Zondag 9 oktober

Jonge Hondendag WS

Gisteren was de JHD en het was niet onverdienstelijk. De puppen kregen een mooi rapport en wij een kort maar goed nestverslag. Het had wel wat uitgebreider gemogen, ik had ook graag iets meer over het karakter willen horen, niet onbelangrijk lijkt me. Zie week 42.

Trainen

Geen jachttraining voor Maddy, zij is loops en zit op de 12e dag.

Zwaanshoek

Met de drie honden rij ik daar naar toe, het is er meestal rustig en ik hoop dat Maddy nog even los kan. Dat kan er staat maar één auto. Het stuk achterin, waar vaak fazanten zijn, mag ze nog even lekker jagen. Ik vind het wel spannend hoor, want er is totaal geen overzicht. Misschien dat ze morgen nog los kan, maar dan is het even afgelopen. Niet één fazant gezien of gehoord. Waar zitten ze nu? Het is vochtig, best fris, maar het zonnetje schijnt en al snel wordt mijn fleece te warm.

foto’s

Ik vind het zooooo erg. Ik heb per ongeluk de foto’s gewist op mijn camera en pas later realiseer ik me dat die o.a. van de JHD waren. Ik heb er alles aan gedaan om ze terug te halen, dat kan met bepaalde programma’s. Ik heb er zelfs één gekocht, maar het lukt niet. Ik zie ze nu wel, maar ze zijn van zo’n slechte kwaliteit. Ik lees ook dat dit komt omdat ik na het wissen foto’s heb gemaakt. Had ik dit niet gedaan, had het wel gelukt. Oh hoe stom kun je zijn. Gelukkig heeft Monique Jongenelen en Natasja van Heesch wel foto’s gemaakt, in de ring en buiten.

Duinen

Maddy mag een stuk niet los, wel wanneer we overzicht hebben en als ik zie dat er geen hond aankomt. Ze maakt er meteen weer misbruik van, want ze is weer aan het graven en komt niet. Het duurt echt een tijdje, Ella en de andere honden zijn druk aan het zoeken, en ineens staat ze weer naast me…..

Maandag 10 oktober

sized_imgp5764Weer Zwaanshoek

Rond 10.00 uur kom ik aan en er staat niet één auto. Helaas komt er toch één aan wanneer ik ga wandelen, maar ik zie al snel dat het een pup is, een Collie pup. Ach, een blue merle Hen, het is een schatje, heel open en vrolijk. Maddy kan los en benut het ten volle, toch komt ze ons regelmatig opzoeken. Later wanneer we bijna bij het fietspad zijn vindt ze één jonge fazanten haan volgens mij. Dit is in de bosjes aan de rand van het fietspad. Oeps er komt een jachthondje aan, een rue. Maddy luistert niet, te druk met die fazant en de rue ook niet. Ik word lichtelijk onrustig, wat als hij ook de bosjes induikt? “Oh”, zegt het baasje, “die grijze honden zie je bijna niet, die van mij is ook steeds weg”. Daar hebben de bloedsporen van Maddy ook zeker mee te maken.

Oefenen

Dat ik dit niet eerder heb bedacht. Op het grote veld met de speeltoestellen kan ik makkelijk oefenen. Maddy en June kan ik vastmaken, zodat ze niet in de weg lopen en voor Blaine heb ik alle rust. Ik doe een paar apportjes, het valt op dat ze de dummy langer vasthoudt, al rent ze mij nog wel een paar keer voorbij. Het ‘voor roepen’ gaat beter, zij springt nu niet zo hoog tegen me op, omdat ik de beloning heel laag hou. We doen wat ‘volg oefeningen’ en ‘blijf’ en ‘af’. Er is een geinig doolhof van wilgentakken, leuk voor een ‘verloren zoek’. Prima gaat het en de twee ouderen mogen ook.

Riem

Ik heb twee riemen op de grond neergelegd en oefen het volgen en in de ring lopen met Blaine. Normaal loopt June altijd mee, maar ze moet bij de riemen blijven vindt ze. ‘Ik kan die toch niet zo laten liggen’, vindt ze. Even later komt ze de riemen brengen. Trouwe June, al is ze een beetje snibbig naar Blaine toe.

Duinen

Het is rustig en Maddy kan los. Het gaat nu goed mis. We zien dat ze aan het graven is, Ella gaat er naar toe met de andere twee en weg is Maddy. Ella ziet haar niet meer. Ik ga nu de duinen, maar neem een andere duintop, ik hoor haar graven. Blaine en June horen en ruiken het ook en gaan kijken, weg is Maddy. June en Blaine worden ook fanatiek bij dat hol, Blaine wil ook graven. Ik geef een paar ferme tikken met de riem, Blaine verblikt of verbloost niet. Ik heb gewoon geen zin in nog zo’n graafhond. We zijn Maddy kwijt, van de aardbodem verdwenen. Op het moment dat ik het opgeef en richting Ella en het pad wil lopen komt ze ineens aangerend. Ik knuffel en omhels haar, ik ben zo blij dat ze er weer is. Boos worden heeft niet zo veel zin in dit geval.

Herder

Even later komen we Duitsers tegen met een Herder aan de lijn. Ella heeft Maddy. “Gaat het? moet ik Maddy vasthouden”, vraag ik een paar keer. Nee dat hoeft niet. Ik zeg tegen Ella dat ze even in de boskant moet staan, anders hou je het gewoon niet. De baas van de Herder moest ook alle zeilen bijzetten. Ella krijgt de lange lijn met Maddy niet naar zich toe getrokken en Maddy wil naar die reu. Dat het een reu is had ik al gezien, “oh das sind Weibchen”, zegt de Duitser. Ella en ik hebben het helemaal gehad, vooral na dit laatste toetje.

Bank

Blaine en June liggen steeds vaker bij Ella op de bank ’s avonds. Dat dit mag van June!

Dinsdag 11 oktober

Ik zie dat de ontlasting van Blaine toch weer dun is, ze krijgt weer helemaal lichtverteerbaar voer. Vanavond GG-training. Zie dagboek Blaine.

Loops

Maddy mag niet meer los, ze is nu rond de 14 dagen loops en biedt zich al aardig aan bij June. Twee lesbische tantes zijn het. Wat gaat zo’n wandeling snel zeg met een Maddy aan de lijn. Niet wachten, niet zoeken, gewoon doorlopen, heerlijk. Ik schrijf wel heerlijk, maar ondertussen trekt ze behoorlijk aan de lange uitrollijn en krijgen Ella en ik bijna een uitrol arm…..

Woensdag 12 oktober

sized_imgp5763Druk dagje vandaag. Eerst een rondje lopen met de honden, al snel merk ik dat ik mijn mobiel niet bij me heb. Kan, dan heb ik het thuis laten liggen. Ik heb haast, want ik moet er vandoor om naar Vinkeveen te rijden voor de training met Blaine. Eerst even kijken naar die mobiel. Hmm hij ligt niet in de kamer, keuken of slaapkamer. Het wordt een beetje peniebel, maar ik moet NU weg. Het ligt vast ergens in een kast of zo.

Jachttraining

Het gaat best goed, al heb ik mijn handen vol aan dame Blaine, zij heeft besloten om het mij niet makkelijk te maken. Waarom zou ze?

Ziekenhuis

Eerst even rusten, ik ben gebroken en rond 15.30 uur naar het ziekenhuis in Leiden, 17.30 uur terug en snel weer met de honden. Pffffff.

Loops

Maddy staat nu echt voor June, staart opzij, ze is er helemaal klaar voor. Gelukkig komen we geen echte reuen tegen. Uiteraard mag ze niet los, lijkt me logisch.

Pijn

June staat de laatste tijd wat moeilijk op en ze lijkt niet helemaal in haar hum. Ella en ik hebben besloten om een kuurtje, gedurende een week of meer, van een halve pijnstiller per dag te geven. Ik moet er voorzichtig mee zijn vanwege de Cushing, maar pijn is ook niets. Het lijkt al te helpen, ze is een stuk vrolijker en loopt makkelijker. Even in de gaten houden hoe ze vanavond opstaat. Van onze dierenarts hebben we een voorraad Onsior 100 mg in huis voor z.n. Als het op is halen we een nieuwe doos, deze doos hebben we al even in huis, we geven het echt niet zomaar.

Mobiel

Na de jachttraining zoek ik weer naar mijn mobiel, niks. Ik bel om te horen of ik het over hoor gaan, niets. Ik besluit om naar de Bavo te gaan, ik kan mij herinneren dat ik al vrij snel na aankomst mijn zak controleerde waar normaal het mobieltje in zit. Ik zet mijn auto op dezelfde plek neer als vanochtend. Een moeder met haar kids zoeken naar kastanjes, als ze maar geen mobieltje vinden. Of erger, hopelijk waren er niet meer die zo’n plan hadden. Op het parkeerterrein zie ik niets. Wat nu? Hoe heb ik gelopn vanmorgen. Oh ja, ik ging kijken wat June aan het uitspoken was, zij liep het grote grasveld op. Dat doe ik nu weer en daar ligt ie, tussen de grassprieten onopvallend te liggen. Het is een rustig stukje, hier lopen niet veel mensen, dat blijkt anders was ie allang weggeweest. Wat een opluchting en ik ben blij. Mijn rijbewijs en bankpas zitten er ook in namelijk.

Donderdag 13 oktober

Maddy ziet de reuen nog helemaal zitten, zeker als ze de Riesen Schnauzer en de Herder tegenkomt. Steeds kijkt ze achterom en wil er naar toe. Dit schiet niet op, ik kom ze vrijwel dagelijks tegen en het baasje van de Schnauzer ken ik al zolang, zij weet dat Maddy loops is. Lopen jullie maar vooruit vraag ik, want dit is geen doen met deze dame. Dat doen ze, nemen snel de honden mee en we hebben er geen last meer van. June wordt er weer helemaal hitsig van. Helaas loopt June niet goed achter, ze mankt met de linker achterpoot, hmm. Een halve pijnstiller erbij vanavond.

Zaterdag 14 oktober

Het regent vandaag en we gaan naar de Bavo, Maddy kan toch nog steeds niet los. Het is rustig, later wordt het wel wat drukker. Gelukkig jaagt June een reu weg, ze is toch erg het opperhoofd aan het spelen. Maddy wil gewoon naar elke rue, maar June is een goed alternatief.