Zondag 10 augustus

Lazy Sunday

Een hele luie dag, ik ga alleen ‘s middags met de honden naar de Bavo en that’s it. Moet kunnen na de vermoeiende dag van gisteren.

814sized_IMGP9923Maandag 11 augustus

Nog steeds geen GG-training, we hebben nog vakantie. Ella en ik rijden met de honden naar Nootdorp, het is de laatste dag van mijn vakantie en we doen nog wat leuks. Alleen het zwemmen vindt Maddy minder leuk, tuurlijk ze doet het wel, maar niet zo graag. Ik wil nog een keer trainen met modderige ondergrond en water. Even ziet het eruit of het gaat regenen en onweren, maar de buien waaien mooi over.

Dinsdag 12 augustus

Het is uit met de pret, een maand vakantie is lang, maar het gaat zo snel. Het lijkt wel of het mooie weer ook voorbij is. Wil rijdt weer met de fiets met de honden. Wij gaan even naar de Bavo, want ‘s avonds hebben we voor de laatste keer jachttraining en het is in de Vlietlanden. We hebben een groepsapp en verzinnen zo een cadeautje voor Marcel en zijn pa en iedereen neemt wat lekkers mee. Vooral de hartige muffins van Ingrid vallen in de smaak. Hoe gaat de laatste training? lees meer.

Woensdag 13 augustus

We gaan weer een keer naar de trimbaan, het zal voorlopig voor de laatste keer zijn, want de duinen gaan binnenkort open. De honden hebben het hier wel reuze naar hun zin, in tegenstelling tot de baasjes.

Donderdag 14 augustus

814sized_IMGP9916Met Erna, Griffel en Bajusz wandelen we in Nieuw-Vennep, leuk om elkaar te zien en bij te praten. June ziet haar oude trainingsmaatje weer eens. Hierna gaan Maddy, June en ik nog trainen met een konijn. De bedoeling is de Bavo, maar ik besluit naar de Boseilanden in Zwaanshoek te gaan. Ineens zie ik het mooie gebied met de fazanten, zullen we? Ja zeker, we stoppen hier en Maddy en June laten mooi werk zien. Meteen maakt Maddy mooie slagen en staat even later voor. Alleen kun je het terrein niet meer met de auto op, hierdoor komen er toch minder honden. Dat is te merken, want de beplanting is enorm gegroeid. De honden hebben het nu zo warm, we móeten wel naar de boseilanden. We doen wat waterapportjes en de honden gaan vlot het water in. Ze hebben het zo warm, nu willen ze wel.

Konijn

We oefenen met een lange lijn, zodat Maddy niet het konijn laat vallen wanneer ze vlak bij me is, goed gaat het. Tuurlijk mag June ook even apporteren, ze doet het zo graag. Nog één verloren zoek over water en dan mogen de honden vrij lopen. Niet lang want ik wil naar huis, we lopen al vanaf 14.00 uur in de natuur.

Vrijdag 15 augustus

Yeahh de duinen zijn weer open, heerlijk wandelen weer. De natuur ziet er mooi uit.

Zaterdag 16 augustus

Helaas red ik het niet om vanmorgen vroeg op pad te gaan met de honden. Er moet nog wat getraind worden met Maddy voor de KNJV-proeven. De puntjes op de i zetten, zeg maar. Alleen heb ik zo slecht geslapen, weer, het gaat ‘em niet worden. Toch wil ik graag naar Delft en ik moet nog een paar konijnen halen. Ella en ik gaan eind van de middag naar Delft, beetje waterwerk trainen. Vooral daar waar dat rottige, modderige kantje is en wat heeft Maddy hier een hekel aan. Ze wil niet, hoe komt dit nu? Ze wil eerst kijken wat June verderop in de bosjes uitspookte. De boef. Nog een poging, Maddy vertikt het om in het water te gaan. Pas wanneer ik bij haar ga staan aan de waterkant, stapt ze het water in. Nu zwemt ze goed over, vindt de dummy en loopt via de brug terug. Straks doen we dit nog een keer.

Fazanten

De honden zoeken ook nog naar fazanten, tuurlijk worden ze gevonden. Wat gaat alles toch snel en soepel bij Maddy vooral nu ze 2 á 3 kilo kwijt is. June geniet ook zo van het Delftse landschap. Weer moet Maddy zwemmen, maar nu van de andere kant, dit gaat beter. En nog een keer zwemmen met het moeilijke kantje, het gaat makkelijker nu. Ella blijft met June aan de andere kant staan, om te verkomen dat Maddy terug loopt. Maddy zwemt over, ziet Ella staan, loopt door de bosjes en via een ander pad loopt ze toch via de brug. Ella heeft het nakijken, wat is ze toch slim. Nog een paar konijnen halen, zo lief van Mona, en we kunnen naar huis. Veel te laat komen we thuis aan, we eten pas om 20.00 uur ons avondbrood…..