Zondag 10 juli

Trainen

De zondagse training met Maddy is afgelopen, dus we kunnen weer lekker zelf op pad. En het wordt Bleiswijk vanmorgen en het is lekker weer. Toch ben ik weer later dan gepland en er zijn al veel moutainbikers, dat is jammer hier. Ik hou Blaine goed in de gaten en het gaat prima. Ik gebruik al zoveel koekjes dat ze nog voor de wandeling afgelopen is al op zijn. June snapt er niets van.

Sparen

Maddy loopt toch niet helemaal lekker en ze gaat helaas niet mee naar Bleiswijk. Ik neem June en Blaine mee. Ik wil waterwerk doen en in Bleiswijk heb je veel water met kantjes waar het meteen diep is en daar zijn onze dames dol op, NOT!sized_IMGP5036 Daarom is het heel jammer dat Maddy niet mee kan, met het oog op de MAP. June heeft een grote hekel aan deze kanten. Zie ook dagboek Blaine. Maddy gaat met Wil mee met de fiets, een draf is een goede en veilige loop en zo spannend is het niet in de Bavo. Helemaal uit haar dak gaan zal ze niet doen. Helaas staat ze later weer behoorlijk mank op.

’s Middags gaan we naar de Bavo, waar Maddy enorm Blaine aan het uitdagen is en ze is nog altijd veel sneller en wendbaarder dan haar dochter. Goede therapy voor haar been……

Maandag 11 juli

We gaan naar Nieuw-Vennep, het is heerlijk weer, Maddy is meestal weg, soms gaat Blaine mee of June. Ook rennen, spelen en vechten Blaine en Maddy regelmatig. Gelukkig loopt Maddy niet meer mank.

Dinsdag 12 juli

Wil mag weer alle drie de honden meenemen ’s morgens naar de Bavo, ik hoor niets dus het zal wel goed gaan. ’s Avonds gaan Blaine en ik naar de jachttraining. Lees meer.

Ziekte van Cushing

Helaas is June weer aan de diarree en dat gebeurt regelmatig de laatste tijd. Zal dat ook iets met de Cushing te maken hebben? Ik wil toch weer praten met mijn dierenarts, als we June nog willen laten opereren dan moeten we dat nu doen, anders is ze te oud. Mijn moeder heeft vooral zorgen en is een tegenstander. En hoe zit het met de mastocyten? Straks vinden ze binnen in nog meer tumoren en narigheid en sterft ze op de operatietafel? Ik moet er niet aan denken, maar ja de bijniertumor wordt wel steeds groter. Ze heeft het niet makkelijk onze June, veel tegenslagen.

Woensdag 13 juli

’s Morgens gaan June en Maddy met pa mee en ’s middags gaan wij naar Nieuw-Vennep met mijn neefje. Zie dagboek Blaine.

Donderdag 14 juli

We zijn de hele week al op pad, ook nu weer gaan we naar Nieuw-Vennep. Blaine gaat het vrije leven ontdekken ook nu weer. Ze is heel veel weg, één keer zie ik haar helemaal niet meer en dat is raar. Ze is altijd bij ons in de buurt. Ze heeft natuurlijk een baby muis gevonden en heeft de smaak te pakken. Ook laat moeder Maddy haar de kneepjes van leren. Ik wil het echt niet hoor, dat graven naar muizenholen, ééntje is genoeg.

Vrijdag 15 juli

Plezier in de Bavo, even een ritje dicht bij huis, we zijn de hele week al op pad geweest. June heeft nog last van dunne ontlasting en moest er afgelopen nacht nog 2 x uit. Blaine heeft ander voer, zie dagboek Blaine.

Zaterdag 16 juli

Maddy, Blaine en ik gaan naar Niesized_IMGP5040uw-Vennep

Ik wil naar Venneperhout aan de hoofdstraat, maar ik rij op de automatische piloot en ga richting Hillegom. Dit is niet de bedoeling! Ik rij niet terug, vervolg de weg en zet de auto op het parkeerterrein bij de weg wat Venneperhout scheidt in twee gedeelten. Eerst moeten we over een wandelpad lopen langs de weg er staat een hek langs de weg dus de honden kunnen los. Ze rennen meteen met z’n tweeën weg, even later rennen ze richting het hek en nu pas herinner ik me dat het hek hier en daar open is om over te steken. De honden rennen de weg op, oh nee! ik kijk meteen naar de weg of er auto’s aankomen, gelukkig niet het is rustig. Ik geef een gil, dat trekt meteen de aandacht, ik roep en ze rennen meteen terug. Pfff.

Fazanten

Op de heuvel stoot Maddy nog een hen op, ze h
eeft het moeilijk, ze komt net weg. Later in het bos vliegt ook nog een fazanten haan op, moet ik nog vertellen dat Maddy daar ook is? Blaine heeft niet zoveel interesse om ook te jagen helaas. Dit komt nog niet echt op gang.

Zwemmen

Eerst heb ik stiekem twee dummy’s neergelegd bij/voor een klein bos. We lopen om de sloot via de brug en ik wil eerst Maddy de dummy laten halen om Blaine attent te maken. Blaine is helemaal attent hoor, piepen en trekken aan de riem. Maddy zwemt meteen naar de overkant, ik weet dat ze omloopt en ik wil niet dat Blaine dit ziet. Wanneer Maddy aan het zoeken is en verwacht dat ze op de terugweg is, zet ik Blaine in. Ik hoef haar niet meer aan te moedigen, ze was helemaal start klaar. In no time is ze aan de overkant en inmiddels staat Maddy met dummy bij me. Blaine zoekt de dummy, ik zie dat ze me aan kijkt en ik zeg nogmaals: “zoek apport”. Even terzijde, dit had ik beter niet kunnen doen, hierdoor krijg je vragers. Ze heeft nog steeds geen dummy in haar bek, hoe kan dat nu? Dan zie ik het de kleine boef, ze heeft de bumper in haar bek. Ze had het dus al gevonden, maar had het neergegooid.  Blaine heeft geen zin om het te brengen en zwemt zonder dummy terug. Ondertussen komt er een wandelaar en kijkt het tafereel aan. Ik zeg tegen Blaine dat dit niet kan zonder dummy terugkomen, bla die bla.

Wat nu?

Hoe ga ik dit oplossen? Stuur ik haar nog een keer over? Ja dat doe ik, Blaine zwemt heel makkelijk naar de andere kant. Streng zeg ik: “apport”, nu pakt ze de dummy en zwemt terug. Heel goed gedaan. De wandelaar heeft het een afstandje gekeken en vindt het knapt wat Blaine gedaan heeft, hij steekt zijn duim naar mij op. Gelukkig sta ik niet voor joker.

Hoge gras

Dit is gemaaid, jammer voor de honden, maar prettig voor mij.