2013 week 13

Zondag 24 maart

313sized_IMGP1552Hondenshow Leiden

Sinds een paar jaar wordt het gehouden in het planetarium in Hazerswoude. Het is een succesvolle dag. Maddy wordt 2e beste teef van de Weimaraners en ontvangt het reserve CAC/CACIB. In december al beste van het ras en nu reserve beste teef, het gaat lekker op de shows. Op naar het Nederlands Kampioenschap! of ben ik nu wat voorbarig. Alle eer naar Ylona van Deutekom, zij showt Maddy en dat doet ze geweldig. Ze gaat zo lief en zacht met Maddy om en Maddy is toch een beetje in de war, ‘want waar is mijn vrouwtje die het toch altijd doet’? ‘Waar ik toch altijd een beetje mee kan klieren, een beetje springen en een beetje in de riem happen’. Maddy vindt Ylona wel heel leuk, want ik zie dat ze geregeld ‘kusjes’ krijgt. Weer is het een ijskoude dag, -3 wanneer we naar Hazerswoude rijden en een harde ijskoude oostenwind, gelukkig is het in het planetarium aangenaam warm, laat dat maar aan de organisatie over!

Hoe komt het nu zo?

Inderdaad Maddy kan bij mij nogal eens ondeugend zijn en de hele week is ze al in zo’n bui. Bij mij in de ring kan ze springen, bijten en soms in telgang lopen. Het gaat al stukken beter, dankzij de ringtraining en het oefenen tijdens de wandelingen. Rond 13.00 uur zijn de Weimaraners eindelijk aan de beurt, 19 Weims en 2 langharen. In een opwelling vraag ik aan Astrid, van wie haar langhaar teef Fay net Nederlands jeugdkampioen is geworden, of zij Maddy wil vasthouden en mee wil nemen. Ina probeerde dit eens te doen bij June, nou echt niet! ze verzette geen stap. Maddy is anders, minder éénkennig, en zij loopt met Astrid mee. Kijkt wel om maar gaat gewoon mee. Voor de gein zeg ik: “jij kan haar wel showen”. “Nee’, antwoord Astrid “, straks krijgt ze een Zeer Goed en heb ik het gedaan”. “Vraag het aan Ylona”, stelt Astrid voor. Zo gezegd zo gedaan en Ylona neemt Maddy mee om te oefenen. Vreemde ogen dwingen, want ze loopt keurig in draf, zonder te klieren met Ylona mee. Ze laat zich betasten en alles welgevallen. Tuurlijk vindt ze het vreemd, maar ik vind het super knap van haar.

Ik moet weg

Dat is beter, Ylona oefent nog even en dan moet ik weg zijn bij de ring. Jammer maar begrijpelijk, want ze is toch wat onrustiger als ze mij ziet of hoort. Ze trekt het meest naar mij toe, meestal is het mijn vader. Bij Maddy ben ik het, ook leuk voor een keer. Mijn vader, Wil, is mee trouwens. Maddy loopt heel mooi in de ring, vlot, in draf, mooie drive. Ylona zet haar heel goed neer. Heel rustig is ze en dat werkt bij Maddy. Maddy is zo braaf, ik zie dat ze Ylona af een toe een ‘kusje’ geeft en Ylona laat het zich welgevallen. Maddy heeft de neiging om een beetje ‘frans’ te staan, maar ook dat weet Ylona mooi te verbeteren. Ik heb altijd het idee dat het een beetje ‘lui’ staan is. June heeft het ook gedaan toen ze jong was.

keurverslag Leiden 20130001

Niet de minste

Maddy staat met twee andere teven in de ring, Smashing Showdiva of the Grey Noble en een Tjechische teef waarvan de vader Harvey of the Grey Noble is. Ylona doet het prima, het is even spannend. Zou het? Yes, Maddy wordt 1 in de tussenklas met een Uitmuntend. Nu door naar de verkiezing beste teef. Weer mag ik niet in de buurt komen en dan duurt het wachten lang. Sterk bezet veld met al die teven. Ik merk dat Maddy iets ongeduriger wordt, dat beaamt Ylona ook later. Maar weer doen ze het uitstekend.

Nummer 1,2,3 en 4

Nummer 4 is bekend, het gaat om de nummer 1, 2 en 3 plaatsing. Maddy, Ziva en Eshra, weer moeten ze een rondje lopen, de nummer 1 is bekend en is Eshra. Nu nog de nummers 2 en 3, weer lopen, de keurmeester kijkt nog eens goed naar het gangwerk. Yes! Maddy is nummer 2 en ontvangt het reserve CAC/CACIB.

Maddy show Leiden

Maandag 25 maart

Teennagel

Na het wandelen likt Maddy aan haar voet, wat is er aan de hand? ik kijk naar haar voet en zie dat een nagel van een teen helemaal inscheurt is en het ziet er lelijk uit. Het ‘leven’ is helemaal te zien. Ik kan een klein stukje nagel wegknippen, maar het grootste stuk nagel zit er nog. Hier gaat ze last van krijgen, dat kan niet anders. Nu merk ik nog niet veel. Hoe moet dit nu, morgen gaan we wandelen in Amsterdam, vrijdag EG-C examen. Altijd gebeurt er weer wat. Ter voorkoming van een eventuele ontsteking geeft Ella Maddy’s teen een sodabadje.

Dinsdag 26 maart

_MG_7923Wandelen in Lutkermeer

Vanmiddag gaan Maddy, Darcy, June en ik wandelen met mijn jacht- en trainingsmaatjes en hun honden. Natascha met de Drent Dommel, Steef met Emzo en Mauro, Erna met Bajusz en Griffel, Oscar met Sep en ik met de drie Weims. Eindelijk lukt het om af te spreken en te gaan wandelen. Lutkermeer wordt het, helaas is een gedeelte afgesloten wegens het broedseizoen. Het is koud, maar het zonnetje schijnt. Het is heerlijk wandelen, wel modderig, maar dat deert de honden absoluut niet. Mauro zwemt, Dommel ook en Maddy zelfs. De rest houdt het droog. Maddy is nog even weg, na – wat later blijkt – een waarschuwing van de boswachter, zien we dat Maddy aan de overkant van het water rent. Hoe moet ze terugkomen? Roepen heeft geen zin met die wind. Gelukkig is ze met Dommel en samen zwemmen ze weer naar ons terug. De honden hebben genoten en wij ook.

Thuis

June heeft zo’n honger dat ze zich verslikt in het eten, Darcy is haar mand niet meer uit geweest en Maddy ligt met haar poten in de lucht in haar mand. Wel met een heel erg modderbuikje.

Woensdag 27 april

Maddy heeft na de wandeling toch last van haar teennagel en loopt mank. Morgen maar naar de dierenarts.

Donderdag 28 maart

313sized_IMGP1584Ik was er al bang voor….

De dierenarts ziet dat de nagel niet ontstoken is en er rustig uitziet. Dat is mooi, want ik dacht dat het wel onrustig was. De nagel moet eraf. Getsie wat naar, ik durf bijna niet te kijken. Wil houdt haar stevig vast. De dierenarts pakt een schaar/tangetje en met een snelle ruk is de nagel eraf. Maddy geeft een piep, haar reactie valt me reuze mee. De dierenarts had verwacht dat het zou gaan bloeden, niets van dat al. Geen bloed te zien en Maddy is heel braaf, wordt ze toch een echt stoere Weim? Er gaat verband omheen, Maddy mag er niet aankomen en het moet droog blijven. Antibiotica hoeft niet, omdat het rustig is. Mooi zo. Morgen maar kijken hoe het gaat. Ze krijgt een schoentje aan en ik laat haar even aan de lange riem uit, ze loopt vreselijk achterlijk. Als ze zo blijft lopen hoef ik niet naar het examen te gaan morgen. Loopt ze weer een beetje normaal, dan gaan we het proberen. Dat dit nu net deze week moet gebeuren.

Vrijdag 29 maart

Elementaire Gehoorzaamheid C

We doen toch mee met het examen van de EG-C cursus. Ik heb Jolet, de instructrice, een mail gestuurd dat we het gaan proberen. Maddy is gewend aan het verband en het schoentje en het lopen gaat een stuk beter. En ik heb de indruk dat ze er niet meer zoveel pijn aan heeft. Toch geef ik voor de zekerheid ‘s avonds een pijnstiller, met al dat wachten, staan en af en toe een oefening doen. Ze knauwt ook weer aan haar pootje en dat doet ze niet voor niets. We proberen het, lukt het niet dan is het jammer en doen we het denk ik toch maar over.

Nog een beetje oefenen

‘s Morgens loop ik met Maddy een rondje Bavo met de lange lijn, kunnen we meteen nog even oefenen en het gaat best aardig. Gelukkig gaat het lopen een stuk beter. ‘s Middags ga ik even met Maddy naar de duinen, weer aan de lange lijn en ik hoop dat ze een klein beetje energie kwijt kan raken, straks gaat ze er zo vandoor wanneer ze een oefening los moet doen vanavond. We zien nog een ree ook. Met Darcy en June ga ik naar de Bavo. Even apart uitlaten anders wordt het zo’n getrek aan de lange lijn.

Examen

Ik moest van Jolet een lange lijn meenemen, weet niet goed waarvoor, want daar heb ik nog nooit mee geoefend. Ik neem maar mijn jachttas mee, ik doe het dekje erin, een extra schoentje, de lange lijn, een extra doosje, mijn hoed, handschoenen en de dummy. Op alles voorbereid, helaas heeft het de hele dag licht gesneeuwd, maar gelukkig is het veld niet al te nat. En omdat het vriest krijgt Maddy haar dekje om. We gaan op tijd weg, dan kunnen we nog even inlopen. Iedereen vraagt wat er aan de hand is met Maddy’s voet en ik leg het uit. Ze vinden haar allemaal een stoere meid, want ze staat er toch maar gewoon.

Hoe gaat het examen? lees het verslag.