Puppytraining Blaine

Vrijdag 15 januari 2016116sized_IMGP3408

Oude bekende met nieuwe pup

Wat is dit nu? Staat Patricia op het veld met een puppy Newfoundlander, nou ja zeg. Haar naam is Faithly en ze is 15 weken oud of zo. Wat leuk en vertrouwd, met Patricia heb ik lang samen in de groep gezeten met GG-trainingen van Maddy. Nog een verrassing, want de trainer is Geertje en ook met haar heb ik lang in de GG-groep gezeten met Maddy. Het is koud, echt koud. We gaan eerst de kantine in, Geertje heeft koffie gezet en ze houdt een introductiegesprek en wat ze allemaal wil gaan doen de komende weken. Het ziet er goed uit, ze wil veel verschillende oefeningen met verschillende atributen en ondergronden, zodat de pups veel nieuwe dingen leren.

We doen wat volgoefeningen buiten en proberen achteruit te lopen, Blaine moet mij achterna komen, ik draai en zo kan ik leren om Blaine mooi ‘aan de voet’ te laten zitten. We eindigen met een ‘hier’. Geertje houdt Blaine vast, ik loop naar de overkant van het veld, roep: “Blaine hier” en daar komt ze aangerend hoor met die korte pootjes. Heerlijk en ze doet het nog goed ook.

De Newfoundler pup, die toch al best groot is – vindt ze in het begin een beetje eng, maar later zoekt ze toch wat toenadering. We hebben niet zoveel gedaan, we hebben voornamelijk gepraat. Het is een hele kleine groep. Volgende week iets groter, want vandaag was een Retriever ziek.

Heb er zin in.

Vrijdag 22 januari 2016

Gegroeid

De groep is wat groter geworden gelukkig, nog niet de Golden, maar wel een Bullmastief en een Beagle. Leuke verschillende rassen én we hoeven niet te lang te wachten tijdens de oefeningen. 116sized_IMGP3364Weer heb ik onderweg veel regen gehad en gelukkig valt het tijdens de training mee. Het is wel fris voor zo’n klein korthaartje.

Pionnen

Geertje zet pionnen neer en we doen zigzaggend volgoefeningen, met snoepje gaat het heel goed. Op verschillende manieren zet Geertje de pionnen uit, we moeten ook met twee honden tegelijk volgen. Startplek met z’n tweeën of de één aan de ene kant en de ander aan de overkant. Het gaat heel goed.

 Verschillende ondergronden

Geertje heeft ook een pallet omgedraaid neergelegd, hier moeten we overheen. Leuk, want Blaine moet over balkjes stappen en het is een andere ondergrond. Dit heb ik zelf ook al geoefend, door over boomstammen te stappen. Zo’n pallet heb ik niet, dus die houte ondergrond is nieuw. Ook moet Blain over een normaal neergelegde pallet lopen en erop gaan zitten. Prima gaat het allemaal.

Hier

Als afsluiter weer de ‘hier’ oefening, we doen het twee keer en de tweede keer vraag ik of de riem eraf mag, anders sleept het zo over de grond en ik denk dat ze toch wel komt. En dat doet ze ook.

Vrijdag 29 januari 2016

Hindernis

Leuke les, de trainer heeft allerlei hindernissen in de vorm van pionnen met daartussen een stok neergezet met verschillende hoogten. Het is de bedoeling dat de pup goed leert om over verschillende drempels te stappen. Alles is nog laag natuurlijk i.v.m. de botten en gewrichten van de pup. Ook leren we verscillende nieuwe commando’s zoals ‘staan’ en ‘om’. Ook herhalen we de ‘zit’ commando en de ‘af’ commando. Als afsluiter mag Blaine weer op commando naar mij rennen. De trainer houdt haar vast en ze kan niet wachten om te rennen, eerst moet ze rustig zijn en dan mag ze komen.

Gegroeid

Geertje de trainer vindt dat Blaine enorm gegroeid is en dat klopt ook.

216sized_IMGP3524Vrijdag 5 februari 2016

Geen les vanavond, de trainer gaat carnaval vieren. Ik heb er niets mee, maar mijn dorpje staat op zijn kop deze dagen.

Vrijdag 12 februari

De trainer heeft allerlei verschillende ondergronden neergelegd, heel creatief. De bedoeling is dat de pup hier overheen loopt. Er ligt een plank, een balanskussen met puntjes, een gladde banlanskussen, een kruk, echt van alles. Heel leuk om te doen en Blaine vindt het ook leuk. Hilarisch is haar reactie als ze op het plastic ding stapt met de stekels.

 Vrijdag 19 februari

Ik heb helaas afgebeld, ’s morgens een behandeling ondergaan en ik merk met de wandeling dat het wandelen nog niet geweldig gaat en ik heb het wel gehad.

Vrijdag 26 februari

Geertje is er niet en we hebben Linette, zij pakt het weer heel anders aan. We doen allerleid oefeningen van zit en af, naar voorkomen, aan de voet en aandachtsoefeningen. Ik moet zeggen, Blaine doet het best leuk.

Vrijdag 4 maart

Training is afgezegd wegens het slechte veld door al de regen. Ik moet zeggen, het komt me niet eens zo slecht uit.

Vrijdag 11 maart

Weer is de training afgezegd wegens ziekte van de trainer. Het gaat niet goed met deze puppytraining, wat veelbelovend begon. Aan mij is gevraagd of ik op de dinsdag kan en ik heb ja gezegd. Niet beseffend dat ik begin april met de jachttraining begin ook op de dinsdag.

Dinsdag 15 maart

Nog geen puppytraining

Dinsdag 22 maart

Eindelijk hebben we weer een training, dit gaat wel een hele lange cursus worden zo, zonder dat we wat opschieten. Een nieuwe trainer en een goede blijkt al snel. We doen allerlei oefeningen en we krijgen goede tips. Eigenlijk komen alle basis oefeningen aan bod. Het is best hard werken met Blaine om de aandacht vast te houden. Steeds wil ze naar één van de andere puppen.

Dinsdag 29 maart

Voor ons is dit de laaste training, deze hele training loopt uit, we hadden allang klaar moeten zijn. Nu kan ik de laatste les niet meemaken, omdat de jachttraining begint. Wat ik helemaal jammer vindt, ik heb geen diploma/bewijs van de puppytraining gehad. Ook deze les is leuk en ligt in het verlengde van de vorige. Het commando “nee” krijgt aandacht, ik hoop dat ik het nu eindelijk onthou, want het is een zeer nuttige oefening. Echt leuk les gehad van de invalster.