Zondag 24 april

Puppywandeling

416sized_IMGP4385Hilversum Hoorneboegse Heide

Binnen een uur zijn we op de plaats van bestemming, onderweg schijnt de zon en bij aankomst begint het hard te regenen. Oh dat belooft niet veel goeds, dit weer was voorspeld, maar meestal heb ik goed weer en daar hoop ik nu ook op. We verzamelen om 10.30 uur op een parkeerplaats bij een cafetaria. Eerst staan we op een heel klein parkeerplaatsje verderop, dit moet nummer 32 zijn, maar ik twijfel. We gaan toch nog even terug, want daar heb ik ook wat gezien en dit lijkt me aannemelijker. We zijn ruim op tijd en dat is denk ik jaren niet meer voorgekomen.

6 pupjes en hun bazen

Wat heerlijk om al de puppen te zien, ze zijn er allemaal, behalve één en wat een vragen krijg ik over Mylo: “wie is meneer Blauw ?” En ik moet antwoorden dat de baasjes van Mylo helaas niet kunnen komen. Je ziet het Mylo is erg populair. Wie zijn er wel: Suzy, Nola, Puk, Blue en Hugo. Blue en zijn baasjes zijn helemaal uit België gekomen en wat ziet hij er mooi uit, mooi licht grijs, de lichtste van allemaal en dat was hij al toen hij net geboren was. Een mooie krachtige reu al, oh wat zou het leuk zijn als ze gaan showen met hem. Zijn baasje gaat straks mee op jacht met hem en traint zelf. Maar vergeet de kracht van een training in een groep niet. Ze leren wachten, socialiseren, leren van andere honden, leren van de trainer. Ik merk dat hij wat verlegen is als hij met de groep kennismaakt. Maar daar is later niet veel meer van te merken. Even is hij weg, de baasjes dachten dat hij naar achteren was gelopen, een logische gedachte. Maar hij liep helemaal vooraan, goh wat vind ik het leuk om hem te zien.

Omgeving

Het is prachtig hier, bossen en heide. De honden kunnen meteen los, ze rennen en spelen en ik krijg ze slecht voor mijn camera, steeds zijn ze te ver weg. Ook gaat het goed met de grote honden, ik heb geen snauw of grauw gehoord, ik was hier ook niet bang voor. Hugo is er ook, hij is iets donkerder en een mooie krachtige reu. Het valt op dat hij al een echt mannelijk hoofd heeft, meer als de andere reuen. Ook zo leuk om hem te zien, het gaat prima op de jachttraining, waar zijn vrouwtje in het begin niet over wilde horen. Wild aanpakken? ja dag! En moet je nu zijn, Hugo en zijn vrouwtje waren de eerste die met jachttraining begonnen en ze doen ook Gedrag en Gehoorzaamheid. Nu nog een paar lessen ringtraining 416sized_IMGP4391voor de clubmatch eind mei…..

Code rood

We maken alles mee, met aankomst regen, dan zon, vervolgens een hagel buitje. Het is prima te doen, we hebben veel zon. Na de wandeling regent het wel, maar dat is niet erg meer.

Zoef zoef

Puk rent alleen maar, door de heide en de bossen en weer op zoek naar zijn vrouwtje. Lijkt hij op zijn moeder? Hij heeft veldwerk capaciteiten volgens mij, lopen doet hij wel. Er zijn genoeg fazanten bij hem in de buurt, maak er gebruik van en probeer patronen te lopen. Ach arme Sandra, ze doet al zoveel met Puk. GG en jachttraining, maar het laatste heeft de voorkeur voor beiden. Ook zij wilde niets van jachttraining horen, ja met dummy’s, maar niet met wild. Puk is echt gegroeid, met de show in Leiden was hij iets kleiner dan Blaine, hij heeft het helemaal ingehaald. Knappe pup, die Puk.

Teefjes

Nola en Suzy lijken als twee druppels water op elkaar, alleen is Nola iets kleiner. Ze zijn pas 6 maanden, zij groeit echt nog wel door, net als de rest, minstens tot 1 jaar. Nola is mooi gebouwd, mooie kleur en lijkt op Maddy. Nola en haar baas zitten al op jachttraining en Nola zwemt! Heeft ze van haar vader Kyle, haar baasje is dik tevreden. Suzy en Nola kennen elkaar goed, ze hebben al verschillende keren met elkaar gewandeld. Suzy heeft een mooie kleur en is een echt meisje. Ook Suzy zit op jachttraining en ze doet het heel goed, zwemmen doet ze ook al.

Homogeen

Ik vind het een mooi stel bij elkaar en tot nu toe ben ik blij hoe ze het doen en hoe ze er uit zien. Annelies en Ruud, de fokkers van Maddy, zijn er ook. Annelies vindt het een mooi homogeen nest en dat kan ik alleen maar416sized_IMGP4376 beamen. Ook vind ze dat Maddy sterk haar genen heeft doorgegeven. Maar vergeet Kyle niet, ik zie bij de meesten zijn mooie brede, diepe borstkas terug en de mooie hoekingen voor en achter. Ook de liefde voor het water en het apporteren van wild zie ik terug. Ik denk dat Hugo en volgens mij Mylo meer op Kyle lijken. De hoofden zijn nog volop in de groei en wie weet hoe het er over een jaar uitziet.

Waar zijn we?

Het lijkt er een beetje op dat we wat verdwaald zijn, we zijn het zat en de puppen ook. En zeker mijn vader, want hij blijft ver achter. Maar er zijn genoeg mannen en nu kunnen ze laten zien wat ze waard  zijn. Ze hebben toch altijd een beter richtingsgevoel. Ik had gedacht dat Annelies en Gert beter de weg weten, maar zij zijn hier ook pas één keer geweest. Gert verlaat de groep eerder, hij gaat nog naar jachttraining met Nola. Ik hoop dat ze nog wat energie over heeft. Maddy heeft het in ieder geval prima naar haar zin, wanneer je een hond ver weg in de heide ziet rennen, dan is het Maddy. June vindt het ook leuk, fijn een andere omgeving. Het valt de rest op dat ze er nu zo goed uitziet en dat klopt ook. Toen het nest er was was haar vacht heel lelijk, ook van kleur door de Cushing en nu is het helemaal goed gekomen door de medicijnen. Mila en Aylin de medebewoners van Nola lopen ook goed mee, zij zijn al echt op leeftijd.

Hè, hè

De auto’s zijn in zicht, eindelijk. Een aantal moeten helaas naar huis en een aantal gaan lekker koffie drinken en wat eten. Ik en mijn ouders hebben genoten en volgens mij is het voor herhaling vatbaar. In de auto op de terugweg liggen alle drie de honden te slapen, samen met hun baasje. Dank je wel allemaal voor het komen!!!

Maandag 25 april

We doen het rustig aan en gaan naar de Bavo, volgens mij is mijn vader vanmorgen met de grote honden naar de Trimbaan gegaan.

Dinsdag 26 april

Met Blaine ga ik vanavond naar de jachttraining en daar staat me een leuke verrassing te wachten :-(. Later meer.

Vrijdag 29 april416sized_IMGP4424

Met alle drie gaan we naar Venneperhout in Nieuw-Vennep, dit is een feest voor ze. Nu is June een keer weer echt aan het jagen. Ze doet het toch goed de laatste tijd, dit jagen heb ik denk ik 1 1/2 jaar niet meer gezien. Ze heeft 1 patrijs opgestoten. Maddy heeft nog even gezwommen. Voor June gooi ik ook een dummy in het water, maar zij wacht net zolang tot de dummy bij de kant is en zonder nat te worden kan ze het pakken.

Zaterdag 30 april

Voor het eerst ga ik alleen met Maddy en Blaine op stap, Maddy heeft alle bossen doorgezocht naar fazanten, helaas. Wel heeft ze achter een haas aan gezeten. Gelukkig is het veilig hier en ze is vrij snel terug. Maddy heeft ook nog gezwommen. Zie ook dagboek Blaine.