Zondag 3 augustus

814sized_IMGP9847Eerst wandelen we in het bos en daarna weer op familiebezoek. We zitten heerlijk in de tuin en Maddy kan lekker los, geen kat of hond in de buurt. Wel verveeld ze zich en brengt eerst de ene schoen van mijn oom, dan de andere. Ze vindt nog een pet in de schuur, ze heeft de klep in haar bekje en het ronde gedeelte bedekt haar ogen en neus. Het ziet er erg komisch uit en mijn tante komt niet meer bij. Maddy zit er onschuldig bij en even later moeten de schoenen van mijn tante er aan geloven, het gejutte hout van mijn nicht blijft ook niet op zijn plaats.

Frühlingsuppe

Oh nee, vroeger vond ik dit al vreselijk, helaas staat dit op het menu, alleen dit. Het is een gevulde soep met verse groente zoals wortelen, erwten, bonen, rijst, veel vlees en knuddels. Ik schep het dun op en het valt mee, zelfs de knuddels. Heerlijke taart eten we ‘s middags, mijn twee nichten zijn er ook, ééntje heeft nachtdienst en is al wakker. Hierna gaan we wandelen in Wildenloo, een groot bos en stiekem laten we Maddy even los. Helemaal gek wordt ze en ze rent heen en weer op het bospad, echt lang durven we haar niet los te laten. Ook nu fietsen er weer velen in het bos en gewoon weer op de wandelpaden. Wonderlijk.

Maandag 4 augustus

Lüneburger heide

Een grote wens van mij om hier naar toe te rijden, het is nu maar 2 uur rijden en vanuit huis is het ruim 5 uur. Iedereen zegt dat we er zeker naar toe moeten gaan. Van mijn nicht krijg ik tips en aanwijzingen waar ik heen moet gaan en zo hebben we een gerichte plek. De reis gaat heel goed en we komen aan in het dorpje Undeloh, we drinken wat en gaan dan wandelen in dit prachtige gebied, met heide en nog eens heide. De heide staat nog niet volop in bloei helaas, 50 % nu. We willen naar Wilsede lopen en dan naar de Wilsedeberg. Het blijkt een beetje ver te zijn. Het is warm, we lopen al lang en zijn het behoorlijk zat. Na ruim 2 uur bereiken we de berg en dit valt tegen, tuurlijk een mooi uitzicht, maar ik had dit makkelijk kunnen missen. Prachtige huizen passeren we en hotels waar wat te drinken valt en dat doen we op de terugweg. We moeten dezelfde weg terug nemen en dat is jammer. Bijna 4 uur zijn we onderweg geweest. Hierna rijden we met de auto door dit mooie gebied. Maddy hebben we niet meer gezien of gehoord in de auto, wel ligt ze geregeld op haar rug met haar poten in de lucht.

Dinsdag 5 augustus

Het is mooi geweest en vandaag gaan we naar huis, weer hebben we een voorspoedige reis en ‘s avonds zijn we thuis. June is blij om ons te zien en ik heb haar erg gemist.

814sized_IMGP9837Woensdag 6 augustus

Toch weer vroeg op, met Maddy en June rij ik naar Bleiswijk, ik wil de oefeningen doen die vorige week dinsdag zo slecht gingen. En nu gaat alles perfect, Maddy zwemt in één keer over water, haalt de verloren zoeken, geen problemen. Tuurlijk mogen ze ook gewoon rennen.

Donderdag 7 augustus

Wil gaat naar de trimbaan met de honden en Ella en ik rijden naar Venneperhout. De honden vinden het weer zo fijn om samen te zijn en te rennen.

Vrijdag 8 augustus

Ik wil nog even wat oefenen met een eend en konijn met Maddy. Het gaat aardig, wel is ze heel gretig en June mag ook wat apporten doen en die doet ze perfect.

Zaterdag 9 augustus

Oefendag KNJV in Heerle van de Weimaraner Vereniging.
Het gaat best goed, beter dan ik verwacht. We halen helaas niet de B, maar wel de C-diploma. Lees meer.