Elementaire Gehoorzaamheid B examen

Elementaire Gehoorzaamheid B examen

Volgen:

We beginnen met achterlangs/voorlangs volgen, dit gaat heel goed. Met z’n allen volgen, rechts/links/zit/af, alles komt aan bod. Ik moet mijn best doen om Blaine bij me te houden en haar aandacht vast te houden. Ik heb GEEN koekje in mijn hand. Over het algemeen tevreden.

Punten 7

Tanden:

Tanden laten zien gaat goed, alleen doet ze met het laten zien van de kiezen aan de linkerkant iets haar kaken van elkaar en dat mag blijkbaar niet.

Punten: 9

Af en blijf

Dit gaat super!! Het is de hele week al droog en het veld ziet er goed uit en ja dan heeft Blaine geen moeite om te gaan liggen. Blaine ligt op geruime afstand van de Belgische Herder en zij houdt het niet vol en gaat al vrij snel van haar plaats. Rent een paar rondjes en Blaine blijft LIGGEN. Super.

Punten: 10

Terug vak

Ook dit gaat goed, helaas moet ik wel drie keer “af” zeggen en dat kost punten. Verder heel goed.

Punten: 7

Er staan 4 pionnen op het veld, die vormen een vierkant. Startpunt is pion 1 en daar zit Blaine naast mij. Pion 2 moet Blaine af. Dit pak ik niet handig aan, ik loop voorbij pion 2, ik dacht dat ze dan beter zou gaan liggen en dit had ik niet moeten doen. Ik had de oefening gewoon bij of voor pion 2 moeten doen. Pion 3 is zit en pion 4 is sta, dit doe ik met behulp van mijn hand. En zo lopen we door naar het beginpunt pion 1, waar Blaine weer moet zitten.

Staan en betasten

Diegene die Blaine betast is onze trainer en Blaine blijft mooi staan. Ze ruikt al snel aan zijn hand en hier zit iets lekkers in, dat bestemd was voor de vorige hond die niet te betasten was. ?. Dit is slecht natuurlijk, want hierdoor kwam ze van haar plaats en was ze afgeleid. Ik zie dat dit mij wel een punt heeft gekost.

Punten: 9

De andere honden

Wat opvalt is dat twee honden heel slecht blijven liggen, dit doen ze niet bij het ‘aanhouden van de aangewezen plaats’ en ook niet bij een andere oefening. De Mechelaar rent al snel van haar plek en dit blijft ze doen. Eén keer probeert ze zelfs de buurhond aan te vallen, hij rent ook van zijn plek en de Mechelaar probeert hem aan te vallen en te bijten. Nu is het klaar natuurlijk en ze hebben alle kans gekregen, dit geldt ook voor de Belgische Herder.  Eén hond laat zich niet betasten en is behoorlijk onhandelbaar. Ook naar andere honden was het gedrag onacceptabel. Je begrijpt deze twee herders hebben het niet gehaald.

De Heidewachtel en Blaine zijn de enige twee die het examen goed hebben afgelegd en Blaine was nog de beste ook.

Super trots ben ik.