Zondag 8 juli

We rijden ’s morgens naar Hoofddorp/Nieuw-Vennep en ’s middags naar Zwaanshoek. Morgen moet mijn auto voor een beurt en eindelijk nieuwe banden, dus ik kan niet veel met de honden lopen. Vervelend zijn ze!! Vooral Blaine natuurlijk. Ze daagt me uit met een bal en met een stuk uitgedroogde vogel wat ze vindt, grrrrrrrr. Blaine vindt het ook nodig om te klieren in het water met Maddy en dit vindt ze doodeng. Mijn schuld natuurlijk, ik had Blaine vast moeten houden. Ze kan het gewoon niet laten om Maddy te treiteren, in het water is dat geen goed plan. Gelukkig is het water niet diep.

Oog

Het oog van Maddy is nog niet helemaal over, maar naar gelang de dag vordert gaat het steeds beter. Schrikken hoor.

Maandag 9 juli

Kat

Maddy is ineens weg, ik denk achter een kat aan. Vorige week lag hier een kat helemaal weggedoken in het hoge gras en ik maakte dat ik wegkwam met de honden. Blaine achter haar moeder aan en speeltje nummer 1001 is ook weer weg. Ik heb geen tijd meer om te zoeken, want de auto moet naar de garage.

Auto

Met Blaine ga ik niet naar GG, ik moet de auto halen na de servicebeurt en 4 nieuwe banden plaatsen, waardoor ik in tijdnood kom.

Oog

Het gaat iets beter met het oog van Maddy.

Dinsdag 10 juli

Duif

Ik neem een duif mee om mee te oefenen. Dit gaat niet al te best. Het eerste apport gaat best aardig, al wil ze het niet meteen pakken. Daarna herhaal ik de oefening een paar keer en nu gaat ze klieren. Ze wordt er te speels mee, gooit het neer, pakt het weer en daar kan een duif – met z’n tere huidje – zeker niet tegen.

Regen

Sinds een hele tijd regent het weer, niet veel, maar we worden er toch behoorlijk nat van.

Trimbaan

Sinds een hele tijd gaan we weer naar de trimbaan, het was steeds te warm en nu kan het qua temperatuur wel. Eerst ga ik even langs bij de dierenarts voor een nieuwe tube Caf oogzalf. Het oog van Maddy is toch weer slechter geworden en de zalf die ik nog had is tot de laatste druppel uitgeknepen.

Auto

Ik ben zo blij met mijn auto weer, hij rijdt weer heerlijk. Maar de euforie slaat ’s avonds om in woede en vertwijfeling. Mijn moeder vraagt aan mij wat er met mijn auto gebeurt is, nadat ze bij de buren vandaan komt. “Huh, wat dan?,” vraag ik. “Er zit een deuk in aan de achterkant”. WTF. Ik ren naar buiten en zie dat de plaat aan de onderkant is verbogen. “Krijg nou wat, dit is me helemaal niet opgevallen.” “En de deuk in de achterklep,” zegt mijn moeder. Dit valt me niet eens op, maar nu ik er goed naar kijk is het best een aardige deuk. Wat een kl… zooi. Tuurlijk lag er geen briefje onder de ruiterwisser. Was ik zo blij weer met de auto en nu dit. Geen dader, weer veel gedoe, verzekering, garage, eigen risico en no-claim daling.

Vermoeden

Denken en nog eens denken, volgens mij kan het alleen op de parkeerplaats in Zwaanshoek gebeurd zijn. Parkeerplaatsen tegenover elkaar, met achteruit rijden kan het gebeurd zijn. En twee dingen vielen me op toen ik met de honden terugkwam. Een dop hing los aan de bumper en er lag allemaal aarde. Ik heb ook de auto gecontroleerd, maar ik zag niets en dat is raar. En ’s avonds laat wist ik ineens welke auto tegenover mij stond. Een bus met een tekst van een uitlaadservice erop en een Herdershoofd. “Mee met Kees” of zoiets.

Woensdag 11 juli

Hond en Taal

De jachttraining gaat aardig, lees meer

Donderdag 12 juli

Maag en darmen

Het is weer zo’n dag, de honden willen geen brood, de magen gaan vreselijk tekeer en bij Blaine zit er wat bloed bij de ontlasting. Maddy wil weer eten, maar Blaine pas ’s middags.

Trimbaan

Ik denk dat het voorlopig weer de laatste keer is dat we naar de trimbaan kunnen. Het is eigenlijk nu ook te warm.

Oog

De afgelopen dagen had Maddy weer flink last van haar oog en sinds dinsdag zalf ik het 5 x per dag. Vandaag moet het beter gaan, anders gaan we naar de dierenarts. Gelukkig zie ik dat het vandaag beter gaat. Maar ik zie ook dat Maddy mank loopt, gisteren was dit ook al zo. Ik kijk naar haar voet, vaak zit daar de oorzaak. Ik voel geen doorntje, maar ik zie wel een sneetje/kras. Mijn moeder denkt dat het een doorn is en met een naald kijk ik wat het is. Geen doorn, maar het doet wel zeer en het glinstert iets, stukje glas? In ieder geval heb ik hierna geen gehinkepink meer gezien.

Vrijdag 13 juli

Spijsvertering

Ontlasting is weer goed van de hondendames en de eetlust ook.

Mand

Maddy ligt naast mij in de mand en Blaine moet nu wel naar de andere kant voor de mand. Maar dat wil ze niet. De honden moeten in de mand tijdens ons eten, aangezien Maddy niet weggaat, sjokt ze naar de andere mand. Maddy verlaat de mand te vroeg, wij zijn nog niet klaar. Blaine pakt haar kans en ploft in de mand naast mij. Zo! Lijkt ze te zeggen, mij krijgen ze hier niet meer vandaan. Maddy sjokt naar de andere mand.

Zaterdag 14 juli

Waar is de dader?

We rijden naar Zwaanshoek, kijken of ik ook de dader van mijn deuk zie!! Helaas.

Fazanten

Wat we wel zien zijn fazanten. Eerst twee jonge Patrijsjes die op het wandelpad zitten, te genieten van het zonnetje. Blaine ziet ze ook en probeert ze weer te vinden, nadat ze zijn weggevlogen. Maddy vindt een fazantenhaan en later wordt er een Fazantenfamilie gevonden. Moeder met haar jongen. Gelukkig zijn ze al best groot en kunnen ze vliegen, maar ik vind dit eng. Als er één niet goed wegkomt wordt ie gepakt, maar niet vandaag. Enne sinds gisteren is het weer warm.