Oktober 2016

Zaterdag 1 oktober

Blaine is 11 maanden oud

sized_155-oefendag-2016-mjo_9448Muizen

Bijna een jaar, niet te geloven. We rijden ’s morgens naar Zwaanshoek, ik heb geen fazant gehoord of gezien, bijzonder. Blaine heeft vooral interesse in muizen, ik probeer haar weg te krijgen. Eerst een tik met de riem, helpt niet. Vervolgens gooi ik de riem naar haar toe, reageert niet. Dan doe ik de riem om haar buik en trek haar mee, zo ze is sterk, al mijn spierkracht moet ik inzetten en het valt niet mee.

Enorme klap

’s middags gaan we weer naar de duinen. Een hele donkere lucht komt er aan en dat gaan we niet droog redden. Het barst los, het regent pijpenstelen, beetje hagel ook. Getverderrie, geen regenkleding aan, ik had dit niet verwacht. Ineens een lichtflits en meteen er achteraan een onwijs harde onweersklap. Blaine schrikt zich rot. Wij niet, wij zijn stoicijns, dit moet ook. Ik zie dat Blaine naar de andere twee honden kijkt en zij reageren niet. Heel belangrijk, want nu beseft Blaine dat dit normaal is. Het is meteen te merken, bij de tweede klap schrikt ze niet meer zo, bij de derde nog minder en dan komen er zoveel klappen. Gelukkig maar dat dit verder goed gaat. Werkelijk als 5 verzopen katten komen we aan bij de auto. Gatverdamme!!

Zondag 2 oktober

We rijden naar Delft en Blaine probeert weer steeds te graven, op zoek naar muizen. Schei er toch mee uit, het kost zoveel kracht om haar er vandaan te houden. Het lijkt wel of er weer meer muizen zijn of ze hebben een tweede of derde leg, dat kan ook. In het voorjaar is het natuurlijk druk met muizen, maar nu ook. Wel vindt Maddy wat fazantjes en die worden zeer geïnteresseerd door Blaine nagekeken.

Heel boos

Ik moet op de terugweg naar huis even tanken, bij de Makro is een goedkoop tankstation. Ik wil mijn pasje op de voorstoel gooien, zit Blaine alweer op de voorstoel. Potver….. Ik laat haar uit de auto komen en via de achterklep moet ze er weer in, alleen ze vertikt het. Boos!!!! Ze moet en zal die auto in. Even later zit ze weer op de voorstoel en nu het ik met armspierkracht Blaine naar achteren geduwd, Pfff.

Hmm

Blaine vond het toch echt niet leuk dat ik haar de auto in geduwd heb, echt met dwang, nu wil ze helemaal de auto niet meer in. Hebben we dat weer.

Afzeggen

Tot nu toe gaan er zeker 5 honden naar de jongehondendag. Helaas heeft Blue afgezegd en van Mylo hoor ik niets. Suzy, Nola, Hugo en Puk gaan wel gelukkig. Flink geoefend? ik vergeet het ook vaak hoor, deze week moet het nog wel even gebeuren. Het is binnen, dus als het regent is het heel jammer, maar niet zo erg.

Maandag 3 oktober

sized_imgp5691In het natuurgebied in Zwaanshoek, ja die van de fazanten, doe ik wat oefeningen. Het ‘vooruit sturen’ gaat perfect, afwerking minder. Ook oefen ik het territoriumfluitje. Ik leg een dummy in het gras, hou mijn hand laag bij de grond en wijs de richting aan, meteen fluit ik met de juiste toon ’tuut, tuut, tuut, kort achter elkaar. Blaine snapt het al aardig.

Dinsdag 4 oktober

Blaine heeft zoveel plezier in de duinen, met haar moeder, maar ook alleen. Wanneer Maddy aan de lange lijn gaat, i.v.m. de loopsheid of om te voorkomen dat ze er vandoor gaat, weet ze zichzelf ook goed te vermaken en rent de heuvels en bosjes in.

GG-training

Een leuke afwisselende training weer en het gaat goed vanavond. Ze staat nog wel vaak op, terwijl ze moet blijven zitten, maar ik zie verbetering. Het ‘volgen’ gaat super. ‘ Zit en blijf’ ook ‘af en blijf’ doet ze heel goed, volgens mij zeker 1 minuut en ik denk langer. De groep wordt in tweeën gesplitst en Blaine en ik zitten in de groep die zelf oefeningen mogen doen. Ik oefen alles, staan, tanden, volgen, af en zit, blijf, noem maar op. In de groep doen we nog ’tanden laten zien’, heel goed gaat dat. Ook goed gaat het ‘staan en betasten’.

Kortom hier zit een tevreden baasje. Ze is ook een beetje moe merk ik, in de auto heb ik haar niet meer gehoord, zzzzzzzz.

De grote baas

Vorige week was ze helemaal wild toen ze thuiskwam. Steeds bij Ella op de bank springen en raar doen. Dit werd te dol voor June en gaf haar een goede waarschuwing. Zo dit hielp zeg. Wij kunnen nog zoveel zeggen en dan helpt het vaak niet, June geeft een snauw en het is klaar. Vanavond wil ze ook heel uitbundig doen, dat merk ik. Maar ze is heel kruiperig, hoofd opzij, lichaam laag. Wat is dit? Zo ken ik haar niet. Dan ineens herinner ik me wat June vorige week deed en dat weet ze nog. Ze gedraagt zich keurig, moet wel want June houdt haar stevig in de gaten. Heerlijk.

Woensdag 5 oktober

We gaan naar jachttraining in Mijdrecht en het gaat best goed. Lees meer.

Speeltje

Blaine heeft het weer voor elkaar, het balletje aan een touwtje is weg. Het is een tijd goed gaan, maar daar kwam vorige week een einde aan. Eerst haar gedraaide soort tak van kong is weg en nu het touwtje, grrrrr. Zie ook week 42.

Donderdag 6 oktober

Zie week 40.

Vrijdag 7 oktober

Speeltje nummer 21

Ik ben weer bij de Hano geweest en heb weer speeltjes gekocht. Tijdens de middagwandeling nemen we de rubberen gedraaide stok van Kong mee, Blaine is er zo blij mee. Ze rent er mee, laat het aan Maddy zien, gooit het in de lucht. Ach daar doe je het toch voor en boomstammen en takken kijkt ze niet meer aan.

Blaine heeft last van dunne ontlasting en krijgt lichtverteerbaar voer van Specific. Heb weer een zak besteld. Erbij krijgt ze rijst en kip. Gelukkig heeft ze wel weer trek in eten.

Zaterdag 8 oktober

sized_14633716_1767125206861755_2770805756171198759_oVandaag is de Jongehondendag in Heteren, zie week 40 en 41. Blaine ziet 2 broertjes en 2 zusjes van haar. Helaas kan broertje Blue niet, wegens omstandigheden en Mylo is er ook niet. Een feest is het, Blaine voorop en de rest er achteraan op het grote grasveld. Heerlijk om ze te zien.

Zondag 9 oktober

De ontlasting is best nog dun en het lichtverteerbare voer wordt voortgezet. Ik kan lekker wat oefenen met Blaine, zie week 41.

Dinsdag 10 oktober

De Gedrag- en gehoorzaamheid cursus gaat goed. Ze luistert goed, het volgen gaat heel goed. Wel blijft het moeilijk voor haar om langere tijd te blijven zitten. Ik heb een oogje op de Mechelaar, in negatieve zin dan. De laatste weken valt hij steeds vaker uit naar andere honden. Het baasje vindt het vervelend en probeert er alles aan te doen om het te verbeteren. Ik moet ook langs de Mechelaar lopen tijdens het volgen, ruim lopen we er langs. En ja hoor, weer valt ze uit. Ik kijk wel even de trainer aan met een blik van: ‘dit is de zoveelste keer’ en gelukkig zegt ze er wat van. Normaal was ze altijd heel erg op de voorgrond, maar dat wordt steeds minder.

‘Staan’ gaat goed, ’tanden laten zien’, ‘afliggen’ kan sneller, een tevreden baasje weer.

Woensdag 11 oktober

Blaine laat me hard werken tijdens de jachttraining, Blaine vindt het vooral heel leuk. Lees  meer.

Donderdag 12 oktober

Blaine haar ontlasting is nog steeds niet goed, ze krijgt nog lichtverteerbaarvoer, met wat vlees en een heel klein beetje eigen brokken. Straks gaan we mengen met het volwassen voer, ik denk dat ze gewoon het voer krijgt van Maddy en June. De Proplan digestive, het heet nu anders en die naam ben ik vergeten….

Vrijdag 13 oktober

sized_imgp5829Blaine vindt het maar vreemd dat Maddy nog steeds aan de riem loopt, ze wil rennen en spelen. Meestal krijgt Maddy even een opdonder van haar, ze botst expres tegen haar op. Wij mopperen dan en ze rent weer verder, één en al vrolijkheid.

Tak

Blaine rent naar beneden samen met June, in een dal bezaait met herfst bladeren horen we een enorm geknisper van bladeren. Wat krijgen we nu? Het is Blaine, zij rent naar boven, via een steile wand, met in haar bek een enorme dikke boomstam. Zo trots als een pauw, we gunnen haar even dit momentje. Clown.

Zondag 16 oktober

We gaan naar Zwaanshoek en doen wat oefeningen. Het zoeken gaat niet geweldig, steeds rent ze naar de overkant om daar te zoeken. Maar ze blijft zoeken net zolang tot ze de dummy heeft. Ik had weer willen trainen op het mooie veldje wat pas is aangelegd, maar een jachtclubje had hetzelfde idee, grr.

Maandag 17 oktober

Ree

Ineens is Blaine weg, echt ver weg voor haar doen. Huh wat gaat zij doen dan? Ik probeer te kijken waarheen ze rent. Blaine zie ik niet maar wel een ree. Oh jee, ze rent voor het eerst achter één of meerdere reeën aan. Ik hoop dat ze niet de wereld uit rent. Zal ik fluiten of niet? Ergens ben ik benieuwd hoelang het duurt eer ze terug is. Ik besluit na een paar minuten toch te fluiten en ja hoor daar komt ze aanrennen, best snel na het fluiten. Knappe meid. Ze gaat helemaal los nu en vindt het helemaal leuk.

Dinsdag 18 oktober

Blaine heeft een reeënspoor te pakken, ik weet het zeker. Terwijl haar vader met zijn maatje weer op drukjacht gaat in Duitsland, lopen wij in de duinen. Gelukkig geen GG vanavond, het weer is niet te best. Voor vanmiddag code geel, dat is wat overdreven, wij hebben heerlijk in het zonnetje gewandeld met een stevige wind. ’s Avonds is het echter wel slecht weer met heel veel regen en wind. Blaine haar ontlasting ziet er weer goed uit, het werd steeds beter, morgen krijgt ze weer gewoon eten. Morgen ook geen jachttraining, i.p. daarvan mag ik mijn neefje en schoonzus naar het station brengen voor hun dagje uit met trein naar Den Bosch.

Woensdag 19 oktober

Blaine is weer aan het graven in Zwaanshoek, dit zijn fazanten velden, geen muizenvelden. Ik gooi nu echt met kracht de riem naar haar toe, ze graaft door, maar piept wel. Het doet zeer, want al snel stopt ze. Zo handig, June neemt het over, dit schiet toch niet op!!!!! Het oefenen kan ik weer vergeten, door een ander jachtclubje die al aan het trainen is.

Donderdag 20 oktober

Vastbesloten

Is Ella om het verloren speeltje van gisteren te zoeken en te vinden. Ik moet maar doorlopen met de honden vindt ze. Mijn moeder is veel geduldiger dan ik, zij gaat door waar ik het allang opgegeven heb. Ik kan het niet laten om ook te zoeken, één ding Maddy gaat hier niet los. Ik moedig Blaine en June aan om ook te zoeken. Ik zie Blaine bij een rand met struiken lopen en ik zie dat ze wat ruikt. Vast een konijn, maar nee ik zie iets roods in haar bek. Het speeltje! Het is weer terecht. Scheelt weer 15,- euro.

Vrijdag 21 oktober

sized_imgp5920Blaine is zo uitgekookt, met volle vaart, nou jij bijna vol, springt ze tegen Ella op, ze wil het speeltje. Ella geeft het nog ook, ze geeft het ‘hoog’ aan haar. “Als je nu eens dat speeltje laag aanbiedt i.p.v. zo hoog, dan springt ze niet meer, dat heeft toch geen zin”. Ella is ook wat eigenwijs en kan hier niet zo goed tegen. Later zie ik wel dat ze het doet en volgens mij scheelt het al, want springen doet ze niet. “En? dit gaat beter?”, vraag ik. Ik krijg een een bepaalde blik naar me toe geworpen. Ik heb dit op de training geleerd, een koekje laag aanbieden, een speeltje laag aanbieden, bij mij helpt het al.

Blaine heeft vannacht in haar bench een beetje overgegeven, niet veel. Ik leg een plaid er overheen, maar June en Maddy gaan er echt niet meer in liggen. Pas wanneer ik het kleed weghaal, vinden de dames het weer oké. Na de ochtend wandeling is het haasten om nog een beetje op tijd op mijn werk te zijn. Ik werk alleen de ochtenden en wanneer ik weer thuis kom hoor ik dat Blaine helemaal niets gegeten heeft, ook mij lukt het niet. Hmm. Een beetje vlees krijg ik er in, meer niet. Tijdens de middagwandeling merken we niets, ze is vrolijk druk en neemt snoepjes aan. Wel is haar ontlasting dun en dat is de oorzaak, haar darmen gingen eerder ook zo tekeer.

Finidar

Bij medpets heb ik met de laatste bestelling finidiar pilletjes besteld, dit is voor de maag en darmen en nu kan ik het goed gebruiken voor Blaine. Ik geef haar ’s middags één tablet en ’s avonds laat. Het lijkt al te werken, want na de middagwandeling heeft ze honger. Wel krijgt ze lichtverteerbaar voer en vlees. Gelukkig is ze niet misselijk meer geweest.

Zaterdag 22 oktober

De ontlasting van Blaine is nog dun, maar ze heeft veel lol in Zwaanshoek. Al wil ze een beetje teveel naar muizen graven naar mijn zin. Ik treed hard op, ja echt waar, maar ze heeft een nog hardere kop. Maddy is grotendeels los en dat betekent ‘fazanten’!! Weer kan ik niet trainen op het veldje.

Zondag 23 oktober

Weer gaan we naar Zwaanshoek, het is prachtig weer en ik kan een paar mooie foto’s maken. Het zonnetje met de mooie herfstkleuren.

Maandag 24 oktober

sized_imgp5824Vandaag kan ik wat oefeningen doen in Nieuw-Vennep en de duinen. Maddy kan nu los, wel oppassen met reuen, maar Maddy geeft er niet meer om. Een ‘verloren zoek’ gaat niet goed, slecht ingeschat en te moeilijk. Gelukkig gaat het later wel beter. Alleen kan ik hier nergens de andere twee vastmaken en vaak valt de oefening in het water op deze manier. In de duinen kan Ella de honden vasthouden en hier gaat de ‘verloren zoek’ wel goed.

Voer

Ontalsting van Blaine ziet er goed uit, ze krijgt nu nog een 1/4 lichtverteerbaar voer. En i.p.v. 2 tabletten finidiar per dag, krijgt ze sinds gisteren 1 tablet per dag. Het wordt tijd om het puppyvoer te mengen met volwassen voer. Ze krijgt dan hetzelfde als de oudere honden, de Proplan digestive voor wat gevoelige darmen. Ze krijgt ook iets meer voer en meer rijst of macaroni, ze is aan de magere kant.

Dinsdag 25 oktober

Vorige week een weekje rust, maar die is nu over, vanavond is het weer gewoon Gehoorzaamheidstraining in Leiden.

Hoe gaat het?

Het gaat goed, we volgen eerst en dat gaat heel goed. Wanneer iedereen er is volgen we nog een keer, dat gaat ook goed, tot ik een grote uitdaging aanga en langs Faithly probeer te lopen die net binnenkomt. Fout, fout, fout, de dames gaan naar elkaar toe en het is feest. Een Newfoundlander en een Weimaraner, nou die kunnen er wat van. Afijn, ik heb Blaine weer te pakken en Patricia heeft Faithly weer in het gareel, poeh.

Voor onszelf

We mogen even voor ons zelf oefenen, Blaine en ik doen van alles, zit, af, blijf, sta, volg, kom voor, aan de voet, naast. Het gaat allemaal prima, alleen het ‘afliggen’ gaat niet goed. Ze doet het wel, met een koekje, maar op mijn commando vertikt ze het. Steeds pikt de trainer iemand er uit om wat individuele oefeningen te doen. Blaine mag volgen en de trainer kijkt aandachtig. Het aan de voet zitten moet beter, ik pas me aan haar aan en dat is niet de bedoeling. Dit weet ik natuurlijk wel, maar ik laat het wel gebeuren. Ik kan dan nog beter Blaine laten zitten en er naast gaan staan, dan dat wat ik net deed. Met de bocht naar links moet ik oppassen dat ik die niet te ruim neem.

Voorkomen

dit gaat heel goed, ik hou het snoepje laag, zodat ze niet tegen mij opspringt met het ‘voorkomen’. En ik moet het ‘aan de voet’ laten zitten strakker laten doen, niet zo’n grote bocht, dit helpt ook voor het links draaien met volgen.

Tanden

Ik laat Blaine zitten en laat de tanden zien, heel goed gaat het.

sized_imgp5935Afliggen

Blaine moet af en ik ga op enige afstand voor haar staan. Ik kijk haar niet aan en het gaat prima. Ik loop terug en we moeten de oefening ‘vrij’ geven door het commando op te heffen wanneeer Blaine nog ligt.  Leuke les, veel gedaan en steeds bezig geweest.

Woensdag 26 oktober

Het is weer rennen vanmorgen, honden uitlaten, eten geven, koffie zetten, want ik heb de koffiebeurt en dan komt het echt niet uit dat Blaine misselijk is en een paar keer moet overgeven. Dat past niet in de planning. Blaine is echt niet lekker wanneer we thuiskomen van onze wandeling. Ze wil niet eten, paar keer slijm overgegeven. Geen goede basis om te trainen. Zie later meer over de jachttraining.

Correctie 1

In de Bavo moet Blaine altijd heel erg klieren met Maddy, het is echt pesten en ze is best gemeen. Maddy snauwt niet af en dat is zo jammer. Nu hoor ik ze op een afstand weer klieren en ineens hoor ik een piep. Oké? Blaine komt naar me toe en ik zie niets, het is ook net aan het licht worden. Wanneer het eenmaal goed licht is, zie ik wel degelijk wat, een verwonding bij haar oog. Twee wondjes en het wordt al dik. Toch knijpt ze niet haar ook dicht, dus we hebben geluk gehad denk ik. Heel prima dat Maddy eindelijk wat gezegd heeft, alleen de plek is iets minder.

Correctie 2

’s Middags mag Blaine als eerste in de auto springen, June volgt en dan neemt Blaine een staarhouding aan en daagt Maddy uit, zij moet nog in de auto springen. Maddy springt in de auto en Blaine gaat meteen in de aanval. Potverrrrr. Nu grijpt June in, Blaine laat ongewenst gedrag zien en wordt gecorrigeerd. Prima June! Blaine helemaal plat, hooft naar beneden en June staat er dreigend bij. Maddy aanvallen laat ze voorlopig wel uit haar hoofd denk ik.

Misselijk

Ik ga toch naar de training, kijk wel hoe het gaat. Ik heb ook koffiebeurt en het is een beetje lullig als er geen koffie is. Eerst wil Blaine helemaal geen stukje worst of een brokje, maar naar gelang de training vordert zie ik Blaine weer wat levendiger worden en ze neemt de stukjes worst aan en later de brokjes. Eenmaal thuis eet ze ook haar maaltijd op, lichtverteerbaar weer. Haar ontlasting is goed en tijdens de wandeling is ze gewoon gekke, levendige, blije Blaine.

Donderdag 27 oktober

Weer is het mis, ze is misselijk, eet bladeren van planten en gras, maar geen brokken, geen vlees of macaroni. Ook ’s middags lukt het me niet om er iets in te krijgen, zelfs geen bullepees. Tijdens de wandeling neem ik lekkere koekjes mee die ik voor het trainen gebruik en dat neemt ze wel. Elke keer biedt ik wat aan en ze eet het steeds vlotter. Ik heb aan Ella gevraagd of ze kip wil koken en dat lust ze ook, lekker met bouillon en een paar brokken neemt ze ook. Toch is haar ontlasting niet zo slecht, wel soepel maar niet waterdun of zo. Wil ze morgenochtend weer niet eten dan ga ik naar de dierenarts.

sized_imgp5860Windhond

We gaan naar Nieuw-Vennep, dat kan nu wel weer nu Maddy niet meer loops is, en ze heeft het reuze naar haar zin. Ik heb haar eigenlijk niet gezien, steeds aan het rennen en jagen. Ze komt ook een Windhond tegen en ze gaan aan de haal samen, wat een snelheid. Blaine kan goed meedoen met de Windhond, ze is niet veel langzamer. Maar zo rennen met een lege maag vind ik niet gewelding, maar ja….

Toch June?

Ik denk dat ze de correctie van June heeft gehad, toen de huid bij haar oog beschadigd is geraakt. Want ze gaat nog net zo tekeer tegen Maddy ’s morgens in de Bavo zoals altijd.

Vrijdag 28 oktober

Gelukkig gaat het een stuk beter met Blaine, ze is niet misselijk meer en eet goed. Ik merk het meteen ’s morgens al, want ze neemt graag de koekjes aan.

Wild

Avonturen in de duinen, met een ree en een konijn. Lees meer in week 43.

 

Vrijdag 28 oktober

Zo zeg, Blaine gaat ver met Maddy mee. Ik zie ze helemaal op de duintop rennen.

Zaterdag 29 oktober

Zie week 43.

Zondag 30 oktober

Shows

Al heel lang heb ik me niet meer voor shows ingeschreven en 6 november is het zover, dan gaan Blaine en ik naar Bleiswijk. Nog zoiets, ringtraining, het is er nog niet van gekomen. Nu er één training afvalt kan ik het wellicht oppakken.

’s morgens gaan we naar Nootdorp, zie week 44.

Frank en vrij

Blaine heeft het zo naar haar zin in de duinen. Alles rent ze af en wordt nergens door gehinderd. Het helpt natuulijk dat ze een paar keer achter een ree heeft gerend. Een aantal maanden geleden dacht ik nog: ‘je mag wel meer ruimte nemen’, dat is nu helemaal niet meer aan de orde.

Maandag 31 oktober

We rijden naar Nieuw-Vennep, kijken of er nog fazanten zijn. Vast wel. Zie week 44. Zaterdag heb ik kaarten gemaakt en ik hoop dat ze morgen aankomen. Hallmark heeft het wel beloofd.

sized_imgp5932

Blaine is jarig, ze wordt vandaag 1 jaar!

Alle pups van Maddy en Kyle gefeliciteerd. 

Mylo, Suzy, Nola, Puk, Blue en Hugo van harte.

Het is een topdag, mooi weer, Zwaanshoek voor het nodige jaag en renwerk. ’s Middags de Bavo en ’s avonds Gehoorzaamheid.

Laatste bericht in het dagboek van Blaine

Net als bij Maddy, hou ik ook bij Blaine een dagboek bij. Ik heb dit een jaar lang gedaan. Nu is Blaine 1 jaar en het is goed zo. Voortaan gaat Blaine gewoon mee met de weekberichten. Het jaar is werkelijk omgevlogen, soms kan ik niet bevatten hoe snel alles gaat. Het was wel een moeilijk jaar, maar dan heb ik het vooral over mezelf. Voor de honden was het een goed jaar, in ieder geval voor Blaine en Maddy. June heeft het vaak moeilijker en gaat niet alles van een leien dakje. Zie je bij de weekberichten.