Zondag 22 juli

Heter en heter

De hittegolf komt eraan! Wegwezen, oh nee kan niet, het is overal heet zelfs in Scandinavië.

Groene Weelde

Mijn moeder gaat weer een keer mee wandelen en we gaan naar Hoofddorp. Het kan net, met veel zwemwater en onder de bomen lopen is het te doen, voor ons en de honden. Alleen vindt mijn moeder het erg tegenvallen, ze vindt het erg heet.

Duitsland

We willen naar Duitsland eind van de week, donderdag weg denken we aan. Maar met die hitte hoeven we niet te gaan. In Noord Duitsland is het dan nog heter, honden mogen bijna niet los en het water ligt ook niet voor het zwemmen zeg maar. Het gaat ‘em niet worden. Karin we kunnen misschien wandelen nu, maar met die hitte…..

Konijn

Ja, ik heb er weer één uit de vriezer gehaald, niet zo’n fraaie, kan ie meteen weg. Er vliegen hier nog wat Buizerd en familie rond, ik hoop dat ze het vinden. Het gaat weer niet zo goed, pakken en weer laten vallen. Dan gaat het mis, schudden, plukken, drama. Toch weet ik het enigszins goed af te sluiten en gelukkig kreeg ik weer een keer hulp van mijn moeder.

Nola

Ik krijg geweldig nieuws uit Almere. Het baasje van Nola vertelt dat ze geslaagd is voor haar zweetwerk cursus gevorderden, met geweldige cijfers. Baasjes zijn trots, ik ben trots en Nola is blij. Zie diploma hier boven.

Maandag 23 juli

We gaan naar Zwaanshoek en doen het rustig aan, want het is er hoor die hittegolf en ik ben eigenlijk veel te laat hier. Na het zwemmen vindt Maddy het een goed idee om in de hitte er vandoor te gaan. Haas? Ik weet het niet, wat ik wel weet is dat ze van de aardbodem is verdwenen, zeker 10 minuten. Dit lijkt niet lang, maar met deze temperaturen wel. Gelukkig zie ik in de verte dat ze me zoekt, buiten adem komt ze bij me terug. Daarna wil ze weer weg, maar komt gelukkig snel terug. Voor haar eigen veiligheid lijn ik haar aan.

GG

Laatste les voor de zomerstop, yeahhh. Alle honden zuchten en steunen onder de hitte en willen niets. Blaine niet, “ze hijgt niet eens”, zegt Patricia. Een Weimaraner kun je toch niet vergelijken met een Newfoundlander, ook al is Faithly in de rui. Blaine doet eigenlijk alles heel goed. Zelfs de pion en tijdens de oefening ‘zit tijdens het volgen’ ben ik zo verbijsterd dat ik vergeet om het speeltje te gooien. Ze heeft dit nog nooit zo goed gedaan.

Dinsdag 24 juli

Jagende Puk

Puk en Sandra gaan bijna elke week een keer mee op jacht. Vanmorgen heel vroeg op de ganzen. Puk doet het steeds beter volgens Sandra. Ik zeg het elke keer, power koppel.

Strand

Blaine, Maddy en ik gaan vroeg naar het strand, dit is lang geleden. Ik denk vorig jaar april voor het laatst, erg hè. Woon er 5 minuten met de auto vandaan. Afijn, eerst een stukje lopen met de honden aan de lijn, dit gaat best goed alleen ben ik de lange lijn vergeten en gelukkig is het nog niet druk.

De zee

Op het strand gaan de honden los daar waar het rustiger is. Er liggen nog weinig mensen en het aantal honden valt ook mee. We lopen heerlijk door een zwinnetje. Blaine rent er doorheen en Maddy doet mee, als 2 dolle stieren rennen ze door het water en zijn meteen nat. Ik heb een speeltje meegenomen en Blaine vindt het heerlijk om het te halen. Ze rent de zee in, door of over de golven het maakt haar niet uit. Maddy is wat voorzichtiger, ze gaat echt de golven niet in en pakt het speeltje heel behoedzaam wanneer het haar kant op drijft.

Paarden en trimmers

Zo jammer dat er toch wat paarden op het strand zijn, zij denken vast hetzelfde over honden! Ik moet gewoon uitkijken met Blaine en durf het niet aan om haar los te laten. Dus lijn ik haar steeds aan, gelukkig is Maddy geen probleem meer. Ik ben gewoon veel te bang dat ze een trap van een paard krijgt en ik heb pas weer een paar gruwel verhalen daarover gehoord met dodelijke afloop. Trimmers is ook nog een zorg, ik riskeer het niet om haar los te laten en weer springtaferelen zie, met als gevolg allerlei dreigingen mijn kant op.

Woensdag 25 juli

Het is bewolkt, maar benauwd. Wel is het aangenaam dat de zon grotendeels van de ochtend achter de wolken is verdwenen. Ik durf het aan om naar Zwaanshoek te gaan, terwijl in eerste instantie het strand op de agenda stond. Weer sta ik vroeg op, niet fijn in de vakantie. Het is goed te doen in Park 21, we doen nog wat oefeningen ook. En we zien een klucht jonge Patrijzen, ik denk een stuk of 8.

Jachttraining

Vergeet ik niet iets?? Nee, hoor. Geen jachttraining vandaag, de trainer is in Engeland voor de gamefair en hij is Captain van de Nederlandse deligatie, Labradors en Goldens, voor één of andere landenwedstrijd.

Donderdag 26 juli

Pfffffffff

Nederland en vooral ik zucht onder de hitte. We gaan naar Hoofddorp, daar is een mooie heldere plas waar de honden kunnen zwemmen. We lopen alleen net wat te laat en het is warm. Het wordt 38 graden, dit heb ik heel lang, ik denk sinds mijn kinderjaren, niet meer meegemaakt. ’s Middags wordt het alleen een rondje Bavo en sinds kort kunnen ze daar in de sloot zwemmen die aardig helder is.

Duitsland

We zouden naar Duitsland gaan, familie bezoeken, met de honden uiteraard. Maar het is gewoon té heet. Het is daar nog warmer, dan hier aan de kust. Voor de honden en ook voor mijn moeder en mij, is het te heet. Te heet om te wandelen in de prachtige natuur daar en om überhaupt wat te doen. Rond de oude boerderij, waar mijn moeder geboren is, is het open en verderop is het een jachtgebied. De honden kunnen er vandoor gaan, er zijn veel reeën en worden onherroepelijk neergeschoten door de jager, geen loslopende honden in hun jachtgebied. We moeten de honden constant in de gaten houden wanneer we buiten zijn. Ook zijn er veel katten, en die combo met Maddy en Blaine is geen goede.

Vrijdag 27 juli

De zee

Ik sta vroeg op en ga vroeg naar het strand, hier is het heerlijk. Het is nog bewolkt, een beetje heiig zelfs. De zee is mooi helder en het water is heerlijk. Blaine vindt het geweldig, Maddy probeert braaf mee te doen. Ik loop met de honden een zwin door naar een strandwal, alleen is het toch een beetje diep voor mijn korte pootjes. Ik zou droog over kunnen komen, maar dan moet niet Blaine als een dolle door het water rennen, zucht.

Getsie

Hmm, Blaine gaat heel enthousiast het speeltje in de zee halen, ze pakt het en rent mijn kant op. Vervolgens laat ze het vallen, wanneer ze het weer pakt, zie ik haar een vies gezicht trekken. Ik denk dat ze met het pakken een slok zout water naar binnen kreeg en dat beviel haar niets.

Voldaan

Echt wanneer we dit uitstapje maken kom ik al bijna aan mijn stappendoel van vandaag, wat loop je snel een eind weg. Op de terugweg naar de auto voel ik hoe kapot ik ben en de honden hebben het ook gehad. Voordeel is dat ze heel braaf met me mee lopen, braaf blijven zitten wanneer ik mijn schoenen aan doe en daarom bewonderende blikken zie. Men weet niet dat ze net als dolle stieren hebben gerend in het water, over het zand en Blaine moet altijd veel verbaal geweld gebruiken wat door merg en been gaat.

Heet

Wanneer we op het pad naar de parkeerplaats lopen, dit is een pad van zo’n 15 minuten lopen van en naar zee, voel ik de hete lucht mij tegemoet komen. Het wordt weer heel heet vandaag. In mijn auto ’s middags geeft ie zelfs 41 graden aan, dit zakt later naar 38 graden.

Zaterdag 28 juli

Hittegolf

Die is al enige tijd van kracht en we hebben een afschuwelijke hete nacht achter de rug, wat een temperatuur. Gelukkig gaat het rond 8.00 regenen, yeahhhh. Dus ik hoef lekker niet naar het strand, we rijden naar Nieuw-Vennep. Heerlijk is het er, windje, wolken, geen zon en een aangename temperatuur. Ik zie zelfs weer bloemen opfleuren en bloeien, maar velen hebben het loodje gelegd. Tijdens de wandeling hebben we geen regen meer, helaas gaat wel de zon weer schijnen. De temperatuur schiet meteen weer naar de 28 graden. Het is een dag van wolken, zon en regen.

Oefenen

Ik doe nog wat zoek verloren oefeningen met Blaine en dat gaat uitstekend. Maddy zoekt mee, niet helemaal de bedoeling maar goed. Maddy rent naar rechts en Blaine rent mee i.p.v. dat ze zelf zoekt. Maddy kan niets vinden en komt naar mij terug. Ik zie Blaine en nu zoekt ze met haar eigen neus en ze zoekt door, net zo lang totdat ze de rattendummy heeft.

Doorzetten

Maddy leidt Blaine uitstekend naar fazanten of patrijzen, maar een dummy is heel wat anders en minder belangrijk voor haar. Ik praat het niet goed, want het is niet goed, ik denk door verschil in trainingsopbouw.

Wat een opluchting

Het is een stuk afgekoeld, de zon schijnt wel en er is veel wind bij gekomen in de middag. Sorry meiden het wordt toch de Bavo ’s middags.