2018 week 51

Zondag 16 december

Wit

Het heeft gesneeuwd vannacht en de wereld is wit en mistig. In Zwaanshoek komen we op de gewone plekken geen fazanten tegen. Wel later, bij de parkeerplaats in het hoge riet. Lekker warm voor de drie hanen. Wat we wel zien zijn heel veel voetsporen van fazanten en daar bij het riet helemaal.

Maandag 17 december

GG

Het licht doet het weer, dus de training gaat door. Het afliggen valt niet mee op het ietwat drassige veld. Het lukt bijna, na 1 minuut ¾ gaat Blaine zitten en ik hoef verder geen druk meer uit te oefenen om weer te gaan liggen. Uiteraard mag ze niet zelf de oefening opheffen en moet ze eerst liggen en dan zitten. De oefening met de pion gaat super, ze rent er mooi om(heen). Het zit tijdens het volgen gaat door mij niet helemaal goed en verder gaat het prima. En dat na een maand afwezigheid.

Woensdag 19 december

De jachttraining is in Amsterdam, in het Amsterdamse Bos. Het weer is prima en de training begint slecht en eindigt goed. Het is voorlopig de laatste training, we hebben kerstvakantie en woensdag 9 januari beginnen we weer. lees meer.

Ik heb problemen met mijn blog. Ik kan niet in mijn administratie gedeelte om te updaten en later kan ik dat wel weer, maar kan niemand mijn blog lezen. Gelukkig zie ik dat vrijdagavond alles weer oké is.

Vrijdag 21 december

Gefeliciteerd met je verjaardag broertje

Koekzakje

Blaine heeft het nu ook door. Ik haal het plastic zakje met koekjes uit mijn jas en Blaine hapt er naar. Zou ze dit van Maddy gezien hebben, want zij is hier een meester in. De onderkant van het zakje bijt ze kapot en de koekjes vallen op de grond. Mission geslaagd.

Zaterdag 22 december

Ik word na de afgelopen drukke week te laat wakker en we rijden daarom naar de trimbaan. Mét mijn nieuwe jas. Het is weer een Deerhunter jas geworden, de lady Mary. Ik heb veel sites bezocht met jachtkleding en outdoor kleding. Met allerlei merken van Fjällraven, Härkila, Jack Wolfskin tot Swedteam. Fjälraven is mijn favoriet maar erg duur. Na veel wikken en wegen bestel ik de Fjällraven Sormland. Waterdicht, warm, mooie vrouwelijke snit, alleen geen stevige capuchon. Eind vorige week kwam het binnen, ik heb xxs besteld, jachtkleding valt altijd erg groot. Ik haal het uit de doos en zie het meteen al. Ik trek het aan en het is te klein, TE KLEIN! Wat is dit nu, dat komt nooit voor. Ja ik kan een grotere maat bestellen, maar ik doe het niet. Ik heb het vermoeden dat de jas op mijn rug niet zo mooi is. Ik heb natuurlijk scoliose, een zijwaartse, in de vorm van een S, verkromming van mijn rug. Die echt behoorlijk is, maar door mijn kleding keuze kan ik het aardig goed verdoezelen. Mijn moeder is mijn raadgever en zij denkt ook dat het em niet gaat worden. Vooral door de versmalde taille.

Welke jas wordt het dan?

Wat nu? Ik heb geen zin om weer uren achter de computer te zitten en bestel de Deerhunter jas. Ik heb het in de winkel gezien en gepast in een te grote maat en het is een mooie jas, maar wel een echte jachtjas. Bovendien draag ik dit merk al 33 jaar. Gisteren kwam de jas binnen en het past goed. Tuurlijk is het aan de lange kant en de tailleband die ik kan aantrekken is te laag, maar als ik het niet aantrek is er niets aan de hand. Het is een mooie donker groene kleur. Het is licht, warm en zit lekker. ‘ s Middags regent het licht, kan ik meteen testen of de jas goed waterdicht is, maar het zijn maar een paar spetters. De jas bevalt goed, genoeg zakken en de kraag is lekker hoog en aan de binnenkant lekker zacht en warm. Wat ik wel lekker vind is dat er aan de binnenkant van de mouwen een binnen stuk zit waar mijn handen in kunnen, zo blijven ze lekker warm en mijn vingers zijn bloot. Alleen mis ik de wildzak die wel in mijn andere jassen zat. Altijd handig om dummy’s in te doen.