Zondag 29 juli

Het wordt een kleine traditie op de zondagochtend, wandelen samen met mijn moeder en de honden en koffie en gebak eten. Qua warmte is het te doen, maar de honden hebben water nodig om te zwemmen en dat is er genoeg.

Konijn

Oh, dit gaat echt niet goed. Blaine zit echt in een overgangsfase en voelt zich heel sterk momenteel. We moeten erg consequent zijn nu en veeeeeel oefenen. Het is ook een erg slap konijn, maar dit mag geen excuus zijn.

Maandag 30 juli

Haas

De honden hebben het druk en zijn weg. Wacht eens even, gaat daar een haas? Zo, wat een joekel zeg en hij is zo donker! In ieder geval de honden zijn er achteraan. Niet zo handig met dit weer, het is warm, echt drukkend warm. Blaine komt terug en Maddy is nog weg, ongeduldig wacht ik tot ze terug komt. Blaine gaat zelf wel een nat pak halen om af te koelen. Eindelijk zie ik Maddy en ze heeft het helemaal gehad, ze stapt zelfs zelf het water in. Voor haar veiligheid lijn ik haar aan. Ondertussen hoor ik Blaine weer achter de haas aan gaan, luid op spoor dus. Malle haas, je moet wegwezen hier. Zie ik nu nog een hond? Jazeker, een soort border collie achtige hond??

Duif

Het is druk met het wild, nu vindt Blaine weer een brok duif en de draak wil het niet afgeven!! Grr. Uiteindelijk lukt het en ongemerkt gooi ik het weer weg. Zo grappig, want met June zou me dit absoluut niet lukken, zij had het altijd door en haalde het weer.

Dinsdag 31 juli

Een heerlijk wandel temperatuurtje, dit is om uit te houden.

Eend

Een mooie eend van de oefendag. Ik besluit om eerst in de tuin te oefenen. Blaine is zachtjes, maar naar me toekomen wil ze nog niet echt. De tweede keer komt ze de eend uitstekend en mooi brengen.

Woensdag 1 augustus

Trainen, maar waar??

Eerst heb ik een afspraak voor een bevolkingsonderzoek, gelukkig beginnen we pas om 10.00 met de jachttraining. Ik kan dan nog aardig op tijd zijn, maar dan moet de trainer niet de avond ervoor de locatie veranderen. Amsterdamse Bos kan ik met dit zomerverkeer binnen 35 minuten redden, Nedereindseplas in Utrecht is een ander verhaal en kost me 50 minuten. Kortom het wordt een korte training voor Blaine en mij. Maarrrr, de trainer moest wel een andere locatie kiezen vanwege blauwalg in Amsterdam. Lees meer.

Donderdag 2 augustus

Weer jachttraining?

En weer hebben we jachttraining. Weer in Utrecht en het is nog heter dan gisteren. Lees meer.

Vrijdag 3 augustus

Haas, ja weer één

Weer zitten de honden achter een haas aan. Blaine is de grootste boosdoener, ze heeft het ook bijna te pakken. Het is wel 30 graden ’s middags, veel te warm om in volle sprint achter een haas aan te gaan. Gelukkig zijn ze wel allebij nat van het zwemmen. Ik ben ze niet al te lang kwijt en lijn ze meteen aan, wanneer ze weer bij me zijn, voor hun eigen veiligheid.

Zaterdag 4 augustus

Puk

Helaas, helaas Puk heeft het niet gered, geen SJP. Alles ging goed, alleen het blijven op post ging mis. Zo zo jammer. Maar het goede nieuws is dat ze nog twee herkansingen hebben.

Wild

Deze week trainen we met een eend en een konijn. We trainen thuis, eerst dit maar onder de knie krijgen en ik moet weer vertrouwen hebben. Het gaat steeds beter.

Posted in Puk