Zondag 17 april

416sized_IMGP4366Hubertus

Maddy en ik gaan trainen, het is een tijd geleden door een show en de loopsheid. Lees later meer.

’s Middags gaan we met z’n allen naar de Bavo, het is druk nog, door het mooie weer denk ik. Het gaat steeds beter, het lopen in de Bavo. Naar de trimbaan gaan, durf ik nog niet aan. De grasvelden zijn bezaaid met kuilen, veelal van gegraaf van konijnen. Ik moet er niet aan denken dat ze in zo’n kuil trapt, valt en een been breekt. De laatste keer dat ik bij de dierenarts was, had ik het erover met een mevrouw. Zij zei dat dit ook echt gebeurd is met een jonge hond. Blaine moet nog even sterker en vaster op de benen worden.

Woensdag 20 april

Oh nee!

Afgelopen maandag kreeg ik een telefoontje en ik had al het idee dat er iets aan de hand was. Suzy heeft een bult op haar hoofd en het is foute boel. Er zijn foto’s gemaakt en hun eigen dierenarts dacht aan flink gestoten, het zit op een nare plek vlak bij de fontanel. Er kan een beschadiging zijn, waardoor kraakbeencellen zijn gaan woekeren. Een vergrote pees zou ook kunnen. Voor de zekerheid liet hij de foto’s beoordelen door een radioloog en die had een heel ander verhaal. Het zou een osteochondroom kunnen zijn en dat is heel wat anders. 416sized_IMGP4277Dit betekent een tumor van kraakbeen, ik denk uitgaande van het bot. Het zit wel op de schedel en is goedaardig. Of misschien een osteosarcoom en dat is een tumor uitgaande van het bot en kwaadaardig. Enorm schrikken, ook ongeloof, dat kan toch niet bij een pup, ik heb hier nog nooit van gehoord.

Wat nu?

Vandaag zijn er verschillende biopten uit de bult gehaald en Suzy kreeg een licht roesje, ze was ook zo weer bij. “Eerst wankel”, vertelt Mart, “maar al snel vaster op haar pootjes”. En nu is het wachten op de uitslag, ik vind het al zenuwslopend, laat staan Suzy’s baasjes. Melany heeft ook geschokt gereageerd. We kunnen ons wel van alles in het hoofd halen, dat heeft geen zin, de uitslag geeft zekerheid. Laten we duimen dat ze zich gestoten heeft. Dit zijn één van die redenen waarom ik een nestje fokken zo moeilijk vind en het niet veel doe. Ik heb dan nog liever dat mijn eigen hond zoiets heeft dan één van baasjes van de pups. Maar je hebt het niet voor het kiezen, het is de natuur en het overkomt je. Allemaal mee duimen graag op een goede afloop.

Wandeling

Zondag hebben we een wandeling met alle pups, na dit ben ik helemaal niet meer in de stemming. ’s Avonds wanneer ik de baas van Suzy aan de telefoon heb vertel ik dat, maar daar wil hij niets van weten, hij vindt het veel te leuk en kijkt er naar uit. Helaas kan het vrouwtje niet mee vanwege haar knie, waar ze de 26e aan geopereerd wordt.

Donderdag 21 april

Eindelijk ga ik met de grote meiden naar de trimbaan, leuk vinden ze het. Eén keer moet ik Maddy uit een hol halen en verder is ze vrij braaf. Ik heb 2 bumpers, witte plastic dummy met nopjes, meegenomen. Ik probeer een paar lijnen te doen in de duinen, meestal lukt het hier niet, te spannend met wild. Maar nu gaat het goed, op 1 keer na toen ze er vandoor ging. Tuurlijk haalt trouwe June het wel, al kost het toch wat moeite. Maddy zal die lijn toch lopen, dat doet ze heel mooi op een andere plek waar ze helemaal omhoog moet rennen.

416sized_IMGP4322Hek

Eindelijk, het hek is weg in de tuin. Dit stond er nog steeds, eerst voor de puppen en daarna voor Blaine. Mijn moeder had geen zin om steeds de hele tuin te doorzoeken voor Blaine. Ook zou ze vast de bloemen vernielen en graven had ze ook vast gedaan. Deed haar moeder ook allemaal. Ze vindt het helemaal leuk dat ze nu de hele tuin door kan, ze wil ook steeds naar buiten.

Vrijdag 22 april

Naar de Bavo met z’n allen. Het is druk in het dorp en we kunnen er nog net door. Vanavond is de verlichte corso en morgen de grote bollenstreek corso. Terug moeten we wel omrijden en kunnen een glimp van de praalwagens zien die op de Brink staan. En nee ik ga niet kijken, veel te druk.

Zaterdag 23 april

We doen het kalm aan, morgen ook een een uurtje rijden en een drukke dag. We zijn de hele week nog niet naar de trimbaan geweest. Lees dagboek Blaine. ’s Middags doen we een rondje Bavo. We lopen door de Engelse tuin en wat een rotzooi ligt er weer wat jongeren achter gelaten hebben. Ik word daar gek van, waarom? Plastic zakken, pakjes drinken en nog meer troep. En de honden komen met van alles in de bek aanrennen. Blaine heeft een pak chocomel in haar bek, cacao is niet zo goed voor honden, sterker nog ze kunnen er aan sterven. Hier zit niet meer veel in, maar toch.