Zondag 29 oktober

In het donker

Ik doe wat oefeningen met Blaine, een paar lijnen en dat gaat heel goed. Verloren zoek gisteren ook. Zo zeg dat is wennen, 17.30 uur donker! De klok is teruggezet en dat is te merken.

Maandag 30 oktober

We gaan naar GG ’s avonds. Het is net een machine, zo goed gaan de oefeningen.

Dinsdag 31 oktober

Koppig

Ik was er al bang voor, we lopen het laatste stuk van onze wandeling in bijna donker, gelukkig had ik Maddy op tijd aangelijnd. Blaine is dwars, ik moet alles uit de kast halen om haar bij me te krijgen. June en Maddy zijn al aan de lijn en Blaine moet ook. Ze blijft staan en vertikt om te komen. ‘Hou vol Liaan’, praat ik mijzelf moed in. Blaine moet naar mij komen en niet omgekeerd. Het lukt, pfff.

Woensdag 1 november

Hiep hiep hoera, Blaine wordt vandaag 2 jaar.

Ik kan bijna niet geloven dat het weer zo snel gaat. Ze is een exemplaar, maar ook een enorme lieverd en zeer aanhankelijk.

Mylo, Puk, Hugo, Nola, Suzy en Blue ook van harte gefeliciteerd.

Nola

Heeft lekker gewandeld en doet een cursus zweetwerk. Ze is de beste van de groep!

Puk

Hij doet het ook zo goed met de jachttraining, vandaag heeft hij lekker in de duinen gewandeld en vanmiddag getraind. Ik heb de filmpjes gezien en ben onder de indruk.

Suzy

Heeft lekker gewandeld en gefietst en getraind. Misschien, als er iemand uitvalt, mag ze meedoen met de sleep- en zweetproef. Dus ze moest nog even een sleepje lopen en ze doet een zweetwerkcursus. Ze kreeg een lekkere kluif en vis als middagmaaltijd.

Mylo

Eindelijk heb ik weer een foto van hem gezien, knappe, flinke jongen. Mylo staat op de voorpagina.

Blaine

’s Morgens hebben we getraind en ’s middags gewandeld. Komen we op haar verjaardag helemaal geen fazanten tegen? Op de valreep gelukkig wel. Lees verslag training.

Niet lekker

Helaas is ze wat minnetjes, ze wil niet best eten. Later, voor de training, zie ik waarom. Waterdunne ontlasting, zielig. Tijdens de training is het een beetje te merken. Veel oefeningen gaan uitstekend, maar een paar gaan er niet zo goed. Lees later meer.

Echt niet lekker

Blaine is echt ziekjes, ze wil helemaal niets eten, is misselijk, heeft waterdunne diarree en heeft overgegeven. Fijn op je verjaardag.

Nog een jarige

Mijn moeder is ook jarig, de hele avond krijgt ze telefoontjes. Vieren doet ze het niet, ze vindt het niet leuk of passen nu pa niet meer thuis woont. Heel ongewoon, Maddy komt bij haar op de bank liggen en knort van genoegen. Samen met Blaine op de bank. Meestal is het June en Blaine.

Donderdag 2 november

Thuis blijven

Met pijn in mijn hart laat ik June thuis en ga alleen met Maddy en Blaine wandelen ’s middags in Nieuw-Vennep. Ze wil niet meer mee, het is gewoon zielig. Ik moet haar bijna meesleuren de auto in. Ik denk dat het aan de auto ligt. Wanneer mijn moeder thuis komt en zij pakt de riem, komt ze helemaal kwispelstaartend naar haar toe en gaat ze graag mee. Ze lopen dan een klein rondje bij huis. Dit vindt ze helemaal prima.

Venneperhout

De honden hebben het niet zo druk als in Hoofddorp/Zwaanshoek. Ze zijn niet zo rennerig. Gelukkig gaat het met Blaine een stuk beter. Ze krijgt nog niet al haar brokken, haar ontlasting is niet goed, trek heeft ze wel.Gisteren heeft ze vrijwel niets gegeten.

Vrijdag 3 november

Opgeknapt

Het gaat weer goed met Blaine, ze heeft trek en is weer blij. Ook June heeft goed gegeten vandaag, zou het komen door de dubbele dosis hormonen die ze per ongeluk gehad heeft vandaag? Gisteren in de loop van de dag kwam haar eetlust ook weer terug. Ook nu heb ik June ’s middags thuis gelaten. Ik laat het aan haar over, komt ze naar me toe dan neem ik haar mee. Loopt ze weer weg wanneer ik haar aan wil lijnen dan ga ik haar niet meer dwingen. Met mijn moeder lopen gaat prima.