September 2016

Blaine is 10 maanden

sized_IMGP5579Donderdag 1 september

De zalmolie is binnengekomen, ik hoop dat Blaine het voer nu aantrekkelijker vindt.

Vrijdag 2 september

We gaan met z’n allen voor het eerst na het broedseizoen naar de duinen. Zie week 37

Ik krijg een berichtje van de Slowaken vereniging om mee te doen met de aanlegproef veldwerk. Is een mooie gelegenheid voor Blaine om in de bieten te lopen en op kooitjes voor te staan. Misschien ook iets voor Puk?

Zaterdag 3 september

We rijden naar Haarlem! Zie week 37

Zondag 4 september

Eigenlijk begint de jachttraining met Maddy weer vandaag, maar ik wil graag kijken bij de KNJV-proef van de Weimaraner Vereniging samen met Sandra en Puk. En ik neem Maddy en Blaine mee en daar heb ik mijn handen aan vol. Maar ik krijg af en toe hulp van Sandra, zij is de sterke Puk gewend en vindt Blaine maar licht. Blaine wordt flink gecorrigeerd wanneer Sandra haar vasthoudt en ik weer terug kom. Blaine springt tegen me op en meteen komt de correctie, kijk dat moet ik nu hebben. Zie verder week 38.

Maandag 5 september

Blaine staat werkelijk prachtig voor op een klucht jonge fazanten. Ik kan er niet helemaal bijkomen, maar ik ben hier super blij mee. Dit is voor het eerst dat ik het echt zie. Zie verder week 38.

Wormenkuur

Ik geef Blaine een wormenkuur n.a.v. de tablet die ze eerder heeft gehad tegen teken en vlooien.

Dinsdag 6 septembersized_IMGP5640

Vanavond GG-A training, het is leuk, de trainer geeft leuk en duidelijk les. Aan de groep moet ik nog wennen, aan één combinatie heb ik al een lichte weerzin. We oefenen het tanden laten zien, het volgen, het afliggen. Heel ge
varieerd en leuk. Blaine doet het beter dan vorige week, ze is iets rustiger.

Woensdag 7 september

Ik heb het druk, straks naar het Zeehos en het ziekenhuis, toch waag ik het om naar de duinen te gaan. Zie week 38.

Wat is dit?

Blaine heeft een kale plek op haar neus. Dit heeft ze nu een week. Eerst deed ik er azederm op, maar dit likt ze er zo af. Nu smeer ik er Sudocrème op, vroeger noemde we dit sokzalf in de verpleging. Dit helpt goed, het plakt meer en kan er niet zo snel afgelikt worden. Ik denk dat dit ook de reden is waarom haar lymfeklier op de wang wat groter was.

Donderdag 8 september

Blaine rent aardig mee met Maddy door de duinen. Alleen heeft ze nog niet de conditie van Maddy, zij gaat maar door. Blaine wordt het echt zat na een tijdje en blijft meer bij mij.

Zaterdag 10 september

Het is leuk in Nieuw-Vennep, zie week 38.

Maandag 12 september

Vandaag zien we Hugo, het broertje van Blaine. Zie week 39.

Dinsdag 13 september

Hsized_IMGP5717elaas gaat de training van de GG-A niet hoor. Alhoewel is zeg helaas, maar wanneer ik in de Bavo loop is het niet te harden zo warm is het. Dus ik begrijp het helemaal. ’s Morgens ga ik met de honden naar Hoofddorp, tuurlijk zwemt Blaine en verder wandelen we gewoon.

Woensdag 14 september

Trainen

Blaine en ik hebben om 10.00 uur in Mijdrecht een proeftraining. Bij jachtgroep ‘De Ronde Venen’. Aardige trainer en Blaine moet een stukje volgen, ook los. Een dummy apporteren, de eerste keer gaat het met veel laten vallen en weer pakken. Het blijven zitten gaat bijna goed, Blaine gaat liggen, ik geef een teken met mijn hand en zij denkt ik mag komen. Nog een dubbel apportje, dit gaat beter, het pakken en brengen. Verloren zoek gaat prima. De trainer heeft genoeg gezien en we kunnen vanaf 1 oktober starten, om de week om 15.00 uur. Alleen was dit niet de bedoeling, ik had reageerd op een bericht dat ze de woensdagochtend nog een plek hadden. Dus ik moet er even over nadenken. Wel vind ik het leuk om met een nieuwe trainer en groep te trainen, met maximaal 4 voorjagers. Het is zo heet, daarom wandelen we ’s middags in Nieuw-Vennep voor de nodige natte afkoeling.

Donderdag 15 september

Zo heet vandaag en toch rent Blaine achter een haas aan, tuurlijk gevonden en aangemoedigd door haar moeder Maddy. Zie week 39.

Vrijdag 16 september

En vandaag is het afgekoeld, gelukkig. Ik hou het simpel en loop alleen op de Bavo. Ik krijg een leuk telefoontje dat één hond mee kan doen met de Aanlegproef Veldwerk. Ik had Maddy en Blaine ingeschreven en beide stonden reserve. De hond die ik uitkies om mee te doen morgen is Maddy. Ik denk dat zij veel meer kans heeft, een fazantenjager in hart en nieren, al is het natuurlijk afwachten. Bovendien is Maddy net 5 jaar geworden en dit telt mee voor het Predikaat voor Natuurlijke Aanleg. Blaine heeft nog tijd genoeg en ik denk dat het volgend jaar beter is voor haar. Blaine neemt wel steeds meer afstand van mij, maar het moet beter. Zeker vindt ze nu wel fazanten.

Zaterdag 17 september

Blaine mag wel mee naar de Aanlegproef Veldwerk van de WSH, wie weet mag ze de bieten in als die er zijn. Zie ook week 40.

Zondag 18 september

Ik heb de jachttraining met Maddy afgezegd, ik ben nog zo kapot van gisteren. Daarom gaan we ’s morgens naar de Bavo, even rustig aan en ’s middags naar Nieuw-Vennep. Waar weer de nodige fazanten zijn.

Maandag 19 septembersized_IMGP5695

’s Morgens rijden we met z’n driëen naar Zwaanshoek, ik doe wat oefeningen met Blaine, June wil ook graag meedoen. Het gaat niet helemaal zoals ik wil, ondertussen hoor ik fazanten opvliegen. Moet ik nog zeggen dat Maddy niet meedoet met de oefeningen. ’s Middags gaan we naar de duinen. Een speeltje meenemen hoeft niet voor Blaine, ze weet zich prima te vermaken en rent voornamelijk met Maddy mee of jaagt zelf.

Dinsdag 20 september

Ik loop alleen ’s morgens met de honden, ik heb een uitje van mijn werk en ben er ’s middags niet. Blaine is zo blij wanneer ik weer thuis kom. Maar ja dat is ze ook als ik boven ben geweest. Ze heeft de bovenverdieping weer herontdekt. Wanneer het even kan rent ze de trap op en neemt van alles mee, vooral uit mijn slaapkamer. Helaas geen GG training met Blaine, ik heb een afdelingsuitje.

Woensdag 21 september

Zie week 40

Donderdag 22 september

We rijden ’s middags naar Zwaanhoek, ook Blaine vindt de fazanten.

Vrijdag 23 september

We doen wat gehoorzaamheidsoefeningen wanneer we in Venneperhout lopen, ik merk dat ik veel minder train nu. Dit komt echt omdat ik altijd met 3 honden loop en de jachttraining is afgelopen. Toen Wil nog goed was kon ik op vrije dagen ’s morgens met b.v. Blaine of Maddy lopen en trainen. Helaas is dit niet meer, ook voor Wil moeilijk hoor. Volgende week beginnen we bij ‘De ronde Venen’.

Zaterdag 24 september

Met de drie honden rij ik naar Zwaanshoek. Veel fazanten en zelfs Patrijzen komen we tegen. De meeste natuurlijk gezocht en gevonden door Maddy, maar Blaine is ook echt bezig met fazanten. Eén keer heeft ze echt wat in de neus, alleen is ze bezig met voetverwaaing, haar neus zit constant aan de grond en ze rent van hot naar her. ‘Waar is die vogel’, zal ze wel denken. En even later vliegt het hennetje weg, dus het zat er wel. Ik wil niet graag dat mijn honden met voetverwaaiing bezig is, maar in het geval van Blaine vind ik het niet zo erg, ze is nog zo aan het leren wat fazanten überhaubt zijn en wat voor een lucht ze hebben.

Dummy’s

Het is rustig in de Bavo, het is al laat, rond half 6. We nemen wat dummy’s mee voor o.a. een verloren zoek. Een moeilijke voor Blaine, ik heb totaal aan de rechter kant van het pad 2 dummy’s weggelegd, waaronder een bumper en de ratten dummy. Aan de linkerkant ligt ook een dummy, maar die heeft June voortijdig gehaald. Kijken wat Blaine doet, eerst zoekt ze aan de linker kant, dan steekt ze het pad over en zoekt rechts en even later heeft ze de dode rat al gevonden. Hoe is het mogelijk, het was echt niet eenvoudig. Heel goed Blaine. De andere honden doen het ook prima.

Zondag 25 september

Ik ga trainen met Maddy ’s morgens en daardoor niet lang tijd om met de andere twee honden te lopen. Dit maken we ’s middags goed, want we gaan naar de duinen. Blaine vindt het helemaal geweldig daar en is heel veel weg, of met Maddy mee of alleen.

Maandag 26 september

Blaine heeft overgegeven op de weg naar Nieuw-Vennep waar we gaan wandelen. Ze heeft weinig trek in haar brokken. Gelukkig valt de schade mee in de auto, het is vooral gras en dat is makkelijk op te rapen en het ligt op een fl
eecedeken en die gaat gewoon de was in.

Een Ksized_157 - Oefendag 2016 (MJO_9463 b)raai, een eend en een konijn

Van Marcel, de trainer van Maddy, heb ik wild gekregen. ’s Middags op de Bavo gaan we hiermee trainen. Ik maak het te moeilijk voor Blaine en ik heb de wind verkeerd ingeschat. Ik heb een eend ver in het bos neergelegd en een kraai heb ik in een boom neergelegd. Niet te hoog natuurlijk, want ze moet er wel bij kunnen. Ik hoorde gisteren
dat deze oefening weer op een MAP voorkwam. June heeft het ook een keer meegemaakt, er lagen toen twee kraaien in twee bomen. June was één van de weinige die het vond en sindsdien train ik het af en toe. Nu voor het eerst bij Blaine. Blaine ruikt wat aan de linkerkant van het bos, haar neus gaat omhoog, wat is het dan? Ze zoekt en zoekt, hoge neus, weer ergens anders, weer naar de boom. En dan ruikt ze het en bam ze vindt de kraai. Ze pakt het in één keer op en komt het heel mooi brengen. Zonder neer te gooien. De eend geeft meer problemen, maar ze vindt het en brengt het best goed naar me toe. Hetzelfde geldt voor het konijn, wel moet ik een extra commando geven.

Dinsdag 27 september

We rijden rond 19.30 uur naar Leiden en zijn net op tijd. Vorige week natuurlijk een les overgeslagen, maar ik heb niet veel gemist volgens mij. Blaine is wel onrustig, ze blijft niet al te lang zitten en dat moet wel. Van te voren heb ik veel snoepjes in mijn fleecejackzak gestopt en die gaan hard. Wanneer Blaine mooi blijft zitten krijgt ze een snoepje. We moeten een stukje volgen individueel en met elkaar, heel goed gaat het. We oefenen het zitten en blijf, echt op heel laag niveau, door de riem vast te houden en voor Blaine te gaan staat. Dit gaat heel goed. Met het afliggen en blijf doen we precies hetzelfde, alles gaat op een heel laag niveau. Wat gewoon veel moeite kost is het blijven zitten. Blaine mag ook een speeltje of dummy halen, ik maak er een officiele oefening van, maar de trainer vindt dat ik het meer als een spelletje moet zien. Maar ja op andere trainingen verwachten ze wel een goed apport. Lastig.

Specht

Ik hoor een specht roepen in het bos van de Bavo. Hmm, denkt Blaine, is dit een fazant? Nee Blaine het is een specht. Ze gelooft het niet en kijkt en ruikt in de omgeving of het toch niet echt een fazant is.

Woensdag 28 september

’s Morgens hebben Blaine en ik onze eerste jachttraining bij ‘de Ronde Venen’. Heel iets anders en geen Hubertus. Met Maddy en de jachttraining gaat het helemaal niet goed, licht het aan mij? de manier van trainen bij Hubertus? zeg het maar. Ik ben in een fase dat ik wel wat anders wil vandaar dit nieuwe jachtclubje. Lees later meer.

sized_158-oefendag-2016-mjo_9471-bVoorstaan

In Zwaanshoek ’s middags hebben de honden het meteen druk. Ze komen aangerend en Maddy staat voor, Blaine komt en staat voor achter haar moeder. June staat ook mooi voor, dit had een prachtige foto kunnen zijn, tuurlijk ben ik weer te laat. Het is niets waarschijnlijk een warme plek. De dames rennen wel meteen het veld in en ik ga mee, heel erg druk hebben ze het alle drie. Op een gegeven moment rent Maddy toch weer naar achteren, daar stond ze immers voor. De andere twee rennen naar voren. Even later hoor ik een fazantehen opvliegen daar waar Maddy is, duveltje.

Eten

Blaine eet nog steeds niet graag, maar met een beetje hulp lukt het wel. Verwend!!

Donderdag 29 september

Omdat ik vandaag vrij ben kunnen we naar Nieuw-Vennep. Meteen heeft Maddy prijs want een klucht fazanten vliegen op, Blaine is niet bijster geïnteresseerd en heeft het vooral druk met het opsporen van muizen. Dit wil ik echt niet, maar ze is hard onze Blaine.

JHD

Helaas hoor ik dat Blue niet bij de Jongehondendag kan zijn, wegens omstandigheden. Erg jammer vind ik het. Het is een prachtige rue.

Duinen

We gaan weer eens naar de duinen, het is niet al te warm en Blaine heeft het geweldig naar haar zin hier.

Vrijdag 30 september

Gewoon weer werken vandaag, dus het wordt een klein rondje Bavo. Tuurlijk moeten Blaine en Maddy weer even rennen en steeds hoop ik maar dat het goed gaat. Meestal wel, maar ik zie dat er toch iets gebeurt is, want Maddy houdt haar poot omhoog.

Zelfde als gisteren

Weer gaan we naar de duinen en Blaine is springerig bij ons, maar nu doet ze het ook bij een trimmer. Gelukkig ziet hij het aankomen en loopt langzaam, hij vindt het niet erg. Ik verontschuldig mij met: “is nog jong en sorry”. Ik vind het ook heel erg. Later springt ze ook tegen een wandelaar op, maar hij vindt het wel erg.