Jachthondenschool Gentl, Wintertraining 2020/2021

Vrijdag 8 januari

Geen jachttraining i.v.m. Corona.

Vrijdag 25 december t/m vrijdag 1 januari

Geen jachttraining i.v.m. vakantie en feestdagen.

Vrijdag 18 december

Wegens de strengere coronaregels geen jachttraining.

Vrijdag 11 december

Winterblok

De eerste les van het nieuwe seizoen, het winterblok 2020/2021 en het loopt door tot half februari. Net op tijd voor mijn operatie, dus ik kan het volle blok meetrainen. Roy houdt een plekje voor mij vrij en dat vind ik zo lief.

Waar?

We trainen in Westbroek op de Kooidijk. Ik dacht dat ik er nog nooit geweest was, maar na bestudering kwam het me toch bekend voor. Het is super koud, het is daar open, dat wordt leuk. Ik neem voor de zekerheid maar een jasje voor Blaine mee en wanten voor mij. Die hebben we nodig ook.

Wat doen we zoal? Alles op de vierkante meter.

Het begin is het 1e paaltje. 50 meter voor ons is er een vierkantje gemaakt gecreëerd met 4 oranje paaltjes, weer 50 meter staat nog een tweede paaltje.

We doen allerlei oefeningen op dit stukje. Voorhandse vooruit, met afleiding, steadiness oefeningen, echt van alles en het gaat allemaal super.

Markeren

Tussendoor lopen we naar een groot veld voor een markeer, de eerste gaat bijna goed. Even later doen we het nog een keer vanuit een andere hoek en dit gaat goed. We lopen meteen naar een ander veld en doen een hele verre markeer, heel goed gaat deze. Fijne oefening, zo kunnen de honden zich wat warm rennen.

Resumé

Leuke les en Blaine doet het super. Maar de kou verpest het. Het is zo koud! Echt niet normaal. Blaine krijgt al vrij snel haar jasje aan en dat is nodig ook, het is wel aan de krappe kant.