sized_IMGP4859Zondag 26 juni

De onderlinge van Hubertus in Delft. Later meer.

Omdat ik op tijd thuis ben, kan ik gewoon met alle honden wandelen.

Maandag 27 juni

We gaan naar Nieuw-Vennep, yeah. Het is heerlijk weer in tegenstelling tot vanmorgen. Het lijkt wel of Maddy wat mank loopt, gisteren heeft ze natuurlijk ook een lelijke smakkerd gemaakt tijdens het dollen met Blaine. Het weerhoudt haar niet om de velden in te trekken op zoek naar wild. Ook June doet lekker mee, de honden kunnen zwemmen, jagen, we lopen door het hoge gras en ik maak nog foto’s.

Nest

We lopen langs een stukje waar veel Patrijzen en Fazanten voorkomen. Is dit een goed idee? Niet dus, want Maddy stoot een nest Patrijzen op. Heel veel kleine kuikentjes vliegen weg, gelukkig pakt ze niets uit de lucht. Ze heeft het wel heel druk hierna en heeft moeite om te luisteren, ze wil nog niet naar huis…..

Dinsdag 28 juni

We houden het rustig, want vanavond ga ik met Blaine naar de jachttraining. Naar Bleiswijk, mooi gebied. Lees meer. En na de training wanneer ik thuis kom is het weer bal, Maddy heeft Blaine gemist en dat wordt dollen. Alleen is het al na middernacht en iedereen slaapt. Ik heb voor de makkelijke weg gekozen en Maddy even in de bench gedaan, nu is het rustig en kan ik even naar boven.

Teken

Maddy doet ineens heel moeilijk wanneer ik een teek wil weghalen. Ik heb een inschattingfout gemaakt en aan Maddy laten zien wat ik weg heb gehaald. En sindsdien wordt het tekentangetje van te voren helemaal onderzocht en besnuffeld. Ze wil het tangetje steeds zien en ik krijg geen kans om de teek te verwijderen. Grr.

Woensdag 29 juni

’s Morgens gaan we naar de Bavo, Blaine en ik en ’s middags met z’n allen naar Nieuw-Vennep. Nu daagt Maddy een paar keer uit en ze rennen met een noodvaart achter elkaar aan. Maarrrrr….. Maddy wint steeds weer en is slimmer. Maddy pakt zelfs een paar keer het speeltje van Maddy en samen hangen ze aan een kant van de rubberen stok.

Pesten

June kan het ook. Ze pakt de kluif en legt het bij haar neer, er aan knauwen doet ze niet, het ligt daar maar op haar poten. Blaine haalt het niet in haar hoofd om die kluif te pakken, ze weet dat ze dan een snauw krijgt. Tja wat moet je dan doen als pup, blaffen! Maar of dit helpt om de kluif bij je te krijgen?

sized_IMGP4909Vrijdag 1 juli

Ga ik naar Rilland in Zeeland of niet? Als ik vrijdag vrij kan krijgen, zodat ik een beetje uitgerust ben voor zaterdag. Vrij heb ik maar uitgerust? Want ik wil toch nog even zwemmen met Maddy, ze moet het diepe water in, water waar het meteen diep is bedoel ik hier mee. Ze heeft hier zo’n hekel aan en Blaine ook, dus zij moet ook mee. We gaan naar Bleiswijk naar hetzelfde slootje. En het gaat goed gelukkig. Zal het helpen voor morgen?

Maddy kent het hier en trekt meteen haar eigen plan, als ze denkt ‘oh nu kan ik wel even weg’, dan gaat ze ook. Hup het fietspad over en de velden afzoeken. Maar ze heeft ook geluisterd, eerlijk is eerlijk. Blaine kliert natuurlijk weer heel erg met Maddy. Ik zet ook nog twee lijnen uit en dit gaat super, echt waar, dit heb ik heel lang niet meer gezien.

Zeeuwse Jachthonden Combinatie

Deze vereniging organiseert jaarlijks een jachthondenproef met dummy’s gebaseerd op een KJV-proef. Je kunt er zo heengaan en terplekke inschrijven. Een aantal van de jachtcursus van Hubertus hadden het erover en het leek mij ook wel leuk. Ik was al langer van plan om een keer te gaan en nu is het zover. Ben benieuwd. Slechter dan afgelopen zondag kan het niet gaan. Zie ook dagboek Blaine juli.

Puk

Hij heeft zijn EG-diploma gehaald en Blaine, Puk en de andere pups zijn vandaag 8 maanden oud!! Zie ook dagboek Blaine juli voor een foto van Puk mét diploma.

Zaterdag 2 juli

We rijden naar Rilland, daar doen we een jachthondenproef van de Zeeuwse Jachthondencombinatie. Lees later meer. Na 18.00 uur ben ik thuis, ik pik Ella, June en Blaine op, die lang op me gewacht hebben, en we rijden naar de Bavo. Totaal kapot ben ik en de laatste wandeling gaat nog net.