Augustus 2012

812sized_IMGP6565Zondag 12 augustus

Maddy is 1 jaar!

En dat vieren we, fijn naar de fazanten. Ook neem ik June mee, daar kan ze zich aan optrekken. Fazanten zijn er zat, twee kluchten met jonge fazanten en veel hanen. Hoe doet Maddy het? Ik kan het nog moeilijk peilen, ik heb het idee dat ze er toevallig op rent. Als een fazant op vliegt rent ze er met een noodvaart achteraan. Maar wanneer ik fluit komt ze toch even later terug. Er vliegt weer een fazant op, ik kan niet zien wie er bij is, ik hoop Maddy. En dat is ook zo, ze heeft het heel druk op dat plekje, dat doet me deugt. Ze is in ieder geval met veel fazanten in aanmerking gekomen, maar ik heb haar niet echt zien aantrekken of voorstaan, soms kan ik het ook niet zien. We hebben ongeveer anderhalf uur gelopen en de honden hebben aan één stuk gerend. June vindt het ook geweldig, wat gaat ze toch door de velden, niet normaal. Uiteraard heeft ze een paar keer voorgestaan, ook heeft ze wat kleine fazanten gemist omdat ze onder de wind was. Een mooi plekje om nog eens terug te keren.

Laatste bladzijde

Dit is ook de laatste keer dat ik in het dagboek van Maddy schrijf. Ik heb veel ervaringen opgeschreven om zo een mooi beeld te krijgen van de ontwikkeling van Maddy. Ik vond het heel leuk om te doen, maar nu is het genoeg geweest. Uiteraard blijf ik foto’s maken, belevenissen schrijven en vertellen over de trainingen en proeven van June en Maddy. Uiteraard hoort Darcy daar ook bij, met haar 11 jaar zal ze geen rare fratsen meer uithalen of met proeven mee lopen, maar ze loopt gewoon mee tijdens de wandelingen zolang ze het kan.

Zaterdag 11 augustus

812sized_IMGP6539Komomeer

Ik wil Maddy’s poot testen en ik neem haar mee naar het Komomeer. Eerst loopt ze een gedeelte aan de lange lijn en bij het water laat ik haar los. Ze stapt meteen in het water en stapt heerlijk in het rond. Even daarvoor kom ik Wil tegen met Darcy en June. Wil is met de fiets en loopt verder, wij beginnen net met onze wandeling. Ik ben bang dat Maddy achter Wil en de andere honden aan gaat, maar ze volgt het spoor vanwaar ze vandaan komen. Ik wil voorkomen dat Maddy al te veel rent, maar dat gaat niet werken met een jonge hond. Ze rent er snel vandoor en wanneer ik haar roep komt ze met een noodvaart terug. Ze rent rondjes door het water en over het gras, ze is zo blij dat ze weer kan rennen. Een aantal keer gooi ik de dummy in het water en die komt ze netjes brengen. Ook doe ik weer eens wat af-oefeningen, maar hier mag ik wel snel weer aan werken.

Hoe gaat het met het pootje

We zien en merken niets meer na de wandeling van vanmorgen en daarom gaan we ‘s middags naar de trimbaan, dit is helemaal feest voor Maddy. Wel is het best warm en dat heeft ze geweten.

Vrijdag 10 augustus

812sized_IMGP6403Maddy blijft toch nog een dagje thuis en loopt in de ochtend en middag een klein rondje met Ella. Ik vind het maar vreemd en stil om met twee honden op de trimbaan te lopen. Maar we hebben niet meer gezien dat Maddy mank loopt. De postbode brengt een verjaardagskaart van Annelies en Ruud, voor de verjaardag van Maddy a.s. zondag.

Auto

Maddy hoort precies wanneer ik thuis kom uit mijn werk. Ella vertelt dat ze meteen naar de poort loopt om me te begroeten, toen ze hoorde dat ik de deur van de auto dichtgooide. Ella loopt een rondje met Maddy en ik zie ze bij de Guldemondsloot wanneer we voorbij rijden. De ramen van de auto staan open en Darcy en June zitten in de auto. Ella vertelt dat Maddy het meteen rook wanneer ik voorbij reed. Haar neus ging omhoog en ze werd meteen onrustig.

Donderdag 9 augustus

Maddy gaat niet mee

Wanneer we ‘s middags willen wandelen zie ik nu ook dat Maddy mank loopt, linker voorpoot. Ik kijk er naar maar kan niets ontdekken. Niet dik, geen doorntje. Wel likt ze af en toe aan haar onderpoot bij de elleboog. Ik neem haar niet mee, dat ga ik niet riskeren bij een jonge hond. Ella loopt een klein rondje met haar, dat gaat best aardig. Maar eenmaal thuis doet het weer zeer. Ze houdt het pootje ook veel omhoog. Wat kan het zijn?

Nagels

Verjaardagskaart is op de bus naar Annelies, Ruud, Gaya en Kaily. Ik heb alleen de nagels van de voorvoeten van Maddy geknipt. Wel heeft ze de lekkere hertenhoorn kluif in haar bekje en die vindt ze heerlijk.

812sized_IMGP6412

Woensdag 8 augustus

Dood ree

Wandelen met Hen en Santos in de Katwijkse duinen, laatste keer dat we de alternatieve route volgen, volgende week zijn de duinen weer open! June staat bij het hek dat om het verpleeghuis staat en ze komt niet. Er ligt een dood ree achter het hek. Alleen het hoofd ligt er nog met een gedeelte van de ribbenkast. Op de terugweg ontdekken Maddy en Darcy ook de overblijfselen van het ree. Maddy probeert mee te voetballen met een gezin. Ze probeert de bal te pakken, maar dat vindt de vader niet goed. Ze is zo braaf, hij kan haar heerlijk aanhalen en een knuffel geven. Verder hebben de honden het vooral heel druk.

Mank

Wil denkt dat Maddy mank loopt, maar ik zie niets. Wel heb ik een piep gehoord van Maddy of June toen ze uit de struiken te voorschijn kwamen.

Dinsdag 7 augustus

Klein rondje want ik ga met June trainen vanavond. Lees het verslag.

Maddy is nu 52 weken.

Maandag 6 augustus

Lekker weer met de drie honden naar de trimbaan.

812sized_IMGP6378Zondag 5 augustus

Weer thuis

Rond 20.30 zijn we weer thuis en Maddy is heel blij om ons weer te zien. En wij zijn blij om Maddy te zien. Heb haar erg gemist, zelfs Darcy laat blijken dat ze blij is.

Zaterdag 4 augustus

Fietsen

Wil neemt Maddy mee met de fiets, samen met Darcy en hij vertelde dat het heel goed ging. Ze liep mooi en rustig naast de fiets.

Vrijdag 3 augustus

Ella, June en ik gaan naar Groningen. Wil past op Darcy en Maddy.

Donderdag 2 augustus

De duinen van Katwijk

Het is best warm in de Katwijkse duinen, waar we samen wandelen met Hennie en Santos. Zeker voor Santos en Darcy, de oudjes van de honden. Er staat een stevig windje, maar de zon komt net door en alles is open, geen schaduw te bekennen. Met dat duinzand wordt het helemaal warm. Maar we klagen niet hoor, heerlijk is het. Hen heeft weer kaas mee en Darcy, June, Maddy en Santos hangen aan haar lippen als ze denken dat ze braaf zijn.

Wat moet dat allemaal in mijn huis?

Na de wandeling ga ik koffie drinken bij Hen en de honden mogen mee. Het is heerlijk op het terras. Alleen Santos vindt de invasie van drie honden iets te veel van het goede.

812sized_IMGP6414Woensdag 1 augustus

Vanmorgen vroeg met de dames naar de trimbaan. Gisterenavond liep ik in de regen met June en de anderen tijdens de jachttraining en nu is het weer warm, lees verslag van de jachttraining met June. Eigenlijk is het een normale wandeling, de honden hebben weer lekker gerend.

Het is weer warm

Het is te warm voor de trimbaan en we vinden nu Nieuw-Vennep iets te ver, bovendien moet June een beetje gespaard worden. Zaterdag KNJV-proef in Veendam. Het wordt de Bavo en dat vinden ze ook leuk. Deze week hebben ze regelmatig een ‘aanvaring’ met een grote bok in de kinderboerderij. Hij vindt het wel een leuk spelletje om de honden uit te dagen en Darcy, June en Maddy nemen die uitdaging van harte aan. Ook vanmiddag.

Nagels

Knippen van de nagels is niet eenvoudig bij Maddy. Ze moet goed afgeleid worden door Ella met een kluif. Als Maddy de nagelschaar ziet, komt ze meteen in actie. Ze valt het ding bijna aan, de boef. Ik kan zo ook niet de nagels van June knippen, ze bemoeit zich er steeds mee. Mijn ‘nee’ helpt niet, daarom zet ik haar maar even in de bench. Ze is helemaal verbouwereerd.