Zondag 16 juli

Rustig voort kabbelen

Een rustige wandeling, al worden wel mijn plannen om te oefenen gedwarsboomd. Er traint een groep met hun jachthonden op mijn veld.

Fazanten

Blaine heeft het nu helemaal door hoor, ze ruikt ze al op grote afstand en weet precies dat het fazanten of patrijzen zijn. Ze vindt het echt een leuk spelletje.

Maandag 17 juli

Muizen

Ik moet heel streng optreden tegen het graven van Maddy en Blaine. Maddy is hardleers en volhardend. Ze gaat zelfs weer terug als we al een flink stuk verder gelopen hebben. Blaine doet dat niet, ik moet haar wel echt wegtrekken bij het muizenholletje, maar dan is het ook klaar. Een stuk makkelijker kan ik je zeggen.

Nu kunnen we wel wat oefeningen doen op het veld, het is lekker rustig.

’s Avonds hebben Blaine en ik GG-training.

Spannend

Eline en ik appen al de hele tijd vanaf vanmiddag. Wiggle, de jongere broer van Maddy, wordt bijna papa en zij mag bij de bevalling zijn. Ik denk dat de puppen vannacht geboren worden.

Dinsdag 18 juli

Jachttraining

Wat betreft de wandelingen komen de honden er een beetje bekaaid vanaf. Ik moet werken, dus wordt het een rondje Bavo. En we ruilen ons jachttraining om, i.p.v. woensdagmorgen wordt het vanavond, dus weer een rondje Bavo. De training is in Nieuwe Ter Aar, vlakbij Breukelen en we moeten om 18.30 uur gaan rijden. Morgen zijn we maar met z’n tweeën en de trainer stelde voor om vanavond mee te trainen met een andere groep. Ik heb ja gezegd als Olaf het ook oké vindt. Maar avondtrainingen zijn niet mijn favoriet, ik ben altijd erg moe ’s avonds. Lees het verslag.

Pups

Het klopt hoor afgelopen nacht zijn de pups geboren van papa Wiggle. 5 reutjes en 5 teefjes, alles gaat goed.

Woensdag 19 juli

Tropisch

Het is heet, heel heet. Wanneer we tijdens onze wandeling bij een groepje bomen zijn wacht ik even op June en houden we een korte pauze, zo kan ze een beetje bijkomen. We zoeken watertjes op om af te koelen.Voor Blaine is afkoelen geen probleem, zij zwemt zelf wel een rondje in een sloot. Maddy moet ik erg aanmoedigen, maar met de waterdummy gaat het prima. June gaat wel het water in en staat er een poosje in, helaas dat laatste stukje om te zwemmen doet ze niet.

Houdini

We zijn bijna bij de auto, de honden lopen bij me. Zo is Maddy er nog en zo is weg. Helemaal van de aardbodem verdwenen. Ik fluit, loop terug, fluit en roep, geen Maddy. We lopen naar de auto en ik doe June en Blaine in de auto en ik ga weer kijken waar Maddy is. Nog steeds niets. Ik ga weer naar de auto, het is natuurlijk te warm om er te lang in te zitten zonder airco en ineens komt Maddy eraan. Nou ja zeg! Snel in de auto en wegwezen. Springt Blaine heel snel uit de auto en rent terug, want ze rook eerder overduidelijk iets, Maddy er achteraan en ik ook briesend van kwaadheid. Gelukkig kan ik ze snel pakken en in de auto sturen, nee een koekje krijgen ze nu niet.

Zaterdag 22 juli

Heerlijk weer

Het is best warm, met een lekker windje en ja ik ben weer eens laat. De honden maar geduldig wachten tot ik klaar ben. Er staat maar één auto en we hebben bijna het rijk voor ons alleen. Ik kom 3 langhaar Weimaraners tegen en dat betekent maar één ding, Astrid. Ze loopt met krukken, het zit haar echt niet mee de laatste jaren.

Oefenen

Ik heb mijn tas mee met dummy’s, pionnen en speeltje, het is nu heel laat en ik besluit om toch even te oefenen, het maakt niet meer uit. Het gaat goed, de lijnen, ‘om’ en ‘vak’. Het blijven op post gaat aardig, Blaine gaat wel zitten, zelfs staan, maar ze blijft op haar plek, heel langzaam gaan we vooruit.

Hele grote haas

We gaan weer een keer naar Venneperhout aan de Hoofdvaart. Meteen rent Blaine weg, zij heeft al vogels gespot of fazanten geroken. Maddy gaat niet eens mee. We lopen net en June gaat richting het fietspad, even later zie ik dat ze iets in haar bek heeft. Huh? Ze heeft iets in haar bek, een stam? Het is best groot, een kleine ree. Ja de glazen van mijn zonnebril gaan hard achteruit. Het is een haas, het wordt duidelijk eer ik meer dicht ben. Echt een flinke haas. Wanneer ik June roep komt ze naar me toe en geeft het keurig. Af. En nu? Ik lijn haar aan en laat haar niet meer los. Heel sneu, maar wanneer ik de riem zou afdoen rent ze meteen naar die haas en wie weet ruiken de andere twee het ook en dan zijn de poppen helemaal aan het dansen. Soms blijft June staan en wil terug, het blijft een jachthond in hart en nieren.

Veel kleine Fazanten en Patrijzen

Blaine en Maddy hebben het druk met Fazanten, Patrijzen en voorstaan. De veldjes worden afgezocht en ze hebben veel succes, wel vier keer. De laatste keer in het bos gaat het net goed heb ik het idee, een fazant kan net wegkomen. Het is prachtig om te zien hoe Blaine werkt en hoe ze zweeft over de hoge begroeiing. Kan ook niet anders met die lange poten van haar, over de hoogste distels springt ze.