Zondag 11 september

Hugo, June, Blaine en Maddy
Hugo, June, Blaine en Maddy

Trainen

Voor het eerst sinds de zomerstop weer trainen. Hoe gaat het? Ook hoor ik het schokkende nieuws dat een trainer ernstig ziek is en dat komt zwaar aan. Heel veel sterkte.

Niet lekker

Ik sta vroeg op, eerst de drie honden uitlaten en dan trainen met Maddy. Ik word verwelkomd door een vreemde lucht, ik denk dat Maddy de schuldige is. Dus ik kan eerst schoonmaken en vervolgens stoot ik ook nog de waterbak om en dat wordt weer dweilen. Maddy blaft of piept niet wanneer ze naar buiten moet en dat zou toch handig zijn. In de duinen ’s middags gaat Maddy helemaal los en luistert ze niet, na haar eten wordt ze misselijk en geeft over. Het zit niet helemaal goed in die buik, misschien moet ze loops worden? Ik hoop niet dat ze loops is op de Jongehondendag 8 oktober.

Maandag 12 september

Weer gaat het mis met Maddy en weer wordt het schoonmaken in het midden van de nacht, ’s morgens heeft ze ook niet veel trek in brokken. Ze wil zelfs geen stukje brood, allemaal niet trouwens.

Almere Haven, het vroege vogelbos

Het wordt een leuk dag, want vandaag zien we Hugo! Zoon van Maddy en broertje van Blaine. Gisterenavond goed bekeken waar ik moet zijn en dat moet lukken. Kleine file onderweg en iets te laat komen we aan, geen Heidi en Hugo. Dit is vast niet goed. Ik zoek nog in de buurt, maar dat is het ook niet. Na een telefoontje naar Heidi blijkt dat ik net wel goed was…..

sized_IMGP5674Hugo

Wat een leuke hond en een knapperd. Hij komt meteen naar me toe om aangehaald te worden, zo leuk. De ontmoeting met de andere dames vindt hij best spannend en maakt zich klein, prima, krijgt hij niet op zijn donder ook. Blaine vindt haar broer ook helemaal leuk en ze rennen achter elkaar aan, over elkaar, een gek stel, maar er is ruimte genoeg. Een klein detail, ook Hugo sjouwt graag met stokken en hij drinkt graag uit de kraan, net als Puk. Dit doet Blaine nu weer niet.

Lang wandelen

We zijn een beetje verdwaald en beide niet handig met ons richting gevoel en google maps is het ook niet helemaal. Kortom het wordt een lange wandeling. Gelukkig grotendeels onder de bomen, een paar stukjes onder de blote hemel in de felle zon en dat is warm. De honden willen water, dat vinden we iets later en ze nemen allemaal een duik. Blaine is meteen nat en Hugo ook, hij zwemt graag.

Cursussen

Ik ben trots op Hugo en baasje, ze zitten nog op een gehoorzaamheidscursus en op jachtcursus, kan het mooier. Rond 12.30 uur komen we eindelijk aan bij de auto, de honden krijgen eten, Maddy heeft weer honger, en water met karnemelk. Een kluifje hebben ze ook verdiend. Ik vond het zo leuk om Hugo en baasje weer te zien. We hebben natuurlijk wel gewandeld met de hele groep, maar nu krijg ik een betere indruk van hem. Het was erg gezellig en voor herhaling vatbaar.

Helaas

Geen goede berichten van mijn trainingsmaatjes. Diegene die voor de A gingen hebben het niet gered, één combinatie heeft het maar gehaald. Twee trainingsmaatjes van Blaine hebben het niet gered, wel alles binnen gehaald, net als Blaine tijdens de oefendag, maar niet gehaald.

Dinsdag 13 september

We wandelen in Hoofddorp ’s morgens, op mijn vrije dag die ik gepland had. Het is warm en hier is veel water. Wat zeg ik warm, het is heet. Daarom gaat de GG-A cursus vanavond niet door, terecht met die hitte.

Ziek, zwak en misselijk

Maddy heeft weer binnen gedrukt en buiten liggen ook veel hoopjes. Ze is niet lekker en wil echt niets eten. Pas eind van de middag eet ze weer, lichtverteerbaar.

sized_IMGP5675Woensdag 14 september

Nog heter

Ik kan alleen naar de Bavo ’s morgens met de drie honden, Blaine en ik moeten om 10.00 uur in Mijdrecht zijn voor een proef jachttraining. Zie dagboek Blaine. Ik waag het toch om ’s middags te wandelen. Eer het afgekoeld is vanavond is het donker. We moeten wel water en wat beschutting hebben, daarom wordt het Nieuw-Vennep. Het is goed te doen, maar dan moet je niet achter een haas aan rennen hè Maddy.

Gelukkig heeft Maddy weer trek in eten en ze heeft binnen geen ongelukjes meer gehad. Wel krijgt ze nog lichtverteerbaar eten.

Donderdag 15 september

Heet, heter, heetst

Alles zucht weer onder de hitte, maar vanmorgen vroeg is het heerlijk. ’s Middags zie ik een kleine haas uit het struikgewas komen, laat daar nu Maddy druk bezig zijn. De honden hebben het haasje niet gezien, maar wel twee straathonden uit Curacao. Al joelend rennen ze achter het arme haasje aan. Hun baasje vertelt ons dat ze met z’n tweetjes wel eens een grote haas hebben gevangen en ze hebben het met haar en huid opgegeten. Zij heeft in Curacao gewoond en daar is het de gewoonte om overleden honden in een soort gat te leggen, niet al te diep, haar honden konden het zo opgraven en aten de resten op. Later kwam het er via de mond weer uit en vond hun baasje een oor of een snuit. Brrrrrrr.

Haas

Maddy geeft niet op, Blaine en June zoeken ook nog mee en houden het voor gezien. Blaine weet niet eens waar naar ze zoekt. Helemaal ongeschonden komt Maddy niet uit de strijd, een kras onder haar oog en neus heeft het opgeleverd. Thuis doe ik er Sudocrème op en voor de zekerheid zalf ik haar ogen. Ook Blaine krijgt een likje crème voor een kras op de neus.

Darmen

Maddy krijgt een beetje gewone brokken en erbij lichtverteerbaar.

IJs

Gisteren heb ik ijs voor de honden gemaakt. Geweekte brokken met vlees er doorheen, water en karnemelk erbij in een plastic bekertje en de vriezer in. Ik geef het aan ze, Maddy heeft het meteen door en begint te kauwen, bij June duurt het even en Blaine weet niet zo goed wat ze er mee moet. Wanneer het wat smelt ruiken en proeven ze het ook, heerlijk smullen ze ervan.

Vrijdag 16 september

Voosized_IMGP5622rbij

Yes, de hitte is voorbij, thank God. Het is nu ’s morgens vroeg een heel aangename temperatuur en dat blijft zo. Gisterenavond en vannacht hebben regenbuien en onweer de hitte verdreven. Op sommige plekken in het land was het noodweer en hier heb ik 1 of 2 klappen gehoord en verder niets, wel regen, maar niet extreem.

Ontlasting

Weer heeft Maddy niet haar ontlasting kunnen ophouden en het is weer erg soepel. Ze eet wel, lichtverteerbaar! Zou het doordat zelfgemaakte ijsje komen?

Concert

June blaft tegen een boom, dat is raar. Wat blijkt, een jonge Kauw zingt een ochtendlied voor June en dat vindt zij weer raar. En ik vind het leuk en moet er om lachen, dat vinden anderen misschien raar.

Telefoontje

Mijn vader neemt de telefoon aan en krijgt goed nieuws, later kijk ik op mijn mobiel en zie dat ik gebeld ben en er is een berichtje binnen gekomen. “Je kunt meedoen met de Aanlegproef Veldwerk morgen, er is er één afgevallen”. Ik stuur meteen een berichtje terug, dat ik het gelezen heb, dat ik blij ben en er morgen bij zal zijn.

Aanlegproef Veldwerk

Yeahh ik kan meedoen met de Aanlegproef Veldwerk van de Weimaraner Vereniging. Ik stond reserve met Maddy en Blaine, Maddy als eerste. Ik heb dit nog niet gehaald met Maddy en met haar heb ik de meeste kans, het is 4 jaar geleden dat de laatste werd georganiseerd. Blaine kan dan volgend jaar meedoen, ik neem toch aan dat ze niet weer 4 jaar wachten. Ik vind Blaine net even te jong, ze begint nu een beetje ruimte te nemen en dat moet gewoon beter voor veldwerk. Ze weet wel wat fazanten zijn, vindt ze ook en heeft voorgestaan. Ondertussen heb ik ook een mail gehad met de details. En één detail is niet onbelangrijk, het is in Nieuwe Pekela, wat? Ja Nieuwe Pekela. Jeetje zeg dat is fucking Groningen. Hmm. Als ik dit eerder had geweten dan had ik vandaag vrij genomen om wat uit te rusten. Het wordt een hele vermoeiende dag, met lang rijden, maar wel een leuke dag!!!!

Zaterdag 17 september

Aanlegproef Veldwerk

Morgen vertel ik er meer over, vandaag echt geen puf meer.