Zondag 22 mei

Met Maddy rij ik naar Den Haag voor onze jachttraining met veel lijnen. Lees verder.

Maandag 23 mei

We gaan weer met alle honden naar de trimbaan en weer vindt June een klein konijntje, helemaal nat en nog wel aardig in tact, maar wel koud!

Dinsdag 24 mei

Met Blaine ga ik ’s avonds naar de jachttraining in Delft. Lees meer.

Maddy heeft ’s avonds laat de behoeft om te spelen met Blaine. Ik zit daar niet zo op te wachten, meestal wordt daarbij veel geluid gemaakt, maar het valt mee. De hele mand met speelgoed wordt omgegooid en in de kamer ligt alles bezaaid met speelgoed.

Woensdag 25 mei

Met Blaine ga ik ’s morgens naar Zwaanshoek, helaas in de regen lees meer. Maar…. ’s middags is het droog, we gaan naar de Bavo en oefenen wat lijnen. Maddy doet het heel goed, June gaat zoeken, dat is niet de bedoeling en Blaine doet het ook prima, al is deze wel makkelijker.

Donderdag 26 mei

We gaan naar de trimbaan, het is mooi weer, met een stevig windje en er staat nog een beetje water in het afgegraven stuk duin. We steken de duinweg over naar het bos en Maddy en Blaine hebben zin in een wedstrijdje ‘wie kan het hardst rennen aan de riem’, met mij erachter, kun jij je het voorstellen. Dit is heftig, ik kan ze even houden en wanneer het veilig is laat ik Blaine schieten. Zij komt toch terug, als Maddy er vandoor gaat heb ik daar veel meer moeite mee. Kwaad ben ik ! Zo zeg en ik deel een flinke tik uit aan beide dames. In het duin is het business as usual. Rennen, konijnenholen inspecteren of ze nog verbouwd moeten worden, Maddy is veelal weg en Blaine hangt het meeste rond bij June. Soms wil ze klieren bij June en je ziet haar brein werken: ‘hmm nee, laat ik het maar niet doen’. Toch is Maddy braaf, ze komt steeds uit haar eigen terug.

Konijn nummer….

Ach weer een klein konijntje, aangevreten en weer wordt het door June gevonden. Het is nummer drie.  Ze is hier zo’n kei in, Blaine moet even weg bij June en dan geeft ze het prima af. In een zakje gaat het konijntje en later gooien we het stiekem in de bosjes voor de vossen en roofvogels. Zij hebben het hard nodig met de kleintjes die ze nu hebben. Het klinkt hard, maar zo zit de natuur in elkaar.

Vrijdag 27 mei

Ja hoor mijn vader verteld dat June weer een konijn gevangen heeft. Nummer 4, een dood konijn was het.

’s Middags rijden we naar Nieuw-Vennep voor onze wandeling. Heel erg leuk vinden de honden het.

Zaterdag 28 mei

De laatste keer oefenen met Maddy en Blaine voor de clubmatch morgen.