Zondag 24 juli

Wie gaat er mee?

We gaan naar Zwaanshoek/Hoofddorp, ik neem nu Blaine en June mee en met June kan het wel. Zij jaagt niet meer zo fanatiek als Maddy, al zal ze een fazant vaak vinden. Het is bewolkt en wat heiig, ik dacht dat het niet erg warm zo zijn, tenminste niet zoals de afgelopen dagen. Maar ik heb me vergist, het is benauwd en de zon komt al snel door het wolkendek heen. Loop ik hier met mijn lange broek en dichte loopschoenen van Lowa. June heeft het zo naar haar zin, Blaine volgt haar overal en rent met haar mee door de ruige velden met bloemen, veel groen en prikkels. Die deren June niet, maar Blaine vindt ze niet zo leuk, ze is er nog niet aan gewend. Het valt wel op dat ze er nu meer doorheen rent. Tuurlijk houdt Blaine me meer in de gaten, ze rent niet zo ver en lang weg. Toch merk ik dat June’s krachten afnemen, ze rent niet zolang meer, niet zoals vroeger. Het komt ook door de warmte natuurlijk, als ze een slootje ziet stapt ze erin om even af te koelen. Helaas stapt ze ook in een slootje waar ze met zwarte poten uitkomt. Niet erg want ik weet plekken waar het water wel schoon is.

De brug

We gaan de nieuwe brug over de drie Merenweg over, ik weet dat daar twee mooie heldere sloten zijn. Blaine rent er meteen in, June heeft veel meer overtuiging nodig. We lopen een rondje en zijn op de terugweg. Ik zie een paard en weet niet hoe Blaine hier nu op reageert en ik wil het ook niet uit proberen. De honden rennen al beneden in een dal en ik ga er ook heen, ik probeer Blaine hier te houden en dat lukt. June is een paar keer weg, we lopen door een verwilderd gebied, zonder paden en het is er spannend. Zo spannend en stil dat van schrik een fazant opvliegt wanneer de honden naderen. Helaas konden ze het niet ruiken, ze liepen voor de wind. Blaine is helemaal opgewonden en rent met June het bos in. Achter me hoor ik een hoog piepend/krakend geluid, het lijkt wel het krijsen van een hen, iksized_IMGP5197 hoor het precies wanneer de haan opvliegt. Het zou kunnen dat ze daar verborgen zit met haar kuikens, ik ga niet kijken of het zo is, ik wil ze niet onnodig storen. Later gaat June nog even kijken of die fazant er nog is of waar hij is en Blaine gaat mee. Ze blijven best een tijdje weg, ik twijfel of ik ze zal roepen. Maar stel dat er één voorstaat?

Helder water

Weer via een nieuw bruggetje gaan we naar een nieuw gegraven sloot, met prachtig helder water. Blaine vindt het heerlijk en heeft veel water vreugde. Het is tijd om naar huis te gaan, met twee tevreden honden. Ik vind het jammer dat Maddy niet mee kon, ik doe het voor mijn vader, zo kan hij ook nog met een hond fietsen.

Een hele grote tak

’s Middags in de Bavo vindt Blaine een hele grote tak en die moet mee. We nemen eigenlijk tijdens onze wandelingen altijd een speeltje mee, om te voorkomen dat ze die zware takken rond sjouwt en nu zijn we het vergeten. Maddy besluit een handje te helpen met het sjouwen. Met z’n tweeën rennen ze over het pad en later door het bos met die lange tak, het heeft nog zijtakken ook. Ze rennen mij bijna omver, Ella krijgt een tik, June is ook niet veilig. Het wordt een dominantie spelletje, wie is sterker. Ik probeer de tak af te pakken, het is te gevaarlijk. Maddy heeft al een paar zijtakken afgebroken en de tak is door het midden geknakt en niet meer zolang. Ella is snel een speeltje gaan halen en ik probeer Maddy en Blaine bij de tak weg te lokken, dat lukt. Ella en ik kijken om en wat zien we? Nu loopt June met die tak en begint het feest opnieuw. Zucht, gelukkig duurt het niet zolang en heeft Blaine lol met haar speeltje.

Maandag 25 juli

Met Blaine ga ik ’s morgens naar de trimbaan en ’s middags gaan we met z’n allen naar Nieuw-Vennep.

Dinsdag 26 juli

Haast haast haast! Blaine en ik moeten trainen vanavond en dan is het altijd even stressen.We gaan naar de Bavo en lopen een klein rondje, deze wandeling heeft een staartje op het einde. Maddy ruikt weer wat en duikt de bosjes in, Blaine gaat mee maar komt al snel terug. Ze pakt haar speeltje weer en we lopen verder. “Dag”, Maddy, “wij gaan verder”. Soms helpt dit en komt ze snel kijken, nu helpt het niet. Oh en het is al bijna 18.00 uur, eten red ik niet meer, ja een snelle boterham. Die dekselse Maddy, ik roep en fluik – kan het niet laten – ze komt niet. Even komt ze de bosjes uit en Blaine rent er naar toe. Speeltje laat ze vallen, ach die pak ik straks wel. Ondertussen heeft June iets met een lantaarnpaal, ligt er iets op daar in die lucht? Ik heb een raar triootje honden. Ondertussen ga ik het speeltje zoeken, helemaal verdwenen, Blaine is ook weer bij me en June heeftsized_IMGP5201 de lantaarnpaal ook verlaten. Ik spoor ze aan om mee te helpen met zoeken, vaak vinden ze het leuk en zoeken ze ijverig. Nu niet, net nu ik haast heb en wie hebben we daar? Als het niet onze Maddy is, maar ik lijn haar wel aan.  Ik kan niet langer zoeken, anders kom ik nog meer in de problemen, 18.30 uur moet ik echt weg met een kleine uitloop. Morgen ga ik wel verder zoeken, hopelijk vindt een andere hond het niet.

We komen toch nog mooi op tijd aan in de ‘Ruiven’ in Delft, het is een leuke jachttraining.  later meer.

Woensdag 27 juli

Weer haast, ik moet naar het ziekenhuis en ik heb me in de tijd vergist, ik moet er veel eerder zijn, help. Het wordt een klein rondje met Blaine. Goed nieuws, we hebben het speeltje gevonden. Ook dat heb ik weer gered, maar echt ontspannen was het niet. Het regent ’s middags, ja echt, het is een tijd geleden. Het ritje naar Nieuw-Vennep veranderen we in de Bavo. Hier lopen we meer in de beschutting en gedeeltijk onder bomen.

Donderdag 28 juli

Niet lekker

June is weer niet lekker, ze heeft zelfs een ongelukje gehad in de mand, dat is echt niet fijn en het stinkt. Ze zijn even alleen, ik kom beneden en tref drie gestreste honden aan. Er is iets aan de hand maar wat? Even later zie ik iets in de mand….. Weer heeft ze last van diarree dus. Zo vervelend.

Fazanten

Eerst vindt Maddy er twee, oh en die ene moest maken dat ie wegkwam, Maddy rende er vlak achter. June blijft steeds een beetje bij mij hangen, maar nu vindt ze het helemaal leuk. Blaine trekt veel met haar op. Ik ga een heuvel op en hoop ook op fazanten, ik stuur June omhoog met Blaine weer achter haar aan. Ze lopen beiden helaas voor de wind wanneer er een klucht fazanten opvliegt, een stuk of 10 jonkies. Ze kijken het helemaal verbrouwereerd na. Ik juig en ben helemaal blij. Heel overdreven, maar zo heb ik het ook kenbaar gemaakt dat deze vogels toch heel bijzonder zijn.

De honden zijn helemaal verhit en kunnen wel wat verkoeling gebruiken. June en Blaine stappen beiden in het water, Blaine zwemt een stukje en June blijft pootje baden. Ik moet Blaine weer vasthouden en Maddy stapt ook het water in, ze zwemt net niet.

Patrijzen

We lopen een rondje en in een mooi ruig gebied zie ik Maddy mooi voorstaan. Blaine vindt het hier ook interessant en wat doet mama nu? ze blijft achter Maddy staan en ruikt en kijkt. Ja het ruikt goed hier, ze respecteert Maddy en dat is mooi, voorstaan doet ze nog niet. Wel loopt ze even later om Maddy heen via de achterkant. Maddy loopt voorzichtig verder en Blaine loopt ook voorzichtig naar voren, niet achter Maddy aan, gewoon zelf. En ja hoor een hele klucht Patrijzen vliegen op, wel een stuk of 8 kleintjes en ik prijs ze weer de hemel in. Een feest is het.

sized_IMGP4990Vrijdag 29 juli

Naar de Bavo gaan we en daar is het niet zo spannend. Het af en blijf geoefend en dat gaat niet zo goed.

Even slikken

Afglopen maandag heb ik de honden voor het eerst een pil tegen vlooien en teken gegeven. Het is best een grote pil, doorbreken mag niet, ze moeten het zo op eten. Tot mijn verbazing eten ze het echt graag op, dit stond ook in de gebruiksaanwijzing, maar ik had zo mijn twijfels. Er zit een soor bouillon smaak over, wat het smakelijk maakt. Ze hebben er geen last van gehad ’s nachts en de volgende dag. Het helpt 3 maanden, het heet Bravecto grote hond van 20-40 kilo en het kost € 33,50. Het is even slikken zo’n tablet voor 3 honden. Volgende week geef ik de honden of alleen Blaine nog een wormenkuur. Vandaag kreeg ik ook de rekening van de dierenart, € 255,00, zucht. Hier zitten de medicijnen van June bij € 145,00 en een klein zakje lichtverteerbaar voer (bij diarree).

Zaterdag 30 juli

Met Blaine ga ik naar Zwaanshoek, zie dagboek Blaine en ’s middags wordt het de Bavo.