sized_IMGP4729Zondag 5 juni

De zondagse jachttraining gaat best goed, wel aangepast. Lees verder.

Mijn vader viert vandaag zijn 80e verjaardag, daarom loop ik alleen met de 3 honden op de Bavo.

Maandag 6 juni

Blaine is weer zo vervelend met Maddy, ze heeft geen leven. We hebben het wel leuk hoor, want we zijn in Nieuw-Vennep. Thuis zie ik dat Maddy een wondje heeft op haar oor. Heeft Blaine dit gedaan? De honden zwemmen veel en Maddy vlucht naar de overkant van het water, hier heeft ze rust. Ze blijft wel weer lang weg. Zie ook dagboek Blaine.

Darmen

Al meteen blijkt dat June niet goed is, weer. Waterdunne diarree en in de auto heeft ze gebraakt. Trek in eten heeft ze ook niet. Gelukkig heb ik finidiar in huis en ik geef dit direct. Moet er iemand beneden blijven, ja ik denk het wel. Wanneer ik naar bed wil, staat ze al een tijdje in de kamer, ze weet niet wat ze wil. Ik mocht mijn moeder waarschuwen en dat heb ik gedaan. Zij heeft beneden geslapen en gelukkig is June ook gaan slapen.

Konijnen

Mijn vader gaat ’s morgens met June en Maddy naar de trimbaan en hij vertelt dat de honden 4 of 5 konijnen hebben gevangen of gevonden, dit is echt niet normaal. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Ik kan mij één seizoen herinneren, vooral in augustus, dat onze honden ook veel dode konijnen vonden, maar niet zoveel als nu. Zo zielig zo klein zijn de konijntjes nog en nu al geen ogen of zwaar ontstoken oogjes. Wil komt de moeder van Steef tegen, met haar train ik al jaren met verschillende honden, en zij laat haar Bracco teef ook niet meer los vanwege de dode konijnen.

sized_IMGP4688Dinsdag 7 juni

We lopen ’s middags een rondje Bavo en met Blaine ga ik ’s avonds naar jachttraining, ik ben tevreden. Lees meer.

June

Ze krijgt rijst met lichtverteerbare brokken van Specific, gelukkig heb ik daar ook nog een volle zak van. June heeft meer trek en geen waterdunne diarree meer.

Woensdag 8 juni

Omdat de trimbaan even een ‘no go’ is gaan we weer naar Nieuw-Vennep, kunnen we meteen kijken of we het speeltje kunnen vinden. Het is heerlijk weer, iets koeler dan gisteren. En de aanpak met Blaine werpt zijn vruchten af. Zie dagboek Blaine.

June

Weer geen trek in eten, later wel nadat ik de finidiar heb gegeven. Dit ben ik gisterenavond vergeten.

Donderdag 9 juni

Naar de Bavo. We doen wat gehoorzaamheidsoefeningen. ‘Volgen’ met Blaine en ‘zit’ en ‘blijf’ en ‘af’ en ‘blijf’. Zit ik bovenop het gedrag van Blaine, om te voorkomen dat ze Maddy zo aanvalt. Wat denk je? Nu daagt Maddy haar uit, daar gaat mijn opvoeding. Eerst een wondje op het oor van Maddy, nu zie ik een wondje op de wang van Blaine. They play it roughe.

June

Het gaat gelukkig een stuk beter.

Vrijdag 10 juni

We gaan naar de Bavo en daar is een mevrouw aan het golven, ja echt. En ze wil niets van onze honden weten, heeft ze toch een probleem hier waar heel veel honden worden uitgelaten.

Zaterdag 11 juni

We gaan naar Nieuw-Vennep. Blaine vindt zwemmen helemaal geweldig, ze rent en doet gek. Ook Maddy is in het water en nu gaat Blaine klieren in het water en dat vindt Maddy echt niet leuk. Balen, ik kan er niet bij om haar op de donder te geven. Maddy gaat zelfs koppie onder, de arme schat. Ze zwemt naar de overkant en wil niet meer terugkomen. Na veel overredingskracht van Ella komt ze toch terug. Ik loop inmiddels met de honden om, kijken of ze daar is.