Zondag 9 juli

Hetzelfde, maar wel leuk

We rijden weer naar Zwaanshoek, ik weet het een beetje saai en toch vind ik het heerlijk hier. Er is van alles wat, water, wild, grasvelden om te oefenen, niet zo druk. Maken we nog wat mee? Niet zo veel eigenlijk. Ik had echt een keer naar Delft gewild, maar het opstaan hè.

Oefenen

Echt een moeilijke ‘verloren zoek’. Ik heb de vachtdummy over een greppel gegooid. Ze moet goed zoeken en ik zie dat ze mij een paar keer aankijkt. Ik zeg niets! Wel loop ik een beetje de kant uit waar de dummy ligt, want ik ben bang dat ik de windrichting verkeerd heb ingeschat. Ik geef het al bijna op en ineens komt ze mijn kant op rennen, mét de dummy in haar bek. Super, echt super. Het afgeven gaat ook goed, geen rare fratsen met steeds rondjes of heen en weer rennen. Dat bewaart ze voor woensdag……

Nog een keer

Maar nu gooi ik de duifdummy aan de rand van het bos. Ik wil haar met een ‘vooruit’ richting het bos sturen. Dit gaat volledig de mist in, i.p.v. ‘vooruit’ rent ze naar links en volgt verder het pad waar we net gelopen hebben. Ze vindt wel de dummy en daar gaat het tenslotte om.

Is ie er nog?

Nog steeds kijkt ze naar de plek waar van de week een haas zat, hoezo een hond vergeet heel snel.

Examen

Morgen heeft Nola GG-examen, spannend.  Heel veel succes Karin en Nola.

Maddy

Ze ligt nu al ’s morgens graag op de bank, ik moet het wel zeggen tegen haar. Van de week kroop ze een paar keer ’s avonds op de bank. Helemaal tegen mij aan, heerlijk kroelen.

Maandag 10 juli

Loopt het goed af?

Pfff, het is warm en benauwd, maar heerlijk wandelweer. Vanavond Nola examen en voor Suzy staat er ook wat groots te gebeuren. Hopelijk loopt het allemaal goed af.

Yeahhhhhh

Karin en Nola zijn laat thuis en Nola is geslaagd, yeahhhhh. Gefeliciteerd beide en met een mooi cijferlijst. In het najaar gaan ze verder met Gedrag- en Gehoorzaamheid.

Nog meer goed nieuws

De eigenaren van Suzy hebben afstand genomen van haar. Al meer dan 2 maanden logeert ze bij Ruud en Annelies. Totaal is ze denk ik al 7 maanden uit logeren geweest bij Annelies en Ruud, dit meegerekend. Niet normaal toch.

Zielig hoopje

Twee maanden geleden kregen Ruud en Annelies een heel timide hondje, helemaal in haar schulp gekropen, niet meer spelen met Chelsey, angstig er was niets meer over van het spontane, jonge vrolijke hondje. Heel veel werk hebben ze erin gestoken om Suzy weer uit haar isolement te krijgen en dat is gelukt. Het ging langzaam, maar ze is er weer en daar zijn we zo blij mee. En nu? Terug naar de eigenaren? Dan gaat het weer mis, zij kunnen niet voor haar zorgen en de aandacht geven die nodig is.

Wat nu?

Annelies en ik hebben veel contact gehad met elkaar, wat te doen. Tijdens onze laatste wandeling hebben we een plan de campagne gemaakt en het heeft gewerkt. Gisteren zijn de papieren overgedragen, evenals de stamboom en eigendomsbewijs. Hier zat nog wel een addertje onder het gras. Annelies werd volledig vertrouwd maar ze moest wel ter plaatse haar naam en adres invullen op het eigendomsbewijs om naar de Raad van Beheer te sturen. Dat was jammer, maar Annelies durfde er niet moeilijk over te doen. Suzy blijft bij voorlopig bij Ruud en Annelies, met Ella en ik als achterban en we zullen alle steun geven die nodig is, ook financieel. Eigenlijk mogen ze geen twee honden houden waar ze nu wonen, komen er problemen dan komt ze bij ons.

Annelies en Ruud jullie zijn enorme kanjers, dank je wel.

Hoe gaat de Gehoorzaamheidstraining? Lees meer.

June

Ze gaat erg achteruit. Je weet dat ze heel langzaam loopt tijdens het uitlaten, maar ze wil wel graag mee. Vaak is ze misselijk of heeft last van diarree en dan wil ze niet of heel slecht eten. Ze heeft al maagtabletten, maar die lijken minder te helpen. Ze wordt echt mager en ze eet super langzaam. De laatste dagen horen we een droge kuch, dat had Darcy ook toen het heel slecht met haar ging. Afgelopen zondag liep te schielijk voorbij mij langs en toen verloor ze haar evenwicht, zo zielig. Ze had haar linker achterpoot bezeerd, gelukkig viel het mee, maar we schrokken enorm. June heeft mastocyten, niet heel kwaadaardig, maar toch. En ze heeft een bijniertumor waar ze nu twee jaar medicijnen voor krijgt. Ik denk dat ik binnenkort naar de dierenarts ga om te horen hoe haar conditie is.

Woensdag 12 juli

Luidruchtig

Blaine en Maddy waren een partij vervelend gisterenavond laat, wanneer ik rustig op  de bank wat wilde drinken en lezen. Er werd weer flink gebekvecht met het nodige verbaal geweld, niet om aan te horen. Ook tijdens mijn oefeningsronde gingen ze door. Op een gegeven moment werd het zo heftig en luid, ik moest ingrijpen. Blaine werd helemaal daas en rende rondjes door de kamer, sprong op de bankleuning, helemaal gek.

Natte ochtend

Regen en nog eens regen, zo ziet onze jachttraining eruit vanmorgen. Heeft dit invloed op de prestaties van Blaine? Lees later meer.

Fazant

Blaine staat voor en trekt aan, langzaam loopt ze verder en trekt weer aan. Snel ga ik erbij staan met telefoon in de aanslag. Maddy komt er ook bij en staat ook voor. Blaine gaat verder en ik kan zien dat ze de fazant een beetje kwijt is. Ze loopt nog wat verder en zoekt, maar nee het is weg. Maddy gaat hier ook weg en loopt naar twee grote struiken. Hmm, ze vindt het hier wel interessant, of toch niet? Ja toch wel, ze staat voor. Tuurlijk te laat voor de camera, want even later vliegt een fazantenhen en jong op.

donderdag 13 juli 2017

Muizen

Maddy en Blaine graven weer veel, nee konijnen zijn hier niet, wel muizen. Ze worden opgespoord, het holletje wordt uitgegraven en dan komen kleine mini muisjes tevoorschijn. Ja en dan? Blaine vindt het dan wat eng, raar, vies, Maddy verdenk ik ervan dat ze het gewoon opeet.

Fazant

We zijn bijna bij de auto en de honden zijn weg, gisteren vloog hier een fazanten haan op en ja hoor nu weer. Helemaal moe en blij en opgewonden komen Blaine en Maddy weer terug.

Vrijdag 14 juli

Van Sandra kreeg ik afgelopen woensdag een mooi filmpje toegestuurd van Puk tijdens een apporteeroefening. Hij moet een ‘verloren zoek’ doen van een konijnenvachtdummy. Moeilijk want de dummy ligt over een sloot op een dijkje. Dus Puk moet eerst zwemmen, een veld over rennen, een heuvel op en daar ligt de dummy.

Zaterdag 15 juli

Koeien

Ik rij altijd via de achterkant van Keukenhof naar Nieuw-Vennep. Ik kan hier doorrijden en het is zo mooi landelijk. Er staat een mooie oude boerderij met schapen en koeien. Op het grasveld staan In het voorjaar de auto’s van de bezoekers van Keukenhof, ’s zomers staan de koeien erop en ’s winters de schapen. Het is echt een heel groot stuk land met heeeeel veel koeien, mooie wit/rood bonte koeien. Aan het einde van de middag/begin avond is het melktijd. Ik zie dan alle koeien richting het pad lopen dat naar de stal gaat waar ze gemolken worden. Tuurlijk lopen er al koeien op het pad, ik heb zelfs wel eens gezien dat ze gewoon gingen liggen op het pad, omdat het vooraan niet erg opschoot. Vandaag zie ik een groep koeien helemaal van het achterste veld komen, langzaam lopen ze naar voren richting het pad naar de schuur waar ze gemolken worden. Het is een pracht gezicht.