Zondag 17 september

Weer oefenen

Het is zo’n niets aan de hand dag, gewoon lekker wandelen met de honden. De afgelopen week, na de SJP-proef hebben we niets gedaan. Dat gaan we nu voorzichtig weer oppakken, Blaine en ik beginnen met volgen. Wel heb ik regelmatig afgelopen week en af of zit en blijf geoefend.

 Maandag 18 september

Paar oefeningen

’s Morgens trainen we ‘het vak’ en ‘om’.

In de avond

GG-training, gelukkig blijft het aardig droog, Want het heeft geregend vandaag! Later meer.

Dinsdag 19 september

Niet lekker

Helaas stap ik uit bed en voel meteen dat het mis is met mijn buik en hoofd. Tijdens de ochtend wandeling ben ik erg slap en juist nu vinden Blaine en Maddy het nodig om te kijken wie er het meest  dominantie is. Het is echt even heftig. Blaine is aan de riem, er lopen te veel honden in de Bavo. Het is erg mistig en ik kan de boel niet goed overzien, steeds duikt er weer een hond op uit het niets. Niet handig met een loopse hond.

Clash

Maddy is aan het graven en komt niet. Ik heb hier geen zin in en wil haar meenemen. Oh leuk denkt Blaine een kuil graven en wil meedoen. Hier denkt Maddy anders over en geeft een snauw. Blaine pikt dit niet en snauwt terug. Moeder en dochter staan tegenover elkaar en willen beiden niet toegeven. Blaine met haren overeind, grommen, tanden laten zien, Maddy ook. Ik heb dit gedrag van Blaine nog niet gezien en word hier niet vrolijk van en grijp in. Ik laat even weten dat ik hier niet van gediend ben en dat ik de baas ben. Niet fijn dit en ze mag nu echt niet meer los.

Groene kong tak

Ik ben mijn speeltje nog kwijt ook, het kost te veel tijd om te zoeken. Ik ben een half uur vroeger opgestaan om eerder op mijn werk te zijn en doordat speeltje verdwijnt dat half uur, dat gaat niet gebeuren. Wel besluit ik om thuis te werken.

Woensdag 20 september

Niet druk

We hebben geluk, we komen weer bijna geen honden tegen. Krijg nog wel een instorting tijdens de wandeling, maar verder gaat het beter.

Voorstaan

Veel fazanten in de middag, de honden hebben prachtig voorgestaan.

Aanlegproef

Aanstaande zaterdag is de aanlegproef veldwerk van de Weimaraner Vereniging. Nu is Blaine loops en kan ik meedoen. Vanavond eerst een mailtje, veel te laat natuurlijk, naar Tamara gestuurd, één van de organisatoren.

Donderdag 21 september

Aanlegproef

Ja, Blaine mag meedoen met de aanlegproef. Wel is ze nu als laatste en wegblijven bij reuen, dat laatste spreekt voor zich.

Wandelen in Zwaanshoek

De honden komen de één na de andere fazant tegen, alleen, maar meestal een hele klucht. Prachtig voorstaanwerk laten ze zien.

Vrijdag 22 september

Ziekjes

Zo ineens is Blaine niet lekker. Het begint al wanneer we nog in Hoofddorp wandelen. Ze neemt geen koekjes meer aan, thuis wil ze geen eten. Geen pap, geen koekje of worst, zelfs geen kluifje. Ze ligt als een doodziek vogeltje in haar mand. Wat is dit nu? Morgen hebben we een aanlegproef veldwerk, waarvoor ik totaal 5 uur moet rijden. Met een zieke hond ga ik dat niet doen + dat ze dan ook niet wil lopen. Het is ook altijd wat. Ook het eten van 22.00 uur wil ze niet. Ik app Tamara en leg de situatie uit. Ik kijk het vannacht nog aan, Ella blijft op de bank slapen, heeft ze diarree dan moet ze er steeds uit. Vanmiddag had ze al last van dunne ontlasting.

App

Ik app Tamara van de organisatie van de aanlegproef veldwerk. Ik vertel haar wat er aan de hand is met Blaine, ze wist al dat Blaine loops is. Ik vertelde ook dat ik grote twijfels had om morgen te komen.

Slapen

Blaine ligt de hele nacht op de bank bij mijn moeder.

June

Ze hoest nog flink, het is meer kuchen, en het wordt erger. Ik moet medicijnen halen voor June en Annemieke, de dierenarts, vraagt hoe het met pa is. Zal ik? Ach ik vraag het gewoon. “Mag ik wat vragen”? “Tuurlijk antwoord de dierenarts. Ik vertel over June en de dierenarts zegt dat er kennelhoest heerst. Ze is ingeënt maar haar conditie is natuurlijk niet goed, dus meer vatbaar voor ziektes. Ik krijg een kuur mee voor 7 dagen als dit niet helpt moet ik komen met June.

Zaterdag 23 september

Aanlegproef Veldwerk WSH

Heel vroeg opstaan, 6 uur moeten we wegrijden. Het is 2.5 uur rijden, slik. Eerst bekijken hoe het met Blaine is. Ella vertelt dat ze alleen maar geslapen heeft en dat is een goed teken. Maar wil ze eten? Nu nog niet. Ik doe gewoon datgene wat ik normaal doe als ik een proef heb. Eten, de honden krijgen ook altijd een hapje brood, maar Blaine wil niets. Hmm. Ik probeer een stukje cake en ja dit wil ze wel. Ook probeer ik een stukje vlees, ja dit wil ze ook. Ik ga me snel aankleden en Ella probeert of Blaine brokken, brood of/en macaroni wil. Maddy gaat ook mee, zij krijgt ook eten en dat is geen probleem.

Gaan!

Mijn moeder roept naar boven dat ze gegeten heeft, dit is het teken om toch te gaan. Heel snel opschieten en om 6.10 uur rijden Maddy, Blaine en ik weg. Waarom geen June? Zij vindt auto rijden momenteel helemaal niet leuk en ze is veel liever thuis. Zie verslag.