Zondag 22 oktober

Het is koud en nat en ik durf nog niet ergens anders heen te gaan en Maddy laat ik ook niet los. Komen we wat tegen? Ja fazanten.

Visite

Weimaraner mensen van het eerste uur zijn Ger en Ria, het bizarre is ze hebben nu geen Weimaraner meer, maar twee Slowaken. Vanmiddag zijn ze mee geweest op bezoek bij pa en dat vond hij zo leuk en wij ook. Echt super!

Nat

De middagwandeling is in de Bavo in de regen. Voor het eerst sinds een lange tijd laat ik Maddy los in de Bavo. Blaine en ik doen nog wat oefeningen. Eerst naar achteren en dan naar links. Ik heb de dummy’s van tevoren neergelegd en dat is best moeilijk. De lijn naar links vindt ze lastig, ze wil weer naar achteren. Ik geef een brul en dat helpt, Blaine stopt en gaat zitten. Ik geef weer een lijn naar links en nu gaat het uitstekend. Ik zie wel dat ze halverwege iets inhoudt, maar ze rent toch uit haar eigen door. De lijn naar rechts gaat in één keer goed.

Maandag 23 oktober

Los

Ja, ik doe het, ik laat Maddy los. Helemaal niemand is er, geen auto op het parkeerterrein. Maddy is wel een paar keer weg en nergens te bekennen, maar als ik een fazant hoor weet ik dat zij daar is. Ze heeft het zo naar haar zin en is alleen maar aan het jagen.

Afzeggen

Blaine en ik gaan niet naar de GG-training. Deze trainingen zijn goed en Blaine leert veel, maar het is ook saai, + ik heb tegenwoordig niet veel zin meer om ’s avonds weg te gaan. In plaats daarvan hebben we lekker lang gewandeld.

Los deel 2

Er staat 1 auto en ik laat Maddy los, we lopen overal tussendoor en het is een fazanten walhalla. Vooral aan het einde van de wandeling, de honden blijven voorstaan, heel veel hanen. Kan nog wat worden in het voorjaar wanneer ze kluchten gaan vormen.

20171024_174844

Op onderstaand filmpje zie je June helemaal achterin rennen. Zo leuk.

Dinsdag 24 oktober

Nee niet zo’n succesvolle dag als gisteren qua fazanten. Maar er worden er nog genoeg opgespeurd.

June

Mijn moeder en ik discussiëren de situatie met June. Weer wil ze niet eten, niet het vlees, de brokken al helemaal niet. Ze wil niet mee wandelen. Vooral het niet eten is een probleem. ’s Morgens wil ze dus niets, ik probeer een bullepees en ja dat eet ze wel op. Later probeer ik een kaakje, ook dat eet ze op. Ella probeert om de macaroni te geven en dat eet ze op. Tussen de middag eet ze gelukkig haar brokken op. Hoe? Met worst wat Ella net gekocht heeft. Dit gaat weer de goede kant op. Tijdens de middagwandeling heeft ze het naar haar zin, kijk maar naar de video, ze rent daar helemaal achteraan. Morgen moet ik medicijnen voor haar halen en ik maak meteen een afspraak voor maandag.

Woensdag 25 oktober

De jachttraining ’s morgens gaat echt heel goed, genieten van die ‘kleine’ Blaine. Lees meer.

Donderdag 26 oktober

June

In het begin van de week waren mijn moeder erg pessimistisch over June. Ze at bijna niet, we moesten van alles verzinnen om haar aan het eten te krijgen. Ze is bijna een graten pakhuis. Wat doen we? Naar de dierenarts, ja en dan? Moeten we dé beslissing nemen? Veel onzekerheden.

Beter

Gisteren zag ik de verandering al, ze at weer wat beter, behalve ’s morgens. En ze had het naar haar zin tijdens het uitlaten. En vandaag gaat het goed, ze eet, ze heeft het enorm naar haar zin tijdens de wandeling. June gaat zelf op pad, snuffelen hier en snuffelen daar. Ze gaat met Blaine en Maddy mee, wanneer er fazanten in het spel zijn, echt genieten. Hou dit nog even vol June.