sized_IMGP4958Zondag 3 juli

Laatste trainingsdag van Hubertus voor de zomerstop. Lees meer. Het is heerlijk weer en ’s middags gaan we naar de Bavo.

Maandag 4 juli

Is het toch weer onverwachts warm op de trimbaan ’s morgens. Lees meer. Daarom gaan we ’s middags naar Nieuw-Vennep, hier kunnen de honden lekker zwemmen.

Dinsdag 5 juli

Vanavond gaan Blaine en ik naar de jachttraining. Lees meer.

Woensdag 6 juli

Maddy loopt mank, ze houdt haar rechter voorpoot omhoog en loopt niet goed. Zit er iets in haar zool, nee, ook zie ik geen andere verwondingen. Daarom blijft ze aan de riem vanmiddag tijdens de wandeling.

Donderdag 7 juli

Maddy loopt nog steeds mank en toch nemen we haar mee ’s middags naar Nieuw-Vennep en laten haar los. Niet wijs van ons, Blaine mag absoluut niet met haar vechten, dan lijnen we of Maddy of Blaine aan. Maddy vindt ook een muizenhol die onderzocht moet worden, June en Blaine helpen haar. Zie ook dagboek Blaine.

Vrijdag 8 juli

Nu neemt Wil wel twee honden mee en Maddy krijgt rust, gisterenavond liep ze weer erg mank. Ik moet toegeven dat het ’s morgens meevalt. Ook hoor ik van mijn moeder dat ze niet wilde eten, later gelukkig wel. Misschien heeft ze wel een muizennest opgegeten gisteren, want ze heeft gegraven. Yeahh, ’s middags naar Nieuw-Vennep en Maddy maakt een goeie beurt. Ze stoot 1 nest patrijzen op, niets aan de hand, ik zie ze verderop in het veld dalen. Ze zijn al best groot, June en Blaine zijn nu ook zeer geïnteresseerd. We gaan kijken of we ze kunnen vinden, Maddy jaagt zelf nog lekker door. Alleen moeten we door heel veel stekels en dat is niet te doen, via de zijkant lukt het aardig, maar we komen niet op de plek uit die ik voor ogen had. Toch vindt Blaine een jong fazantje of patrijzje. Helemaal blij is ze en ik ook. Ik vind het al zo dapper dat ze door de stekels loopt. Die fazanten en patrijzen zijn echt niet gek om dit plekje uit te zoeken.

Hoog grassized_IMGP5031

Ik wil naar het gedeelte met het hoge gras lopen, maar eerst even zwemmen. Nu zie ik net een stel met twee honden aankomen lopen en volgens mij is één hond een Stafford en die ga ik altijd uit de weg. Sorry voor de Stafford liefhebbers, maar ik vert
rouw ze niet. Dan maar geen water en naar het hoge gras. Ik zie dat die andere honden een ruig stukje doorlopen en ineens hoor ik een herrie, het is vast een nest fazantjes. Dat klopt ook, want ik zie er een aantal opvliegen. Ik heb echt het idee dat er een kuiken gepakt is, zo’n herrie was het. Mijn honden lopen ook het veld in, maar wanneer ik fluit komen ze alle drie aanrennen. Maddy als laatste natuurlijk. Altijd krijgen jachthonden de schuld, maar eigenlijk doen zij het heel goed, staan voor en sluipen er heel voorzichtig naar toe en dan vliegen ze vaak op. Meestal is er niets aan de hand, ‘gewone’ honden denderen er doorheen.

En nog één

Weer vliegt er een fazant op, Maddy speurt hem op, later heeft Blaine ook heel veel interesse in het veld en zowaar er vliegt weer een fazant op. Ze begint ze nu aardig te leren kennen.

Naar het zinnetje

De honden hebben best veel gezwommen, het is warm en door al dat rennen krijgen ze het nog warmer. Vooral Maddy zij heeft zich helemaal uitgeleefd, ik hoop dat ze geen last heeft van haar been vanavond. June vindt het ook zo leuk, een paar keer is ze alleen weg, maar ze is ook best veel op pad met Blaine en dat is mooi om te zien. Maddy is meestal alleen op pad, zij gaat te ver en is te snel.

Zaterdag 9 juli

Mijn plan om naar Delft te gaan valt in het water, ik sta te laat op, het wordt Nieuw-Vennep. Zal ik nog wat dummy’s meenemen? Nee ik doe het niet, morgenochtend ga ik oefenen. Het is mooi weer, ideaal om veel foto’s te nemen. Om Maddy en Blaine samen op de foto te krijgen is een utopie. Ik zoek mooie achtergronden en wanneer ik door mijn knieën zak om de foto te nemen, komt Blaine al overeind. Grr. Op facebook zie ik al een klein pupje zitten en liggen bij haar grote vriend, haar baasje kan de mooiste foto’s nemen. Waarom lukt dat bij mij niet. Na een uur zijn de honden het zat, het lijkt wel of Maddy weer last heeft van haar voorpoot. Wel van haar oog, ze houdt het wat dicht en er komt troep uit, voor de zekerheid zalf ik haar oog vandaag. Ze heeft gisteren natuulijk veel door hoog gras en stekels gelopen. Blaine haar buik is weer meer rood en bij Maddy zie ik niets. Zij heeft nooit last van de stekels gehad of van Bereklauwen.

’s Middags gaan we naar de Bavo met het drietal en Ella. Het nieuwe speeltje is binnengekomen voor Blaine, haar derde bal van touw aan een koord, we hebben nu alle kleuren gehad geloof ik.