Zondag 17 juli

sized_IMGP5124Alleen is ook maar alleen

Ik neem toch Maddy ook maar mee, het is wel lastiger trainen met twee honden, maar misschien kan zij een voorbeeld zijn. We gaan natuurlijk weer zwemmen in Bleiswijk, dummy’s mee en een speeltje voor de fun. We lopen naar het bos en een stukje in het bos leg ik twee dummy’s neer, nu maar hopen dat Blaine en Maddy het niet zien of ruiken. Het is gelukt, we lopen naar de overkant van het water en niet één heeft een dummy gebracht, dat scheelt mij weer loop werk. Het is heerlijk weer, vakantie, dus het zal straks wel druk worden met mountainbikers en wandelaars.

Het valt niet mee

Het is wel een gedoe, in één hand houdt ik Blaine vast en met de ander moet ik Maddy ‘over water’ sturen. Dit gaat goed, wanneer Maddy aan de overkant is roep ik: “zoek apport”. Ondertussen wordt Blaine helemaal gek, bijna trekt ze mij het water in. Als ik denk dat Maddy de dummy heeft gevonden zet ik Blaine in. Zij heeft maar een half woord nodig en springt, ja springt, het water in en is snel aan de overkant. ‘Zo zonder mij naar de overkant, dat kan niet hè’, denkt Blaine. Aan de overkant gaat het mis, het is een breed water en ik kan niet zo goed zien wat er allemaal gebeurd aan de overzijde. Ik zie dat Maddy nog niet weg is, dus die zoeken allebei naar de dummy of misschien ligt ie er al. Ik weet dat wanneer Maddy de dummy heeft, Blaine het zo uit haar bek kan halen. Maddy rent terug zonder dummy via de brug, oh nee dit is niet goed. Ja hoor even later volgt Blaine met dummy ook via de brug. Hier was ik zo bang voor, nu weet ze dat ze via een brug terug kan.

Harde kop

Ik wil dat Maddy alsnog de dummy haalt en zet haar opnieuw in, ze gaat niet en ze wil niet. Wat wil ze wel? Er vandoor gaan en in de struiken en bosjes jagen op zoek naar fazanten en konijnen. Een paar keer gaat ze er vandoor, een paar keer probeer ik nog om haar het water over te krijgen. Ze vertikt het en weer gaat ze er vandoor. Ik heb het gehad en ga weg, Blaine en ik gaan via de brug naar overkant. Mooi dat Maddy ons in de gaten houdt, ineens zie ik haar over de brug rennen op weg naar ons. Dondersteen van de grootste orde! Ze kan meteen de andere dummy zoeken, dat doet ze en brengt het netjes. Weer hebben we publiek en ze vinden het prachtig, gelukkig hebben ze het gestuntel net niet gezien.

We gaan het anders doen

Ik gooi mijn plannen om, Maddy moet over water. Intussen is het al veel later geworden, het is warm en er zijn veel bikers. We lopen langs een andere brede sloot, ook met diepe kantjes en een strook bos. Stiekem gooi ik weer twee dummy’s in het bos en het feest begint opnieuw. Eerst stuur ik Blaine, ze zoekt een plekje om in het water te stappen en ze zwemt mooi vooruit. Ineens komt er een kano aan met twee dames erin. Shit, dit vindt Blaine raar natuurlijk. De dames zijn aardig en varen rustig door en brengen Blaine niet in gevaar. Maar Blaine houdt het voor gezien en zwemt terug, shit shit shit. Ik hoop dat ze weer gaat overzwemmen! Nu nog niet, ze moet het even laten bezinken. Dan zet ik nu Maddy maar in, zo kan ze zien dat het veilig is en wordt ze weer enthousiast gemaakt. Maddy gaat makkelijk in het water en zwemt naar de overkant. Ze heeft wel moeite om uit het water te klimmen, ze zoekt en vindt de dummy en als ik zie dat ze naar mij onderweg is, Maddy kent alle bruggen, stuur ik Blaine het water in. Ze heeft geen enkel probleem en zwemt snel naar de overkant. Wat nou kano! Ook Blaine heeft moeite om op de wal te komen, maar ze zet door. De dummy vindt ze snel en met de nodige aanmoediging zwemt ze ook terug.

Zo is het toch nog goed gekomen en kunnen we het mooi afsluiten en kan Maddy lekker jagen, met Blaine vaak achter haar aan. Het was me het ochtendje wel hoor.

sized_IMGP5102Maandag 18 juli

We gaan ’s middags naar Nieuw-Vennep en daar is het leuk. Maddy heeft het druk in een ruig veld, ze maakt mooie slagen op de wind. ‘Hmm’, denkt June, ‘hier is meer aan de hand’. Haar neus gaat omhoog en ook zij verdwijnt in het veld met hoge begroeing. ‘Hé’, denkt Blaine, ‘wat doen zij daar’. Zelfs Blaine verdwijnt in het veld. Het is wel heel spannend daar, klopt want even later rent een haas uit het veld, hij moet maken dat ie weg komt. Eerst volgt Maddy zijn spoor, als een raket gaat ze er vandoor, weer volgen June en Blaine. Na een tijdje geven June en Blaine het op, Maddy niet zij volgt het spoor de andere kant op. Het duurt even, maar gelukkig komt ze weer terug.

Dindsag 19 juli

June heeft weer last van diarree, gelukkig valt het deze keer mee. Met Blaine ga ik ’s avonds naar jachttraining en het is warm heel warm.

Woensdag 20 juli

Heet, heter, heetst

Het is vandaag tropisch warm, met temperaturen van 36 graden. De honden moeten nu echt zwemmen en dat kan in Nieuw-Vennep. Gelukkig is het net bewolkt als wij onze wandeling doen.

Het wordt saai, want we gaan weer naar Nieuw-Vennep en het is weer warm. Maddy en Blaine gooien er nog een schepje bovenop door elkaars speeltje af te pakken en er mee vandoor te gaan. Tja daar krijg je het nog warmer van.

De kolder in de kop

De hitte slaat over op de honden, vervelend zijn ze als ik ’s avonds laat wat wil lezen. Uiteindelijk gooi ik Blaine in de bench, ben er helemaal klaar mee. Het maakt me normaal niet uit, maar het is te laat, mensen willen slapen, behalve ik dan.

Vrijdag 21 juli

We gaan naar de Bavo, echt waar, we blijven gewoon op het dorp, ook wel leuk. Onder de bomen is het goed te doen w.b. de warmte. Zo jammer dat er zo weinig geschikt water is hier. Wel staat het sluisje open en kunnen de honden pootje paden, hebben ze toch nog iets. Weer waren Blaine en Maddy vervelend gisterenavond laat en nu gooide ik Maddy in de bench, misschien leren ze er van.

sized_IMGP5167Zaterdag 22 juli

Weer een mooie dag en iets beter uit te houden voor mij persoonlijk en voor de honden ook. We rijden naar Hoofddorp, naar de Groene Weelde, even geen Venneperhout meer. Veel water is er hier en dat komt goed uit, want Blaine is dol op water. Maddy kijkt het af, ze durft gewoon niet meer samen met Blaine het water in en dat is heel jammer. Wanneer ik Blaine vasthoud of ze ziet dat Blaine weg is gaat ze ook zwemmen. Maddy heeft weer haar eigenwijze pet op, oh wat heeft ze een harde kop. Ze moet naar de overkant zwemmen, dat gaat goed en dan komt ze zonder dummy terug, grr.

Eerst heeft Blaine de dummy gehaald, wel moet ik haar voor de tweede keer inzetten, maakt niet uit ze is nog net zo enthousiast. Aan de overkant komt ze verkeerd uit, maakt niet uit, ze vindt een gaatje in de beplanting en gaat de kant op. Op mijn “zoek apport” zoekt ze naar de dummy. Als dit maar goed gaat? Na een paar minuten zie ik haar weer met de dummy in de bek en ze zwemt naar me toe. Ze is zo’n knappe meid!!

Nu wil ik graag dat Maddy de andere dummy haalt en zij gaat niet het water in omdat Blaine haar net te snel af is. Ik zet Blaine vast aan een boom en nu zwemt Maddy over, ook zij komt verkeerd uit, maar gaat gewoon de kant op en zoekt naar de dummy. Helaas loopt ze om zonder dummy. Dit is niet de bedoeling, Maddy moet weer het water in en ze vertikt het, ze weet gewoon dat ik mijn handen vol heb aan Blaine en maakt hier misbruik van door keihard te weigeren en ik voel mijn ongeduld en woede toenemen. Dat is niet goed voor mijn gezondheid en voor Maddy ook niet. Ik geef op, maar ik mag niet opgeven volgens de regels van het trainen en toch doe ik het, ik heb er genoeg van. Ik stuur Blaine weer in het water en wanneer ze bijna aan de overkant is, stuur ik ook Maddy in het water, nu gaat ze wel. Blaine heeft de dummy zo gevonden en wil terug zwemmen. Maddy ziet het, keert om en zwemt terug met Blaine achter haar aan. Wij hebben eigenlijk alleen maar veel wateroefeningen gedaan.

Bramen

Ik zie al wat rijpe bramen en eet er een paar op, Maddy vindt ze ook lekker – geleerd van Darcy, zij plukte ze zelf – en nu geef ik Blaine ook een paar. Ze vindt het een beetje raar, maar ze eet het wel op. We lopen hier al bijna twee uur en ik heb het wel gehad, we hebben heerlijk gewandeld en nu is het tijd om naar huis te gaan.

‘Middags gaan we naar de Bavo, ook leuk en June is er bij.