Zondag 8 november
1115sized_IMGP2234
Visite

De hele week komt er visite van familie en vrienden. Ook vandaag, verder is het een rustig dagje. Zie puppy’s. Over een week is de kraamtijd voorbij en komen de nieuwe puppy eigenaren langs. Een aantal hebben al een afspraak gemaakt.

Maandag 9 november

Weer een kort nachtje, want mijn moeder wordt weer veel te laat wakker om mij af te lossen. I need some sleep!!!

Nimrod

Ga ik of ga ik niet. Vanmorgen heb ik geen zin, te duf nog. We gaan s’middags even kijken en zijn er rond 14.00 uur. Prachtige locatie op het Keukenhof terrein en het is maar 10 minuten rijden. Helaas betrekt de lucht steeds meer en begint het zachtjes te regenen. Wil is ook mee en June, maar we schieten niet erg op, zoveel bekende gezichten. Wel leuk om even bij te praten. Het wordt o.a. georganiseerd door organisatie van Hubertus en ook door Ruud Onderwater. Leuk om veel bekenden van Hubertus te zien, heb mijn trainingsmaatjes toch een tijdje niet gezien. We ontvangen veel felicitaties en dat is hartverwarmend. Van Laura krijg ik nog tips voor websites voor badjassen voor June, haar vacht is nog steeds dun en ze kan wel wat hulp gebruiken.

Bella

Via de app hoor ik dat Bella begonnen is met weeën, ze krabbelt en hijgt, welingelichte bronnen bevestigen het. Spannend wordt het! Sterkte Bella, ik hoop dat alles goed gaat en dat er mooie gezonde pups worden geboren.

Dinsdag 10 november1115sized_IMGP2277

Een rustig dagje. Ruud en Annelies komen voorlopig voor de laatste keer langs. Zie Puppy’s.

Bella

Ja hoor Bella is vannacht begonnen, de eerste pup wordt om 02.00 uur in de nacht geboren. Wat is dat toch met honden ’s nachts bevallen. 11 gezonde pups worden geboren, de lichtste is 189 gram. Wat een verschil met de pups van Maddy, de lichtste bij haar was iets van 415 gram en de zwaarste over de 500 gram. Ik weet het nog goed bij Darcy en haar 11 pups, daar zaten ook een paar lichte bij, maar wel iets over de 200 graam als ik het goed heb.

Woensdag 11 november

Weer komen er wat bestellingen binnen voor Maddy en de pups. June heeft het helemaal naar haar zin buiten. Maddy blijft voorlopig nog aan de riem en June scharrelt door de bossen. Ik denk dat ze een reeënspoor te pakken hebben, want ze hebben het druk.

Bella

Angela belt en vertelt over de bevalling van Bella, pff ze heeft het zwaar gehad. Eén pupje, de laatste, is helaas overleden. Nu gaat het goed met de 11 pups, ze drinken goed en zijn aangekomen en met Bella gaat het ook goed.

Vrijdag 13 november

En mijn neefje is jarig, gefeliciteerd Noah.

Ontheemd

We hebben de kamer omgebouwd. De ren staat nu in de kamer en dat betekent het één en ander omzetten. En het kussen van June staat niet meer in de hoek. Wel hebben we voor zolang de kussen van Maddy in de ren gelegd, wanneer de pups echt uit de ren komen kan dat niet meer, dat moet het vervangen worden door een plastic mand i.v.m. het plassen van de pups. Bij het raam ligt haar kussen nu, maar ja dat is niet de originele plek. Hier ligt ook altijd een kussen, maar dat is er eentje voor ‘erbij’, niet de vaste slaapplaats. Mijn nachtdienst begint en ik wil mijn luchtbed oppompen, maar ook ik ben mijn slaapplekje van de afgelopen weken kwijt. Waar ga ik nu slapen, ik besluit om mijn luchtbed naast de ren neer te leggen en in de hoek naast de ren ligt nu de kussen van June. Ze gaat er meteen opgelucht op liggen en slaat een zucht van verlichting. Maddy ligt veel in de ren op haar kussen. Iedereen weer blij.