2013 week14

Zondag 31 maart

Geen fazanten

Ik had weer de nodige plannen gemaakt, maar nu gooit de nagel van Maddy roet in het eten. Donderdag is de gespleten nagel er af getrokken en nu zit haar voetje in het verband en een sokje. Ik was van plan om naar een paar veldjes te gaan om fazantjes te zoeken en te oefenen voor veldwerk. Juist op zondag is het de beste tijd om te oefenen, omdat er weinig verkeeer is en ik heb vandaag geen training bij Hubertus. 313sized_IMGP1526Maar met een ingepakte voet gaat dat moeilijk. Ik laat haar sinds vrijdag alleen aan de riem uit, daarom ga ik maar naar de duinen, de honden mogen nu toch niet los. Veel trimmers, mountainbikers, paarden en wandelaars, dit is heel goed voor haar en als ze ook maar enigszins de neiging heeft om er achteraan te rennen, dan kan ik dat mooi corrigeren. Mooi dat ze zich nu voorbeeldig gedraagt! Ik neem een dummy mee en doe allerlei oefeningen aan de riem. Ook train ik het ‘vooruit’, maar dan vanuit zitpositie met haar hoofd naar mij kijkend. En ik oefen het halen van de dummy links en rechts van Maddy, met het commando ‘ga daar’. Ik moet wel zeggen dat ze hier gisteren meer zin in had dan vandaag. Vandaag heeft ze konijnen in haar neus, alleen kan ze er niet achteraan.

Maddy gaat los

Vanmiddag laten we haar los, we kijken wel hoe het gaat. Niet normaal zoals Maddy rent, het lijkt wel een continentaal 1 hond. Helaas zien we dat ze ‘s avonds mank loopt maar nu met haar andere poot.

Maandag 1 april

Maddy loopt vandaag alleen maar aan de riem, want ze loopt nog steeds mank, al merk ik daar niets van als ze buiten loopt.

Dinsdag 2 april

Maddy loopt niet meer mank, wel heeft ze nog verband en een schoentje om haar voet. Toch denk ik dat er weer een spleet in de nagel zit.

Woensdag 3 april

We laten Maddy even los weer en ze gaat graven, waardoor haar nagel inderdaad weer splijt, het was er dus niet helemaal af. Ik knip het een stuk bij en het ziet er een stuk beter uit.

Zaterdag 4 april

De nagel ziet er best aardig uit en we laten Maddy gewoon los, wel met schoentje als bescherming. Wel heeft ze afgelopen donderdag weer mank gelopen maar dan met haar achterpoot…. Het is allemaal voor eventjes, want de volgende dag gaat het al weer beter.