, het gaat heel goed. Vol aandacht is ze tijdens het volgen, zelfs Ella is onder de indruk en ik ook. Ik kan nog niet terecht voor een vervolgcursus GG en ik begin me af te vragen of ik het wel moet doen. Is het niet beter om het gewoon bij de jacht te houden, daar komen ook gehoorzaamheidsoefeningen in voor. Misschien is het beter om van het najaar ergens nog een jachttraining te doen.

Donderdag 23 juni

Het is warm en ik wil ergens anders heen. Ella kan helaas niet mee, dus ik ga alleen met de drie grijze donderstenen. We gaan naar Nieuw-Vennep. De honden hebben gezwommen, Maddy gaat nog steeds niet in het water als Blaine er in is. June wel, zij stapt steeds vaker in het water en komt na jaaaaaren tot de ontdekking dat het best fijn is zo’n koele duik. Al zal ze dat laatste nooit doen….

Woensdag 22 juni

De Boseilanden

’s Morgens rij ik met Blaine naar Zwaanshoek. Gisteren ging het zwemmen weer wat moeilijk, vooral wanneer het water meteen diep is, het ‘overzwemmen’ ging prima. Nu móét het beter, maar waar gaan we ‘overzwemmen’. De slootkanten staan vol riet, bijna geen doorgang te zien, of aan één kant een doorgang en de overkant niet en ik wil succes hebben. Het is warm, Blaine gaat makkelijk het water in en zwemt al snel. Ik kijk en kijk naar een leuk slootje en na een lange wandeling, kom ik toch uit bij het begin. Ene kant wel een mooi instapplek, aan de overkant niet. Ik doe het toch hier en dan moet ze door het riet om aan de overkant te komen. Hoe kan ik dit aanpakken? Ik gooi een paar keer een stok in het water, ze houdt van stokken en om dit weer te pakken te krijgen moet ze door de dichte begroeiing en het riet. Eerst komt ze terug en ik stuur haar weer het water in en ze komt terug met de stok. Ik herhaal dit nog een keer en leg daarna stiekem de dummy – niet al te ver – van het water neer.

sized_IMGP4777-2Over water

Aan de overkant zet ik haar in en soepel stapt ze in het water en zwemt vooruit. “Vooruit” zeg ik een paar keer, halverwege wil ze terugkomen, gelukkig kan ik haar met verder sturen. Ik probeer dat door mijn arm omhoog steken en “vooruit” te roepen. Ze draait zich om en zwemt naar de overkant, ze gaat het riet door en wanneer ik “zoek apport” roep gaat ze de dummy zoeken. En ja hoor, ik zie haar weer verschijnen met dummy en ze zwemt naar mij terug. Missie geslaagd, ze zwemt terug en heeft de dummy. Mooie afsluiting van een heerlijke wandeling.

Dinsdag 21 juni

We gaan naar jachttraining van Rijn en Duin, zie meer.

Na de training

Vooral Maddy heeft Blaine erg gemist en ze moet dan even spelen en dollen met Blaine. Dat hoef je tegen haar maar 1 x te zeggen. Helemaal gek worden ze, klieren, bijten, van de bank af en er weer op, om de tafel rennen en dat om 12 uur ’s nachts. Dit kan natuurlijk niet en ik moet weer voor politieagent spelen. Het helpt niet echt, ik heb grote moeite om ze te kalmeren. Omdat Maddy het beste luistert stuur ik haar naar haar mand, dit doet ze en de rust keert weder, hè hè. Mijn hart doet wel zeer als ik Maddy naar haar mand stuur.

Maandag 20 juni

Blaine heeft haar stok weer, ze sjouwt er weer mee rond. In de Bavo doen we ’s morgens wat oefeningen. Een ‘verloren zoek’ en ik zet twee lijnen uit, een dummy rechts en een dummy links en achteruit. Verder wat gehoorzaamheidsoefeningen. Het is een beetje saai hier, geen hond om mee te spelen, ’s middags wel.

Wormen

Die zie ik gelukkig niet meer in haar ontlasting en ze heeft ook niet meer gebraakt.

Zondag 19 juni

Dikke tak

Blaine heeft mij moeten missen, omdat dit de trainingsdag van Maddy is. Wel gaan we ’s middags naar de Bavo, ze vindt een dikke tak en die is de moeite waard. Een hele tijd loopt ze met die tak rond, het is eigenlijk te zwaar voor haar, maar ze blijft volhouden. Totdat Ella kan ingrijpen omdat ze het laat vallen om Maddy aan te vallen.

sized_IMGP4710Gekke meid

’s Avonds lig ik even bij haar in de mand, ze weet van gekkigheid niet wat ze moet doen. Ze gaat met haar bekje naar mijn gezicht en is wat bijterig, toch doet ze het heel zachtjes. Ze kan het wel.

Hmm

Vrijdag hebben we een wormenkuur gegeven, het werd echt hoog tijd. Ik zette er vaart achter, omdat ze nu een paar keer ’s nachts heeft overgegeven. Vrijdagochtend zag Ella iets vies bij het braaksel wat voornamelijk uit een paar brokjes bestond, het leek wel een worm. Ach vast een regenworm zeiden we tegen elkaar. Ik vertrouwde het niet helemaal en vrijdagmiddag haalde ik meteen een wormenkuur voor alle honden. Ieder 2 grote tabletten Milbemax.

Zelf opruimen

Ze vindt het maar vies dat braaksel op haar fleecedeken in de bench. Vanmorgen vroeg tijdens mijn ontbijt haalt ze zelf de fleecedeken uit haar bench. Nu zie ik pas dat ze iets heeft overgegeven.

Oh nee

Ik zie dat er iemand gedrukt heeft buiten, dat zal Blaine geweest zijn. Ik ruim het op en wat zie ik nu? toch wormen, net regenwormen maar dan dunner. Dus toch, getsie getsie. Ik durf dit ook bijna niet te vertellen, maar ja ik heb met mezelf afgesproken om zoveel mogelijk eerlijk te zijn…. Oh wat ben ik blij dat ik meteen die wormenkuur heb gegeven vrijdag. Ik zoek later op wat voor een soort het is, Ella wil het ook weten, we gruwelen ervan! Het zijn spoelwormen, de meest voorkomende van de parasieten en ze zijn makkelijk te bestrijden. Wellicht hierdoor dat ze minder trek in eten heeft en de laatste tijd wat braakt. Ze was steeds wormenvrij, we hebben echt heel vaak ontwormd, maar eerlijk is eerlijk met 6 maanden ben ik het vergeten. Hoe komt ze eraan? snuffelen aan anderhonds ontlasting, kadavers opeten van wild en vlooien,dat is het eigenlijk. Ik denk dat ik over 2 weken zo’n pil geef tegen vlooien en teken en daarna geef ik nog een wormenkuur. Getsiederrie!!

 Zaterdag 18 juni

zie week 25

Vrijdag 17 juni

Ja hoor weer zoekt Blaine steeds het water op in Vennerhout. Vanmorgen heeft ze wat overgegeven, verder heeft ze nergens last van. Wel geef ik alle honden een wormenkuur. Ik doe wat volgoefeningen, probeer ook te pivoteren, maar dat is een rampenplan.

Donderdag 16 juni

sized_IMGP4728Blaine haar voer is bijna op en we gaan een ander soort proberen. Ze is niet zo gek op de Athletic van Proplan. We gaan over op zalm en rijst, dit is ook goed voor de gevoelige huid. Daar heeft ze geen last van, maar het is wel smakelijker en vetter. Een risico is wel dat ze misschien wat meer darmproblemen heeft. Dat is van latere orde.

Rennen

Maddy daagt Blaine uit om te rennen. Voorop rent ze, met een noodvaart, Blaine er achteraan. Zij heeft nog niet de snelheid van haar moeder. Hier kan het niet zoveel kwaad, het terrein is overzichtelijk en effen. Pff, wat een snelheid. Dan merk ik dat Maddy toch wat vermoeid raakt en kan Blaine haar bijna pakken.

Woensdag 15 juni

We gaan met z’n allen naar Nieuw-Vennep en Blaine krijgt het weer voor elkaar om haar roze speeltje kwijt te raken en wij maar zoeken. Uiteindelijk gevonden, het lag aan de rand van een ruig veld waar ze in is gegaan. Wat ik heel leuk vind is dat Blaine meteen even het water in gaat, even afkoelen. Dit hebben we nog niet zo vaak meegemaakt hoor.

Dinsdag 14 juni

Trainen met Blaine in Delft, lees meer.

Maandag 13 juni

sized_IMGP4713Blaine en ik gaan naar de trimbaan. Hoe zit het nu met die konijnen dan, vraag je je misschien af. Blaine gaat nog niet zo ver bij mij vandaan en gaat niet bewust op zoek naar wild zoals de andere twee doen. Wel vindt ze twee kadavers, op mijn commando “los’ doet ze dat ook, even weglokken en het is prima

Oefenen

We doen veel gehoorzaamheidsoefeningen en 3 x een ‘verloren zoek’. De eerste 2 gaan niet goed, de 3e wel.

Omgeving

Het valt op dat Blaine eigenlijk geen stok in haar bek draagt, ze heeft er hier niet zo’n behoefte aan. Ze is toch wel aan het ruiken en snuffelen, ze is genoeg bezig en mist haar speeltje of stok niet.

s’Middags wordt het de Bavo en Blaine zet de boel weer behoorlijk op scherp. Steeds valt ze Maddy aan, het eerst volgen helpt niet meer. Ik laat ze zitten en dit helpt, maar voor hoelang?

Uit de auto

Ella houdt nu Blaine vast wanneer ik de achterklep open doe. Zo verkomt ze dat Blaine uit de auto springt, goed plan toch?

Ik doe de riem aan op de manier die Wilma gebruikt voor haar trekkende hond. Zij heeft 11 honden en dat loopt niet altijd handig. Een lange touwriem met stop, de riem omdoen en dan van voren een lus maken en dit om de neus doen. Mijn riem is lang genoeg, maar Blaine vindt dit echt niet leuk, steeds probeert ze de riem van haar neus te verwijderen.

Springen

Bijna springt ze over me heen, niet normaal. Maddy kan hoog springen, maar Blaine helemaal.

Zondag 12 juni

Ella vertelt dat ze best moeite moet doen om Blaine bij haar te krijgen wanneer ze met een andere hond speelt. Ze neemt daarom wat leuks mee en daar kan ze Blaine mee lokken. We gaan ’s middags naar de Bavo, het valt op dat Blaine weer veel meer Maddy aanvalt. Wanneer ze uit de auto komt doe ik nog steeds eerst volgoefeningen. In het begin hielp dit goed tegen het klieren, maar het lijkt wel of ze er na een tijdje, nog niet eens een week, aan gewend is en ze gewoon weer haar ding doet. Tot nu toe is een speeltje meenemesized_IMGP4796-2n nog de beste afleiding.

Puk

Hij is lekker met z’n baasjes naar Frankrijk, bofkont.

Zaterdag 11 juni

’s Morgens Bavo en weer doe ik wat oefeningen, ‘zoek verloren’, dit gaat niet zo goed, ze zoekt niet ver genoeg. En ik probeer aan te leren om naar rechts of links te gaan.

Nieuw-Vennep

Blaine heeft veel waterplezier, ze rent en springt in het water. Alleen wat ze met Maddy doet is niet leuk, klieren in het water vindt haar moeder niet leuk. Weer wordt ze 2x achterna gezeten en dit vindt Blaine weer niet leuk, op een gegeven moment piept ze en wil ze dat de andere hond stopt. Ze rent zelfs door het water tijdens  een achtervolging. Ook is ze haar speeltje weer kwijt, ze gooit het ergens neer en dan is het weg. Gelukkig vinden we het op de terugweg naar de auto weer.

Boodschappen

We gaan nog even naar de Hano, ze is heel braaf en rustig.

Vrijdag 10 juni

We gaan naar de Bavo, ik heb geen zin om een stuk te rijden, morgenochtend rijden we ook weer ergens heen op ruime afstand van Noordwijkerhout. Weer doe ik wat gehoorzaamheidsoefeningen.’ Los- en vastvolgen’ en ‘blijven’. Ella vindt het best goed gaan.

Donderdag 9 juni

We gaan naar de Bavo en we doen wat gehoorzaamheidsoefeningen. Zie week 24.

sized_IMGP4780-2Woensdag 8 juni

Trimbaan

Ja met Blaine kan dat wel. Zij vangt nog geen konijnen.

Gevonden

Ja hoor we zien het speeltje nummer 8 drijven, na heel veel aandringen pakt June het uit het water. Altijd weer de lieve trouwe June. Blaine vindt het water weer helemaal geweldig. Ze staat er zelfs even in, nog nooit meegemaakt. Zo lekker op je gemakje in het water staan, vader Kyle gaat rustig liggen in het water.

Dinsdag 7 juni

Een rondje Bavo, want vanavond rijden Blaine en ik naar Delft, naar de Tanthof. De training gaat goed. Lees meer.

Na de training moet Blaine zich altijd afreageren en waar heb je anders een moeder voor? Maddy heeft haar ook gemist want ze neemt uit vrije wil de uitdaging aan en het is weer even speeltijd.

Maandag 6 juni

’s Morgens ga ik naar de Bavo met Blaine, ik wil een sleep met een eend uitzetten. Maar waar? er mogen geen mensen lopen, de auto moet dichtbij staan en het gras mag niet te lang zijn. Een rechte sleep gaat goed, alleen ze wil de eend niet best oppakken en laat het steeds vallen. Later doe ik nog een sleep met een haak en verder, hier is ze nog niet aan toe dus. Dit gaat nog niet. Wel pakt en brengt ze veel beter de eend naar me toe.

Nieuw-Vennep

Blaine heeft veel lol in het water en neemt haar speeltje mee. En ja die ligt later in het water blijkt. Het is een soort rubberen stok van het merk Kong en die wil ik toch echt graag terug. Hoe loopt dit af? Blaine rent en rent in het water en daardoor wordt het speeltje een beetje onzichtbaar voor de honden. Geen hond vindt het, oh nee ik vrees het ergste. Ja hoor speeltje nummer 8 is weg. Misschien komt het morgen weer boven drijven en kunnen we het alsnog weer krijgen.

sized_IMGP4823Ridgeback

Er komen twee ridgebacks aan op de brug en één heeft het op Blaine gemunt. Zij rent met een noodvaart achter Blaine aan om haar te grijpen, Blaine rent gelukkig nog sneller. Dit gaat me geen tweede keer gebeuren en ik geef een enorme brul, echt het is geen gehoor, maar ook nu helpt het weer. De Ridge taait af.

Zondag 5 juni

Mijn vader is vorige week 80 jaar geworden en vandaag viert hij zijn verjaardag. Wanneer ik thuis kom na de jachttraining met Maddy zie ik dat Blaine in de bench zit. Zo leert ze niets natuurlijk, maar ik snap wel dat mijn moeder het gedaan heeft. Zij staat er alleen voor. Blaine gedraagt zich best goed, al moet ik haar goed in de gaten houden. Anders likt ze de drankjes van de gasten op, geen probleem, gewoon je lange tong in een glas steken. En ik moet voorkomen dat ze de bloemen van de cadeau gekregen planten niet eraf ruikt.

Aanpakken

Ik ga het anders doen. Blaine blijft aan de riem wanneer ze uit de auto mag en ik gebruik nu de zijdeur, zo kan ik haar goed opvangen. Ik volg en luisteren moet ze, dit doe ik om te voorkomen dat Maddy meteen aangevalt wordt. Het helpt, ze is een stuk rustiger.

Zaterdag 4 juni

Naar Nieuw-Vennep rijden we samen met Maddy. Blaine zwemt meteen op mijn aangeven, ze gaat mooi ‘vooruit’ en zwemt weer terug. Voor het eerst heeft ze een Patrijs gezien, ze kijkt het helemaal na en hopelijk is de geur blijven hangen en heeft ze het in haar hersenen ingeprent.

’s Middags heeft Blaine een aanvaring met prikkeldraad, gelukkig loopt het goed af, ik zie een heel klein wondje op haar oor. Laat het een les voor haar zijn. Zie week 23.

Vrijdag 3 juni

Zie week 23

sized_IMGP4777-2Donderdag 2 juni

Zie week 23

Woensdag 1 juni

Blaine en ik rijden naar Zwaanshoek naar de Boseilanden en nu rijden we helemaal naar achteren. Helaas komen we geen wild tegen, ik hoopte op een haas. Het is heerlijk wandelen hier, alles is groen en nu is het rustig. Ik wil Blaine laten overzwemmen en heb eerder een dummy aan de overkant van de sloot neergelegd. Dus ze moet blind over water zwemmen en nu doet ze het zomaar, snel en soepel….

Blaine is 7 maanden