Zondag 24 oktober

1015sized_IMGP2173

Intensieve dag

Een hele spannende dag vandaag, zo’n dag die je niet wil meemaken, zeker nu niet. Zie puppy’s.

Muizen

June heeft er toch zo veel zin in, zoveel zin dat ze een oude boomstam helemaal aan flarden bijt. Het is zo’n oude vervallen stronk en het ruikt naar muizen dat weet ik zeker. Met haar tanden scheurt ze stukken schors en hout van de boom op zoek naar muizen. Met grof geweld gaat dit. Gelukkig komt ze geen muis brengen naar mij, dus die zijn op tijd weggekomen.

Maandag 25 oktober

Ik ga met June naar de dierenarts. Wij hadden afgesproken – na de laatste bloedonderzoek – dat wij het na 1 1/2 maand zouden herhalen. Mijn vader gaat mee, want de vorige keer was het een drama. Maar de dierenarts pakt het ook goed aan, nu zijn ze met z’n tweeën en dat scheelt enorm. Het bloedprikken gaat goed, wel blijft het wondje bloeden, dus het moet verbonden worden. Zou het door de verhoogde leverwaarden komen? misschien maakt ze te weinig trombocyten aan? Zou best kunnen, als ik het goed onthouden heb van mijn verpleegsters opleiding. Eerst wordt er bloed geprikt zonder toevoeging van een bepaald middel. Dan wordt dat middel intramusculair ingebracht. Na anderhalf uur moeten we terug komen. Weer wordt er bloed geprikt, maar nu na het toedienen van dat middel, weet nog niet wat het nu precies is. Met Wil erbij gaat het gelukkig een stuk beter.

Zwangere Maddy

Maddy gaat ook mee naar de dierenarts en weer is ze zo braaf, zie puppy’s.

1015sized_IMGP2060June

Bij June wordt weer haar bloedwaarden gecontroleerd, hoe staat het met het cortisol in het bloed. Is dit nog steeds oké of wordt er weer teveel gemaakt. En hoe zijn de leverwaarden? Toch gaat het best goed met June, ze heeft veel meer zin, ook buiten. Ze drinkt lang zoveel niet meer, eigenlijk weer normaal. Eetlust is nog wel groot, maar ze is altijd een hongerig type geweest en een pikkert van eten. Komt vast omdat ze licht was bij haar geboorte en moest vechten voor een tepel met melk samen met 10 broerjes en zusjes, maar ze redde zich uitstekend.

Waarom dan?

Omdat de hormoonwaarden in het bloed de vorige keer net voldoende was en de leverwaarden te hoog. Ik vind dat haar vacht achterblijft, ik zie achter haar oren weinig haar en haar buik blijft ook kaal. Wel zijn de oude bestaande kale plekken weer behaard. Ook zien we weer huidverkleuringen vooral bij de anus. En dat is niet goed, haar vacht had er nu beter uit moeten zien. Meer haar en niet meer zo gelig.

Bloedafname

Eerst wordt er bloed afgenomen, ik heb nu Wil meegenomen en de andere dierenarts is er ook bij, het bloedprikken gaat nu stukken beter. Hierna wordt er een vloeistof ingespoten, eigenlijk moet het intraveneus, maar omdat het de vorige keer zo’n toestand was, wordt het intramusculair gespoten in het achterbeen, dit gaat stukken beter. Over 1 1/2 uur moeten we terugkomen en wordt er weer bloedgeprikt. Zo wordt er bekeken hoe het met het cortisol gehalte zit zonder en met het speciale vloeistof wat de cortisol gehalte bepaald. Alles wordt opgestuurd en over ongeveer 1 week krijgen we de uitslag.

Dinsdag 26 oktober

Maddy is 8 weken zwanger, nog één week. Zie puppy’s. Sinds zondag komt Maddy niet meer van de riem, het is soms moeilijk, maar wel geruststellender.

Woensdag 27 oktober

Ik word gebeld door de dierenarts. De uitslag is binnen en dat is snel. De cortisol waarden in het bloed zijn hetzelfde gebleven en is nog steeds een grensgeval. Wel goed nieuws, de leverwaarden zijn zeker voor de helft gedaald en nog een waarde ACT of zoiets is zelfs weer helemaal normaal. Dus de lever had toch meer tijd nodig om te herstellen.

Wat doen we?

We gaan dagelijks 1 capsule Ventoryl 30 mg. erbij geven, dit is een lagere dosering. Kijken of haar vacht opknapt en of ze geen huidverkleuringen meer heeft. De waarden zijn een grensgeval dus het kan geen kwaad. Vrijdag haal ik de pillen op, ik moet dan toch wat bestellingen voor Maddy ophalen.

Vrijdag 29 oktober

Bij de dierenarts haal ik een doos Ventolin voor June en ik neem de medicijnen mee voor Maddy. Voor het geval dat ze dit weekeinde mocht bevallen. “Moet ze nog wat weten of extra uitleg hebben”, vraagt Jeroen aan de dierenarts. “Ja eerst mij bellen”. Tuurlijk ik geef die medicijnen niet zomaar.

Zaterdag 30 oktober

Het wordt onrustig in huize Timmers, zie puppy’s.