Zondag 19 juni

sized_IMGP4860Met Maddy ga ik naar jachttraining, lees meer. Lees ook het dagboek van Blaine.

Maandag 20 juni

Regen, de hele dag regen en dat betekent 2 wandelingen in de regen. Even wil ik met Blaine naar Hoofddorp of Nieuw-Vennep, maar dat heeft geen zin. Heel saai, maar het wordt de Bavo, we komen ook niemand tegen! Alle honden hebben weer huisarrest, omdat baasje niet naar buiten wil. Ik vraag me dit altijd af, hoe gaat dit dan, worden de honden niet uitgelaten op zo’n dag? Ik doe wat gehoorzaamheidsoefeningen met Blaine en een ‘zoek verloren’. Zie dagboek Blaine.

Lief

En ’s middags ook naar de Bavo, denk maar niet dat ik dit leuk vind, twee keer naar hetzelfde wandelgebied. Ik moet eerlijk zijn, er zijn nu wel een paar baasjes met hun honden aan het wandelen. Ella en ik hebben onze laarzen maar aangetrokken en een hoed op, het is echt nodig, zelfs de wandelpaden rond de kinderboerderij zijn ondergelopen. Oh er zijn twee hertjes geboren, zo lief. Meestal zie je ze niet, maar soms komen ze net boven het gras uit.

Muis

Maddy heeft haar oude hobby opgepakt, graven. Geen konijnenhol, die zijn hier niet, maar wel een muizenhol. Ze is hier gisteren al mee begonnen en ze probeert het nu af te maken. Ze heeft wel een nest opgegraven zag ik, ik hoop niet dat er jonge muisjes in zaten….. June vindt dit ook reuze interessant en kijkt gretig mee. Zodra het kan slaat ze toe, Maddy let even niet op en razendsnel pakt ze iets weg. Helaas voor June is het gewoon een stukje plant. Blaine komt ook kijken, maar zij snapt hier niets van. Sjouwen met weer dezelfde tak, daar wordt je blij van. Ze kweekt zo wel goede nekspieren om later een vos te apporteren.

Eten

Maddy heeft niet veel trek in eten, gisterenochtend heeft ze al overgeslagen en vandaag weer. Gelukkig eet ze eind van de middag en ’s avonds wel. En gelukkig heeft ze wat reserves gekweekt, ze kan het hebben.

Dinsdag 21 juni

Rijn en Duin

’s Avonds ga ik met Blaine naar jachttraining. Lees meer. De inschrijving is bevestigd, Blaine kan meedoen met de KJV-proef.

sized_IMGP4847Schijnzwangerschap

Gelukkig is het tijdelijke weigeren van eten over bij Maddy, ik denk dat het met schijnzwangerschap te maken had. Ze was ook erg pieperig, het lijkt nu over te zijn.

Dollen

Na de jachttraining met Blaine moet Maddy, wanneer we weer thuis zijn, spelen en dollen met Blaine. Ze heeft haar gemist. Zie dagboek Blaine.

Woensdag 22 juni

Met Blaine rij ik naar Zwaanshoek. Zie dagboek Blaine.

Saai

Ik dacht dat mijn vader vanmorgen met June en Maddy naar de trimbaan was gegaan, ik vond het daarom wel oké om naar de Bavo te gaan. Het blijkt niet zo te zijn, vind het wel vervelend hoor dat Maddy en June nu 2 x naar de Bavo gaan. Het is warm en het beste kunnen we onder de bomen lopen.

Workshop

Van Melany krijg ik een heel leuk berichtje en het heeft met zweetwerk te maken voor de pups van Kyle en Sam. Wordt vervolgd.

Donderdag 23 juni

Pff

Het is warm! We gaan daarom ook naar Nieuw-Vennep, daar kunnen de honden zwemmen en er wordt zeker gebruik gemaakt van het water. Zelfs June stapt nu heel makkelijk in het water, Blaine helemaal, ze vindt het zalig om te zwemmen. Alleen Maddy gaat niet meer het water in, wanneer Blaine er in is, zo jammer. Nu houdt ik Blaine even vast en zo kan Maddy ook zwemmen. Dit komt allemaal omdat Blaine haar moeder een keer kopje onder heeft geduwd, figuurlijk gesproken dan. Maddy neemt steeds meer de uitdaging aan van Blaine om te spelen, Maddy vindt het heerlijk om heel snel te rennen, Blaine vindt het heerlijk om in Maddy’s poten te bijten. Maddy rent ook steeds het hoge gras in, Blaine heeft hier wat moeite mee, omdat er stekels in het gras staan. Maar vandaag rent ze er toch vaker in en ze rent met June en Maddy veel meer dan normaal de bosjes in.

sized_IMGP4841Vrijdag 24 juni

We gaan weer naar Nieuw-Vennep, maar dan aan de andere kant, het is toch zo fijn lopen hier. Ze hebben genoeg gelegenheid om te jagen en velden af te zoeken. Ook genoeg bosschages en er is water. Gelukkig hebben June en Maddy geen fazanten gevonden, want ze zijn aan broeden en ze nu storen zou ik heel erg vinden. June heeft het zo naar haar zin, ze leeft helemaal op. Effe wat anders dan die Bavo en er zijn genoeg luchtjes hier. Met Maddy doe ik nog wat volgoefeningen.

Weer

June is weer aan de diarree. Dan gaat het zo’n 2 weken goed en dan begint de ellende weer. Ik denk toch dat we een kuurtje moeten halen, zodat die darmflora zich hersteld. Het zijn dan ook geen anti-biotica tabletten. Altijd moet ze er ’s nachts uit, niet één keer maar wel drie keer. Zucht.

Zaterdag 25 juni

Wil gaat met June naar de Bavo en ik met de andere twee naar Nieuw-Vennep. De ontlasting van June is nog dun.

Baas June

Een Ridgeback komt naar Blaine toe, net nu ze in een achterna-ren-modus zit. Maddy bemoeit zich met de RB en daar gaat June, staart omhoog en een hele dominante houding. Ze gaat even kijken wat die RB bij haar roedel uitspookt. Mooi om te zien. En de Ridge kiest eieren voor zijn geld.