Loops

Dinsdag 18 augustus

Loops

Maddy is loops, vanmiddag ziet Ella de eerste bloeddruppel. Ik mag wel trainen van Marcel, maar ik moet mijn mond houden.

Woensdag 19 augustus

Sleeuwijk

Ik heb met dierenkliniek Sleeuwijk gebeld en Maddy moet eerst 2 dagen goed loops zijn en dan moet ik langskomen om een uitstrijkje te laten maken en wordt ze vaginaal onderzocht.

Donderdag 20 augustus

Ziekjes

Nu is Maddy niet lekker. Ze wil echt niet eten en is misselijk en heeft buikpijn. Haar ontlasting is ’s morgens goed, ’s middags niet. Waterdun en er zit volgens mij bloed bij. Gelukkig heeft ze rond 13.00 uur wel wat gegeten. Dus Maddy ook op de lichtverteerbare brokken. Dinsdag werd er al verteld dat Bella diarree had en Nola gebraakt heeft…..

Niet te laat?

Ik word een beetje nerveus, gisteren vloeide ze best wel en vandaag ook. En als ik pas na het weekeinde terecht kan is ze al 7 dagen onderweg. Ik leg de situatie uit aan Sleeuwijk en de assistente vertelt mij dat ik het beste zaterdag langs kan komen. Dat kan namelijk ook. Afgesproken. Ook vertel ik dat ze niet erg lekker is en ik vraag of ik actie moet ondernemen en medicijnen moet halen bij mijn eigen dierenarts, zij raadt me aan om het even af te kijken. Later blijkt dus dat ze diarree heeft. Gelukkig heeft ze na de wandeling en ’s avonds weer trek in eten.

Vrijdag 21 augustus

Dubbel gevoel

De loopsheid en het opgewonden gevoel dat dit moet geven bij ons: ‘nu gaat het beginnen’,  is een beetje verdwenen. Logisch ook met een zieke June. Ik had donderdag Sleeuwijk nog een keer gebeld en zaterdag hebben ze een inloopspreekuur en dan kan ik komen. Fijn dan ben ik vrij en heb alle tijd.

Zaterdag 22 augustus

715sized_IMGP1631Uitstrijkje

Met Maddy moet ik tussen 08.30 – 09.30 uur bij Dierenkliniek Sleeuwijk zijn om een uitstrijkje te maken. En om verder te bespreken hoe of wat. We zijn er rond 09.00 uur, het is bijna 1.30 uur rijden, valt best weer tegen. Het is druk en we moeten lang wachten, bijna 1.30 uur. Wat een Bulldoggen hier zeg, met veel problemen. Het uitstrijkje is zo gebeurd, wel moet ze piepen het mutsje. Dat kan nog wat worden. Er wordt een kleine speculum in de vulva gebracht om een beetje vocht/weefsel af te nemen.

Uitslag

Morgen krijg ik de uitslag en dan hoor ik of er veel bacteriën zijn of niet. Aan de hand daarvan moet ze een kuur hebben of niet. Op de 8e dag progesteron prikken raadt de dierenarts aan en dan krijgt ze meteen een inwendig onderzoek.

Zondag 23 augustus

Helaas

Geen uitslag nog van het uitstrijkje van gisteren. Tja zal ik nog gaan trainen met Maddy? Het heeft niet veel nut nu. June gaat voor het eerst weer even mee naar de duinen. En ze is nog ondeugend ook, ze rent de duinen in en ik er achteraan. Ze ruikt iets maar wat?, helemaal onder doornstruiken zie ik haar. Ook Maddy werkt sporen uit, ik gok een vos.

Afsluitende proef

’s Morgens is de afsluiter van de dinsdagavond training van KNJV Rijnland. Er wordt een soort onderlinge proef gehouden, met MAP-onderdelen. Helaas kunnen Maddy en ik niet meedoen, ze is al behoorlijk loops en bloedt flink. Dat kan ik de reuen niet aandoen, dan kunnen de baasjes mijn bloed wel drinken. Ook ben ik totaal niet in de stemming door June, anders had ik wel langsgegaan om even te kijken en had ik June meegenomen.

Maandag 24 augustus

Gehoorzaamheidstraining

Maddy en ik gaan niet naar GG-training, omdat Maddy loops is.

Dinsdag 25 augustus

815sized_IMGP1851Vreemd hoor geen jachttraining meer met Maddy.

Voor het eerst prikken

Vanmorgen gaan we voor het eerst progestoron prikken, de waarden zijn nog erg laag, 0.5. Advies is om vrijdag of zaterdag te prikken, het maakt niet zoveel uit zegt de dierenarts. Het ergste is dat ik meteen door moet naar Kyle en dat is helemaal niet erg. Vrijdag op afspraak en zaterdag van 08.00 – 08.30 uur. Hier kies ik voor anders moet ik weer vrij nemen.

Woensdag 26 augustus

Reuen

Ze moet nog niet veel van reuen hebben. Kleine overzichtelijke stukjes zoals op het oorlogspad mag ze los. Ik wil haar graag in de gaten houden.

Donderdag 27 augustus

Maddy wordt loco

Maddy bloedt flink en ze moet een broekje aan sinds een dag of 5. Een drama maakt ze ervan, ze wil dat ding niet en ze doet van alles om het uit te krijgen. Voordurend met haar achterkant ergens tegenaan schuiven in de hoop dat ie uitgaat. Rollenbollend over de grond, door mijn benen, langs een stoel of tafelpoot. Rennen en rollen door het huis.

Boswachter

We laten Maddy los, er loopt geen hond in de duinen met dit weer. Steeds felle buien en en wij lopen droog. Maddy is weg en al snel zien we opstuivend zand. Ja hoor ze is weer een konijnenhol aan het uitgraven. “Zullen we doorlopen”, zegt Ella, want komen doet ze niet nadat ik gefloten heb. “Nee joh, dat kan niet nu ze loops is”. Ella loopt er naar toe en probeert Maddy uit het hol te trekken. Maddy bevindt zich achter het draad in het open duin. Shit ik zie de boswachters auto en het blijft stil staan. Ella
heeft Maddy uit het hol getrokken en vermaant haar om naar mij te rennen. Dat doet ze via het paardenpad en ik lijn haar aan. Ondertussen komt de boswachters auto naderbij en stopt, ‘nu zal je het hebben’. Het raampje van de auto gaat open en de boswachter vraagt: “Luisterde ze weer eens niet?”. “Nee nu even niet”, antwoord ik. “Is zij loops?”, vraag hij ook nog. “Ja klopt”, zei ik mij schuldig voelend omdat ze los liep. “Dan klopt het dat ik haar vanmorgen ook tegen kwam”, zegt de boswachter. Hij lacht en rijdt verder. Pff. Maddy gaat niet meer los. Dat is maar goed ook, want verderop het oorlogspad zie ik de auto stilstaan en waarom? Misschien ben ik wel door pa gered, omdat hij hem vanmorgen tegenkwam en toen hebben ze even gepraat, ook over de jacht.

Vrijdag 28 augustus

Hmm ze zijn toch wel leuk

Maddy krijgt ietwat meer interesse in het mannelijk geslacht. De reuen, vooral de wat kleinere, worden van verre al waargenomen en helemaal bekeken. Toch als ze face to face elkaar ontmoeten, zie ik dat Maddy al snel ‘borstelt’. Vanmiddag mag ze in ieder geval niet los meer, ook omdat dit het wat drukkere gedeelte is van de duinen. Morgen progestoron prikken.

Zaterdag 29 augustus

Prikken

Tussen 08.00 – 08.30 uur is het progesteron prikken in Dierenkliniek Sleeuwijk. We moeten zo’n 08.15 uur aankomen, maar het is rustig en kik kan snel doorrijden, dat scheelt, want we arriveren bij de kliniek om 08.00 uur. Een paar wachten al buiten de deur. Even later in de wachtkamer is het aanbod gevarieerder, er zit een sledehond met zijn baasje, ze ziet het echt niet zitten hier. Een enorme American Staffordshire Terriër met z’n passende baasjes, de dochter wist nog niet eens waarom ze hier was. “oste?, hoe heet het nu mam?” Weer kan ze het niet uitspreken, ik help haar: “pro watte?”, uiteindelijk zegt de moeder het maar vanaf de stoel. Wat een lelijk beest, veel te dik en hijgend, met gecoupeerde oren. Dan moet het wel illegaal zijn, of uit een land komen waar het nog mag, kan me niet voorstellen waar het nog mag. Een stamboom krijgt ze niet voor de pups neem ik aan. Verder een mopshond, natuurlijk, met nu al tepels hangend op de grond, een Border Collie en Maddy.

Hoe ziet het eruit?

“Ze is al aardig op weg”, zegt de dierenarts. “Maar we hebben het graag rimpeliger en minder bloed”. Ondertussen laat Maddy het zich allemaal welgevallen. In ieder geval komt het er op neer dat het nog niet zover is. Bloedprikken is zo gebeurd, het is zo’n mooie dunne naald. De dierenarts verwacht dat we nog een keer moeten terugkomen. Klopt ook want de waarden zijn: 2.1.

Progesteron waarden

Hmm, 2.1, dat had ik niet verwacht, ik dacht iets van 4 of 5. Dinsdag om 13.10 uur opnieuw prikken.

Zondag 30 augustus

Interesse voor het mannelijk geslacht

Ja, Maddy vindt de honden leuk. Van een afstandje is ze zeer geinteresseerd, dichtbij is het iets minder. Bloeduitvloeing is nog rood. Eén reu vindt ze heel leuk en komt ze regelmatig tegen en hij mag hoor.

Maandag 31 augustus

Als een wolf

Huilen doet ze Maddy, ze wil zo graag weg. Toch is de uitvloeing nog rood. Morgen prikken. Ik denk dat we meteen door kunnen.

regen

Zo jammer voor Maddy, er is geen hond te bekennen in de duinen. Aan de lange lijn werkt ze alle sporen uit van mogelijke kandidaten, maar vindt niets. Het is veel te slecht weer en de ervaring leert dat er dan geen hond wordt uitgelaten.

Dinsdag 1 september

815sized_IMGP1846(001)Prikken

Om 13.10 uur moeten we in Sleeuwijk zijn om progesteron te prikken. Weer is Maddy heel braaf en geeft geen kik. Het beeld van het vaginaal onderzoek doet vermoeden dat we wel eens door moeten naar Kyle. Ik heb er op gerekend en het één en ander meegenomen. Toch zegt de dierenarts dat de uitvloeing nog best veel is en wat rood is. “Het wordt mogenochtend of vandaag”. De uitslag komt over 45 minuten en we besluiten om hier te blijven.

Uitslag

Na een uur ben ik nog niet gebeld en ik ga vragen of de uitslag bekend is. Helaas nog niet krijg ik te horen. Het duurt nog wel 30 minuten, hmm zolang nog. Na een half uur ga ik weer de praktijk binnen en ja de uitslag is binnen.

7.9 is de uitslag

Advies

  • Bij twee dekkingen vanavond en morgenavond laten dekken
  • Bij één dekking morgenochtend dekken

Even bellen

Pa en ik gaan voor twee dekkingen, vaak ben ik bang dat het hoogtepunt voorbij is. Ik bel Melanie en vertel haar het advies en we doen dat wat de dierenarts voorstelt. Wij rijden naar Helmond en kunnen rustig aan doen. Het is zo’n 1 uur rijden. Melany is onverwachts verhinderd en rond 17.15 uur arriveert ze met een zeer allerte Kyle. Hij weet al wat er gebeuren gaat en springt meteen uit de auto uit. We hebben weer afgesproken op de plek waar we eerder gewandeld hebben. Een pracht gebied en de honden kunnen hun kennismaking hernieuwen.

Zie Dekken.