Zondag 29 mei

sized_Puk cl 2016Een mooie dag

Op de clubmatch van de Weimaraner Vereniging hebben de pups van ’t Harde Pad het goed gedaan en moeder Maddy ook.

  • Brianna van ’t Harde Pad (Suzy) Beste pup van de dag

  • Blaine van ’t Harde Pad 2e in de puppyklas
  • Bevan van ’t Harde Pad (Puk) 2e in de Puppyklas
  • Dreamtime Hunters Elin’s Escape (Maddy) 1e in de Open klas.

MMaddy cl 2016aandag 30 mei

June heeft nog flink last van diarree, ze moet er ’s nachts weer een paar keer uit. Alle honden zijn kapot en moeten bijkomen van gisteren en ik ook. We hebben daarom een rustig dagje.

Luna

Ik las op fb dat Luna geopereerd is, een bultje aan het oor is weggehaald. Hopelijk valt de uitslag van het onderzoek mee en hersteld ze voorspoedig. Sterkte Luna en baasjes.

Dinsdag 31 mei

Met Blaine rij ik naar Delft voor de jachttraining, ik ben best tevreden. Het is meteen de laatste keer hier, volgende week Tanthof in Delft.

Vroeg op vandaag voor de tandarts en Blaine en ik rijden ook vroeger dan normaal voor onze wandeling naar de Boseilanden in Zwaanshoek. Lees meer.

Woensdag 1 juni

Veel politie in de Bavo, ze zijn op zoek naar een zwart Golf. Nu is er een paar weken geleden de Lidl in het dorp overvallen, zou het daar mee te maken hebben?

Donderdag 2 juni

516sized_IMGP4563Wat een wandeling

We gaan naar de trimbaan met de 3 honden, een tijd is er niets aan het handje. En ja hoor daar heeft June konijn nummer 5 gevonden, Blaine heeft ook iets in haar bek. Blaine moet even vastgehouden worden, ze wilde het konijn al pakken van June, maar daar kreeg ze een snauw voor. Ik roep June en ze geeft het konijn af. Ella is een beetje paniekerig en wil alles tegelijk doen. Ze pakt een zakje en daar gaat het konijn in, we gooien het straks weg. Ondertussen staat Maddy al een hele tijd voor “oh jee”, zegt Ella “daar zit een konijn”. Ja duh! “Dat gaat niet goed”, zegt Ella. Ik zie het hele konijn niet, oh nu wel. Hmm het is wel erg rustig met een steeds nader sluipende Maddy. Ik fluit, roep Maddy, maak herrie, het konijn blijft zitten. Dat gaat niet goed, die is ten dode opschreven, dat was ie al maar nu gaat het sneller. In dit geval is dat maar goed ook, het beestje is doodziek. Maddy doet een laatste stap, pakt het konijn, ik hoor het even schreeuwen en dan is ie dood. Vreselijk vind ik dat geluid. Maar nogmaals het konijntje heeft myxomotose, net als die andere gevonden konijntjes. Het zijn allemaal nog kleine, jonge konijntjes, dit voorjaar geboren en nu al zo ernstig ziek.

Er vandoor

Ik roep Maddy en ze geeft het keurig netjes af, het is een gaaf konijn en deze kan ik wel mee naar huis nemen, al staat het me wel tegen. Ella is aan het worstelen om het konijn in het zakje te krijgen, het is net te groot. Weer is ze wat paniekerig en ze heeft het andere zakje met konijn op het pad laten liggen, het is een geluk dat het rustig is nu. Blaine ziet dit zakje en voor ik er erg in heb, pakt ze het en rent er mee weg. Oh shit, mam! Ik roep en probeer om haar naar mij toe te krijgen. Nee hoor, steeds rent ze weg, “ga er dan achteraan”, zegt Ella. Ik leer dat je dat nooit moet doen. Ik doe het toch en dit werkt natuurlijk averechts. Blaine krijgt het voor elkaar om het zakje kapot te maken en het konijntje komt te voorschijn, shit, nu is het hek helemaal van de dam. Ze komt niet en dat frustreert enorm en ik word boos en ga schreeuwen, dit is helemaal fout natuurlijk. Ze rent helemaal naar de heuvels en ik er achteraan, ik ren zelfs een stukje achter haar aan. Weer merk ik dat mijn spierkracht enorm vooruit is gegaan, 2 maanden geleden was me dit echt niet gelukt. Ik ben nu alleen met haar, geen Maddy of June in de buurt, ook geen Ella. Blaine gaat zitten en weer probeer ik of ze naar mij komt, dit lukt niet. Maar ik kan haar nu wel benaderen, dan zie ik Ella, wat doet zij nu weer hier “wegwezen,” fluister ik. Ik loop naar Blaine en  kan het konijn pakken, het gaat weer in het zakje en de prullebak in. Sorry vossen, kraaien en roofvogels, maar we zijn er helemaal klaar mee. “Waar heb je het andere konijn gelaten?” vraag ik aan Ella. “Dat heb ik ook weggegooid”. Nee! die wil ik houden: “dan ga je het zelf maar uit de prullebak pakken”, zegt mijn moeder. Dit is me nu net een brug te ver.

Maddy

Ja hoor, nu zijn we Maddy kwijt. Ze zal wel ergens aan het graven zijn, maar waar? Mede door June en Ella vinden we haar. Ach mijn arme moeder ze heeft het helemaal gehad, met alle honden en nu moet Maddy het bezuren. Geen paniek Maddy komt en ik lijn haar aan.

Nog één

Waar is June? Ik kijk om en ze loopt wel heel erg achteraan. Wat zie ik, ze heeft weer een konijn gevonden!!! Ella pakt het af en gooit het weg, dit gaat ‘em niet worden natuurlijk. Steeds kijkt June om en wil terug rennen. Ella lijnt haar aan en zo loopt alleen Blaine nog los.

516sized_IMGP4593Aangevallen

We komen bij het pad uit waar de honden aan de riem moeten. Daar komt die mevrouw weer aan met de herder, even hiervoor zwaaide ze nog naar ons?? Toen wij de herder ontweken. Blaine loopt er naar toe, ik laat het maar gaan het zit vast goed. Niet dus, ineens hoor ik een kabaal en een gepiep, ik schrik me dood. De herder valt Blaine aan, is hij helemaal gek, mijn Blaine aanvallen. Ik geef een brul en vlieg er op af. De herder stopt en Blaine komt piepend en heel zielig met de staart tussen de benen naar me toe. Een pupje aanvallen! Het baasje vertelt dat ze aan de achterkant van de hond snuffelde en daar was hij niet van gediend. Kan wel zijn, maar dit was wel een erg heftige reactie. Ik kijk of Blaine wat heeft, zo op het eerste gezicht niet. Maar ze is zo zielig. “normaal spelen ze altijd met elkaar”, zegt de vrouw. “Dat kan niet, want ze is nog nooit met mijn vader mee geweest”. “Oh hebben jullie een ander erbij”. Ze blijft wachten om te zien hoe het met Blaine gaat. Weer kijk ik naar Blaine en de vrouw vraagt: “alles goed”. “Ja het lijkt goed te zijn, geen schade gelukkig. Opgelucht gaat de vrouw met herder weg. Wij zijn enorm geschrokken, gelukkig loopt ze weer en ik zie nog steeds niets en even later zwiept haar staart weer heen en weer. Rot Herder, ik vertrouw ze al nooit en het is weer eens bevestigd. Ik draai me nooit meer om om verder te lopen, terwijl Blaine naar een hond gaat. Ik hou alles stevig in de gaten.

We gaan voorlopig niet naar de trimbaan met al die zieke konijnen.

Vrijdag 3 juni

Ja inderdaad geen trimbaan, maar Bavo. Ik neem mijn dummytas mee met 2 bumpers, gewone dummy en de rattendummy, we gaan ons niet vervelen. Een hele verre markeer en ze mogen allemaal meedoen. Oh wat kost het me een moeite om ze in toom te houden. Vooral June en Blaine, Maddy is heel braaf en wacht haar beurt af. Ze mag als eerste en het gaat goed, door de stekels rent ze het pad over, het andere veld in met weer stekels en hoge begroeiing. Ze stopt iets te vroeg, maar komt dan toch bij de dummy uit, heel knap gedaan Blaine. Ella komt iets meer naar voren staan en nu mag June, ze haalt de dummy natuurlijk, maar het is niet meer een echte markeer. Weer komt Ella meer naar voren en nu mag Blaine, ze moet het voornamenlijk van het geluid van het prr’tje hebben. Ze markeert bijna goed, het laatste stukje is net te moeilijk. Maar ze rende wel door de stekels en het hoge gras en kwam het netjes brengen.

Blaine

Ze mag als enige een ‘vooruit’ doen, als een speer haalt ze de dummy. Bijna geeft ze het zittend af, ze zit wel en laat dan de dummy vallen.

Verloren zoek

Weer voor alle drie en ze doen het allemaal uitstekend.

Het kost veel tijd dat oefenen, Blaine heeft ook nog even gerend met een jonge Herder, al ben ik wat argwanend na gisteren.

sized_IMGP4574Kat

Blaine heeft nog steeds de neiging om meteen uit de auto te springen wanneer we thuis zijn, zeker wanneer de andere honden er ook bij zijn. We letten op waar ze is en vangen haar op, die taak heb ik nu op mij genomen. Ella kommert zich over de andere twee, bij June mag de riem eraf en Maddy moet aan de riem blijven. Ineens springt ze uit de auto en rent de tuin van de buren op de hoek in. Shit, vast een kat en voor ik het weet ontsnapt Blaine er rent er achteraan. Maddy steekt de straat nog over, gelukkig de zijstraat en komt weer terug. Volgens mijn moeder was de kat naar de andere blok huizen gerend. Gelukkig kan ik Maddy vrij snel aanlijnen. Pff.

Zaterdag 4 juni

June is weer erg aan het trillen, wat is dit toch? Pijn? Vorig jaar zijn we daar een keer voor naar de dierenarts geweest, het was wel veel erger dan nu. Ze kreeg een pijnstillende injectie en dat hielp wonderbaarlijk. Ik geef een halve tablet Onsior en dat helpt ook. Ik hoor later van mijn moeder dat Wil twee keer gevallen is met de fiets. Oh dit kan niet meer hoor. En dan wil hij nog wel met twee honden met de fiets, dit weten we uit zijn hoofd te praten. Elke keer probeert hij het opnieuw en dat is een beetje vermoeiend, het is net of wij de kwade genius zijn. Dat is niet zo, we doen het om Wil en de honden te beschermen. Hij heeft niets aan de val overgehouden, maar is wel flink geschrokken en voelde zich wat slap en draaierig.

Nieuw-Vennep

Maddy, Blaine en ik gaan naar Venneperhout. Het is warm, echt warm, ik en de honden hebben er knap last van. Blaine is die warmte nog niet zo gewend. Twee Patrijzen staat Maddy voor en de tweede wordt het ook helemaal nagekeken door Blaine. Ze rent nog steeds niet echt achter Maddy aan, te veel stekels en brandnetels. Maddy heeft het niet in de gaten wanneer ze aan het jagen is, maar dit was bij haar net zo als bij Blaine nu toen ze een jonge hond was.

Water

De honden moeten nodig afkoelen, ik haal ze over om in het water te stappen, Blaine gaat er liever in dan Maddy. Later leg ik stiekem 2 dummy’s neer aan de kant van het water. Het is hier te dicht begroeid om in het water te stappen en we lopen daarom naar de overkant. Maddy heeft al door wat er gaat gebeuren en wil via de brug de dummy halen. Ik moet heel erg mijn best doen om haar naar mij te laten komen. Vervolgens stapt ze zonder problemen het water in, zwemt naar de overkant en via de brug – helaas – komt ze de dummy brengen. Nu Blaine, ja hoor heel makkelijk stapt ze in het water, op het commando “vooruit” zwemt mooi naar de overkant en vindt de dummy. Wat mijn moeder kan moet ik ook kunnen en ze wil ook omlopen. Met veel overredingskracht kan ik haar overhalen om terug te zwemmen, dit is veel korter. Blaine geeft het bijna zittend af, wel moet ze eerst even ‘schudden’.

Pijn en schrik

’s Middags naar de Bavo. Ineens horen we een geschreeuw uit de bosjes, wat is er aan de hand? Het lijkt Blaine wel. Helemaal over de rooie komt ze uit de bosjes, staart onder de buik, de rug geborsteld. Ik ga in de bosjes kijken en ik denk dat ze tegen het prikkeldraad heeft gelopen, later zie ik ook een klein wondje aan het oor en dat bevestigd mijn veronderstelling. En ik zie dat de twee oudsten door het prikkeldraad gaan en dat wilde Blaine natuurlijk ook doen, alleen weet zij nog niet hoe dat werkt.

June

Is weer bibberig ’s avonds en we geven de andere helft van de Onsior en weer helpt het prima.