Zondag 15 oktober

Maddy is nu 14 dagen loops en ze is onrustig. Ze wil weg en piept in de auto. Er staan veel auto’s op het parkeerterrein, ik denk dat er ook een jachttrainingsgroepje aanwezig is. Maar ik kan niet zien welke bij de training hoort en welke niet. Aan alles merk ik dat Maddy nu niet los kan. Het loopt zo vermoeiend met haar aan de lange lijn. Het weer is prachtig, 23 graden voor half oktober is niet gek.

’s Middags wordt het de Bavo. We zijn bij pa geweest en zijn laat thuis. Met Ella en Blaine doen we wat oefeningen. De oefening ‘om’, het gaat twee keer fout en gooit Ella verkeerd. De derde en vierde keer gaat het goed, pff.

June

June eet slecht, ze is verwend, de gewone brokken vindt ze niet lekker meer. Nu vindt ze duck vlees ook niet lekker meer. Het potje van Rensi Kalkoen met eend smaakt haar wel, ik prak het helemaal door de brokken heen en ze smult alles op. Ze moet echt eten, ze wordt zo mager.

Loops

Alle, bijna alle, dochters van Maddy zijn achter elkaar loops. Eerst Blaine en nu hoor ik dat Suzy ook loops is. Tegelijkertijd met Maddy, met 1 dag verschil….

Maandag 16 oktober

Zomer in de herfst

Vandaag is het nog warmer, ik merk het ’s morgens vroeg al. Helaas kan ik er niet al te lang van genieten omdat ik een afspraak heb. In Ierland woedt er momenteel een orkaan, bizar.

Hano

Ik koop weer van alles in. Pensstaafjes van lam, Rodiworst voor de trainingen en ik neem weer een keer vlees van Farmfood. Dit vindt June vast lekker, ze moet echt eten anders gaat het niet goed. Ik heb gekozen voor pens en rundvlees. De puppen in het nest kregen dit ook.

GG

Niet normaal, ik heb vanavond gewoon een t-shirt met korte mouwen aan. Het is donker, het is half oktober en het is 23 graden! De training gaat heel goed. Lees meer.

Dinsdag 17 oktober

Nee, Maddy mag niet los. Toch snauwt ze een grote Labrador af….

Woensdag 18 oktober

Vanmorgen training in Uithoorn. Lees meer.

Donderdag 19 oktober

18 dagen loops

Ik laat Maddy los, niet één auto op het parkeerterrein. Ze heeft het druk met jagen en we lopen door de velden en bosjes. Wanneer we bijna bij het pad zijn hoor ik stemmen, shit. Ik reageer toch niet adequaat genoeg en daar baal ik van. Want Maddy loopt nu op het pad en is weg, ik heb zo’n vermoeden dat hier die mensen liepen met honden natuurlijk. Ik roep Maddy maar ze luistert niet. Ik ren de richting op waar Maddy heen ging. Ja hoor daar staat ze, twee honden om haar heen met de eigenaren. Ik hoor Maddy piepen/gillen en haar kont weghouden. Ik ren er snel naar toe en kan haar pakken. Ik krijg commentaar dat ik haar niet los moet laten en ze heeft gelijk natuurlijk. Gelukkig wist de jongen hond nog niet wat er aan de hand was en de Ridgeback is denk ik gecastreerd. Heb mijn lesje weer geleerd.

Kat

Net in Zwaanshoek zaten Maddy en Blaine al achter een kat aan en nu weer. Maddy is al uit de auto eer ik er erg in heb, Blaine er achteraan. Een kat, GRRRRRR. Soms heb ik er zo genoeg van. Ze rennen beiden achter de kat aan en ik achter hun aan. Maddy heeft de lange lijn aan en gelukkig blijft ze hangen aan een schutting en kan ik haar pakken. Blaine is niet zo’n probleem en kan ik ook pakken. Ik ben zooooo kwaad.

Vrijdag 20 oktober

Riemarrest

Van de zomer weer terug in de herfst, het is koud (vind ik en ik ben geen groede graadmeter nu mijn laagje vet weg is), het is nat en er staat veel wind. Blaine vind het heerlijk, zij zweeft door de velden. Maddy vindt het ook leuk, maar blijft aan de riem. Gisteren veel geluk gehad met die jonge reu die hét nog niet snapt, maar dat houdt een keer op natuurlijk. Het loopt zo vermoeiend met Maddy aan de riem, het is volle kracht vooruit en ik ren er bijna achteraan. We blijven wel op de paden lopen tot groot ongenoegen van Maddy, anders hou ik haar echt niet. Uiteraard komen we geen hond tegen…..

 

June

Ze eet super slecht vandaag, brokken wil ze helemaal niet. Ook niet met het vlees van farmfood er door. Ze moet wat eten en ik geef daarom maar alleen vlees, dit eet ze gelukkig wel. Macaroni met karnemelk wil ze wel. Ons zorgenkindje. We vinden haar net nog te goed om in te laten slapen. Veel vindt ze niet meer leuk, ze gaat totaal niet meer graag mee. De auto vindt ze niet leuk, het wandelen is ook zo zo. Het enige wat ze wil is slapen op de bank bij mijn moeder of mij. Gelukkiger kan je haar niet maken.

Zaterdag 21 oktober

Misselijk

Blaine wil alleen maar planten uit de tuin en gras tijdens het wandelen eten. Gelukkig eten June en Blaine na het wandelen hun brokken op, aangevuld met vlees uit een potje.

Oefening

We gaan een stuk bos in en stiekem leg ik een dummy neer. June moet ik in de gaten houden, zij vindt het vaak en brengt het naar mij. Heel lief, maar ik moet wel weer opnieuw beginnen. Nu gaat het goed. We lopen nog een stukje door het bos  en ineens trekken de honden aan. Inderdaad een fazant en later nog één en nog één. Oeps, Blaine moet hier straks een dummy vinden, dat gaat moeilijk worden. Het is moeilijk met al die luchtjes van fazanten. Blaine houdt vol, zoekt steeds opnieuw en ik zeg niets. Gelukkig haar volharding wordt beloond, ze vindt de dummy.