Zondag 24 juni

Maddy, Blaine en ik rijden naar Nieuw-Vennep en het is er druk op deze zondagochtend. Het is ook vrij laat, rond 11 uur zijn we er pas. Steeds neem ik me voor om vroeger op te staan in het weekeinde, maar het lukt me niet. De hele week is het heel vroeg op staan en dan vind ik het heel fijn om in het weekeinde tot 8.00 te slapen. En de honden? Zij vinden het prima en slapen ook. Maar als ze horen dat ik aanstalten maak om naar beneden te gaan, dan begint Blaine te piepen. Irritant! Maddy zit stil voor de deur achter Blaine.

Oefenen

We doen ook wat oefeningen, maar ik hou het beperkt. En weer ben ik vergeten wild uit de vriezer te halen.

’s Middags rijden we naar de trimbaan, FEEST!

Maandag 25 juni

Zonnestralen

Het is nog wat fris vanmorgen, maar rond het middaguur gaat de zon echt schijnen. Wij hebben ’s morgens de zon achter ons huis op het terras en vervolgens draait de zon door en moet je steeds meer achter in de tuin gaan zitten wil je de warmtestralen ontvangen. Maddy heeft het echt voor elkaar. Ze adoreert de zon, één zonnestraaltje is al genoeg. Wat zie ik als ik om 14.30 uur vanuit de slaapkamer naar beneden kijk? Maddy ligt languit op het kleine terrasje in het midden van de tuin. Daar ligt madam languit op de stenen van de zon te genieten. De zon schijnt niet meer op haar kussen op het terras, ze moest wel verhuizen.

Lijnen

Dit train ik ’s morgens met Blaine en het gaat super.

Eten

Eindelijk begint Blaine beter te eten. Ze zit nu ongeveer 8 weken in haar schijnzwangerschap, dit heeft er alles mee te maken volgens mij.

GG

De gehoorzaamheidstraining gaat goed. Alleen onderdeel ‘zit tijdens het volgen’ ging tijdens de oefeningen beter. Nu moet ik het “zit” commando herhalen en ze zit scheef. “Ja dat kan niet anders,” zegt de trainer. “Jij loopt scheef.” “Komt vast omdat ik zelf scheef ben.”

Woensdag 27 juni

Weer misselijk

Blaine wil weer niets eten, helemaal niets. Het ging zo goed de laatste week. Toch gaat de training goed. Lees later meer. Gelukkig eet ze wel haar maaltijd op na de grote middagwandeling in Venneperhout. Het is te warm voor de trimbaan, dit is een stuk open duin met veel stuifzand en met dit weer is het net een woestijn. De honden rennen zich een slag in de rondte, er is geen water om af te koelen, geen goede plek nu.

De jachttraining gaat goed, lees verder.

Vrijdag 29 juni

Speeltje kwijt?

Ja hoor Blaine is speeltje nummer 2000 kwijt. Het wordt ergens in het hoge gras neergegooid, want Maddy zit op een spoor van…. Een haas, een kat? En tuurlijk doet Blaine mee. Ik moet naar mijn werk en heb geen tijd om uitgebreid te zoeken. We kijken vanmiddag nog wel even.

Speeltje terug?

Na de wandeling in Venneperhout en een nat pak voor de honden, het is warm!! Gaan we toch even naar de Bavo. Vol enthousiasme zoekt Blaine meteen naar haar speeltje, alsof ze nog niet weggeweest zijn. En ja hoor al vrij snel vindt Blaine haar speeltje, op een plek waar ik vanmorgen niet gekeken heb en het ook niet verwachtte.

Zaterdag 30 juni

Hoe is het weer?

’s Morgens is het nog te doen met de warmte, maar ’s middags is het oppassen geblazen voor de honden. Ze kunnen lekker zwemmen vanmorgen om af te koelen.

Konijn

Ik heb gisteren een konijn uit de vriezer gehaald, vanmorgen kon ik het nog niet gebruiken, vanmiddag wel. Pff, het valt niet mee, schudden, plukken, pakken, laten vallen. Moet ik weer helemaal opnieuw beginnen dan? Eerst aan de riem en vast, dat gaat vrij aardig. Los laten halen gaat nog echt niet goed. In de tuin nog één keer geoefend en de tweede keer gaat perfect.