Zondag 8 mei

516sized_IMGP4447Warm

Deze training gaat best aardig, maar wel in een zeer aangepaste vorm voor Maddy. Lees verder.

Kraai en duif

’s Middags gaan Ella en ik naar de Bavo en nemen 2 Kauwtjes en 1 Kraai mee, gisteren vers geschoten en een duif. Het is eigenlijk te warm, maar het wild moet ik gebruiken anders zijn die ook bezweken onder de hitte. Tuurlijk halen June en Maddy vol passie het wild. Vooral June, ze is dan net zo’n klein kind als Blaine. Eén ding heb ik hier van geleerd, dit doen we niet meer, anders bezwijkt zeer zeker één van ons. Lees dagboek Blaine.

Maandag 9 mei

Niet lekker

Ook vandaag is het zeer warm, en we lopen allemaal te puffen, ja ook de honden. Maddy is niet erg lekker, ze wil niet goed eten, vooral ’s morgens. Later gaat het wel weer. Ze heeft de afgelopen nacht overgegeven ook. Hmm.

Dinsdag 10 mei

Jachttraining

Ook nu heeft Maddy een klein beetje overgegeven, vooral vocht en het ligt gelukkig buiten. Ontlasting is nog best goed. ’s Avonds laat wil ze steeds naar buiten, van te voren kijkt ze me dan aan met die grote ogen. Ook heeft ze een grijns op haar gezicht, maar niet zo’n grijns omdat ze zo’n lol heeft. Ze heeft haar mond raar naar achteren omhoog getrokken, ze is dan misselijk en moet vaak braken. Ik heb daarom maar lang op de bank gelegen en ben nog in slaap gevallen ook. Ik had Maddy een pijnstiller gegeven en gelukkig heeft het geholpen.

Met Blaine heb ik ’s avonds jachttraining en dat valt niet mee. Lees verder later.

Woensdag 11 mei

516sized_wiggle blaine en maddyFamilie

Eline, haar moeder en Wiggle, het jongere broertje, van Maddy zijn een paar dagen in Noordwijk en logeren niet zo ver van ons vandaan. Prachtig weer hebben ze, al is het maandagmiddag echt te heet en druk op het strand. Ze komen uit het Oosten en het strand is dan favoriet, ik heb dit ook gemerkt toen Ruud en Annelies hier waren om te helpen met de bevalling en het nest van Maddy.

Wandelen

Vandaag hebben we afgesproken om naar het strand in Noordwijk te gaan, we verzamelen op de Koningin Astrid boulevard. Wel bekend als de tweede en rustige boulevard. Hier mogen honden vrij loslopen en er is een hond vriendelijke strandtent, ‘Take two’. 11.00 uur verzamelen en ik neem Maddy en Blaine mee, helaas is Maddy niet echt lekker. Ze heeft een paar keer overgegeven en haar ontlasting is erg soepel, later zie ik ook bloed in de ontlasting en dan is het oppassen geblazen. s’Middags zit er best veel bloed bij de ontlasting. Zij krijgt eind van de middag een aangepast dieet van kip en rijst. Als het erger wordt ga ik morgen naar de dierenarts.

Wiggle

Hij is een mooie Weimaraner, mooi hoofd, mooi uitgezwaard lichaam, een echte jongen en een mooi karakter. Hij vindt het helemaal leuk op het strand en is gek op de twee dames die bij hem zijn. Maddy is niet spelerig of rennerig, maar Blaine wel. Wiggle en Blaine hebben veel lol.

516sized_speeltje w en bZee

Ik ben nog maar 2 keer met Blaine naar het strand geweest en dat was toen ze echt een baby was en moest kennismaken met het strand en de zee. Ik neem 2 frisby’s mee en ik gooi er 1 de zee in, kijken wat Blaine gaat doen. Gaat ze het halen of niet? Ja hoor rustig aan stapt ze in de kalme zee en zwemt naar de frisby, zwemt hè, je leest het goed. Dit heb ik lang niet gezien van een Weimaraner van ons. Volgens mij was het Jeska of Darcy. Wat ik of Eline in zee werpt, ze gaat het halen. Wiggle wil ook wat halen, maar gisteren heeft hij een grote golf over zich heen gehad. Het waaide ook veel meer en dat vond hij niet zo’n leuke ervaring, vandaar zijn aarzeling. Maar Blaine helpt hem over zijn golfangst heen en even later zwemt Wiggle ook weer, alsof hij niets anders gedaan heeft. Die 2 hebben zo veel lol, ze spelen en rennen in het water. Eerst had ik twee frisby’s, een oude van de Weimaraner Vereniging en de ander is ook al een aantal jaren oud, maar doet het nog goed. Die van de Weimaraner Vereniging heeft het niet gehaald, met huid en haar gezonken. Dus we houden er één over en dat is best lastig met deze 2 fanaten. Blaine weet hoe het moet, Wiggle gaat het halen en Blaine pakt het af, simpel en doeltreffend.

Lunch

Bij Take two mogen honden mee en dat is te merken. Maddy is het zo zat, zij gaat meteen op de bank liggen, helaas mogen honden niet op de bank. Ik word getrakteerd op een lekkere lunch, dank je wel. Ik vond het heel leuk en voor herhaling vatbaar.

Donderdag 12 mei

Het weer laat het niet toe om naar de trimbaan te gaan, het is te warm. Gelukkig staat er bij het sluisje wel water in de greppel, zodat ze even kunnen afkoelen. Speeltje nr. 7 lees verder.

Vrijdag 13 mei

Maddy heeft weer trek in eten, maar haar ontlasting is nog wel dun, geen bloed meer. En ze krijgt nog rijst met kip.

Zaterdag 13 mei

516sized_IMGP4614Nola

Half 2 hebben we afgesproken bij Nola en haar honden- en mensenfamilie. Het is een beetje een dolhof daar in Almere haven, gelukkig komt Karin naar buiten en wenkt ons. Ik doe nog een voorzichtige poging om wacht te roepen voordat ik de klep van de auto open doe, maar dat had ik net zo goed kunnen laten. Alle 3 springen zij eruit, Nola, Aylin en Mila komen ook naar buiten om hier kennis te maken met onze honden voordat we naar binnen gaan. Zo leuk om Nola te zien, ze heeft het zo goed hier, met haar 2 oude(re) maatjes, ze is helemaal op haar plek. Ze komt voorzichtig naar me toe, mevrouw Oranje, en ik kan haar lekker aanhalen en knuffelen. Zij stond immers hoog op mijn lijstje samen met Blaine. Nola is klein, ze zal heus nog groeien, maar een groot hondje wordt zij niet. Alles is wel heel mooi in verhouding, ze is een mooi echt teefje en lijkt sprekend op Maddy, ik herken dezelfde blik. Op Blaine lijkt ze ook, maar ik denk dat er bij Blaine ook wat van Kyle terug te vinden is. Ik was er best bang voor dat de pups groot zouden worden, onterecht blijkt, alleen bij Blaine bestaat die kans nog. “Weet je zeker dat je 6 honden in huis wilt?” “Geen probleem,” krijg ik als antwoord, “ons huis is hondproof.”

Kong

En dat is helemaal waar! Veel manden, veel kluiven en kongs. June heeft meteen een kluif uit de bench van Nola gepikt, ze heeft een plekje voor zichzelf toegeëigend en haar hoor je niet meer. “Ik ga kongs pakken”, zegt Karin, zo zijn de honden lekker bezig en wij kunnen onze koffie en heerlijke gebak opeten. In de kong, ze heeft er wel 20, doet ze vers vlees uit de diepvries, dit ontdooit langzaam en dan kunnen ze het helemaal oplikken.  Het is te zien dat de honden van hier er ervaring mee hebben. Nola krijgt het vaak in haar bench, zo is ze rustig bezig tijdens het lesgeven van Karin. June kijkt niet naar de kong om, zij is te bezig met de kluif, Blaine weet niet zo goed wat ze er mee doen moet en Maddy ruikt het vlees, maar hoe krijgt ze het eruit? In plaats van te likken waar het vlees ingestopt is, probeert ze dwars door de kong te bijten. Dit is niet de bedoeling Maddy. Mijn vader probeert de kong af te pakken, maar ze gedraagt zich als een enorme diva die hier niet van gediend is. We horen gegrom achter uit haar keel komen en ze heeft haar voeten er stevig omheen geklemd. “Zo” zegt Karin tegen Maddy, “ik dacht dat je zo’n brave hond was, dit had ik niet verwacht.” Nou wij ook niet, dit grommen doet ze nooit, ja één van de eerste keren in haar jonge leven toen ze een bullepees kreeg, dat gedrag werd niet gepikt. Dat klemmen met die poten doet ze wel, als ze weer eens stout is en wat gepikt heeft. Ik denk dat ze hier toch teveel concurrentie heeft en met een dieet van kip en rijst is dit vlees veeeeel smakelijker.

516sized_IMGP4606Velden en bos

Het is tijd om te wandelen, wel een veilig gebied graag vooral voor Maddy. Het is mooi hier en lekker rustig. Het weer is afwisselend, koud, zo’n 16 graden kouder dan afgelopen week. Eén keer een klein buitje en zon. Nola, Maddy en Blaine rennen door het gras, ze moeten wel hun hoofd omhoog houden, het gras staat hoog. Nola is een mooi race hondje perfect voor het veldwerk. Het is heerlijk vertoeven hier en de honden hebben het enorm naar hun zin en de oudste van het stel ook. Nola en Blaine vinden elkaar meteen en zijn echte speelmaatjes, rennen en klieren en het gaat prima ook met de andere honden.

Aan alles komt een eind

Het is al best laat wanneer we bij de auto zijn en Maddy na veel roepen en fluiten eindelijk uit het bos komt. Grrrr. We hebben het enorm naar ons zin gehad, heerlijk gewandeld en genoten van Nola, wat een heerlijk hondje. Super gedaan Gert, Karin en Lauren, ze zijn niet voor niets heel gek op haar.