Januari 2016

Zondag 31 januari

Het kleine pupje is er nu wel vanaf helaas, Blaine is veel gegroeid de laatste week.’s Morgens heb ik jachttraining met Maddy dus ik ben niet met Blaine weggeweest, dit doe ik ’s middags. We gaan naar de Bavo en vanuit de grote carnavalstent klinkt luide muziek. Oh god begint die ellende nu al, één of ander pré-carnavalfeest… Hoe reageert Blaine hierop? Niet. Wel is ze wat stiller dan normaal, zal ze wat rustiger worden?! Het blijkt dat ze wat last heeft van dunne ontlasting, dus dat zal het wel zijn.

Blaine is 13 weken

Zaterdag 30 januari

Het is best rustig hier in het duin van Duindamseslag, komt ook omdat het weer slecht is. Niet de hele tijd regen, maar wel veel wind ook, brr. We komen een vriendelijk echtpaar tegen en Blaine wordt aangehaald en bewonderd. Ik wil niet dat ze tegen de benen van de vrouw springt. “Oh geeft niet hoor, heb een oude broek aan”, een vrouw naar mijn hart. Blaine wordt heel veel aangehaald door een handschoenhand. Prettig, want ik kan me herrinneren dat b.v. Darcy het best eng vond zo’n handschoen om de hand.

Oh, ze zijn weer aan het klieren Maddy en Blaine en ik wil rust! Afijn Maddy eindigt in haar mand en Blaine in de bench, hè nu heb ik rust.

Vrijdag 29 januari

116sized_IMGP3493Alles weg

Blaine en ik gaan naar de duinen, meer naar de boskant. Veel mountainbikers komen hier, alleen is het lang zo druk niet in dit gedeelte. Paarden zijn er ook al niet, wel wat wandelaars en honden. Het lijkt wel of de basis weg is. In het begin keek ze zo mooi naar me omhoog en bleef netjes bij me lopen, dat is allemaal voorbij helaas. Ze vindt het nu veel te leuk buiten, ze wil onderzoeken, verkennen en ik ben iets minder belangrijk. Ja als ze moe is dan heeft ze weer aandacht voor mij. Kijkt me steeds aan en aan het einde van de lange lijn komt ze netjes terug beide voor een beloning. Het valt ook zo op dat ze nu graag naar buiten gaat en met de auto meerijdt. Vorige week nog moest ik haar naar buiten lokken voor een wandeling. Nu loopt ze voorop en dat moet ik ook weer wat indammen. Het is ook nooit goed….

Puppytraining

Ella gaat ’s middags een rondje lopen met Blaine, want vanavond hebben we puppytraining. Het is gelukkig niet zo koud, dus het nieuw gekochte dekje kan in de auto blijven. Lees meer. Weer thuis moet Blaine’s moeder het weer ontgelden en wordt er wild gespeeld.

Donderdag 28 januari

Hoe ver kan ik gaan….

Blaine is echt haar grenzen aan het verkennen en kijkt hoe ver ze kan gaan. Wanneer ik binnenkom blijft ze tegen mij opspringen en bijt in mijn handen. Dit moet maar eens klaar zijn, want het “nee” en “laag” helpt niet. Ik geef haar een knietje en het komt best aan, want ze rolt op de grond en stoot zich tegen een balk. Dit gaat bij mij door merg en been, ik vind dit vreselijk. Maar het helpt wel, want springen doet ze niet meer en ze is een stuk voorzichtiger geworden. Oké dus dit heeft nut.

Modder is lekker

’s Morgens moet ik naar het ziekenhuis, dus ik loop ’s middags met Blaine en we gaan even naar de Bavo. Ik zet de auto helemaal achterin neer bij de oude zorgboerderij, ik kijk naar het pad wat een stukje bos ingaat en zie dat het met de nattigheid en modder wel meevalt. Het wordt tijd dat Blaine kennis maakt met het stukje ongerepte bos, voordat ook dit gekapt wordt en veranderd in een woonwijk. Oeps, het is toch wel modderig hier en we kunnen niet zoveel kanten op, Blaine zou zo wegzakken in de modder. Helaas neemt ze er wel steeds een hap van en elke keer moet ik het weer uit haar bekje halen. We lopen door de modder en via een smalle platte brug gaan we naar een gedeelte wat wel bestraat is. Blaine is hier nog niet geweest en is erg onderzoekend en rent vaak voor mij uit. Ze vindt alles leuk, haar staartje draait in de rondte. We gaan naar de Engelse tuin, hier is gras en kun je best leuk oefenen. Niet vandaag, want ik moet me een beetje haasten. Op tijd arriveren we thuis om de andere twee op te halen en Wil mag Blaine eten geven.

Puk
Puk

Eten en drinken

June en Maddy krijgen altijd meteen eten na de wandeling, ze hebben tenslotte al uitgerust in de auto. Blaine heeft al gehad en krijgt straks nog wat, maar nu ze het eten ziet van de andere honden wordt ze helemaal opgewonden en vindt het nodig om te blaffen. Blaffen? Wat is dit voor een raar gedrag, blaffen van ongeduld om eten. Dit kan echt niet en moet gestopt worden, de brutaliteit. Maddy zit zoals altijd geduldig te wachten, wanneer ik de schalen in de standaard zet. Op het moment dat ik “vrij” zeg, sprint ook Blaine naar haar moeders etensbak. Bij June laat ze het wel, zij heeft allang een snauw gegeven. Een beetje ontdaan eet Maddy met Blaine uit haar bak. Ben jij gek klein krengetje, aan haar halsband trek ik Blaine weg en madam is het daar helemaal niet mee eens. Ik ga op de stoel zitten en hou Blaine bij me en oh wee als ze gaat blaffen, dat doet ze niet meer. Wel krijgt Blaine nog een beetje rijst (in dit geval omdat June wat aan de dunne was) en karnemelk, net als de andere honden.

Bullepees

Ook blaft Blaine heel ongeduldig bij de kamerdeur wanneer Wil een bullepees voor de honden gaat halen uit de kelder. Weer blaffen, hou daar mee op! Een “nee” of “foei” helpt niet, dus pak ik haar in de nekvel, dit helpt.

Nagels en oren

Wanneer Blaine ’s avonds in coma ligt kan ik haar nagels knippen en haar oren nakijken en schoonmaken, één oor is best vies al. Dit werkt voor mij het makkelijkst, maar is natuurlijk niet echt goed om Blaine hier aan te laten wennen. Dus wanneer ze bij haar volle bewustzijn is moet ik ook haar oren schoonmaken en haar nagels knippen, dit valt niet mee kan ik je vertellen. Ook moet ze er aan wennen om haar tanden te laten zien, voor de dierenarts handig, maar vooral voor een show. Oeps ik bemerk net dat ik haar nog helemaal niet geborsteld heb, een rubberen soort handschoen met pinnen is daarvoor geschikt. En ik moet haar nog kennis laten maken met tandenpoetsen, de eerste paar keer lekker leverworst op de borstel doen ipv tandpasta.

Suzy

Van Ineke hoor ik dat Suzy gewond is, ze loopt wat mank en heeft te wild gespeeld. Parket is ook niet de ideale ondergrond voor een pup, maar daar hebben ze wat aan gedaan en overal kleden neergelegd. Suzy moet rust houden, alleen aan de lijn en metacam. Arme Suzy en Ineke, want dat zal niet mee vallen om een pup rustig te houden. Ik hoop wel dat het snel beter word, want ik schrik er altijd enorm van en vind het maar niks.

Woensdag 27 januari

116sized_IMGP3382Pfffffff

Blaine moet even in haar bench, ik moet me aankleden en alleen en los beneden waag ik niet. Alleen is ze best rebels. Zodra ik boven ben gaat het al mis en hoor ik haar piepen, dan is het weer even stil en daarna piept ze weer. Naar beneden gaan kan nu niet. Het piepen slaat om in huilen, echt huilen, de roedel bij elkaar roepen. Het gaat door merg en been, zielig ook wel, maar ook word ik meer geïrriteerd. De buren moeten het maar even aanhoren, wij hebben ook vaak last van hen. Het piepen en huilen houdt aan, ze stopt af en toe, maar dan begint ze weer. Moet ik zeggen dat ik meteen met het op staan al niet helemaal in mijn hum was, dus ik kan weinig hebben. Blaine bijt en springt er weer op los.

Wandelen

Dat gaat prima, Blaine loopt los en luistert goed. Ik zet mijn auto neer op de duinweg vlakbij tuincentrum (wat er nog van over is) Igdrasyl. We slaan rechtsaf en lopen eerst een stukje over het fietspad, dan gaan we linksaf en vervolgens rechtsaf en steken de weg over die naar de golfbaan loopt. We moeten eerst een stuk bij de weg verwijderd zijn en dan pas laat ik Blaine los. Het valt met op dat het hier ook al zo heuvelig is, weinig rechte paden zeg maar. Er zit weinig rust in Blaine, het is moeilijk om oefeningentjes te doen, ze heeft nog een concentratie vermogen van o,01 of zo. En ik heb het gevoel dat wat in het begin zo goed ging allemaal weg is. Zoals volgen, momenteel trekt ze alleen maar en kijkt bijna niet meer naar de baas. Aan de lange lijn, rent ze meteen vooruit en krijgt dan een ruk aan haar nek, want ze zit vast en de lijn stopt daar. Het is net als bij Maddy en ik wilde het nu helemaal anders aanpakken, nou dat is dan goed gelukt…..

Bij de voordeur is het al heel anders nu, nog maar 2 weken of korter, moest ik Blaine aanmoedigen om mee te komen. Ze wilde niet echt naar buiten. En nu loopt ze voorop, op weg naar de auto. Hier gaan we ook wat aan doen, want ik loop van nu af aan voorop en ze moet wachten bij de ‘poort’. Ik til Blaine niet meer in de auto dat is te zwaar. Pas wanneer het kleed naar beneden hangt     –  wat de bumper beschermt – en op mijn commando “hoog”, mag ze omhoog komen met haar voorpoten en zo geef ik haar een kontje om in de bench te gaan. Ik hoef haar gelukkig niet meer te tillen, nu ik zo’n last van mijn pols heb komt dat beter uit. Ik til haar natuulijk nog wel uit de auto, maar dat is lang niet zo belastend voor de rug, voor de pols weer wel….

Dinsdag 26 januari

116sized_IMGP3380Ik moet naar het ziekenhuis en kan ’s morgens niet met Blaine wandelen. Om 16.15 hebben Blaine en ik een afspraak bij de dierenarts voor de laatste entingen en dan is het over een jaar terugkomen. De enting tegen kennelhoest heeft ze gehad, dat was een extra enting en vandaag krijgt ze de puppy-enting en de rabiës enting. We zitten helemaal alleen in de wachtkamer en de dierenarts komt ons halen. “Wat is ze gegroeid”, zegt de dierenarts en Blaine wordt helemaal bewonderd, de dierenarts vindt haar een mooi hondje, ze vond het hele nest mooi. Ze neemt Blaine van mij over en loopt de spreekkamer in, dit vindt Blaine wat te ver gaan en kijkt steeds achterom naar mij. Wanneer ze ziet dat ik meeloop, gaat ze wel makkelijk met Annemiek mee.

Lichamelijk onderzoek

Alles is goed en Blaine weegt nu 12,5 kilo, goed gegroeid dus in 3 weken. Wel ziet de dierenarts wat oorsmeer en wil het met de oorkijker bekijken, maar daar denkt Blaine anders over en verzet zich hevig. Ik geef haar een klein minikluifkoekje voor de afleiding en dat helpt. Tandjes laten zien wil ze ook nog niet echt, dit moet je oefenen Liaan!!!! Anders heb je op een show ook niets te zoeken.

De man van de dierenarts komt ook nog even kijken en steekt zijn hand uit, Blaine benadert hem voorzichtig kwispelend en dan kan hij haar aanhalen. Hij vindt haar heel leuk.

De duinen

Hierna gaan Blaine en ik nog even naar de duinen. Het waait hard en de blaadjes vliegen in het rond, hé maar dit is een leuk speeltje vindt Blaine. Ik laat haar een konijnenhol zien en ze ruikt en snuffelt, we lopen naar het andere hol, een konijn heeft immers altijd meerdere uitgangen. Weer snuffelen, leuk denkt ze en rent nu naar meer holen en gaten. Op de terugweg loopt ze meteen weer naar het konijnenhol wat ik haar eerder heb aangewezen. Helaas gaat het weer eens regenen, dat ziet er niet goed uit voor de wandeling met Maddy en June hierna.

Maandag 25 januari

Blaine en ik gaan ’s Morgens naar het bos bij de trimbaan, ook Annie heeft hier haar huis met hele grote tuin. Ik hoor haar al tekeer gaan, wanneer we de weg oversteken. Ze heeft een paar honden, het zijn herplaatsers, met een verhaal, maar bij Annie zijn ze in goede handen. Ik zie al wat sneeuwklokjes verschuinen, dat duurt niet lang meer en dan is het hier een groot tapijt met sneeuwklokjes.

116sized_IMGP3391Blaine krijgt de ruimte en die pakt ze

Blaine wordt steeds brutaler, ze pakt steeds meer dingen, ze neemt het in haar bekje en gaat ermee vandoor, helemaal leuk. Maar als ik haar roep komt ze met of zonder speeltje en dat vind ik heel knap, Maddy laat het altijd heel slecht los.

Niet goed bij haar hoofd

Blaine krijgt de kolder in haar kop, ze rent steeds weer rondjes door de kamer, rent op de bank, op de stoel, helemaal wild. Ze is zo moe dat ze vergeten is om te klieren vanavond laat, lekker rustig.

Zondag 24 januari

Vandaag is de inprentingsfase voorbij, dit houdt niet in dat er niet meer gesocialiseerd moet worden, gewoon hiermee doorgaan, want ze krijgen een terugslag en vinden soms van alles eng. Herhalen is ook heel belangrijk. Wanneer je jachttraining wil doen is het van belang om de pups voor 16 weken met alle soorten wild kennis te laten maken. Dit is een tip van Ruud Onderwater, een bekend trainer, voorjager en keurmeester.

Met z’n allen

Blaine gaat mee naar de Bavo met de andere honden. Ik laat haar los en ze rent er meteen vandoor, Maddy achter haar aan en zij wil wel spelen. Alleen gaat het erg ruw en wild, dat vinden Ella en ik niks en beëindigen het. Maddy wil niet luisteren en gezien haar leeftijd, zou dat toch moeten. Voor straf gaat ze aan de riem, Blaine ook. Tuurlijk mag Maddy al snel weer Los, Blaine houden we nog even aan de lijn, totdat we bij het gras zijn en daar mag ze weer los. Meteen duikt Maddy er weer bovenop, erg vervelend. Het is echt niets om ze allemaal mee te nemen, vooral ook omdat Blaine zoveel ruimte neemt.

Eten

Maddy kan nu bij de waterbak van June en Maddy en dat vindt ze leuk. Meedoen met de grote meiden.

Wormenkuur

Ik geef Blaine haar – voorlopig – laatste wormenkuur. 3 tabletjes Milbemax.

Blaine is nu 12 weken oud

Zaterdag 23 januari

Duindamseslag wordt het, zaterdag dus druk met wandelaars, paarden en mountainbikers. Blaine wordt bewonderd en aangehaald en ook zo voorbij gelopen hoor. We lopen een stukje door het bos en de weggegooide dummy’s vindt ze, ze tekent zelfs eventjes. Mooi om te zien. Het valt me op dat ze al veel ruimte neemt, ze loopt zo in haar eentje het bos in en komt er op een andere plek weer uit. Ik hou het goed in de gaten en zie dat wanneer ze weer op het pad is, beide kanten op kijkt en dan mijn richting op komt. We lopen toch weer te ver, ik merk het aan Blaine, ze heeft het wel gehad. Blaine is weer echt de hoogte in gegaan, het hele kleine puppy is verdwenen, het gaat veel te snel. Zelfs haar ogen worden al lichter.

Vrijdag 22 januari

116sized_IMGP3420’s Morgens gaan we weer eens naar het Langeveld. Het is daar eigenlijk te rustig, maar wel mooi. Ik zie meteen een roedel Damherten en daar gaan we even naar toe, want ik heb mijn camera bij me. Ik kan heel dichtbij komen en dan gaan ze het bos in. Wel leuke foto’s genomen en foto’s van Blaine met de damherten op de achtergrond. Blaine ruikt ze niet, de wind komt er niet vandaan, maar toch staat ze wel even stil en neemt de omgeving en de geurtjes in zich op, de herten hebben toch net gestaan waar Blaine nu staat.

Dummy

Ik heb de kleine konijnendummy bij me en een gewone kleine. Ik gooi ze neer in de begroeïing en met “zoek zoek zoek”, probeer ik Blaine enthousiast te maken. En ja met wat aanmoediging en hulp vindt ze allebei de dummy’s én brengt ze. Zo knap al. Tuurlijk wordt het vaak voor mijn voeten neergegooid, maar dat is helemaal niet erg. Het zittend afgeven is nog lang niet aan de orde. Alles gaat spelenderwijs.

Vennetjes

Op het water ligt een laagje ijs, ik laat Blaine haar gang gaan bij de waterkant, maar hou het goed in de gaten. Het vennetje is gelukkig niet diep.

Ella loopt ’s middags niet zo lang met Blaine, want vanavond trainen. Hoe gaat de training. Lees later meer.

Donderdag 21 januari

1215sized_DSC_3054-bewerktZoals gewoonlijk loopt Ella ’s morgens met Blaine en ze gaat meestal naar het dorp, de drukte in. Vaak wordt ze aangehouden en wordt Blaine bewonderd en aangehaald. Helaas is er geen tijd meer om apart met Blaine te lopen, daarom nemen we haar mee met de andere twee. Waar gaan we heen? Bavo hebben we niet zo’n zin in, Duindamseslag wil Ella niet. Wat dan? “We kunnen toch gewoon naar het witte huis gaan”, zegt Ella. “Maar dan moeten we wel de hoge helling op, ik kan haar niet tillen, ik kom zelf al bijna die helling niet op”. “Ik draag haar wel”, zegt Ella. Oké….. Dapper begint mijn moeder aan haar klim, ze redt het net niet. “Ik kan niet meer”, zegt Ella. “Zie je nu wel”, antwoord ik. June mag meteen los, Maddy nog niet, ter voorkoming dat ze achter een mountenbiker aan gaat en Blaine natuurlijk ook nog niet. Nadat we het fietspad oversteken, laten we Blaine ook los. Ze loopt frank en vrij rond, ze gaat net zo makkelijk de bosjes in alsof ze dit al jaren doen. Ook rent ze een helling naar beneden. “Dit wil ik niet”, zegt Ella, “dan had ik haar ook net niet op hoeven te tillen”. En daar zit wat in. Wanneer we bij de grote afgegraven kale zandvlakte zijn – hier zouden zeldzame bloemen en planten moeten groeien volgens staatsbosbeheer, hiervoor was het een mooi dicht begroeid stuk duin met veel konijnen en reeën – krijgt Maddy het op haar heupen. Ze rent ervandoor, June en Blaine achter haar aan. Met een noodvaart rent ze de zandvlakte over naar de duinheuvels waar veel duindoornstruiken zijn met daaronder konijnenholen. Blaine rent met haar korte pootjes en kleine lijfje een heel eind achter haar aan. Dit wordt te zot, ik roep en gelukkig rent ze terug. June komt ook terug, maar houdt Maddy in de gaten. Maddy is weer zo gedreven en gepassioneerd, mooi om te zien, maar met de pup mee, niet zo handig. Blaine is heel braaf omdat ze terugkomt. Ik lijn haar aan, want ze heeft wel genoeg gehad, ze is niet meer los geweest.

Weer stout

Maddy waarschuwt ons nog, ze blijft braaf stilstaan en wacht, maar wij zijn met Blaine bezig, nog steeds wacht Maddy en dan vindt ze het welletjes. Ze rent weg, steekt het fietspad over en is weg. Potverdorrie, June wil er achteraan, maar met een hele strenge Ella doet ze het toch maar niet. Gelukkig heeft Maddy haar lichtgevende band om, want even later zien we haar. Komen ho maar, ik word vooral nijdig als ik roep en ze rent gewoon weer weg. Uiteindelijk, wanneer ze alles onderzocht heeft, komt ze terug. Deze afstand is toch wat ver voor Blaine en hier wandelen met z’n drieën doen we voorlopig niet meer. We houden het voortaan op rechte stukken plat duin.

1215sized_DSC_3095-bewerktBlaine wordt steeds brutaler, ze probeert vaak op de bank te klimmen, de eerste treden van de trap loopt ze ook al omhoog. Echt, Maddy was een brutaaltje en had pit, maar dit heeft ze nooit gedaan. Op de bank springen deed ze echt niet, dit werd tegengehouden door Darcy en de trap kwam ze ook niet op. Blaine staat al met haar twee voorpoten op de eetkamertafel om te kijken of er iets ligt. Tegen haar moeder is ze brutaal en ze mag nog alles ook. Met June wordt ze ook steeds vrijer, tot het moment dat ze te ver gaat, dan krijgt ze een snauw, maar dat gebeurd niet veel.

Eten

Blaine heeft niet zo’n trek in eten, ze moest ook wat kokhalzen zegt Wil. Hmm. June heeft last van diarree, misschien pikt ze hier wat ziektekiemen van op.

Spelen

Af en toe probeer ik wat te oefenen, maar dat valt niet mee. Als ik wat wil doen, staan Maddy en June ook meteen bij me, ze willen ook zo graag nog allerlei oefeningen doen. Dus met z’n driëen naast elkaar is het “zit”, “af”. Het werkt niet zo, toch maar een keer alleen oefenen.

Woensdag 20 januari

Met Blaine ga ik twee keer naar de Bavo, we komen wat honden tegen, ook wanneer ze los loopt en ze hoort druk gehamer uit de carnavalstent die ze aan het opzetten zijn en dat vindt ze best spannend.

Echt de eetkamerstoel gaat echt niet meer, het kan niet meer als schuilplaats gebruikt worden. De honden hebben ’s avonds wel even gespeeld, maar niet zo wild als gisteren. En wat doet de kleine dondersteen? Ze klimt op de bank wanneer ik daar lig onder mijn dekbedje. En ik laat haar, oh als Ella en Wil dit zien.

Pap

Ella geeft de honden na het eten altijd vla. Eerst was het met Darcy, de honden zitten met z’n drieën naast elkaar en ombeurten krijgen ze een hapje vla met lepel. Na Darcy’s  overlijden waren ze nog maar met z’n tweeën en nu sinds deze week zijn ze weer met z’n drieën. Want Blaine zit er nu ook bij, het is nog wel onwennig om van de lepel te eten, maar ze is een snelle leerling en ze zit heel rustig te wachten tot het volgende hapje. Ze krijgt sinds kort ook een aangepast kluifje, de grote honden krijgen een bullepees en zij krijgt een plat stukje. Een beetje te groot naar mijn smaak, maar Wil geeft altijd veel en groot.

Dinsdag 19 januari

Ik werk thuis en ga tussendoor met Blaine naar de Bavo, het kan alleen niet zolang. Wel komen we weer een traktoor tegen en ze zijn de carnavalstent aan het opzetten. Er is veel bedrijvigheid, veel auto’s, vrachtwagens, herrie, alleen maar goed. ’s Middags gaat Ella met Blaine een rondje aan de riem lopen. Het is ’s avonds laat te merken dat ze toch wat minder aandacht heeft gehad, ze is druk en obstinaat, niet normaal.

116sized_IMGP3360Melany

Ik krijg een appje van haar, waanrin ze vraagt hoe het gaat met Blaine en met de andere puppen. Ik vertel dat Blaine een stuk rustiger is geworden, toen wist ik nog niet dat ze ’s avonds laat op oorlogspad zou zijn. Spook. Ik app ook over de andere hondjes en stuur wat foto’s door. Ze vindt dat echt leuk. Een aantal baasjes zijn al vrienden met haar op facebook, Melany vertelt altijd veel en heel leuk over haar twee kanjers.

Afkijken

Het lijkt wel of Blaine veel afkijkt van de andere honden. Vaak pakt June of Maddy een kussen of een tijdschrift, dit brengen ze voor een beloning. Komt ineens Blaine aangerend met de Televisier, te komisch. Wel valt op dat Blaine er niet mee wegrent, ze komt het netjes brengen en laat vrij snel los. Heerlijk, want een knappe pup. Ook presteert ze het om met de sierkussen rond te lopen met dat kleine lijfje van haar, dit is helemaal leuk. Ook dit komt ze weer brengen en afgeven. Ik zeg “los”, doet ze dat niet meteen dan haal ik het uit haar bekje. Dat afkijken hoor ik ook van Karin, Nola kan de oudere honden ook helemaal observeren. Wanneer Aylin een gevulde kong heeft zit Nola te kijken hoe Aylin hier mee omgaat. Aylin draait het om en zo valt de inhoud op de grond. Wanneer Aylin klaar is met de kong pakt Nola het, ze draait het om en dan moeten er snoepjes uit vallen, alleen is het leuk. Ha, ha.

Maandag 18 januari

116sized_IMGP3391Langevelderslag

Blaine en ik gaan naar het strand, het is een prachtige dag. Koud maar met veel zon en een heldere blauwe lucht. Blaine is al een keer naar het strand in Noordwijk geweest na haar inenting bij 9 weken, maar ik had toen niet veel tijd en het was bijna donker. Nu is het heerlijk. We komen een vrachtwagen tegen die achteruit rijdt en ja dan hoor een een piepsignaal. Blaine staat stil en laat het op zich inwerken, het is toch een beetje raar zo’n piepgeluid. Het is ook raar dat er op of bij het strand vrachtwagens zijn, dat klopt, maar we zijn ook in Langevelderslag en daar heb je voor het strand een gedeelte met winkeltjes en café’s.

Pootje baden

Wanneer we de helling aflopen til ik Blaine toch maar op, het is niet te doen, zwaar!!! Ze vindt het heerlijk op het strand, vooral de schelpjes en scheermessen, ik moet ze geregeld uit haar bekje halen. Naar de meeuwen kijkt ze, maar gaat er nog niet echt achteraan. We lopen door kleine zwennetjes, ik loop er eerst doorheen en ja dan moet Blaine ook wel door het water lopen, wil ze bij mij komen. In de zee loopt ze een klein stukje, ik heb een watervaste kong meegenomen en dat gooi ik een stukje in het water. Met wat moeite gaat ze het halen.

Honden

Ja die zijn er ook, maar niet zoveel. Voor het eerst maakt ze los kennis met een andere grote hond, prima gaat het. Tot nu toe hield ik haar aan 116sized_IMGP3351de lange lijn. Ook maken we kennis met een Greyhound, nu weet ik dat er veel wedstrijd Greyhounds op het strand lopen en zij jagen op zicht. Op de wedstrijdbaan moeten ze achter een nepkonijn/iets wolligs aanrennen. Als de Greyhound mijn pupje ziet, rent hij er zeker naar toe, ze is niet wollig maar toch. Ik zie dat het baasje één Greyhound aan de riem laat en de ander mag los met muilkorf, dan weet ik al genoeg. Ik weet zeker dat hij naar ons komt, dus ik til Blaine op en ja hoor, binnen no-time is hij bij ons. Ze zijn zo snel, ik was ook gewoon bang dat Blaine finaal ondersteboven gelopen zou worden. En het is gebeurd hè dat ze een klein knuffelhondje verscheurd hebben.

Geen oh’s en ah’s

Blaine wordt niet zoveel aangehaald, het schattigheidsgehalte is niet zo groot voor de wandelaars hier. Wel vindt een oude dame haar heel leuk en Blaine vindt de muts van deze mevrouw weer leuk. We komen ook nog een paard tegen en een vrachtwagen die zand opschept. Een groot gevaarte wat veel lawaai maakt, dit vindt Blaine wat eng en we lopen er nog een extra rondje omheen. Het strandavontuur is voorbij en we hebben genoten. Als beloning gaan we nog even shoppen bij de Hano, wat kluifjes enzo kopen. Misschien nog een geel halsbandje, ha ha. Blaine krijgt vast een snoepje bij de kassa.

Het dorp in

’s Middags gaat Ella met Blaine lopen aan de riem en ze lopen naar het dorp en naar de Albert Heijn. Hier is een lift en voor het eerst maakt ze een ritje in de lift mee. Ella vertelt dat Blaine veel werd aangehaald en bewonderd, het is ook een schatje. Mijn moeder zegt steeds: ‘ze is een wondertje’. ’s Avonds is Blaine vrij rustig en dat is ook wel eens heerlijk.

Zondag 17 januari

Ik kan ’s morgens niet wandelen met Blaine, want Maddy en ik beginnen vandaag weer met ons nieuwe jachttrainings seizoen. Blaine is wel heel blij als ik weer thuis kom, maar dat is June ook. Tuurlijk moet Maddy eerst even spelen met haar dochter en dan valt ze in slaap, Blaine ook. Ze ziet er weer iets gevulder uit, ben benieuwd hoeveel ze weegt nu.

1215sized_IMGP3130Filmpje

Van broertje Hugo hebben we een heel mooi filmpje gehad. Ik krijg toch geregeld filmpjes en foto’s van de broertjes en zusjes van Blaine, dank jullie wel!!

Wandelen

We nemen Blaine mee met de wandeling van Maddy en June, we herhalen bijna de wandeling van vrijdag. Toen durfde ik Blaine niet los te laten, nu wel. Nu heeft ze Maddy niet weg zien rennen. En gelukkig is Maddy niet stout vandaag.

’s Avonds laat

Wat is dit nu? Ik kom beneden en ik zie Blaine heerlijk op de bank liggen op het dekbed die ik eerder erop gelegd heb. Ze voelt zich toch betrapt, want ze gaat meteen van de bank af. Ze probeert het al een tijdje en nu is het gelukt. Weer presteren Maddy en Blaine het om te klieren ’s avonds laat. Ze slapen wanneer ik beneden kom en na een tijdje is het toch weer feest, vooral wanneer ik de luchtbed opblaas. Blaine rent er overheen, heen en terug. Maddy presteert het ook om over het luchtbed te rennen met dat grote lijf van haar. Ze converseren ook met elkaar, steeds van die hoge jammer geluiden, wanneer ze stoeien.

Blaine is nu 11 weken

Zaterdag 16 januari

116sized_IMGP3344Hagel

Het is koud! koude wind en Blaine maakt haar eerste hagelbui mee. Het lijkt wel of we een abonnement op regen of hagel hebben wanneer we gaan wandelen en dat bevalt me niets.  Gelukkig is het grotendeels droog. Weer gaan we naar het grote parkeerterrein van Duindamseslag. Het is niet zo druk, maar er zijn altijd genoeg honden, mensen, paarden en fietsers. Blaine loopt goed aan de lange lijn mee en kijkt geregeld naar mij op. “Good” en brokje erin, zo leert ze dat mij aankijken een brokje oplevert en heb ik haar aandacht. We doen wat meer oefeningen en het gaat heel goed. Eerder schreef ik al dat ze niet zo makkelijk leert als Maddy, dat neem ik helemaal terug, want ze doet het goed. In de Pieter Florisdal mag ze lekker rennen. Het valt me nu op dat ze niet meer zo snel naar wandelaars toe gaat. Ze presteert het zelf om ze gewoon te negeren wanneer ze geroepen wordt. Begint dat nu al dat Weimaraner gedrag. Wel benadert ze alles nog kwispelstaartend. Ze heeft het koud, maar blijft toch vrolijk. Wanneer we bijna bij de auto zijn – ik heb haar in maar armen opgetilt omdat ik de ingang zo vies vindt met al die plasjes van honden- wil een jonge vrouw haar aanhalen, ach de lieve schat bibbert helemaal van de kou. Snel naar de auto.

Vrijdag 15 januari

Puppycursus

Van de week kreeg ik te horen dat deze vrijdag de puppycursus bij KV Rijnland begint en begin maart is Blaine 4 maanden, kan ze mooi meedoen in de babyklasse tijdens de tentoonstelling van KV Rijnland in Hazerwoude dorp. Eén keer babyklasse en één keer puppyklasse, misschien 2e met de clubmatch erbij, dat is meestal in mei. Broers en zussen van Blaine, jullie komen toch ook?

116sized_IMGP3342Maar vanavond dus de puppycursus. We zijn maar met z’n tweeën, blijkt de ander Patricia te zijn met een nieuwe New Foundlander pup, haar naam is Faithly. Ik heb met haar en Bijoux samen met Maddy getraind. Er is ook nog een Golden pup, maar die is al de hele week ziek en op aanraden van de trainer is het beter dat ze een les overslaat. We gaan eerst naar de kantine en daar vertelt trainer Geertje, waar ik ook mee getraind heb met Maddy, wat zij allemaal van plan is tijdens deze cursus en dat klinkt goed. Oefeningen, maar ook met zoveel mogelijk verschillende dingen kennis laten maken.

Oefeningen

We doen een ‘kom voor’ oefening, dan draai ik een slag en kan Blaine mooi meteen ‘aan de voet’ zitten. Het gaat best goed, het ‘afliggen’ buiten op het gras wil niet erg lukken, het is ook koud. Geertje laat zien dat je het brokje goed bij haar neus moet houden en dan naar beneden moet bewegen, met je eigen hand kun je een beetje op haar neus drukken en naar beneden sturen. Het lukt wel. Als laatste doen we 2x een ‘komen’ oefening. Geertje houdt Blaine vast, ik loop verder en als ik op gepaste afstand ben roep ik: “Blaine hier”, meteen komt ze aangerend, beide keren.

Het zit erop, we hebben ook voornamelijk gepraat over de cursus, de tijd is wel heel snel gegaan en ik heb er zin in!

Donderdag 14 januari

116sized_AnnekeFotografie-4748(002)
Puk

June speelt nog steeds heel veel met Blaine, ze vindt het gewoon gezellig denk ik. Of spelen ook haar hormonen mee? Het laatste neem ik aan, want Ella vertelde gisteren dat ze wilde raggen bij Blaine…..

Zindelijk?

Het gaat heel goed met de zindelijkheid van Blaine,  in huis plassen gebeurd niet meer, maar het is wel oppassen geblazen. Wanneer Blaine naar de keuken loopt wil ze 99% naar buiten. Haar blaas is nu ook groter, de tijd tussen de plasjes is veel langer. Dat heel veel plassen en steeds kleine plasjes is vooral de eerste twee weken blijkt ook nu weer.

Het weer is voor de verandering slecht. Ik wil met Blaine wandelen en de regen komt weer met bakken uit de lucht vallen. Hier heb ik geen zin in en besluit om alle drie de honden mee te nemen, alleen ik ben alleen. Ach we zien wel, al heb ik niet veel zin om naar de Bavo te gaan. Duinen toch maar proberen?

Maddy laat pup in de steek

Via een omweg lopen we naar de Pieter Florisdal, hier kan Blaine misschien ook even los. Zodra Maddy los is zien we haar niet meer, we bestaan niet meer voor haar en Blaine ook niet. Ik dacht dat ze er toch moeite mee zou hebben om Blaine uit het oog te verliezen, niet dus. Haar moederlijke gevoelens gaan niet zo diep, haar wil om te jagen is nu te belangrijk. Gelukkig kijkt June nog wel een beetje naar Blaine om. Nee hoor alle gekheid op een stokje, Blaine heeft het prima naar haar zin, maar ik durf haar niet los te laten. Ik ben te bang dat ze achter Maddy aan rent en er is hier overal draad of prikkeldraad. En daar heeft Blaine nog niet echt kennis meegemaakt.

Prikkeldraad

Via de Pieter Florisdal en een stukje bos lopen we weer naar de auto, het is best een beetje ver achteraf. Ik laat Blaine kennismaken met prikkeldraad en zeg “kijk uit”. Blaine ziet het draad en zet meteen haar tanden erin. Oké ook een manier om er mee om te gaan, het is te hopen dat ze niet zo’n gemene stekel in haar bek heeft.

Plens bui

Maddy is weg, oh ik hoop dat ze niet ergens aan het graven is, want dan kan ik het wel schudden en het is een beetje lastig zoeken met Blaine erbij. Ze is moe, moeten we zoeken dan duurt het nog langer. Na herhaaldelijk fluiten komt ze aangerend, tong uit haar bek en ze is duidelijk helemaal richting de zeereep gegaan. Ze is bijna bij ons, kijkt me aan en weg is ze weer. Gelukkig hoor ik haar vrij snel weer bij me komen. De boef. Helaas, helaas gaat het toch weer regenen wanneer we bijna bij de auto zijn.

Woensdag 13 januari

116sized_IMGP3341Keukenhof

Het wordt Lisse vanmorgen en we rijden naar Keukenhof, nu hebben ze hier het één en ander verandert sinds ik hier voor het laatst was met Maddy als pupje. Dit was 4 jaar geleden, nu is er een andere ingang, ander parkeerterrein. Ik zet mijn auto neer en zie niet echt een ingang, er staat een groot houten hek, maar daar kan ik niet door. We stappen weer in de auto en kijken of we via het bosgedeelte wat van ZuidHollands landschap is, naar binnen kunnen. Maar waar zet ik mijn auto? Aan de overkant op het grote parkeerterrein van Keukenhof. Vergeet het maar het is afgesloten. Lekker dan. Nog één keer proberen bij de andere ingang, nu kom ik iemand tegen en vraag hoe het zit. Alles is afgesloten inderdaad en je moet een kaartje kopen. “Wat zonde, het is hier zo mooi wandelen”, zeg ik tegen die meneer. “Met mijn andere hond kon ik hier vrij wandelen toen ze een pupje was”. “Dat klopt, maar ik wil je er wel inlaten”, zegt de vriendelijke meneer. “Ja maar ik wil niet illegaal bezig zijn”. Hij kijkt me aan met een blik van, ‘dat valt wel mee’. Bovendien vertelt hij dat ze het waarschijnlijk weer gratis gaan open stellen. Ik denk dat het restaurant op het terrein op deze manier ook veel minder klandizie heeft. Afijn we zijn achter het hek en maken de drukke bedrijvigheid mee van het landgoed Keukenhof. Het is hier zo mooi. Alleen heel jammer van het weer, het is geen moment droog geweest en Blaine krijgt het koud. Sta ik nog een keer op haar voet ook ,gillen! Arme pup. Je begrijpt dat ze hierna thuis uren in coma heeft gelegen.

Bavo

’s Middags gaan we met alle drie de honden naar de Bavo, jammer dat soms Maddy de kolder in de kop krijgt en heel wild met Blaine gaat spelen. Dit wilde gedoe buiten vindt Blaine echt niet leuk. Wel heeft ze een beetje paardenpoep gegeten. Dit krijg je hè wanneer Blaine met de andere honden meerent en ik niet meer kan zien wat ze aan het uitspoken is.

Pap

Een wonder, Blaine en Maddy zijn te moe om wild te spelen ’s avonds laat. Wel hebben ze dat in het begin van de avond gedaan, maar dan heb ik er geen last van, ha ha. Wanneer Blaine slaapt en ik kom beneden, mag ik niet praten van Ella, want als ze mijn stem hoort wordt ze meteen wakker. Ella probeert nog één keer of ze de pap wil eten en weer wil ze het niet opeten. Stoppen dan maar, als iemand nog een paar pakken Bambix wil???

Dinsdag 12 januari

Ella gaat ’s morgens weer lopen met Blaine en ik ’s middags en dan ga ik naar de Bavo. Even alleen met Blaine, hierna ga ik met de grote honden.116sized_IMGP3342 Ze is echt gegroeid en daar loopt ze dan mooi in draf met die kleine pootjes. Tuurlijk speelt ze nog heel veel met Maddy, het zijn net twee puppen, het gaat er soms wild aan toe. June is ook heel tolerant, maar ze zit met de naweëen van loopsheid en ik dat dat zij wat anders in haar hoofd heeft. Blaine mag nu wel veel bij haar.

Eten

Vanmorgen gaf ik weer pap aan Blaine, maar het is niet zo’n succes. Ze doet lang over het opeten van pap met brokken, morgen echt geen pap meer.

Schema

07.00 uur 65 gram brokken

12.00 uur 65 gram brokken met wat witte brood

17.30 uur 65 gram brokken met vlees

22.00 uur 65 gram brokken

Pap valt dus weg.

Spelen

Weer zijn Maddy en Blaine heel wild aan het spelen ’s avonds laat, maar deze keer houden ze zelf op en gaan slapen. Gisterenavond heb ik ze weer in de bench moeten doen. Als ik een grote mond geef aan Blaine trekt Maddy zich dat ook aan en komt steun zoeken. Maar wanneer ik een grote mond geef wanneer ze zo druk zijn, dan hebben ze maling aan mij. Soms doe ik spelletjes, omdat het me niet goed lukt om dit alleen met Blaine te doen – de andere dames komen meteen kijken – doe ik het met alle drie de honden. Het wordt een zit en lig spelletje. De grote honden doen alles voor een snoepje, dus als ik “zit” zeg, dan doen ze dat meteen. Bij Blaine duurt het iets langer, omdat ze altijd met haar pootjes in de lucht gaat zitten en dit moet er toch uit hoor. Zeg ik “af”, in no time liggen de grote honden, bij Blaine gaat het iets langzamer. Ik hoop op deze manier dat ze leert van de grote honden, het gaat om herhalen en herhalen. Wanneer Blaine eten krijgt gaat ze uit haar eigen zitten en ik geef meteen het commando “zit”. Nu wacht ik 5 tellen en zeg dan vrij en zet de bak neer, zo probeer ik het heel langzaam uit te breiden. Ik merk dat Blaine wat langzamer leert of eigenwijzer is dan Maddy en dat bepaalde commando’s nog wat moeilijk gaat. Maar als ik roep komt ze meteen, nu nog de acme fluit meer gebruiken.

Maandag 11 januari

Het is toch slecht weer, veel regen. Maar ja Blaine moet toch even naar buiten om wat energie kwijt te raken. We gaan naar het Langeveld en daar zie ik damherten. Ik probeer ze te volgen en voor het eerst ziet Blaine damherten. We hebben niet heel lang gewandeld, ze heeft het koud en is nat.

’s Middags gaan we even naar de Bavo, gelukkig is het droog. Blaine wordt helemaal gekuffeld door een jonge vrouw met baby.

Zondag 10 januari

116sized_IMGP3296Jachthondenschool Hubertus

Het is vandaag nieuwjaarsreceptie bij Hubertus. Tevens is te zien wat de groepenindeling is voor het komende trainingsjaar wat volgende week zondag begint. Ik neem Blaine mee, een goede ervaring voor haar en in de toekomst, waarschijnlijk volgend jaar, ga ik hier met Blaine trainen. Wat is het veranderd! de weg naar het Hubertus terrein is al gedeeltelijk omgelegd, bomen waren al gekapt, het is nu echt een gebied waar aan de weg gewerkt word. Dit allemaal omdat de NATO wil uitbreiden, daarom moet de rijweg opgeschoven worden.

Veel bekenden

We moeten een stukje lopen naar het Hubertus terrein en het voelt weer vertrouwtd, alhoewel het wel een tijd geleden is sinds we hier waren. Het is al best vol binnen en ik probeer zoveel mogelijk bekenden een ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen. Blaine, pupjes mogen naar binnen, gaat mee naar binnen en frank en vrij loopt ze mee. Ze wordt heel veel aangehaald en bewonderd. Mijn trainingsmaatjes en trainers hebben het van dichtbij meegemaakt tenslotte. Ik zie Erna: “heb je toch roze genomen” en ik zie Lilian en Wilma en Pauline, Sandra, Marcel, John en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Blaine vindt alles goed, ze krijgt ook commentaar: “oh nee hè toch niet weer zo’n grijze muis”. Maar ik kan het hebben, ik weet wie het zeggen. Er staat een heerlijk buffet klaar, o.a. Sandra heeft goed haar best gedaan. Er zijn nog een aantal puppy’s, Monique heeft ook een nest gehad met haar Labrador en zij heeft een pup meegenomen. Er is nog een Grote Münsterlander pup van bijna 10 weken, maar hij, het is ook nog een reu, is echt een stuk kleiner. Oké…… Blaine is afgelopen week echt de lucht ingegaan, nu ja een klein stukje groter gegroeid. Van compact naar toch een heel slank pupje, die wel iets voller mag zijn. Tuurlijk heeft Mona haar ook bewonderd en Blaine heeft een mooie kleur vindt ze. Toch blijf ik weer lang hangen, Blaine is het wel zat merk ik, ze wordt pieperiger. Rond 12.00 uur gaan we weg en Blaine heeft heerlijk in de auto geslapen, wel heb ik haar eerst wat water en wat brokjes gegeven. Dit was ook de eerste lange rit voor Blaine.

Blaine is nu 10 weken

Zaterdag 9 januari

116sized_IMGP3303Heel erg vervelend

Oh oh, wat waren Blaine en Maddy vervelend gisterenavond. Ik dacht lekker te gaan zitten en wat app’s te beantwoorden, vergeet het maar. Die twee waren alleen maar aan het klieren, rennen, bijten, niet normaal. Ook soms met geluid, zo’n blaf/jank geluid. Het zou niet zo erg zijn, maar het was al over 12.00 uur ’s nachts en dan slapen mensen. Mijn “nee” en waarschuwingen hielpen niet en ik moest drastische maatregelen nemen. Maddy heb ik een ferme tik gegeven en in de mand gestuurd en Blaine heb ik bij de halsband gepakt en in de bench gestopt. Klaar ermee. Het is ook vaak Maddy, zij blijft aan de gang, komt steeds weer met een speeltje en Blaine trapt er elke keer weer in.

Duinen

Best laat in de ochtend rijden Blaine en ik naar de duinen, het is zaterdag dus druk, maar dat valt reuze mee. Blaine wordt vaak aangehaald en zij laat het zich welgevallen. Als ze kennismaakt met een hond, wil ze er achteraan. Maar dat kan niet, want ze zit lekker aan de lange lijn vast. Ha. Er komen paarden langs en Blaine en ik wachten en kijken. “Hou haar maar goed vast hoor”, zegt de voorste ruiter. “Want ik neem haar zo mee”. Grapjas. Blaine loopt lekker mee, het valt me op dat ze nu niet meer zo pieperig is, ze raakt er meer aan gewend denk ik. In de Pieter Florisdal loopt ze lekker frank en vrij rond.

Thuis heeft ze nog even gespeeld en toen is ze ingestort en heeft heel lang geslapen.

Alle drie

“Zullen we Blaine een keer meenemen met de andere twee honden”, zeg ik tegen Ella. We gaan met z’n vijven naar de Bavo, eigenlijk is het heel natuurlijk zoals we nu met 3 honden lopen, Blaine weer aan de lange lijn. We lopen langs de kinderboerderij en Blaine vindt dit niet zo eng meer. Even laat ik haar los, wanneer het absoluut geen kwaad kan. Ik zie aan de grote honden dat ze wat van plan zijn met de reeën. Even fijn opjagen moet Maddy gedacht hebben, snel lijn ik Blaine aan. Dit hoeft ze niet te leren van haar moeder. We horen knallen en het is vuurwerk, daarom besluiten we om terug te lopen. Ik heb geen zin om opgeschoten jongens tegen te komen die rotjes aan het afsteken zijn met een pup en twee grote honden. Straks rent één van de honden naar ze toe en gooit er één een rotje naar June of Maddy toe.

Gedonder na middernacht

Weer zijn Maddy en Blaine weer knap vervelend heel laat in de avond en na middernacht. En weer heb ik de één in de bench gezet en de ander naar haar kussen gestuurd. Wel is Blaine er nog even uit geweest om te plassen. Hierna rent ze de kamer weer in en stort ze neer op het luchtbed waar ik straks ga slapen. Ze ligt hier zo zoet, even overweeg ik om haar te laten liggen en straks gezellig bij haar kruip. Het is moeilijk, maar ik breng haar toch maar naar de bench.

116sized_IMGP3278(001)Vrijdag 8 januari

Dierenarts

Om 16.00 uur staat een afspraak bij de dierenarts gepland en precies op tijd komen we aan. Het is best druk en dat ben ik niet meer gewend. Ik wil hierna graag even naar het strand, maar het ziet er naar uit dat ik langer moet wachten. Blaine is nog onbevangen en dat is prettig. Ze snuffelt wat met een Golden en maakt kennis met een Engelse Buldog die amper kan ademhalen en dat doet met een snurkend/piepend geluid. Ik zou er helemaal gek van worden en vind het zo zielig.

Lichamelijk onderzoek

We worden geholpen door Karin de andere dierenarts. Blaine wordt nagekeken, de oortjes, de tandjes. Alhoewel dat niet zo soepel gaat, ze spartelt flink tegen. Het lijf wordt betast en gecontroleerd en alles ziet er goed uit. Het hartje is ook oké. Wel vertel ik dat ze wat last heeft van vaginale afscheiding, ik weet dat vrij veel kleine pupjes hier last van hebben, in ieder geval tot nu toe al onze puppen teven. De vulva is dan wat geïrriteerd en er zit vaak wat afscheiding. Afgelopen maandag zag ik echter een dikke sliert uit de vulva komen na het plassen en dat was echt zo’n etter sliert. Dat hoort niet. De dierenarts zegt dat ik het goed in de gaten moet houden. Ook vertel ik dat ze ’s avonds vaak 116sized_IMGP3309moet plassen, maar ’s nachts blijft ze droog tot ongeveer 07.00 uur.

Inenten

Blaine krijgt haar inentingen en het neusspraytje tegen kennelhoest. Vooral omdat ik ga trainen met haar is het best belangrijk. En
bij Hubertus moeten de honden tegen kennelhoest worden ingeënt. Blaine is braaf en geeft geen kick, in tegenstelling tot haar moeder, zij moest piepen destijds. Nog nooit meegemaakt, maar bij Maddy wel. Nog even wegen, Blaine gaat braaf op de weegschaal staan en ze is nu 9.1 kilo. Nog even terugkomen op de wormenkuur, de dierenarts vindt een schema van 2,4,6,8, 12 weken genoeg en dan steeds over een maand (al vindt ze dat best veel). Maar dat heb ik nog nooit gedaan, dit moet ik even bekijken. Tot over 3 weken voor de laatste entingen.

Strand

Eigenlijk is het te laat, maar Blaine moet toch even rennen. We zijn hier vlak bij het strand en ik rij er toch naartoe, je hoeft hier niet ver te lopen en er is ook geen diepe afdaling of hoge strandopgang. Blaine vindt het leuk en aan de lange lijn lopen we naar de zee, haar voetjes worden nat door een aanrollende golf en we blijven stoer staan, ook Blaine. Ik laat haar even los, het is een risico, want ik heb gemerkt dat ze de neiging heeft om terug te rennen. Ook nu, maar ik roep, ze remt meteen, keert om en rent terug. Dit vindt ik heel knap. Het is al bijna donker als ik weer bij de auto ben en dan moet ik nog met de grote honden. Maar het was wel lekker op het strand.

Donde116sized_IMGP3271rdag 7 januari

Het wordt een dag dat ik niet veel met Blaine kan doen. ’s Morgens gaat Ella wandelen en ’s middags Wil (de eerste keer met de auto). Hij gaat naar de Bavo, maar durft Blaine niet los te laten. Het is echt hondenweer, alleen lopen die niet veel hier buiten. Regen heeft ze in ieder geval ook meegemaakt. Blaine is ’s avonds laat nog steeds erg baldadig, ze is duidelijk haar grenzen aan het verleggen.

June

Ze krijgt niet veel snauwen meer van June en ze mag al best veel, maar ze mag niet te ver gaan en dat weet ze best. Soms wordt ze overmoedig en dan krijgt ze een snauw, gelukkig tot nu toe zonder gevolgen.

Blaine gaat de lucht in, ze groeit en daarom ziet ze er wat smaller uit. We gaan haar menu wat aanpassen.

  • ’s Morgens bambix met 60 gram brokken
  • Na het wandelen een handje brokjes
  • Tussen de middag 65 gram brokken met wat brood
  • Eind van de middag 65 gram brokken en stukje vlees
  • Eind van de avond 65 gram brokken en de pap laten we weg ’s avonds en nu krijgt ze dus alleen ’s morgens pap.

Na het eten krijgt ze wat karnemelk behalve ’s morgens. De andere honden krijgen na het eten n.l. karnemelk met twee schepjes gekookte macaroni en aan het einde van de middag deelt Blaine hierin mee.

Woensdag 6 januari

Pieter Florisdal

Met Blaine ga ik ‘morgens naar de duinen naar het Pieter Florisdal. Een stukje lopen aan de lange lijn en als we het eerste pad naar rechts ingaan zien we een paar mooie grasvelden en daar kan ze los. Ze rent, is nieuwsgierig en pakt steeds stukjes hout van de grond. Ik wil dit niet en laat dat weten, vannacht heeft ze een beetje overgegeven en er kwam vooral houtstukjes uit. Weer haal ik een stukje hout uit Blain’s bekje en dat kr116sized_IMGP3291engetje kauwt gewoon door, met haar al krachtige kiezen bijt ze op mijn vinger. Gevolg een wondje wat vreselijk bloedt. Ook stapt ze weer per ongeluk op een brandnetel, ik zie haar met haar pootje schudden, maar gelukkig heeft ze er al snel geen last meer van. We komen weer een Mechelaar tegen, zijn ze weer populairder ofzo, ik vertrouw het niet zo en waarschuw de Mechelaar. De vorige ontmoeting met een jonge Mechelaar ging niet zo goed, maar liep wel goed af. Niet dankzij zijn baasje. Blaine wordt moe, dat merk ik doordat ze wat pieperiger wordt.

minidummy

Ik heb weer het kleine dummy’tje mee. Ik gooi het vooruit en Blaine ziet het vallen. Ze rent er naar toe, pakt het in haar bekkie (mooi in het midden) en komt het brengen. Knap!!!!! De aandacht dat ik krijg is nog maar zo kort, daarom stop ik en doe het later nog een keer voor de foto.

Eten

Ik merk dat Blaine meer honger heeft en ze toont wat dunner, toch ietsje meer eten geven?

Ze krijgt nu:

Bambix met 60 gram brokken

Brokken 60 gram met wat brood

Brokken 60 gram met vlees

Brokken 60 gram met bambix

Baldadige tante deel 21215sized_IMGP3259

Na het eten valt ze als een blok in slaap en dat houdt ze een tijdje vol. Ella gaat een stukje lopen met haar in de buurt, ze komt zo auto’s tegen, fietsers, brommers en bussen.Tijdens het eten moet ze in de bench en dat leidt altijd tot protest van Blain’s kant. De mand in de bench moet het ontgelden, he
t wordt omhoog gegooid en weggeschoven. Uiteindelijk geeft ze het op en valt in slaap. ’s Avonds laat is ze weer in zo’n baldadige bui, pff.

Dinsdag 5 januari

Lekker een paar extra daagjes vrij en Blaine en ik gaan lekker naar het Langeveld. Het is wel rustig hier, maar er is water, het is een prachtige omgeving en er is wild. Al denk ik niet dat Blaine de reeën gezien heeft. Ze stapt al makkelijk het water in, ze loopt lekker rond en gaat soms best ver weg. Ik probeer ook te leren dat ze mij in de gaten moet houden en niet andersom, daarom doe ik wat verstop spelletjes.

Baldadige tante

1215sized_IMGP3254Ella gaat ’s middags een rondje met haar lopen in de buurt en ’s avonds heeft ze een heel baldadige bui. Het is rennen, spelen, klieren, bijten, alles wat eigenlijk niet meer kan om 23.00 uur ’s avonds. Ik probeer het wat om te buigen en wat apporteer spelletjes te doen met de minikonijnendummy. Ik verstop het en Blaine moet het vinden, helaas komt Maddy weer helpen, met een beetje hulp van mij vindt Blaine de dummy, zo probeer ik het ‘zoek’ commando te leren. Ik heb er een beetje genoeg van, dit gedrag gaat nu al een uur door en ik ben het zat, eindelijk valt ze op de kussen in slaap. Mijn hemel!!!!

Blaine is 9 weken oud

Zondag 3 januari

Naar de duinen, wel naar een iets rustiger gedeelte en een ander stuk. Ook moet ik nog wat dingen ondernemen. Blaine moet nog met een lift kennismaken, het dorp, de markt. we hebben nog een paar weken inprentingsfase. Ik heb me vanavond eerst eens ingeschreven voor de puppycursus bij KC Rijnland.

Zaterdag 2 januari

Voor het eerst naar de Bavo. Dit is een oud psychiatrisch centrum met veel groen en gelegenheid om te wandelen. Ook is er een kinderboerderij. Blaine ziet en ruikt de reeën, zo dit gaat goed denk ik. Ik heb het nog niet gedacht of weg is Blaine. Ze vindt het toch blijkbaar enge beesten, ik roep en gelukkig rent ze meteen weer mijn kant op. We lopen ook het afgesloten middengedeelte in. Hier zijn kippen, eenden, geiten, schapen, pauwen enc. Blaine vindt het best eng en piept regelmatig. Dit gaan we nog een keer herhalen.

Vrijdag 1 januari

Eerst ga ik met Blaine naar het Langeveld, heerlijk rustig hier en ik laat Maddy grotendeels los, wel moet ik de boswachters in de gaten houden.

Familie

Hierna rij ik meteen naar mijn tante, de rest van de Nederlandse familie komt hierheen om iedereen een ‘gelukkig Nieuwjaar’ te wensen. Blaine is braaf, eerst is ze wat wiebelig, maar dan zie ik dat ze moe wordt. Wanneer ik mijn fleecejas op de grond neerleg, gaat Blaine er lekker opliggen en ze heeft alleen maar geslapen. We houden het verder rustig vandaag.