Zondag 18 september

Aanlegproef veldwerk

Wat een geweldige dag was het gisteren. Vrijdag kreeg ik een telefoontje dat ik mee kon doen met de Aanlegproef. Maddy en Blaine stonden reserve en Maddy mocht meedoen. Blaine ging ook mee puur voor de ervaring en misschien zat er nog wat voor Blaine in. Ik kreeg een mail met i

foto Natasja van Heesch
foto Natasja van Heesch

nfo en daarin stond ook dat het in Nieuwe Pekela was. Wat? Ja, Groningen en het was 2.30 uur rijden. Dit was even slikken, later meer.

Trainen

Ik had moeten trainen vandaag met Maddy, maar ik heb afgezegd. Zwak, ik weet het, maar na de lange dag gisteren – 22.00 uur pas thuis – besluit ik om wijs te zijn. Kapot was ik en ben ik nog, nu kan ik iets langer blijven liggen. We gaan daarom ’s morgens naar de Bavo, Maddy is nog niet helemaal in orde, haar ontlasting is dun, echt dun, ze eet ook veel gras. ’s Middags gaan we langer weg en rijden naar Nieuw-Vennep waar fazanten in het wild leven en de honden helemaal los gaan. Het valt op dat er veel Staffords rondlopen, iekkkkk.

Maandag 19 september

Blaine, Maddy, June en ik rijden ’s morgens naar Hoofddorp/Zwaanshoek. Hier zijn wel fazanten, ik hoor de Maddy er twee opgezocht heeft, maar zelf heb ik ze niet gezien. Maddy krijgt nog lichtverteerbaar voer en de neus van Maddy ziet er een stuk beter uit.

Dinsdag 20 september

Ik heb een afdelingsuitje en loop daarom lang met de honden in Nieuw-Vennep. Weer fazanten en ook Blaine vindt ze. Verder moet Ella het overnemen, want ik kan de middagwandeling niet doen. GG-training moet ik helaas ook afzeggen.

Woensdag 21 septembersized_IMGP5744

We gaan met z’n drieën naar de Bavo, we kunnen niet te lang weg, ik heb een afspraak in Katwijk met de podotherapeut en krijg zooltjes. Ik hoop dat ik dan wat minder pijn in mijn voeten heb. Is dat nu die Stafford die daar loopt? De geruchten gaan dat hij verschillende honden heeft aangevallen, echt serieus heeft verwond. Hij loopt wel aan de riem gelukkig en ik hoorde dat hij grijs is en dat klopt ook. Verdorrie, ik loop meteen niet lekker meer. Ik hou mijn honden uit zijn buurt in ieder geval.

Donderdag 22 september

Weer zie ik die grijze Stafford lopen, maar nu nog in het dorp vlakbij de Bavo. Oh hij komt toch niet in de Bavo lopen, nu loop ik echt niet lekker, ik heb het gevoel dat ik hem op elk moment tegen kan komen.

’s Middags gaan we naar Zwaanshoek. Als ik een fazant hoor en Maddy is er niet, dan kan ik er donder op zeggen dat zij het was die de fazant opstootte. Wat een heerlijk tijdstip is dit om te lopen, lekker rustig. We zijn hier om 17.45 uur en lopen ongeveer een uur, we komen niemand tegen.

Vrijdag 23 september

We beginnen aardig ons ritme te krijgen zo ’s morgens vroeg lopen. We gaan naar de Bavo en lopen ongeveer een half uur, meer zit er niet in als ik moet werken. ’s Middags lopen we veel langer en in leuke natuurgebieden. Omdat het een warme week is gaan we veel naar gebieden waar water is.

Blaine en ik doen wat gehoorzaamheidsoefeningen en die gaan goed. Maddy is weg en struint de groene ruige stroken af, we zien een konijntje lopen en Maddy ruikt het. Ze heeft niet gezien dat hij allang weg is, erg druk heeft ze het met de sporen die het beestje achterlaat. Gelukkig gaat het weer goed met haar darmen en krijgt ze weer gewoon voer.

Zaterdag 24 september

We rijden naar Zwaanshoek, altijd kans op fazanten. Zie ook dagboek Blaine. ’s Middags neem ik wat dummy’s mee om te oefenen. Maddy heeft er ook zin in en Blaine vindt een moeilijke verloren zoek. June kan haar geduld niet bewaren en ziet dat ik dummy’s wegleg, voordat ze mag is ze al weg. En mijn oefening die ik voor Maddy gepland had verknalt ze ook, omdat ze het zelf haalt. Zucht. Toch is het aandoenlijk om te zien hoe graag June dit nog doet.