Zondag 12 juni

sized_IMGP4678Warm in Den Haag

De Haagse training, op veel voorbereid, maar niet op heel warm en benauwd. Lees verder.

’s Middags gaan we naar de Bavo en ik zie in de kinderboerderij dat er al 2 kleine, tot dusver, hertjes zijn geboren. De oudere herten houden de honden streng in de gaten. Blaine kliert weer veel met Maddy, tot onze weerzin.

Maandag 13 juni

Bruce

Hmm, morgen trainen in Delft en ik ga altijd via Den Haag, langs het Malieveld. En laat daar nu morgen Bruce Springsteen spelen, geweldig! Maar hoe kom ik in Delft? 70.000 kaarten zijn er verkocht. Help.

Ja ik weet het, ik had plannen om naar Nieuw-Vennep te gaan, toen het eenmaal zo ver was, zijn we niet gegaan. Het wordt weer the good old Bavo.

Dinsdag 14 juni

Bruce Springsteen geeft een concert op het Malieveld in Den Haag, en ik moet daar langs. Toch waag ik het en het is heel rustig, ik kan zo doorrijden. Eerst hoorde ik dat het concert om 21.00 uur begon, maar het bleed 19.30 uur te zijn en dat scheelt. Terug rij ik via Leidschendam. Hoe gaat het met Blaine tijdens de jachttraining?

Woensdag 14 juni

Blaine is heel rustig en slaapt veel, brood wil ze niet. Dan moet ze wat overgeven, gelukkig blijft het daarbij, haar ontlasting is goed. June was ook weer van slag, maar dat gaat ook stukken beter. ’s morgens gaan Blaine en ik naar de Bavo en we worden verrast door hevige plensbuien. ’s Middags gaan we naar Nieuw-Vennep en dat is een feest voor alle drie de honden. Ineens realiseer ik me dat tijdens de onderlinge ook de volgoefeningen en komen op bevel gedaan moeten worden, meteen maar even oefenen met Maddy.

Vind ik dit leuk?

Sandra heeft weer iets nieuws bedacht, we dragen allemaal een T-schirt tijdens de onderlinge met als tekst op de shirt ’team A Marcel’. Oh jee.

sized_IMGP4700Laat in de avond

Ik verheug me helemaal om op de bank te liggen, June bij me en heerlijk mijn favoriete serie Outlander kijken. Daarbij wil ik vooral niet gestoord worden. Eerst moet de één naar buiten, dan de ander. Vervolgens gaat Blaine bij de bank liggen en komt Maddy er aan. Ze daagt haar uit om te spelen, dat is niet erg, maar ze maken zoveel kabaal. Dat kan echt niet met slapenden boven. Op een gegeven moment heb ik er zo genoeg van en stop Blaine in de bench, hè rust. Wanneer ik naar bed ga, krijgen de honden natuurlijk een knuffel. Ik kijk in de bench, zie ik nu Maddy? Zij kijkt me heel zielig aan, ja inderdaag heb ik Maddy in de bench gedaan. Arme schat. Maar het was wel rustig….

Donderdag 15 juni

Fietsers

Wegens tijdgebrek gaan we naar de Bavo en daar komt een mountainbiker aan. “Zal ik Maddy aanlijnen”, zeg ik tegen Ella. “Nee, hij heeft hier niets te zoeken in dit wandelgebied.” Een mountainbiker kan als een rode lap werken bij Maddy. Hij komt hard aanrijden, maar moet remmen omdat Maddy in haar onschuld naar links loopt. Hij rijdt verder en ineens krijgt ze het in haar kop en maakt een grom geluid en rent er een mini stukje achteraan. Ik geef meteen een brul en het is over.  Nou dit hebben we geweten hoor: “hou die kolere hond bij je, doe ze aan de lijn” en nog wat lelijke woorden. En ik zei wat lelijke woorden terug. “Oh wat zijn het toch vaak associale lui vaak”.

Slapen

Maddy heeft een mooi slaapplaatsje in de bench van Blaine gemaakt. June en Maddy liggen hier graag en heel vaak. Ze ligt zo dat ze van één kleed een mooie hoofdkussen heeft gemaakt, ik word er bijna jaloers op.

Vrijdag 16 juni

We gaan naar Nieuw-Vennep

Maddy vindt het niet fijn om het water in te gaan wanneer Blaine ook rond rent. Pas wanneer we Blaine vasthouden stapt ze het water in. De honden hebben het weer geweldig naar hun zin. Maddy is met een spoor bezig en ja hoor later zie ik een haas wegrennen en daarna rent Maddy er achter aan. June ruikt het spoor ook, Blaine nog niet. Ik probeer een foto met z’n drieën te maken, oh dat valt echt niet mee!!

sized_IMGP4851Wormenkuur

De honden hebben vanavond een wormenkuur gehad, 2 tabletten Milbemax. Het werd hoog tijd.

Zaterdag 17 juni

Overzwemmen

Hmm, dit had ik niet gepland! Het regent en ik wil zwemmen met de honden, alleen de honden hè. Wat doe ik? toch naar Delft? Het begint steeds harder te regen, ik rij al op de A4, teruggaan naar Nieuw-Vennep is gekkenwerk. Ook ben ik er niet helemaal op gekleed met een dikke vest en een goede – dat blijkt later – bodywarmer. Ach we maken er maar het beste van. KC Delft heeft iets van een wedstrijd of zo, het is er druk, veel tenten en campers. Eén voordeel met dit weer, er zijn bijna geen wandelaars en fietsers. Maddy, Blaine en ik gaan naar de grote vijver meteen in het begin. Maddy gaat vlot het water in, het water is meteen diep. Hiervoor heb ik stiekem twee dummy’s aan de overkant van het water in het bos neergelegd. Blaine kijkt goed wat haar moeder doet, wel is ze aan de riem. Maddy is als de dood dat ze weer koppie onder geduwd wordt. Blaine kijkt en kijkt waar Maddy blijft. Ik weet het wel, ze loopt gewoon om.

Oh nee!

Nu Blaine, ze probeert het hier en daar, maar gaat niet het water in. Ik blijf volhouden, oh wat heb ik een spijt dat ik het inspringkoordje en halsband niet mee heb. Zo kan ik voorkomen dat ze overal gaat kijken voor een geschikt plekje. Eindelijk gaat ze het water in, maar komt al snel terug. Grr. Een beetje wanhopig gooi ik een dummy in het water en dat haalt ze, ik word overmoedig en gooi het speeltje in het water. Dit had ik niet moeten doen, ze haalt het niet, dan nog maar een dummy erbij. De dummy wordt gehaald, het speeltje ligt nog in het water. Bye bye speeltje nummer 8.

Bijna zwemt Blaine over water, ze is op zo’n 3/4 afstand van de inzetplaats en dan komt ze terug. Zo zo jammer. Wat leer ik hier van? Koordje en halsband meenemen en zo’n eerste keer over heel breed water moet er zeker iemand aan de overkant staan. Was dit het geval geweest dan had ze zeker doorgezwommen.

Speeltje nummer 8

Ik doe nog een paar pogingen met Maddy, maar zij ziet het gewoon niet. Ik geef het op, ik ben al zeer ongeduldig en als ik langer probeer word ik alleen maar kwader. Dat is geen goede manier van trainen.sized_IMGP4865

Regen

Gelukkig regent het niet meer zo hard als in het begin van de wandeling en ik doe zelfs af en toe mijn hoed af, van mijn geknipte en geföhnde haren van gisteren is niets meer over. We wandelen verder en de honden hebben het zo naar hun zin. Maddy vindt nog een fazant aan de overkant van een smal slootje in een bos, heel dicht begroeid is het daar. Ze blijft een hele tijd weg en haalt hopelijk niet nog meer kattekwaad uit.

Op de terugweg kijk ik nog of ik het speeltje in het water zie liggen, maar ik zie het niet meer. Heel laat komen we bij de auto aan en we zijn pas 12.45 uur thuis.

De middagwandeling

’s Middags wordt het de Bavo, de honden hebben genoeg gehad en volgens mijn stappenteller had ik vanmorgen mijn doel van vandaag al gehaald. Wel doe ik nog wat oefeningen met Maddy, het lijkt wel of ze echt geen lijnen meer kan lopen. Met Blaine probeer ik het ook, maar ze is zo druk, het lukt wel.

Baas

Maddy is heel bazig, we komen twee wat bang uitgevallen hondjes tegen en Maddy heeft hier iets tegen en doet lelijk tegen ze. Absoluut niet gewenst van onze kant.