Zondag 13 januari

Fazantenjacht Puk en Sandra in Frankrijk

Afgelopen vrijdag kreeg ik een appje van Sandra. Zij en Puk hebben weer gejaagd in Frankrijk op fazant en het was een groot succes. Puk kreeg heel veel complimenten en ik groei en bloei van trots.

Onverwoestbaar

Puk blijft jagen, door de struiken en de stekels, hij is niet te stoppen. Hij staat een paar keer prachtig voor. Eén keer staat hij als een huis, Sandra kan erbij komen en samen stoten ze de fazant op. De jager kan schieten en Puk mag hem halen.

Complimenten

De jagers zijn helemaal weg van Puk en vinden dat hij elke week moet jagen. Hoe mooi is dat!!!! Ik zeg het maar weer: Sandra en Puk, een powerkoppel.

Wij houden het simpeler

Puk en Sandra

En rijden naar Zwaanshoek, we komen maar één fazantenhaan tegen. Ook doe ik wat oefeningen met Blaine, die nu vrij goed gaan. Verder hebben we lekker gewandeld en ik vergeet helemaal om Blaine aan te lijnen. Maar het lijkt beter te gaan. Gisteren heb ik niets gezien en na de wandelingen van vandaag loopt Blaine ook niet mank.

Maandag 15 januari

Beetje haast

Want ik moet om 10.30 bij de huisarts zijn. Daarom wordt het een rondje trimbaan, altijd leuk voor de honden. Het is wel kouder vandaag en dat merk ik vooral wanneer Ella en ik de auto uitzuigen. We hebben zon, regen en hagel. De auto is door onze lieve honden altijd heel vies met veel haar en zand, hier zijn we altijd wel even mee bezig. Ik krijg het ineens zo koud en ben niet meer warm te krijgen, gelukkig is de auto schoon en kunnen we het warme huis in.

Het lijkt goed te gaan met de voorpoot van Blaine

GG

Het is weer een tijdje geleden dat we naar de gehoorzaamheidstraining zijn geweest. De kerstvakantie zat ertussen en vorige week liep Blaine mank. Ik denk dat de reuen haar erg gemist hebben, want twee breken los en rennen naar Blaine toe om haar te begroeten. Ik zie het niet aankomen, waardoor mijn arm uit de kom schiet, mijn middelvinger wordt afgeklemd en ik krijg een kaakstoot. Ik overdrijf natuurlijk, maar omdat die reuen zo wild zijn, wordt Blaine ook springerig van onzekerheid. Die kaakstoot is wel echt en komt hard aan, mét bloeduitstorting en het wordt al snel dik. Trouwens de training gaat super.

Woensdag 16 januari

Jachttraining

Vanmiddag trainen we in Het Amsterdamse Bos. Hoe gaat het?

Dondersteen

Voorafgaand vond Maddy het leuk om een half uur onvindbaar te zijn. Tuurlijk had ze weer een leuk hol gevonden. Voor haar leuk, voor mij niet. Mijn lunch en koffie moest ik snel naar binnen werken.

Donderdag 17 januari

Hulphond

Ik laat mijn sjaal op de grond vallen wanneer ik halverwege op de trap sta om mijn jas te pakken. “Ga de sjaal pakken Maddy”. Ze kijkt me aan en probeert de laptoptas met inhoud aan het handvat omhoog te trekken. “Nee de sjaal”, en ik wijs het aan. En de lieverd pakt de sjaal en ik hoef niet te bukken. Van de week deed ze ook al zoiets, volgens mij met de fluit.

Vrijdag 18 januari

Nola en Mika

Brr

Het is koud in Nederland. Al heel vroeg sta ik op en heel vroeg ga ik wandelen en heel vroeg ben ik op mijn werk. Ik moest flink krabben vanmorgen, een dikke laag ijs zat vastgevroren op mijn ramen. Het blijft nog wel even vriezen, dat is aan alles te merken.

Gatver

Beide honden zie ik graven, maar niet in een konijnenhol. Ik zie dat Maddy iets in haar bek heeft, Blaine probeert het te pakken, maar dat mag niet. Ik ren er naar toe, het stinkt!! Ik denk dat het een stukje konijn is dat begraven was. Door een vos? Geven doet Maddy het niet, ze doet haar best maar. Niet klagen als je morgen misselijk en ziek bent.

Zaterdag 19 januari

Prachtig weer

Eindelijk zien we de zon weer eens. Kou, vriesweer en zon een geweldige combinatie. We rijden naar Zwaanshoek/Hoofddorp. Maddy heeft het prima naar haar zin, Blaine gaat wat minder bij me vandaan. We doen een paar oefeningen en die gaan prima.