Zondag 1 november

IMGP2187In de nacht van zaterdag op zondag, op mijn moeders verjaardag, is Maddy bevallen van 4 reutjes en 3 teefjes. Alles gaat heel goed, Maddy is een natuurtalentje. We kregen hulp van Annelies Potters en daar waren we super blij mee. Mijn moeder heeft 7 cadeautjes gehad voor haar verjaardag. Dank ook aan Melany en Kyle. Zie Puppy’s.

June vindt het allemaal machtig interessant. Ik ben er alleen niet helemaal van overtuigd dat ze de pups ook als pups ziet. Eén keer staart ze zodanig naar een pup, dat het me niet zou verbazen als ze op hem afspringt. Nu grijpt Maddy in en trekt haar lip op, tot zover en niet verder. Hiervoor was ze best tolerant. June laat de werpkist niet alleen en kijkt steeds over het randje naar binnen. Op gepaste afstand, anders zegt Maddy er wat van. Het is een drammer hoor die June.

Het is wel een hectisch dagje, we moeten allemaal wennen aan de nieuwe situatie en aan het totaal ontbreken van enige slaap. Annelies is er nog bijna de hele dag en door haar kunnen we ’s middags nog een paar uurtjes slapen. Maar mijn moeder is ook jarig en er komt visite, helaas werd het maar een uurtje slaap voor mij en ik lag zo lekker.

June

Annelies biedt aan om met June te wandelen, ik ga de pups in ieder geval niet verlaten. Wil kan natuurlijk gaan, maar hij zit er ook doorheen. Annelies gaat naar de duinen, naar de Duindamseslag. Maar zoals ik al eerder zei, June is een echte Weimaraner, een eigenheimer. Annelies laat June los en wat doet ze? Ze draait zich linea recta om en loopt richting het parkeerterrein om te kijken waar haar baasjes blijven. Ja, het is me er één. Annelies durft haar niet meer los te laten, ze is als de dood dat June er vandoor gaat.

Maandag 2 november

De pups doen het goed en het is een vrij rustige dag, zie puppy’s.

Ik heb een achterstand op mail en blog gebied. Ik moet veel mailtjes lezen en beantwoorden. En ik ga belangstellenden voor een pup blij en verdrietig maken. En dat laatste is echt niet leuk, het hakt er soms behoorlijk in en maalt de hele tijd door mijn hoofd. Ik gun alle leuke baasjes een Weimaraner pup, maar dat gaat niet. Vandaag wil ik het echt afgerond hebben, want ik wil het nieuws op mijn blog en op fb zetten. Al de felicitaties die binnen gekomen zijn via de mail, app en fb, zijn overweldigend. Dank jullie wel allemaal.

1115sized_IMGP2219Facebook

Zoveel veel felicitaties via facebook en app. Zoals gewoonlijk schrijf ik het niet meteen op fb, te druk met fysieke zaken. Melany is zo trots dat alles goed is gegaan, zij zet het meteen op fb. Dus de tam tam was me voor geweest, helemaal niet erg.

Jarig

Mijn moeder is natuurlijk jarig geweest en ik schreef al dat haar broer van 89 jaar, schoonzus en hun dochter onverwachts op de stoep stonden zaterdag. Zij blijven tot dinsdag, dat geeft de nodige drukte mee, ze blijven natuurlijk elke avond eten. Het is heel gezellig en ik ben blij dat hij nog een keer in Holland kan komen, maar zo loop ik wel een beetje achter.

Dinsdag 3 november

Ella gaat werken en ik sta er alleen voor, Wil is met June weg. Er moet gesopt en verschoond en gewogen worden, maar het gaat van een leien dakje, wat een verschil met 11 pups. Ruud en Annelies logeren in Noordwijkerhout. Ze zijn gisteren hier aangekomen, zodat Annelies snel terplekke kan zijn wanneer Maddy moet bevallen. Maar ja, dan moet ze niet besluiten om een paar dagen eerder te bevallen! Nu hebben ze lekker een weekje vakantie en kunnen met hun langhaar Chelsey wandelen in de duinen en op het strand. Want de zee dat kent Chelsey nog niet en maak je niet zoveel mee wanneer je in het Oosten van het land woont. Bovendien kunnen ze nu mooi een paar keer puppen komen kijken. Annelies biedt zelfs aan om een nachtje te komen waken, de lieverd. Ruud vindt het een mooi homogeen nest en dat is ook zo.

Woensdag 4 november

Kink in de kabel

De happy flow waarin we zitten wat betreft de puppy’s, wordt even verstooord. Al snel na het ontbijt wordt Maddy niet goed. Ze moet braken, al haar brokken komen eruit. Hierna weer een keer en weer een keer. Daarna nog een paar keer vocht. Ze is echt ziekjes, ze heeft buikpijn en wil niet bij de pups liggen. Nu kunnen de pups wel wat hebben, dat is nog niet zo’n probleem. Zie puppy’s.

Donderdag 5 november

1115sized_IMGP2227Logeren

Ruud en Annelies zijn nog steeds in Noordwijkerhout, alles voor Maddy hè, zijn Annelies haar woorden. Ze hebben gevraagd of ik zin heb om mee te wandelen met June. Maddy kan nog niet mee, zeker niet na gisteren. Ik heb toegezegd, maar dan moet het wel goed blijven gaan met Maddy en pups. Gelukkig heeft ze nergens last van, ja nog wel van dunne ontlasting. De pups doen het goed en groeien goed. Al is het, door gisteren denk ik, iets minder qua grammen.

Strand en duin

Alles gaat goed, dus June en ik gaan wandelen met Chelsey, hun Weimaraner Langhaar, Ruud en Annelies. Geen zon, maar een prima temperatuurtje en wandelweer. Annelies wil graag naar het strand. June vindt er niets aan, dus wij komen niet zo veel meer op het strand, oh en Ella en Maddy vinden er ook niet veel aan.

Natte voeten

Chelsey moet een balletje uit de zee halen, ze is wel in het water geweest, maar zo’n balletje halen vindt ze niets. Ga het lekker zelf doen, is haar mening. Oké dan gaat Ruud het toch zelf doen. Alleen het is geen strandman hè, hij komt officieel uit het zuiden en daar heb je geen zee. Wij, June en ik, kennen de zee op ons duimpje. Wij weten dat de golven best hoog kunnen zijn en wanneer ze breken zo vlak bij de kust kunnen ze best nog hoog opspatten. Ruud weet dat niet. Hij heeft wel nieuwe laarzen aan, gekocht bij Van der Niet in ons dorpje. Maar ja het zijn geen lieslaarzen. We horen ineens gemopper en de nodige scheldwoorden. Ja hoor een hoge golf spat zo ineen in Ruud zijn laarzen, gatverdamme dat is niet fijn en dat vindt Ruud ook niet. Hij trekt ze uit en de halve zee komt uit zijn laarzen. Hij besluit ze maar uit te laten, op het zand is dat niet erg, maar op de paden wel. Die liggen vol met steentjes, denneappels, stokjes, bovendien is het best fris met blote voeten, het is toch herfst. Annelies ligt werkelijk een paar keer vreselijk in de deuk. Ze krijgt de slappe lach en komt er bijna niet uit. Het is ook erg komisch en je weet het hè: niets is leuker dan leed vermaak.

Vrijdag 6 november

Maddy is wat onrustig en gaat vaak ’s morgens de kist uit. De pups zijn weer flink gegroeid. Zie puppy’s.