Dekken

Dinsdag 1 september

Progesteronwaarde is: 7.9 is de uitslag

Advies

  • Bij twee dekkingen vanavond en morgenavond laten dekken
  • Bij één dekking morgenochtend dekken

Even bellen

Pa en ik gaan voor twee dekkingen, vaak ben ik bang dat het hoogtepunt voorbij is. Ik bel Melanie en vertel haar het advies en we doen dat wat de dierenarts voorstelt. Wij rijden naar Helmond en kunnen rustig aan doen. Het is zo’n 1 uur rijden. Melany is onverwachts verhinderd en rond 17.15 uur arriveert ze met een zeer allerte Kyle. Hij weet al wat er gebeuren gaat en springt meteen uit de auto uit. We hebben weer afgesproken op de plek waar we eerder gewandeld hebben. Een pracht gebied en de honden kunnen hun kennismaking hernieuwen.

uit de auto915sized_IMGP1871

Kyle houdt het niet meer en springt al uit de auto zodra de achterklep open gaat. “Luistert goed hè”, zegt Melany. Ach ik ken het. Helemaal hyper is Kyle en Maddy vindt het ook reuze interessant. Even ben ik bang dat Maddy de boer op gaat, maar nee hoor, ze vindt Kyle helemaal leuk. Ze rennen, spelen, dagen elkaar uit, het is dolle pret. Wanneer Kyle avances maakt gaat Maddy erop in, maar dan vindt ze het ook weer eng en snauwt hem, niet overtuigend of gemeen, af.

Avances

Op een gegeven moment worden de avances echt serieus en gaan we de honden helpen. Vooral Melany doet het zware werk, ik sta aan de voorkant en pa probeert Melany en Maddy te helpen. Kyle is groot en Maddy is een stuk kleiner, daarom is het evenwicht wat zoek. Omdat het voor Maddy de eerste keer is, vindt ze het toch eng en zakt wat door de achterbenen en zo komt Kyle er helemaal niet bij. Hij laat zich niet snel afschepen, dat moet gezegd worden. Heerlijk zo’n reu, hij doet me qua energie een beetje aan Zac uit Engeland denken tijdens de dekking met Darcy. Ik word er een beetje zenuwachtig van en besluit om Melany te helpen. Veel te zwaar natuurlijk, jammer dan. Pa gaat nu Maddy van voren ondersteunen, aait haar hoofdje en zorgt dat ze stil blijft staan. Ik probeer de achterkant van Maddy wat omhoog te krijgen. En ja hoor nu lukt het en staan ze vast. Dan komt het moeilijkste, het zogenaamde ‘koppelen’. Maar Melany is een ervaren vrouw en een doorzetter, ik krijg aanwijzingen van haar en nu gaat het helemaal goed. Voor het eerst zie ik nu ook goed wat dat ‘koppelen’ inhoudt. Zoals ik al zij, bij Darcy heb ik er niets van gezien, omdat ik Darcy’s hoofd vast hield en haar op haar gemak stelde.

Voorspoedig

Het gaat heel goed, het valt me allemaal reuze mee en ik zag er tegenop hoor. Ik wil graag dat het zo natuurlijk mogelijk gaat, z915sized_IMGP1868onder dwang of pressie en zo gaat het ook helemaal zoals het hoort. Op een gegeven moment laat Kyle los en ze hebben 13 minuten vast gestaan.

Opgelucht en blij

Dat zijn we, allemaal. Als de sodemieter loop en later ren ik met Maddy naar de auto. Ze mag niet plassen, vandaar. In de auto krijgt ze drinken, het is best warm en ze wil ook veel drinken. Arme Kyle hij heeft het ook zo warm en is helemaal uitgeput. Het kost ook veel kracht voor een reu, veel meer dan voor een teef. Maar hij hersteld vrij snel hoor, het is een jonge gezonde reu tenslotte.

Koffie en bier

Maddy blijft in de auto en Wil, Melany, ik en Kyle gaan naar het restaurant aan de overkant. We drinken koffie en Melanie neemt een streekbiertje, het is zo’n mooie, unieke omgeving hier. We praten en voor we het weten is het best laat. Het is nog 1.45 munuten naar huis rijden, ik heb het koud – ’s avonds koelt het toch snel af op het terras – en morgen weer vroeg op. Er moet ook weer eens gewerkt worden. Morgen spreken we om 17.00 uur af.

Darcy

En weet je wat nu zo leuk is, 1 september is de geboortedag van Darcy.

Woensdag 2 september

Snel

Het is een weer een lange rit naar Kyle en Melany, zoals zoveel vrouwen, moet ik nodig naar het toilet. Gelukkig is dit voorhanden in het mooie restaurant vlakbij. 915sized_IMGP1872Wil haalt Maddy alvast uit de auto, Melany en Kyle zijn er al en staan in het midden op het veld. Kyle wacht vol verwachting op Maddy. Ik zie, na mijn toiletbezoek, dat Maddy en Kyle naar hartelust aan het spelen zijn in de verte. Mooi om te zien, ze vinden elkaar nog steeds helemaal leuk. Op een gegeven moment ziet Maddy mij, ik ben toch haar favourite vrouwtje, ha ha. Maddy neemt een spurt en rent met een moordend tempo mijn kant op, met Kyle in haar kielzog. Ongeveer 7 meter van mij vandaan blijft Maddy staan, staart opzij en daagt Kyle uit. Dat hoef je geen twee keer tegen Kyle te zeggen en neemt zijn kans. Huh, krijg nou wat? ik ren naar het stel toe, ik ben het dichts bij, in mijn ooghoek zie ik dat Melany hetzelfde doet. Ik kom bij het verliefde stel aan en ik hoef bijna niets meer te doen, Maddy blijft goed staan, ik stuur wat en ze staan vast. Is dit snel of niet. “Ik zei toch dat de tweede keer heel snel gaat”, vertelt Melany. Inderdaad zeg, een droom start.

Rennen

Melany is er ook en Wil, hij gaat weer voor staan en ik help Melany. Ze draait Kyle zodat ze gekoppeld staan, het gaat allemaal veel makkelijker en sneller dan gisteren. Ze staan 17 minuten gekoppeld en dat is mooi. Ik kom bijna niet meer overeind, het is best zwaar, bovendien had ik al spierpijn van gisteren, ha ha.

Een grappig moment, Wil vraagt aan Maddy of ze een koekje wil, tijdens het dekken! Hilarisch, tuurlijk wil ze dat niet, gekke pa.

Naar de auto

Snel ren ik met Maddy naar de auto, als de dood dat ze gaat plassen. Daar krijgt ze de kans niet voor en ze springt in de auto. Weer overspoelt me een golf van misselijkheid, puur van de inspanning en spanning denk ik. Maddy krijgt karnemelk en water, ze wil alles wel, maar een beetje bewaar ik nog voor later wanneer ze haar brokjes krijgt. Melany en Kyle komen ook aan, Kyle hijgend en vol van de adrenaline.915sized_IMGP1867 Ik had nog wat foto’s van de twee willen nemen, maar daar heb ik de kans niet voor gekregen en ik kan Maddy natuurlijk niet weer uit de auto halen. Dan maar van Kyle alleen, een meer dan dankbaar onderwerp, zo’n pracht reu krijg ik niet vaak voor mijn lens.

Eten en drinken

We lopen naar het restaurant en drinken koffie, thee en een biertje. Om de honger van gisteren en alles dicht te voorkomen, neem ik lekker Carpachio, Melany ook en tuurlijk neemt pa een taartje. Heerlijk, dank je Melany. De formaliteiten worden uitgewisseld, Kyle ligt lekker op zijn kleedje, het is 19.30 uur en het is mooi geweest. Voldaan en blij gaan we naar huis en nu is het 4 weken wachten en dan een echo maken.