Mei 2016

Mei 2016

Dinsdag 31 mei

516sized_IMGP4464Jachttraining met Blaine, zie het verslag.

Maandag 30 mei

Blaine en ik houden het rustig en we gaan naar de Bavo en ’s middags ook, de honden zijn nog moe van gisteren en ik ook.

Zondag 29 mei

Clubmatch van de Weimaraner Vereniging in Heteren. Het is buiten, voorlopig is het aardig weer, wel worden er vanmiddag buien verwacht. We hebben voor het eerst geen tent mee, die van vorig jaar is kapot gewaaid. Twee honden zijn ingeschreven……….

Zaterdag 28 mei

We houden het rustig, morgen drukke dag door de clubmatch van de Weimaraner Vereniging. We gaan naar de trimbaan, het valt op dat Blaine veel meer aandacht heeft voor haar omgeving. Ze gaat naar konijnenholen, zoekt de bosjes af, leuk om te zien. Blaine heeft wel meer last van wat soepele ontlasting, ’s middags kan dat nog wel eens voorkomen. Nu is het best dun, hmmm. En wat blijkt ze heeft er ’s nachts ook last van en moet er een keer uit, dat komt nooit voor. We geven rijst de volgende dag.Zaterdag 28 mei

Vrijdag 27 mei

516sized_IMGP4575Blaine heeft nog steeds niet veel trek in haar brokjes, het wordt met lange tanden opgegeten. Als er maar niet iets achter zit, een darminfectie of zo.

We gaan naar Nieuw-Vennep

En ik probeer een groepsfoto te maken, nou dat valt niet mee, het kost veeeel geduld. Maddy zit nog achter een haas aan en verder is het een feest hier. Er is een nieuw koffie/eethuis gebouwd hier, leuk om een keer koffie te drinken.

Donderdag 26 mei

We gaan met z’n allen naar de trimbaan. June vindt haar zoveelste konijn,<a href=”http://darcyenjune.nl/?p=4523″ target=”_blank”> zie week 22</a>. June en Maddy sluipen naar de bosjes en staan samen voor, dit gaat Blaine’s pet te boven. Dit snapt ze nog niet. Toch sjouwt ze nu veel minder met stokjes en gaat veel met de grote dames mee, vooral June. Maddy gaat wel heel ver en lang weg, dat doet ze nog niet, wij moeten niet al te ver weg zijn.

Woensdag 25 mei

Mijn vrije dag en laat in de ochtend rijden we naar Zwaanhoek, nu lopen Blaine en ik eindelijk over de nieuw geplaatste brug die over de Drie Merenweg richting Hoofddorp gaat. Dit verbind twee natuurgebieden. Helaas gaat het licht regenen en ik heb alleen een dikke vest, wel van fjällraven dus windicht, en een bodywarmer aan. Het is prachtig aan de overkant van de brug.
Blaine rent nog achter twee eenden aan en dat is het enige wild dat we zien.

Blaine loopt langs de hoge begroeing met een uitgestrekte hals en hoge kophouding. Alle luchtjes worden naar binnengezogen, helaas rent ze niet echt de begroeiing in. Het is ook heel jammer dat het steeds meer begint te regenen. De stappenteller geeft aan dat ik mijn maximum aantal stappen heb bereikt, dus het is tijd om naar de auto te gaan. Ik zou hier zo graag willen wandelen met de andere honden erbij, maar ik durf niet zo goed vanwege de drukke straat onder de brug. Gaat er een haas op, dan wordt het heel spannend voor Maddy en voor mij. Maddy is geen zwemmer, maar dan gaat ze echt wel dat slootje over.

Dinsdag 24 mei

We gaan naar de Bavo, want vanavond gaan Blaine en ik trainen. Ik heb nog een akkefietje met een hangjongere, te erg voor woorden, vreselijk ge516sized_IMGP4612drag. Blaine speelt met een jonge Collie van 9 maanden en dat brengt wat herinneringen naar boven van de Collies van Hen. Ze hebben gerend die twee.

Jachttraining is weer in Delft en nu zie ik hoe groot en mooi dit gebied is. Lees verder.

Oei ik groei

Oh Blaine is zo groot geworden, ze is groter dan Maddy. Stoppen nu Blaine :-).

Maandag 23 mei

Het is slecht weer en ik voel me ook wat moe, we gaan daarom gewoon naar de Bavo, even dichtbij. Een mooie gelegenheid om wat te oefenen, voornamelijk gehoorzaamheid. Zitten en blijven, het gaat best goed. Volgen ook, het lopen voor de clubmatch zondag en het staan, aardig gaat het.

’s Middags gaan we weer naar de trimbaan, reuze leuk voor onze drie Weims. En ja June heeft weer een konijn gevonden, een jong konijntje, het was al dood en helemaal nat. Heb niet gekeken of het myxomatose had of VHS-virus (bloed uit de neus), ik vind het weer zo zielig voor die kleintjes. Blaine krijgt hier haar beweging wel, achter Maddy aanrennen, klieren, rennen, toch wat meer haar neus gebruiken. En ’s avonds laat ligt ze lekker stiekem bij me op de bank.

Zondag 22 mei

516sized_IMGP4565Consequent

Ik ga met Maddy trainen, dus Ella gaat met Blaine wandelen. Gisteren vertelde ik Ella dat het af- en aanlijnen anders moet, ik heb hier teveel moeite mee op de training. Ella en ik doen het voortaan zo: Blaine wordt geroepen, we pakken een brokje, Blaine moet zitten, we lijnen haar aan of met de slipketting of aan de riem, ze krijgt een brokje en dan is het vrij. We doen dit nog maar een paar dagen, ik langer dan mijn moeder en het werpt nu al zijn vruchten af.

Los\vast

Ook doe ik de los/vast oefening met Blaine vanuit de stoel. Zoals gewoonlijk komen de andere honden er ook bij zitten, deze oefening hebben zij vroeger ook gehad. Bij Maddy en June dacht ik vaak ‘oh het vasthouden gaat nooit lukken’. Maar dat deed het wel. Nu houden ze de blok bij wijze van spreken uren vast totdat ik “los” zeg. Bij Blaine gaat het ook beter, vorige week hield ze het blok nog maar heel even vast en nu aanmerkelijk langer, brokje erin en de volgende is aan de beurt. Ik herhaal dit een paar keer en stop, niet te lang doen dit.

Oefenen

Met Blaine oefen ik het lopen in de ring, het gaat echt steeds beter, tanden laten zien ook, alleen mag ik nog steeds haar poten niet goed zetten. 🙁

Verwisseld

Gisterenavond heb ik voor het eerst de verkeerde hond in de bench gedaan. Ik vond het al zo raar, ze keek me zo zielig aan en ging niet liggen. Toen pas zag ik dat het Maddy was die ik opgesloten had, ha ha.

Zaterdag 21 mei

Even wat anders

Met Maddy en Blaine ga ik naar Nieuw-Vennep. Voor het trainen en aandacht geven moet ik eigenlijk alleen met Blaine gaan, maar Maddy heeft het ook zo nodig, ze kijkt me dan innig dankbaar aan. We gaan toch naar het favoriete plekje van Maddy en mij, hier zijn vaak fazanten. Ja ik weet het, het mag nu niet. Al heel snel trekt Blaine aan en Maddy ook, zij staat iets achter Blaine aan de linkerkant. Beide een mooie hoge kophouding. Echt prachtig en ik word hier zo blij van wanneer ik dit van Blaine zie, natuurlijk heb ik voor het eerst geen camera bij me. Ze trekt aan en aan en ja daar vliegen twee fazanten op. Ze draait zich om en kijkt me aan, alsof ze zeggen wil: ‘dit is toch wat je wilt, ik ben toch braaf nu?’ Ik prijs haar weer helemaal de hemel in en dat wil ze horen. 516sized_IMGP4526Tuurlijk is Maddy ook heel braaf en had ze het anders aangepakt, ze jaagt ook meteen door op zoek naar meer. Blaine vindt het wel goed zo, teveel stekels. Er vliegt nog een Patrijs op, maar Blaine loopt onder de wind, dit kon ze nooit ruiken. Jammer.

Lopen

We lopen naar de open velden met heel hoog gras. Ik probeer of Blaine hier een patroon wil lopen, op de wind van rechts naar links, stukje omhoog opschuiven en links naar rechts. Dit is maar een voorbeeldje, er zijn vele variaties, het lopen op de wind is een heel moeilijk spelletje. Ik laat Maddy op de wind lopen en ze loopt snel. Even loopt Blaine mee, maar ze is vooral aan het klieren en probeert steeds Maddy te bijten. Ik word hier zo pissig van, ik probeer een tik met de riem te geven, maar oh wat is ze snel. Hierdoor wordt het lopen ernstig verstoord en Maddy kijkt steeds om of die draak er weer aankomt. Een paar keer een goede snauw Maddy, het zou toch zo helpen. Wel leert Blaine om in het hoge gras te rennen en dat is mooi om te zien. Goed voor de dijbeenspieren.

Water

We gaan naar een smal slootje, de meiden hebben het vast warm. Ik moedig ze aan om in het water te stappen en dat doen ze, Maddy zwemt meteen naar de overkant en gaat de dichte begroeiing in, Blaine volgt, maar zwemt al snel terug. Ze is toch zo bang dat ik verdwijn, echt niet, ‘ik laat je nooit alleen Blaine’. Bij het andere slootje gooi ik twee dummy’s naar de overkant, beide zwemmen daarheen. Arme Maddy, zij krijgt geen kans om de dummy naar mij te brengen, haantje de voorste pakt het steeds af.

Vooruit

Doen we ook nog even, heel goed gaat het, Maddy krijgt nog een tweede dummy, ook dat gaat goed. Ze hebben er beiden veel zin in en Blaine heeft reuze lol om weer alles af te pakken van Maddy.

516sized_IMGP4566Clubmatch

Dat is volgende week, ik probeer elke dag even het lopen in draf te oefenen, het gaat echt steeds beter. Ook probeer ik om het slibkettinkje omhoog te houden, ze loopt dan met haar hoofd mooi hoog. Bij Maddy doe ik dit ook, maar dan om een andere reden, zo loopt ze niet zo snel in telgang. Het staan bij Blaine gaat aardig, wel staan vaak haar voorpoten niet goed, of frans of te smal of te ver naar voren zodat haar hoekingen voor niet mooi tot zijn recht komen. Ik mag nog steeds niet aan haar poten zitten om ze goed naar te zetten en dat frustreert. Tanden laten zien gaat iets beter. Bij Maddy mag ik alles doen.

graven

Voor de avond heeft Blaine nog een verrassing in petto. Ella is even vergeten dat Blaine nog in de tuin is en ja dat wordt waargenomen door madam. Blaine heeft een enorm gat gegraven en een struik ligt er helemaal uit. Na de ontdekking probeert Ella haar poten schoon te maken en Blaine ontsnapt, met haar nog vieze, natte poten loopt ze naar binnen en springt op de bank waar een crème kleed op ligt. Alles onder de vieze voetstappen en veel opruimwerk.

Vrijdag 20 mei

Voor het eerst gaan we met 3 honden naar de trimbaan. Wel gaat Ella mee, anders zie ik het niet zitten, nu nog niet. Alle drie aan de lange lijn, Ella met Maddy en June en ik met Blaine, eigenlijk gaat het best goed. Altijd moeten we eerst een stukje door het bos lopen, nu aan de riem tijdens het broedseizoen. Alle drie mogen ze één voor één los, Maddy is meteen weg. Even later zie ik dat June iets in haar bek heeft. Ja hoor ze heeft een half afgevreten konijn gescoord. June probeert het op te eten en moet het aan mij geven, maar er zijn zoveel kapers op de kust. Normaal geeft ze het prima af, nu niet. Het halve konijn ligt op de grond, ik wil het pakken en Blaine trekt er nog net een stuk vanaf. Verdikkie, ik moet alles uit de kast halen om het haar te laten geven. Gelukkig heeft ze niet die drang van snel opvreten, dit is me al meer opgevallen. Maddy en June hebben dat wel. We stoppen de resten in een zakje en Ella gooit het in een prullenbak later. Smerig ik weet het en ook jammer voor aaseters, maar als we het ergens neergooien vinden de honden het altijd, vooral June en dan begint het feest van voren af aan. Lekker begin van de wandeling, we zijn al bekaf.

516sized_IMGP4556Konijn

Ja hoor Blaine ziet haar tweede konijn en rent er achterna, een gezond konijn krijgen ze toch niet te pakken, tenzij ze met z’n drieën jagen. Het beestje is allang in zijn hol verdwenen, ah vandaar dat Maddy steeds konijnen holen uitgraaft, ook vandaag weer.

Touwtje

Ik neem de nieuwe bal van touw mee en Blaine rent hier vrolijk mee rond. Vaak controleer ik mijn riemen, hangt alles nog om mijn schouder. Ja dat doet het, maar hé waar is mijn touwbal. Weg. Weg! Nee toch, weer zoeken we overal, niet meer te vinden. Nu is speeltje nummer 7 echt weg, geeft niet ik bestel gewoon weer een nieuwe :-(.

Donderdag 19 mei

Wokkel

We gaan ’s middags naar de Bavo, ik wilde graag een keer met alle drie naar de trimbaan, maar dan ga ik niet alleen. Ella moet op mijn neefjes oppassen, dus het gaat niet door. Wel neem ik mijn dummytas mee om wat oefeningen met dummy’s te doen en ik neem een wokkel mee. Dit kun je in de grond draaien en de honden aan vast maken. Al snel blijkt dit geen succes, want Blaine trekt het er zo uit. Maddy niet zij zit braaf te wachten, June is iets drukker, maar trekt zich niet los.

516sized_IMGP4593Moeilijk

Het is bijna niet te doen, oefeningen doen met drie honden, tuurlijk de pup is het ergste. Wel wordt alles binnen gebracht, ze vinden het helemaal geweldig en ik geniet van het enthousiasme van Blaine.

Woensdag 18 mei

Eten

Blaine eet slecht ’s morgens vroeg en daardoor komt het voerschema in de war. Gisterenavond had ze ook niet zo’n trek in eten na de training. Ik lees op het tabel dat ze nu toch wel zo’n 340 gram brokken moet hebben en dat redt ze niet. Het is niet zo dat ze te mager is, ze ziet er prima uit. Voeren met je ogen!

Zwaanshoek

Ik ga met Blaine naar Zwaanshoek, tijd niet geweest en het is zo mooi en lekker ruig hier. Ik ben vanaf januari hier veel geweest op zoek naar Fazanten, we hoorden ze in de verte of zagen ze op afstand. Een paar keer vlogen ze al weg eer wij er bij konden komen. Op andere plekken had ik helemaal geen succes. En nu, nu het broedseizoen begonnen is krijgen we meer en meer succes. Ik kan het niet laten en ga toch de ruigte in. We lopen en lopen, zware stukken met een heel oneffen bodem en dat loopt niet lekker en ga weg hier. Toch weer lopen op een ander stuk ruigte. Ik zie het gedrag van Blaine veranderen, hoge kophouding, snel lopen doet ze niet, maar ze heeft wat in haar neus. Voorstaan doet ze ook niet, maar ze trekt echt aan en ja daar gaat de Fazant. Ik prijs haar helemaal de hemel in, zo merkt ze dat dit iets heel bijzonders is. Ik heb dit ook zo gedaan in het begin bij June en Maddy. Even later gaat ook het hennetje, oh straks hebben ze een nest en we lopen snel naar het pad voordat we ze nog meer storen.

Nog een fazant

We lopen verder en gaan aan de overkant het ruigte in met meer bomen en ja hoor weer trekt ze aan met een hoge kophouding en weer vliegt een fazant op. Even later weer één, maar Blaine liep voor de wind en kon deze niet ruiken. Nou toch een aardige succesvolle wandelin
g. Ik heb nu echt het idee dat ze weet dat dit bijzonder wild is.

Ogen

Blaine haar ogen zijn ontstoken, er komt steeds veel troep uit, vooral ’s morgens. Een paar dagen geleden met ik met zalven begonnen in beide ogen, dit gaat verrassend goed. Rare pup, oren kan ik ook goed schoonmaken. Maar wil ik haar in stand zetten voor het showen, mag ik niet aan haar voor- en achterpoten komen.

Dinsdag 17 mei

Trainen in Delft en Blaine is een stuk rustiger, al vindt een ander van niet. Zij zou er helemaal gek van worden, ik niet ik ben het gewend. En het is nu eenmaal een hele andere hond dan een Labrador. In dit groepje zijn de Staande Honden zwaar in de minderheid, jammer. Lees meer.

516sized_IMGP4525Maandag 16 mei

Macro

Dit is in Delft en daar rijden June, Maddy, Blaine en ik naar toe. Vindt June ook leuk dit stekkie. Het is hier mooi, veel bos, groen en water. De twee oudste vinden nog een fazant en hij vliegt de boom in volgens mij, onder luid gekokkel. Nu wordt Blaine’s aandacht ook getrokken. Zij rent het bos in, maar als ze maar 1 brandnetel voelt is ze weer weg. Maddy en June gaan overal doorheen, Maddy ook veel meer dan ze ooit gedaan heeft, want ze was ook een behoorlijk tuttebel met stekels.

Water

Ik gooi de stok in het water die Blaine steeds gedragen heeft. Ja en hoe haal je dat eruit. Het water is hier meteen diep en dat is best eng, zeker voor een jonge hond. June en Maddy zijn hier ook niet zo van gecharmeerd. Op een gegeven moment staan ze met z’n drieën bij het water en kijken die stok er bijna uit. Maddy is het zat en toont initiatief, ze gaat in het water en zwemt naar de stok. Klimt uit het water en gooit die stok voor de voeten van Blaine neer: ‘zo hier heb je je stok.’ Ach daar heb je moeders voor. Ik ben gemeen en gooi het weer in het water en nu gaat Blaine het ook halen.

’s Middags

Je zou zeggen dat Blaine wel moe is na zo’n ochtend, we waren laat thuis. Ze is toch vervelend en druk tijdens de middagwandeling! Steeds Maddy bespringen en bijten, ik geef af en toe een flinke tik met de riem, het helpt maar voor even.

Zondag 15 mei

Geen training met Maddy vanwege Pinksteren. Weer word ik te laat wakker om naar Delft te gaan, daarom ga ik alleen met Blaine naar de trimbaan. Eindelijk ziet ze haar eerste konijn. Niet helemaal waar, want Karin waar we gisteren geweest zijn, heeft ook konijnen, tamme konijnen. En samen met Maddy heeft ze daar een hele tijd naar gekeken.

Blaine is 27 weken

Zaterdag 14 mei

We gaan naar Almere, naar Nola het zusje van Blaine en dochter van Maddy. Heb er veel zin in. Wel moeten we uitwijken naar een ander terrein, omdat er die week gif is gevonden en opgegeten door Mila en bij Nola vertrouwen ze het ook niet helemaal. De twee honden kregen een braakmiddel 516sized_IMGP4596en alles kwam eruit. Mila had gif gegeten en Nola niet. Scary. Kijk alsjeblieft uit en neem geen risico. De baasjes van Nola mijden het terrein voorlopig en de politie is er druk mee bezig. We wandelen in een prachtige omgeving en de honden en baasjes vinden het heerlijk. Lees verder.

Vrijdag 13 mei

Speeltje

We kunnen het niet laten om weer naar het speeltje te zoeken. En wat denk je? We hadden de hoop al opgegeven, staat June ineens met het speeltje in haar bek. Helemaal blij zijn we. Nummer 7 kunnen we schrappen.

Donderdag 12 mei

Nummer 7

Het wordt de Bavo, het is te warm om ergens anders heen te gaan. Ja Nieuw-Vennep zou kunnen, maar dan moeten we Keukenhof voorbij en het is te druk daar. Ja hoor het is weer zover, speeltje nummer 7 is kwijt. Ella, ik en de honden zoeken overal, maar het is niet meer te vinden. Potver….

Bank

Wanneer ik ’s avonds laat op de bank lig wil Blaine bij me liggen. Hoe komt ze op de bank wanneer June er voor ligt? Gewoon via de zijkant, al valt dat niet mee en dondert ze bijna naar beneden.

516sized_IMGP4447Woensdag 11 mei

Blaine, Maddy en ik gaan wandelen met Eline en haar moeder en Wiggle. Lees verder bij week 20.

Dinsdag 10 mei

’s Avonds gaan Blaine en ik naar de jachttraining van Rijn en Duin en ik heb mijn handen vol aan haar. Lees meer.

Maandag 9 mei

’s Morgens gaan Blaine en ik naar de trimbaan, het is prachtig weer en Blaine kan rennen in het watertje. Dit is wel heel klein geworden, nog even en dan is het weg, zeker als het zo warm blijft. Blaine beleeft veel watervreugde en een Collie wil meedoen. “Mag het?” vraagt de eigenaar. Van mij wel. Maar ik vind het een beetje eng met die twee kleinkinderen, bang dat ze onder het rennen en spelen omver gelopen worden. Ik hou het ook stevig in de gaten. Even later rent Blaine richting de kinderen, met de Collie achter haar aan, ik roep en ze draait zich om. Ze rennen verder, de vrouw kijkt niet goed uit, Blaine en de Collie rennen voorbij haar, ze wil wat wegdraaien, verliest haar evenwicht of zoiets en valt om. Nee hè, hou ik steeds de kinderen in de gaten, krijgen we dit. “Au au, mijn enkel,” roept de vrouw. “ja die is morgen dik”, zegt ze tegen haar man. Ik vraag nog “gaat het?” Een beetje een retorische vraag, ik zie ook wel dat ze er last van heeft. Hoe vervelend ik het ook vind, de honden hebben geen schuld. Hou ik steeds de kinderen in de gaten, valt de vrouw en ik dacht dat zij toch wel voor zichzelf kon zorgen. Ik wil weg hier, voor er nog meer gebeurd, het baasje van de Collie vind het oké dat ze verder spelen. Ik ben dit toch meestal zo zat en nu helemaal, ik zeg nog “sterkte en ik hoop dat het meevalt,” tegen de mevrouw en we lopen verder.

Duif

’s Middags gaan we naar de Bavo. De dag ervoor hebben we de duif achter het hek gegooid. En wat doet Blaine? Ze ruikt de duif meteen, gaat onder of door het hek en pakt de duif. Zo zeg, wat een passie. Het duurt even eer we het terug hebben.

516sized_IMGP4481Zondag 8 mei

Vers geschoten

Van Steef heb ik 2 Kauwtjes en een Kraai gehad en dat neem ik mee met de middagwandeling, met alle drie de honden. Ook heb ik nog een duif. Dit is meteen de laatste keer dat ik met wild werk met drie honden. Niet te houden zijn ze, vooral June en Blaine. Maddy is eigenlijk heel braaf en blijft rustig.

Wild

Ik zet een paar ‘verloren zoekjes’ uit. Blaine pakt meteen de Kraai, ze heeft hier helemaal geen moeite mee, ook niet met de Kauwtjes. Veel honden vinden het echt niet fijn om deze vogels te pakken. De duif is eigenlijk over zijn houdbaarheidsdatum heen en is slecht. Alle honden doen het prima! Ella gooit het later achter een hekje, zo hebben de vossen of roofvogels er ook wat aan.

Wonderhond

Ella verteld dat Blaine tijdens de ochtend wandeling een bal heeft gevonden dat een ander hondenbaasje kwijt was. Blaine zocht, bracht het netjes naar mijn moeder en zo had het andere hondje weer de bal terug. Voor alles inzetbaar onze Blaine.

Merel

516sized_IMGP4569Ook vond ze een dode merel en dit heeft ze ook netjes afgegeven. Blaine is een kei in het vinden van dood wild, alleen afgeven wordt een dingetje.

Blaine is 26 weken oud

Zaterdag 7 mei

Blaine, Maddy en ik gaan naar Hoofddorp, er is hier veel water, niet zo veel wild, maar wel veel natuur. Het weer is nog mooier dan gisteren en een beetje afkoeling kunnen ze wel gebruiken. Maddy heeft het al snel warm, want meteen is ze er langdurig vandoor. Ik heb twee dummy’s weggelegd, maar met Maddy heb ik geen contact. Met Blaine wel, alleen heeft ze mijn hulp nodig, het ligt jammer genoeg te ongunstig. Verkeerd ingeschat.

Het valt me weer op hoe makkelijk Blaine het water in stapt, ze moet nog eerst een hoog kantje af ook. Maddy zoekt hier ook wat verkoeling na haar stroopacties. We zoeken veel het water op en Blaine haalt alle apportjes uit het water. Maddy ook, maar op een gegeven moment vindt ze het wel goed, Blaine pakt n.l. alles af wat Maddy net gehaald heeft. Het is best sneu, Maddy kijkt er zo beteuterd bij. Maar….. Maddy vertoonde vroeger hetzelfde gedrag, alles wat June haalde werd door Maddy afgepakt. Wederom een koekje van eigen deeg.

516sized_IMGP4579Stom stom

Er is hier een mooi klein meertje waar ik de honden ‘over’ kan sturen en wat gebeurt er? Ik vergeet helemaal om daar naar toe te gaan. Lekker bezig Liaan. Wel zoek ik een slootje op met een rot kantje en het is meteen diep. Maddy doet het voor en nu moet Blaine het doen. Maar dat gaat niet zo eenvoudig, ze wil de dummy wel halen, maar ja dat kantje. Proberen, proberen, de helft van haar lichaam zweeft in het water. Het is te komisch en echt gebeurd. Nog een klein beetje en ja ze is in het water en haalt de dummy. Knappe meid.

Afpakken

‘Wat ik bij Maddy kan lukt wellicht ook bij een andere hond’, denkt Blaine wanneer ze met één en al vrolijkheid en bravour naar een Duck Trolly (of zoiets) Retriever rent om de stok af te pakken. “Geen probleem hoor”, zegt het baasje van de Retriever. ‘Dacht het niet’, denkt de DT Retriever en snauwt Blaine af. “Dit heeft ze nog nooit gedaan”, zegt het vrouwtje. De hond voelt gewoon dat het een brutale pup is die gecorrigeerd moet worden. Geeft niets.

Tijd om de auto op te zoeken, lang gelopen en het is warm!! We rijden nog even naar de Hano om nieuwe speeltjes te scoren, één voor in het water en één voor gewoon. De touwtjes bal met koord vind ik hier veel te duur. Ik zoek iets anders uit, een soort gedraaide stok van rubberachtig plastic én het blijft drijven. Ben benieuwd hoe lang ze meegaan. Ik loop terug naar de auto, ik ben maar even weggeweest, omdat het zo warm is en wat zie ik? Blaine ligt heerlijk ontspannen op de voorstoel. Dit moet toch niet gekker worden, Jeska deed dit ook altijd en nu hebben we er weer één. Snik.

516sized_IMGP4473Vrijdag 6 mei

Watervreugde

Blaine en ik rijden naar Noordwijk, naar de trimbaan. Het is warm en de trimbaan is dan vaak een oven met dit open karakter van veel zand en duintoppen. Gelukkig is er nog een ondiep meertje in het destijds afgegraven duin waar zeldzame bloemen hadden moeten groeien. Blaine rent er dan ook zelf heen en plonst in het water. Heerlijk, zwemmen kan niet, daar is het te ondiep voor, maar ze koelt er wel van af. Nu ik nog. Er zijn al een paar honden in het water, 3 Labradors en eentje ligt gewoon in het water met een bal in zijn bek. De twee anderen hebben ook of een bal of een stok in hun bek. ‘Leuk’, denkt Blaine, ‘die kan ik wel even afpakken’. Helaas voor Blaine, dat vinden de Labjes niet goed en ze krijgt van alle drie een snauw dat ze weg moet wezen. Ja Blaine ze zijn niet allemaal zoals je moeder waar je alles van af kan pakken. Geeft niets dat ze een snauw krijgt, hier leert ze van en ik heb het liever van een Lab dan van een Dog of een Bull Terriër. Ik blijf op de heuvel staan en steeds rent Blaine omhoog, even kijken waar ik ben.

 

’s Middags naar de Bavo, het is bijna vaste prik. Ik wacht nog een paar weken en dan kan Blaine mee naar de trimbaan, ze moet nog een beetje sterker worden.

Kennismaken

Blaine is niet snel onder de indruk en gaat op alles open en vrij af. Van de week ging ik naar Leiderdorp en daar voeren boten en er stond een molen. Ik zag Blaine even stilstaan en kijken, even op haar hoede, het was echt maar een seconde. Ik vroeg me af waarom ze dat deed, toen besefte ik dat dit door de molen kwam. Ze heeft zoiets nog nooit gezien met die rare wieken. Ik zag hetzelfde met varende boten langs een lage dijk, ook hier stond ze even een seconde stil en hup weg is het moment. Nog nooit gezien zo’n varende boot. Ik vind dit altijd zo leuk, zo’n ontdekkingsreis van een jonge hond. Ze ziet ook vlinders voor het eerst, leuk om na te happen, alleen vind ik dat niet leuk.

Donderdag 5 mei

516sized_IMGP4475Waar kan ik heen?

Het is eigenlijk een beetje te laat en ik twijfel heel erg waar Blaine en ik heen kunnen gaan. Dit tijdstip betekent dat het al knap druk kan zijn op de weg, het wordt of het natuurgebied bij Bentveld of het wordt Leiderdorp. Het is beiden de zelfde kant op als ik richting de Vlietlanden rij en ik kan op het allerlaatst beslissen. Het wordt Leiderdorp, ik moet nu profiteren van het mooie weer en dit vergemakkelijkt het zwemmen. We zijn hier laatst met de training geweest en hier zijn mooie niet al te brede slootjes voor het ‘over zwemmen’.

Uit haar eigen

We lopen langs het water en Blaine loopt om het watertje heen, eerst loert ze op een waterkip. Tot mijn verbazing stapt ze zelf in het water en wanneer ik haar speeltje tevoorschijn haal, zwemt ze zelf naar me toe. So far so good. We komen bij het slootje aan waar ze vorige week met veel pijn en moeite ‘over’ zwom. Ik gooi weer zelf de dummy naar de overkant en ze zwemt heel vlot naar de overkant en weer terug. Ook heb ik van te voren een dummy neergelegd aan de waterkant en we lopen om naar de andere kant van de sloot. Weer zwemt ze over en nu blind, terug gaat ook prima. Trots ben ik op Blaine, het gaat nu zo gemakkelijk. Ik gooi nog een speeltje in het water en dat haalt ze ook. Een Flatcoat duikt het water in om een stok te halen, Blaine denkt ‘oh dit is een leuk spelletje’, de Flatcoat denkt er iets anders over en laat de stok echt niet afpakken. Blaine gaat wel een beetje koppie onder en dat vindt ze niet leuk. Wellicht dat ze daarom haar speeltje niet zo snel haalt via een steiger. Dit had ze wel snel moeten halen, nu is het touwtje gezonken en weg is speeltje nummer 5.

Veel vogels

We wandelen nog heerlijk over de vlakte, het is erg mooi hier, maar nog wel in ontwikkeling. Er zijn veel vogels, ik hoef hier nu niet met Maddy of June te lopen met al de broedende vogels. Voor ik het weet kan heb ik een heel arsenaal van eieren. Vooral June verzamelt deze, ik zie meteen dat ze een ei in haar bek heeft. Dit staat een beetje op en ik merk het aan haar houding. Blaine vind een skelet van een konijn, ze pakt het meteen op en heeft hier veel lol mee. Ze rent ermee en daagt mij uit, geven? dacht het niet baas, zelf gevonden.

516sized_IMGP4494Bijdehand

Een meneer zegt tegen mij, terwijl ik op een klein dijkje sta om naar de boten te kijken, “er broeden veel vogels hier”. “Het is nog een jonge hond meneer”, antwoord ik. Ze weet nog niet eens wat een vogelei is. “Nou ja ik zeg het maar”, ik draai me om en negeer hem, ik hoor hem nog wat dingen roepen. Niet netjes dat omdraaien, maar dat voorkomt dat ik iets niet netjes terug zeg. Ik ben toch niet achterlijk! en weet heus wat ik doe.

Woensdag 4 mei

Venneperhout

Met Blaine rij ik naar Nieuw-Vennep en het is heerlijk wandel weer. Ik denk dat ik een water opzoek en probeer of Blaine over gaat zwemmen. Ik gooi een dummy naar de overkant, Blaine wil het water in, maar ze vindt het maar niets. Ik probeer haar een zetje te geven, ze heeft dit door en loopt snel weg bij de kant. Steeds weer moedig ik Blaine aan. Na denk ik een kwartier stapt ze eindelijk zelf in het water en gaat naar de overkant. Het water blijkt niet diep, ze hoeft maar een klein stukje te zwemmen. Nu moet ze nog terug. Met veel aanmoediging zwemt Blaine terug.

Nog een keer

Het is de goden verzoeken, toch gooi ik nog een dummy naar de overkant bij een ander niet breed watertje. En veel vlotter zwemt ze heen en terug om de dummy te halen en bijna perfect te brengen.

Dinsdag 3 mei

Blaine is vaak heel stout, heeft ze iets verkeerds gedaan, dan kijkt Maddy er heel onschuldig bij. Ze heeft een blik van “ik kan er niets aan doen, ik zit hier gewoon516sized_IMGP4538heel braaf zoals je van me verwacht” en kijkt me aan met die grote ronde ogen. Vanmiddag maak ik voer voor de honden klaar en moet wat brokken bijhalen
uit de kelder. “Braaf zijn”, zeg ik nog. Ik kom terug en zie Blaine met haar voorpoten op de aanrecht staan en smikkelt uit een van de voerbakken, ze heeft het bijna leeg gegeten. Zo, zo stout.

Trainen

Vanavond jachttraining. Later meer.

Maandag 2 mei

Met Blaine ga ik naar de trimbaan, spelen met honden, met speeltje, stokjes en veel waterfun.

Auto

Blaine is onze 6e Weimaraner, onze eerste teef Jeska ging altijd op de voorstoelen zitten, Darcy, June en Maddy haalden het echt niet in hun hoofd. Wat doet Blaine? Juist zij gaat op de voorstoelen zitten.

Voer

Blaine heeft al geruime tijd niet veel trek in brokjes ’s morgens vroeg. Ik denk dat we het voerschema moeten herzien, ik denk er nog even over na.

Zondag 1 mei

416sized_IMGP4374Een rustig dagje wat betreft Blaine. ’s Morgens train ik met Maddy en Blaine gaat met Ella mee, het gaat de laatste tijd echt goed, vertelt ze, mijn moeder vindt het steeds leuker.

Voer

Soms hebben Weimaraners/honden een wat droge huid, dit is te merken aan schilfers op de huid en een wat doffe vacht. Je kunt dan het beste wat olie door het voer doen. Wij geven altijd zalmolie van Henne, maar zonnebloemolie is ook goed natuurlijk. Dit helpt echt. Wat ook een idee is om te veranderen van voer. Proplan heeft ook voer op basis van zalm, het heet sensitive en is geschikt voor honden met wat huidproblemen én de honden vinden het erg lekker. Wel geleidelijk van voer veranderen.

Blaine is 25 weken oud

Blaine is 6 maanden oud