Zondag 1 juli

Tropisch is het en we zitten midden in een hitte periode. Ella gaat een keer mee wandelen en daarna drinke we koffie in ‘de Venneperlodge’. Het is heel lang geleden dat we dit gedaan hebben, eigenlijk niet meer sinds het ongeluk van pa.

Maandag 2 juli

Patrijsje

Vorig jaar heeft Blaine een jong Patrijsje gepakt, heel erg en zielig, maar ik heb het wel meegenomen. Vanmorgen heb ik er mee getraind. Ook nu pakt ze het aarzelend op, laat het weer vallen. Ze mag het 3 x proberen, het gaat steeds ietsje beter. Wel gebruik ik de lange lijn.

GG

Het is nog steeds heet, verschillenden hebben afgezegd voor de GG-training. Wuls redt het echt niet, een Bulletje met een veel te korte neus en een slechte ademhaling. Normaal is het al zielig, maar met dit weer helemaal. De training gaat goed.

Woensdag 4 juli

Een hele leuke, warme, nuttige en goede training. Lees meer.

Donderdag 5 juli

Ik ben ’s morgens vrij en rij naar Nieuw-Vennep, waar ik een paar bekenden zie van Hubertus. Nu trainen ze bij Jantien Velthuijs. Enne, mijn honden gedragen zich uitstekend, dat kan ik niet zeggen van een Heidewachtel aan de riem.

Uitje

Het komt bijna nooit voor, maar ‘middags kan ik niet met de honden lopen. Ik heb een uitje met mijn collega’s.

Alleen…

Mijn moeder loopt eerst een rondje met Maddy, wanneer ze bijna thuis is hoort ze Blaine joelen. ‘Waar is mijn roedel’, lijkt ze te roepen. Blaine is eigenlijk nooit alleen, of iemand van ons is thuis of één van de honden. Nu June en Pa er niet meer zijn zal het heus meer voor komen dat ze alleen is. Ik weet van Karin dat Nola ook niet alleen kan zijn. Daarom heeft ze ook een nieuwe pup.

Zaterdag 7 juli

Wild

Bij de trainer heb ik een konijn en een duif gekocht. Om ruimte te maken in de vriezer haalde ik er een oud/niet meer zo’n goed konijn uit. Helaas, helaas ben ik dat hele konijn vergeten. Ik wilde er mee trainen vanmiddag, maar het ziet er zo vies uit en stinkt behoorlijk. Dus heb ik het vlakbij de duinen gedumpt. Er loopt vast een vos rond en er vliegt zeker een Buizerd in de lucht die er nog wat aan hebben.

Oog

Oh oh, schrikken. De honden zijn aan het klieren en willen allebei de rode kluif hebben. Ik hoor een schriek, één van de twee vindt het niet goed dat de kluif gepakt wordt. Ik denk dat Maddy hiervan de dupe is, toch heeft ze de kluif. Maar ik zie wel dat ze aan het knipperen is met haar oog, getsie. Ik vind dit eng, ik zalf haar oog meteen, alleen is de zalf bijna op…..