December 2015

Donderdag 31 december

Oudejaarsavond

De hele avond wordt er geknald en Blaine reageert totaal niet. Wij gedragen ons normaal, vertonen geen schrikreatie wanneer er weer zo’n harde knal de lucht in gaat. De rolgordijnen zijn dicht en we kijken ook niet naar buiten wanneer het 24.00 uur is, dit is raargedrag en we willen dit voorkomen. De andere honden reageren ook totaal niet. Heerlijk. Ik hoor van de baasjes van Blaine’s broertjes en zusjes dat de pups het goed gedaan hebben.

116sized_IMGP3310Wandelen

Ik ga nu niet met Blaine op straat lopen, we gaan naar de duinen. Daar lopen geen opgeschoten jongens die rotjes afsteken.

Woensdag 30 december

Blaine en ik gaan naar de Hano, een dierenwinkel. Ze vindt het wat engig. Wel laat ze zich weer heerlijk aanhalen, en ik kan het niet laten om toch wat te kopen, ook koop ik wat voor de puppen waar ikvanmiddag naar toe ga. En ik koop een nieuw bandje en lijn, met de kleur roze. Ach nu kan het nog. Helaas heeft ze 2x in de winkel geplast en dan heeft ze even daarvoor nog buiten geplast. Gelukkig heb ik altijd zakdoekjes en zakjes bij me en zo heb ik het opgeruimd. Bij de kassa heeft ze weer geplast en dat heeft de kassamedewerker opgeruimd.

Motorgeluid

Ook lopen we nog naar een garage, waar veel vrachtwagens staan, alleen komen we geen rijdende tegen.

Knallen

Er wordt al hier en daar geknalt, maar gelukkig geen reactie van Blaine.

Labradors

’s Middags ga ik op bezoek bij Angela, zij heeft een nestje Labradors en ze zijn 1 1/2 week jonger dan Blaine. Leuk hoor. Ik had Blaine mee willen nemen, maar vond de afstand nog te groot. Zolang in de auto redt ze nog niet.

Dinsdag 29 december

Ik moet werken en sta vroeg op, zo kan Blaine op tijd plassen en haar pap met brokken krijgen. Ella moet weer met haar lopen, dat is niet anders en ’s middags loop ik een stukje. Het ‘zitten’ gaat best goed, het ‘af’ liggen nog niet. Wanneer Ella of ik het eten voor haar klaarmaken gaat ze uit haar eigen zitten, ook wanneer we de volle etensbak neerzetten, ze heeft nu nog geen standaard, gaat ze zitten. Een mooie gelegenheid om het zitten en wachten te oefenen, voordat de etensbak neergezet wordt. Commando ‘zit’ geven en meteen ‘vrij’.

Maandag 28 december

We gaan de andere kant van de duinen verkennen en ik laat Blaine een klein stukje los. Wel kijk ik goed om me heen, ik wil niet dat ze los met andere honden kennismaakt. 1215sized_IMGP3241Ik weet nog niet wat ze dan doet, misschien rent ze wel weg. Het valt op dat ze best op onderzoek uitgaat wanneer ze los is, tuurlijk ze houdt me in de gaten, maar zo los lopen vindt ze leuk. Ook piept ze nog af en toe tijdens het lopen, vooral wanneer ze moe wordt of als ze wat onder de indruk is.

Mechelse Herder

Ik zie een stel achter me lopen met hond, wat voor een hond? Ah een Mechelaar, die moet ik in de gaten houden en ik wil haar optilkeb van te voren. Nu nog even niet, ik ben afgeleid en voor ik het weet is de Mechelaar bij me, nu til ik haar niet meer op. Dat geeft een verkeerde signaal af van mij. De Mechelaar is opdringerig en wild, ik merk dat Blain dit niet prettig vind. De Mechelaar borstelt en ik hoor haar zelfs grommen. Wat is dit voor een flauwe kul! Nu til ik Blaine wel op, de timing is helemaal verkeerd natuurlijk, maar ik ga toch echt niet wachten tot ze een snauw krijgt. De baasjes van de Mechelaar komen er snel aan en proberen de Mechelaar te roepen, maar dat gaat ‘em niet worden, er moet harder opgetreden worden, denk ik bij mezelf. Hebbes, de baasjes hebben haar te pakken en verontschuldigen zich voor het gedrag van hun hond, met als excuus “ze is nog jong”.

De nachten

Slapen ’s nachts gaat goed. De eerste paar nachten geplast op onderlegger, mijn fout, verder de hele nacht droog. Als ze piept moet ik er snel uit. Wanneer ik mijn bed opzoek laat ik haar ook even plassen en dan weer in de bench. Ella mag me dan aflossen.

Dikke maatjes

Wel moet ze ’s avonds nog heel veel plassen, vooral door het wilde spelen met Maddy. Het is zo’n leuk gezicht. Wanneer Blaine het zat is krijpt ze onder een stoel, zo zoekt ze bescherming. Maddy wil nog wel even doorgaan, pakt een speeltje en loopt langs en weer terug, zo daagt ze Blaine uit om weer te spelen. Het lukt haar telkens weer. Met June gaat het best goed, ze heeft niet veel meer gesnauwd. Maar wanneer Blaine te vrij of brutaal wordt dan laat ze het merken. June is en blijft de baas en neemt haar rol serieus.

Blaine is 8 weken oud

Zondag 27 december 2015

Duinen

Voor het eerst naar de duinen, ook wordt het tijd dat ze met de auto meegaat. Maar eerst moest de kleine bench in de auto, het is goed vastgemaakt met een lange lijn. Ik rij naar Duindamseslag, Blaine vindt het vreemd en wat eng en piept, ik hou mijn mond. Af en toe gilt ze, maar over het algemeen is het zo’n zielig piepje. Blaine loopt alleen nog aan de lijn en we lopen een stuk over het wandelpad, op en neer, echt niet te lang. Het is hier altijd druk, met wandelaars, honden, paarden, hardlopers en mountainbikers. Die laatste twee ga ik anders aanpakken en ik probeer toch om Blain1215sized_IMGP3263e wat meer aan de lijn te laten lopen, zodat ik kan corrigeren. Het is beter denk ik dat ik de lange lijn meeneem. Zo heeft ze genoeg speelruimte en ik heb haar onder controle, dit ga ik morgen uitproberen. Blaine loopt heel toegankelijk, ze laat zich aanhalen, honden vindt ze ook leuk en daar wil ze even mee kennis maken. Ik krijg de nodige complimenten en ik weet hier nooit zo goed mee om te gaan. Ja wat moet je zeggen op: “mevrouw wat heeft u een mooi hondje”. Ik lach maar wat en zeg meestal: “dank je wel”.

Wil loopt ’s middags een klein stukje, zodat Ella met mij en de grote honden mee kan. Het lopen is niet zo’n succes, Wil loopt al snel slecht en met zo’n kleine pup is het geen doen.

Eten

Al snel gaat Blaine over op meer brokken. We mengen het nog wel een beetje, Proplan medium en large Breed Athletic. Ontlasting is best goed, soms wat soepel. Ze krijgt nu 50 gram brokken per keer, aangevuld met of worst, of pap, of brood. Zie hieronder daar staat jet brokken voedingsschema van Proplan

Apporteren

We doen ook regelmatig spelletjes, brokjes zoeken of de kleine hazendummy of de gewone dummy. Alleen de grote honden gaan zich er ook mee bemoeien en dat is lichtelijk vermoeiend. Maar ze vinden het zo leuk. Alles gaat spelenderwijs.

1215sized_IMGP3258

Zaterdag 26 december 2015

Weer loop ik een rondje bij ons huis, nu de andere kant op en we gaan een tunnel door, ook belangrijk. Ik probeer het zo afwisselend mogelijk te maken, zodat ze verschillende nieuwe dingen leert kennen. ’s Middags loopt Ella een klein stukje met Blaine en ik ga met de grote dames.

Tweede kerstdag

Ook hier wordt er gecourmet, ja ja. Mijn broer, schoonzus en mijn 2 neefjes zijn er ook. Tjsonge jonge wat een kabaal moet kleine Blaine meemaken. Mijn neefjes vinden haar helemaal leuk, maar ja ze bijt wel. Als antwoord hierop wordt er gegild, armen en benen opgetild, afijn alles wat niet zo goed is voor een hele jonge pup. Ze wordt helemaal hyper en nog wilder en bijteriger. Ze hebben wel heel veel lol, ze pikken mijn telefoon en maken allerlei filmpjes met Blaine in de hoofdrol. Ze zijn nog leuk ook. Je begrijpt dat hierna Blaine total loss was, ze heeft – toen iedereen weg was – de hele avond geslapen.

Vrijdag 25 december 2015

Dit is dan weer lekker, één dagje gewerkt en meteen weer vrij, want het is eerste Kerstdag. Iedereen een fijne Kerst. Er staat geen kerstboom in huis, met een pup is het niet te doen en met drie honden ook niet, mijn moeder vindt het veel te vol. Dus de kerstboom slopen kan ze niet, wel probeert Blaine een hap van de kerstster te nemen die in het raam staat en die zijn giftig. Een ander plekje maar Ella.

Bench

Slapen gaat best goed ’s nachts. De tweede nacht heeft ze wel weer geplast, maar dat komt mede omdat ik te langzaam ben. Opstaan van een lage luchtbed en wiebelig + het onlosmakende gevecht wat ik draag tegen de pijn, altijd doen de snoeren niet wat ik wil. Tja en hier kan een pup van 7 weken echt niet op wachten.

1215sized_IMGP3247Hoe gaat het met de andere hondjes?

Hugo doet het heel goed, Mylo ook, het is de rust zelve. Puk heeft laten horen dat hij echt kan schreeuwen tijdens zijn eerste nacht, maar daarna ging het beter. Nola heeft meteen de huiskamer onderhanden genomen, raasde door de kamer, pakte een slinger van de kerstboom en met de twee oude(re) honden gaat het goed. Suzy laat zich lekker verwennen en wil steeds op schoot zitten, in de bench ’s nachts moest ze wel even piepen, maar het viel mee. En met Blue ging het ook goed, hij ligt niet in een bench, maar hij heeft het prima gedaan. Het is een slim ventje en dat hoor ik meer.

Wandelen

’s Morgens loop ik een rondje, iets verder dit keer. Blaine ( ik schreef per ongeluk Maddy, moet nog erg wennen hoor aan dit nieuwe onderwerp) kan al heel mooi lopen, een mooie gelegenheid om aandachtsoefeningen te doen. Wanneer ze goed naast me loopt, dit doet ze uit haar eigen, zeg ik “goed zo”. En wanneer ze naar mij opkijkt geef ik een koekje (eigen brokje)  en zeg “good”. Zo probeer ik haar aandacht te pakken en weldra zal ze steeds vaker mij aankijken. Heel handig voor later. Trekken aan de riem laat ik niet toe. Wanneer ze het wel doet, stop ik en wacht tot ze zélf naar me toekomt, dan beloon ik haar. Dit werkt echt, zeker als het nu al wordt geleerd. Het commando “volg” geef ik niet, dat heeft geen zin, ze kent het hele commando nog niet, bovendien moet je schaars zijn met dit commando. Je moet het echt pas geven als ze mooi volgt en vergeet dan weer niet om het commando op te heffen. Het volgen houdt ze nog maar heel kort vol.

Donderdag 24 december 2015

Blaine moest afgelopen nacht voor het eerst alleen slapen in haar bench mét nieuwe mand. Het ging goed, een beetje piepen, maar al snel hield het op. Eén keer piepte ze serieus, maar ik reageerde te laat en toen heeft ze op de onderlegger geplast. Verder heeft ze het droog gehouden tot 07.00 uur. Een beetje laat want vanmorgen moet ik weer werken. Even klagen hoor, want het valt echt niet mee. Ik slaap nog beneden en slaap niet zolang. Mijn nachtritme is totaal verstoord. Ik wil graag 06.00 uur op staan, maar dat ging ‘em niet worden.

Ik laat Blaine meteen plassen en dan krijgt ze eten. Weer naar buiten om te kijken of ze haar behoefte moet doen. Na het eten wil ze spelen, maar Maddy is nog niet helemaal wakker en gaat niet op haar aanbod in. Voor June is het oppassen, ze moet rustig haar mand voorbij lopen, zeker niet rennen en ook geen poging doen om erin te liggen.

1215sized_IMGP3235Wandelen

Hoe gaan we dat doen? June kan ook nog niet zolang lopen en kan zeker niet met Wil mee, het is geen goed idee meer om hem met 2 honden te laten fietsen. Te gevaarlijk en vallen met de fiets ligt zwaar op de loer. Ella gaat een klein stukje met Blaine wandelen en daarna een rondje met June, tenslotte is zij ook nog herstellende. Ook loopt Ella ’s middags met Blaine.

Zitten

Blaine gaat uit haar eigen zitten wanneer ze eten krijgt, dit deed Maddy ook als pup. Van deze mogelijkheid maak ik gebruik om het ‘zit’ te oefenen en het ‘blijf’. Wanneer ze gaat zitten als ik het eten wil neerzetten, zeg ik “zit” en meteen “vrij” er achteraan. Dit wordt later steeds meer uitgebouwd, dan blijft ze steeds langer zitten. Dat heeft nu echt geen zin, ze kent het commando ‘zit’ niet eens. Ik probeer weer om zo spelenderwijs commando’s in te brengen.

Plassen

’s Avonds is het spelen en ravotten met Maddy. Maddy vindt het helemaal geweldig met haar dochter. Ik was vroeger haar speelmaatje, maar nu Blaine er is ben ik aan de kant gezet. Snik. Wel valt op dat Blaine heel veel moet plassen ’s avonds. Het is nu echt tijdens het spelen een paar keer naar buiten sturen en dan gaat het ook nog een paar keer fout. Een paar keer plast ze in huis, toch niet goed op de seintjes van Blaine gelet. Het is ook verwarrend, Blaine is net buiten geweest en even later staat ze weer voor de deur. Ik geloof dit niet en ga er niet op in, gevolg plassen in de kamer. Het is net of ze een urineweginfectie heeft, het zal wel de combinatie zijn van heel druk spelen en een hele kleine blaas.

Woensdag 23 december 2015

1215sized_IMGP3244Weg

En ineens is ze alleen, onze Blaine. Geen broertjes meer en zusjes, maar gelukkig heeft ze haar moeder. En dat wordt ook haar vriendin, dat merk ik aan alles. Hoe reageert June? dat is even de vraag en ik vind het spannend. Blaine gaat onbevangen naar June toe, weet zij veel. En ja hoor de eerste waarschuwing heeft ze al te pakken. ’s Avonds waagt Blaine het in al haar onschuld om naar June’s mand te gaan en June ligt erin. Oeps ook fout, want nu volgt de tweede snauw. Gelukkig heeft het geen gevolgen, in ieder geval weet ze nu waar ze aan toe is. June moet met voorzichtigheid benaderd worden.

Opgeruimd staat netjes

Verder merk ik niet zoveel aan Blaine, rondom haar vinden er wel veel veranderingen plaats. De ren en werpkist worden opgeruimd, alles gaat nog een keer in de was, alles wordt schoongemaakt en het wordt opgeborgen op zolder. Heerlijk om weer meer ruimte te hebben. Ook komt de grote bench weer tevoorschijn voor Blaine en bij de Hano koop ik een té schattig klein mandje. Ik wil heel graag de roze, maar dat vindt Ella te ver gaan en ik moet water bij de wijn doen. Het wordt een blauwe, ook leuk en Blaine ligt er heerlijk in. Zelfs de grote dames zien het wel zitten, June gaat een paar keer met haar grote lijf in dat ieniemienie mandje liggen. In de bench gaat een dikke kussen met daar bovenop nog twee onderleggers en de mooie nieuwe mand. Speeltjes hoef ik niet te kopen, al moet ik me echt inhouden, maar we hebben zoveel speeltjes gehad. Blaine vindt alles leuk en Maddy ook.

20151221_112707Eten

Wat krijgt Blaine te eten?

Rond 07.00 uur Bambix rijstepap met vanille en brokken 45 gram

Rond 12.30 uur 45 gram brokken met wat brood

Rond 17.30 45 gram brokken en een stuk worst van Farmfood

Rond 22.30 uur 45 gram brokken en Bambix

Wandelen

Na de echo van June, ga ik een stukje wandelen met Blaine. Gewoon hier in de buurt, langs de sloot, zo kan ze ook wat eenden bekijken. Het gaat best goed, af en toe piept ze en ik praat steeds tegen haar. Maar bedenk ik me later, misschien is dit niet zo handig, want dit is ook een soort bevestiging voor het piepen. Hmm, hier moet ik op letten.

Blaine is 7 weken oud